Şimdi Ara

Betamax Player'dan HTPC YAPMA :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
1
Favori
3.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Artik Evimdeki media player benim isteklerimi karşılamadığı için( oyun oynama ,sohmet, internette dolaşma) HTPC yapmaya karar verdim fakat böyle göze hoş gelen güzel kasa fiyatları nedense çok uçuk olduklarından aklıma bir fikir geldi ve uygulamaya başladim...

Ekipmanlarımız

Toshiba BETAMAX player...
    GIGABYTE GA-880GM-UD2H
    AMD Athlon II X2 265 AM3 3.3GHz 2MB Cache 45nm İşlemci
    2GB DDR3 1333Mhz ram
    1TB HDD
    500w PSU

Öncelikle Betamax videoyu parçalamak ile başladım
    Resim

Resim

içinden okadar kart çıktıki Teknolojinin ilerlediğini görmek için birebir yaşattı bana

Resim

içinin bir kısmının boş hali

Kalan işlemler

-Kenarlardaki kalan plastik çıkıntılar kesilip törpülenecek---- YAPILDI
    -arka kısma naakart çıkışları ve psunun çıkışları için yer açacağım--------YAPILDI
    -anakarti yerleştirmek için vida delikleri açılacak
    -ön paneldeki tuşları aynen kullanacağım ışıkları ile beraber onlara anakarta girecek şekilde kablolalama yapacağım- YAPILDI
    -Notebook dvd romu için saçtan vidalama yeri yapılacak
    -hdd kısmı için saçtan yuva yapılacak..
    -kasanin ön panelinde sağ tarafta yer alan yere uzaktan kumandalı Radyo eklenecek
    -ön sağ alt tarafa usb eklenecek smile.gif

Bu hafta bitirmeyi planliyorum biraz eksikle gelişmeleri buradan takip edebilirsiniz

Ön panelde planladığım işlemler

Fikirlerinizide belirtirseniz sevinirim dahan eler yapabilirim ekliyebilirim ilginç fikirlerinizi bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naughty -- 12 Nisan 2011; 9:49:33 >

• İlgi çekiyor, hadi bakalım takiptemi. İyi çalışmalar..
  • süper fikir, bende de var... Bende yapmak istiyorum! ama Dremel'im yok, of... Biri bana ödünç verse keşke, ya da kadıköyde yaşayan birine gitsem pazar sabahları, beraber çalışsak!

Edit = SOLIDWORKS İLE 3 BOYUTLU NE TASARLASAM BU ARALAR DİYE SIKINTIDAYDIM, İYİ OLDU BU, BUNA KASIYIM.
    Evde değilim, sen senin betamax'ın ölçülerini söyler misin? ?? x ?? x ?? cm olarak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xagdas -- 12 Nisan 2011; 11:33:41 >
  • teşekkürler

Dremel işin kolayi normal tel testeresi ilede plastiği kesebilirsin :)

Akşam Gerekli bilgileri aktaririm unuttum ölçülerini . bu akşam yapacaklarim Anakart ve psu nun montaji olacak. sonra sisteme windows kuracağim şimdilik dvd rom sürücüsünü takmıyacağim siparişini verdiğim bir parçayi bekliyorum Slot laptop dvd sitakiyorum birde hdd için yer yapmam lazim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naughty -- 12 Nisan 2011; 11:39:15 >
  • Birde benden bi tavsiye, düşünüyormusun bilmiyorum ama siyaha boyayabilirsen güzel olur

Bu benim görüşüm, renkler ve zevkler tartışılmaz sonucta :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Naughty

teşekkürler
    Dremel işin kolayi normal tel testeresi ilede plastiği kesebilirsin :)
    Akşam Gerekli bilgileri aktaririm unuttum ölçülerini . bu akşam yapacaklarim Anakart ve psu nun montaji olacak. sonra sisteme windows kuracağim şimdilik dvd rom sürücüsünü takmıyacağim siparişini verdiğim bir parçayi bekliyorum Slot laptop dvd sitakiyorum birde hdd için yer yapmam lazim

Bi sürü başka forumlara da açmışsın konuyu.

Bende plastik parça yok, ben zamanında sökmüştüm o Betamax'ı, üstü ve 2 tanı bükülmüş metal levhadan tek parça. Altı da metal, önü arkası da...
    Dremel bulmadan başlamam, olmaz zaten dremelsiz mremelsiz :)))
    Kanıma girdin, yapmasam dayanamam, zaten yıllardır bozuk... Geberticem şimdi onu... :)

Benimki 1080 film oynatsın, internete girsin yeter. Oyun oynatacak donanım takıcak param yok şu an.

Core2duo, 2gb ram, 500gb hdd yeter sanki. ekran kartını düşünmem lazım.

• @RealKiss

Orjinalliğini ve eskitmesini bozmuyacağım :D gelen yok artik desin diye ama ileride boyuyabilirim siyaha hanımın görüşüde bu yünde

Cagdas dv6196

eğer full saç ise daha güzel :) elinde bir psu var ise koy içine bak sığıyor ise tamamdir birde micro atx bordlarin boyu 24cm*24cm o nuda ölç bir bak siığıyorsa tamamdir. benim 1cm yüzünden siğmadi o yüzden kasayi tutan vida kısmını iptal ettim birtanesini ... tavsiyem orjinalliğini bozmadan yapmak :) ben üzerindeki tuşlari ve ışıklarıda dün yaptim test etitm çalişiyor çok güzel olacak bitince...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

@Cagdas dv6196

eğer full saç ise daha güzel :) elinde bir psu var ise koy içine bak sığıyor ise tamamdir birde micro atx bordlarin boyu 24cm*24cm o nuda ölç bir bak siığıyorsa tamamdir. benim 1cm yüzünden siğmadi o yüzden kasayi tutan vida kısmını iptal ettim birtanesini ... tavsiyem orjinalliğini bozmadan yapmak :) ben üzerindeki tuşlari ve ışıklarıda dün yaptim test etitm çalişiyor çok güzel olacak bitince...

Herşeyi çalışıyor, sadece senelerdir, kaseti sarıyor, koparıyor... Ama tuşları muşları hem sağlam, sallanma-oynama-kırık-çıkık yok, hemde çalışıyor... Ekranı falan sahlam hala. Ben pek o kadar devre baskıdan falan anlamam, isterim ki her tuş bir işe yarasın. Ya da BU ZATEN FİLM BİLGİSAYARI OLMICAK MI, ileri geri durdur oynat duşları kendi görevlerini yapsınlar isterim, ama nasıl!

Benimki bundan (SL2000) =

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xagdas -- 12 Nisan 2011; 12:21:13 >

• yapabilirsen bence çok hoş bir çalışma olacak.ama seni baya bir zorlayacağına eminim.özellikle cd-rom tuşunun sağdayken sola alma isteğin.ama şunu yapabişlirsin.eğer cd-rom (yada dvd rom her neyse) eski ise yani bayağı bir süredir kullanıyorsan açarsın ön kapağı, aleti açmaya yarayan tüşü lehim yerlerinden sökersin, araya ince bakır kablo atarsın (cat5 lerde bolca bulunur) cd-rom açma kapama butonunu bu kablolara lehimlersin, butonuda istediğin tuşun arkasına çalışacak şekilde silikonla yapıştırırsın mükemmel olur. silikonla yapıştırdığın için istediğin zaman geri sökmen mümkün olur.hem istediğin modu yapmış olursun.ama cd-rom orjinalliğini kabeder .ama sana tavsiye bu işlemi piyasada bulabileceğin çok çok eski cd-romlar ile prova edersin , hem kendi aletini dağıtmadan önce tecrübe kazanmış olursun hemde olası istenmeyen sorunların önüne geçmiş olursun. birde şeyi merak ediyorum ekran kartın bu kasanın içine sığabilecekmi? ölçüm yaptınmı? ağar sığmaz ise mecburen kasanın üsünde kesme yapman gerekecek eğer öyle kesmen gerekirse otomobillerdeki sunroof gibi bişey ekleyebilir üstüne eskitme yapabilirsin, böylece hem orjinal parça gibi durur, hem ekran kartın için yer açılmış olur hemde sunroof tarzı bir havalandırma girişin olur...kolay gelsin...

