Şimdi Ara

Beta balık hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Beta'ya 10 litrelik akvaryum yeterli mi?



  • Tek erkek beta için yer sıkıntısı yoksa 30 litrelik(30x30x35) bir akvaryum en ideali olacaktır . Eğerki dişi beta bakmak istiyorsanız en az 50-60 litrede bolca saklanma alanı ve kolay bitkilerle en fazla 4 dişi beta bakabilirsiniz. Forumda ve instagramda bolca örnek beta kurulumları var incelemenizi ve yavaş adımlarla kurmanızı tavsiye ederim . (Bu hobi ile uğraşan insanların forumlarından aldım bilgiyi isterseniz özelden Forumun link ini verebilirim)

  • lokkatto kullanıcısına yanıt
    1 adet erkek halfmoon beta beslicem inşallah evde 10lt. akvaryum var bitane ozaman bitane daha alalım, 50lt. olsa sıkıntı olur mu beta için?
  • stressarN S kullanıcısına yanıt

    Hocam şöyle yanıtlayayım :)



    Beta Akvaryumu Kurulumu


    1. Uygun büyüklükte akvaryum edinin. Kimileri betanın fanus içinde de yaşayabildiğini söylese de, akvaryumda daha sağlıklı ve huzurlu olacağına emin olabilirsiniz. Akvaryum derinliğinin 50-60 santimetre olması yeterlidir. Bu yükseklik en sık görüldüğü pirinç tarlalarındaki suyun derinliği kadardır. İçinde rahatlıkla yüzebileceği bir akvaryum olsun istiyorsanız, en az 20 litrelik akvaryum edinmeniz gerekir.


    2. Bitkiler edinin. Canlı bitki bulundurmak biraz zahmetli olabilir. Ancak bitkiler suyun temiz kalmasına yardım eder ve sudaki oksijen miktarını arttırır. Beta akvaryumunda amazon kılıcı, çınar, java fern, java yosunu ya da anubias gibi bakımı kolay bitkileri tercih edebilirsiniz. Yapay süsler de bulundurabilirsiniz, ancak çok sert ya da keskin olmadıklarına emin olun. Aksi halde betanızın hassas yüzgeçleri zarar görebilir.


    3. Akvaryum suyunu düzenleyin. Musluktan aldığınız suyu doğrudan akvaryuma dökmeyin. Yeterli oksijen miktarı birkaç gün dinlendirilen suyun içinde olur. Musluk suyunun içindeki klor balığınız için tehlikelidir. Betanızın hastalanmasına ve ömrünün kısalmasına sebep olur. Neyse ki, birkaç gün dinlendirilen suyun içindeki klor gazı uçar. Musluk suyunda ağır metaller ve kimyasallar da bulunabilir. Suyu kimyasallardan ve ağır metallerden arındırmak için bir su düzenleyici edinmeniz gerekir.


    4. Akvaryum suyunu ısıtın. Beta balığının doğal yaşam alