Bülent Ecevit Üniversitesi Denizcilik İşletmeleri Yönetimi öğrencisiyim.Ben bu bölümü yazmadan önce araştırırken pek fazla bilgi bulamadığım için şu anda böyle bir konu açıyorum.Konuyu gören arkadaşlara umarım yararım dokunur.
Öncelikle okuldan bahsedeyim.Okul binası Zonguldak'ın Ereğli adlı ilçesinde yeni düzenlemeye göre Kepez mahallesinde yer alıyor.Bölüm 4 yıllık ve isteğe bağlı 1 yıl hazırlıktan ibaret.Hazırlık seçmediğim için o konu hakkında fikir sahibi değilim ancak buna yönelik soru olursa ev arkadaşım yardımıyla cevaplayabilirim.Okulumuz önceden Denizcilik İşletmeleri Yüksek Okulu iken geçen sene Denizcilik Fakültesi oldu.Aklıma daha fazla bir şey gelmediğinden burayı noktalayarak kişisel görüşlerimden bahsedeceğim.(Yeni bir şey gelirse editlerim)
İlk olarak bu bölümü yazacaksanız İngilizce seviyenizin orta yada iyi olması gerekiyor, değilse kesinlikle yazmayın demeyeceğim ama hazırlık okumanızı ve eğitim gördüğünüz süre zarfında kursa gitmenizi şiddetle öneririm.
Bölüm hakkında bilgisi olmayanların uydurmalarına asla aldanmayın. Mezun olduktan sonra kimse size yüksek düzeyde maaş vererek gel çalış demiyor tam aksine staj yeri ayarlarken bile bir taraflarınızı yırtmak, araya tanıdık sokmak v.s gerekiyor.
Eğitim düzeyi olarak da herhangi bir şekilde ''FAKÜLTE'' ile alakası yok.Denizcilik MYO'daki hocalar ve sektörde çalışan çok bilgili ama ders anlatamayan kişiler dersinize giriyor. Slaytı açıp okuyup okuyup geçiyorlar.Pratik eğitim diye bir şey yok aksine ezberci sistem hakim.
Dersinize giren kişilerde öğretim görevlisi olunca ''EGO'' larını çekmek inanın insana koyuyor.
Okul binası,çevresi çoğu liseden kötü.
Kalmak için erkek yurdu yok ve kyk yurdu çok uzak ama otobüsle ulaşım sağlanıyor. Ev kiraları konuma göre yüksek.
Ereğli genel olarak pahalı bir ilçe sakın ola ilçede okuyorum fazla maliyeti olmaz diye düşünmeyin.
Üniversite ortamı diye bir şey yok 6 ay boyunca evde oturursunuz eğer kendi ortamınızı kendiniz yaratamazsanız.
Bölüm daha önceleri YGS-6 puan türünden alıyorken bu sene TM-1 puan türünden aldı. Ayrıca taban puana göre okulun başarı sırası gittikçe geriliyor.
İlk senenin sonunda kendi sınıfım içerisinde aradığını bulamayıp okulu bırakan en az 5 kişi var. Bunu belirtmeden geçmeyeyim çünkü geldiğim sene 52 kişilik kontenjan vardı ama yanlış hatırlamıyorsam 40 küsür kişi sınıftaydı. (Hazırlık seçenler,boş kontenjanlar v.s) Eğer 40 kişiden 5 i ilk senesinde bıraktıysa %12.5 bırakan oluyor.
Bu bölüme gelenler Denizcilik çıkışlı bir kaç kişi ve Sivil Havacılık isteyip, kazanamayıp burayı tercih edenler. Rehberlik hocasının ısrarla önermesine de bakmayın çoğunun hiçbir şeyden haberi yok.
Aklıma gelenleri bir çırpıda yazdığım için karışık yazmış oldum bunun için kusura bakmayın.Genel olarak olumsuz yönlerden bahsettim çünkü bana ve çoğu kişiye göre olumlu yönü yok gibi bir şey. Aklıma gelen olursa editlerim. Sorularınız varsa isterseniz konuya yazabilir yada pm atabilirsiniz. Okuduğunuz için teşekkür ederim. İyi forumlar
Denizcilik için yanlış tercih olmuş, Denizcilik itü ve piri reis üniversitesinden başka yerde okunmaz benim kararımca. İki bölüm arasında gidip geliyorum ama uzak yol kaptanlığını da düşünmüyor değilim. Bu iki bölüm birbiriyle hiçbir alakası olmamasına rağmen ilgimi çeken iki bölüm var. Sanada teşekkürler, iyi özet geçmişsin