• kangroo

Cd romu hazir zaten cevirici aparatini bekliyorum açma yerine lehim yaptim çalişiyor :) sorun yok . Ekran karti takili olmuyacak zaten üstündeki ekran karti yeterli bordun

GIGABYTE GA-880GM-UD2H

Cagdas dv6196

1080p istiyorsan dijital çikişli bir bordun olmalı .. dediğim gibi o kasanın içine sığması önemli içini boşaltmadanda ölçerek bakabilirsin power ve anakartin siğip siğmiyacağini. ölç sonra başla işleme .... yada mini atx bord ilede yapabilirsin ama bu sana pahalıyapatlayabilir . ben elimdekileri kullandim bir nebze...

İleri geri sarma gibi tuşları kullanmak pek akilli işi olmaz zaten uzakta olacak pc :) o yüzden gerek duymadim.. ama yapilabilir programlama ile ben sadece poer reset hdd ve power led lerini bağladim .

klavyemde bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naughty -- 12 Nisan 2011; 12:52:12 >

• quote:

kangroo

Cd romu hazir zaten cevirici aparatini bekliyorum açma yerine lehim yaptim çalişiyor :) sorun yok . Ekran karti takili olmuyacak zaten üstündeki ekran karti yeterli bordun

GIGABYTE GA-880GM-UD2H

süper o zaman.işin en önemli kısmını halletmişsin.ben ekran kartının onboard olacağını bilmiyordum .fikir lazım olursa sor çekinme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kangroo -- 12 Nisan 2011; 12:52:41 >

• bak aklıma ne geldi biraz tuhaf bir düşünce ama istediğin şeye en kestirme ve kolay yolda bu gibi görünüyor.hani şu oynatma tuşlarına işlev atamak istediğini söyledin ya.usb bağlantılı numpad ler var piyasada.oldukça da ucuzlar.onlardan birini al, belirli tuşlarına cd-rom için bahsettiğim şeyi yap, ve medya oynatıcı programa da tuş ata o tuşlar için.yapılamazmı?benkendi pc me uzaktan kumanda yaptım.mouse dahil herşeyi kumanda edebilen.onun programında istediğin programın butonu için kumanda dan tuş atayabiliyorsun.öyle bişey de olabilir.uzaktan kumanda yaparsın, kumandaya medya oynatışı tuşlarından atarsın.uzaktan kumandan da olur.
  • bir aralar aynısını bende yapmayı planlıyordum ama cihazı bulamadım ( gerçi çokta üstüne düşmedim )
    komşumda var cihazı istedim vermedi ( seneler önce almış çok para vermiş )
    bakalım nasıl bişey çıkıcak ortaya

kolay gelsin
  • Ben bunu planladım...

BEN YAPTIM OLACAHH diyorum... Cumartesi pazar kısmet olursa (dremel arıyorum) başlıcam. En azında kasayı hazır ederim.

• @Cagdas dv6196 umarim parçalarin çine sığıyordur :) yoksa büyük hayalkırıklığı yaşabilirsin . ölçütünmü içini ?
  • quote:

@Cagdas dv6196 umarim parçalarin çine sığıyordur :) yoksa büyük hayalkırıklığı yaşabilirsin . ölçütünmü içini ?

işteyim, ölçemedim daha...
    ama dvd writer sığar.
    wiki'den baktım, betamax ölçüleri 156x96x25 mm, dvdrom sığar içine :)
  • @Cagdas dv6196
    DVromun sığması önemli değil :) önemli olan anakart ve psu :) iyi ölçmen lazim CPU nun soğutucusu içinde biraz boşluk kalmalı yada üstünü açman gerekiyor :) umarim olur...
  • en önelisi psu o sıkıntı yaratabilir.
  • Ölçüleri sordum, telefonla öğrendim. 10 cm'e psu sığar mı? sığanı bulur muyum? Bulamazsam o zaman dremel devreye girer, alüminyum muduri demir midir, ne haltsa, keserim onu, uzatırım 2 cm. Kalın olur ama , naparsın...

• dvd nin yüksekliğide 4.2 mm geliyor psu ile beraber onuda düşünün
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.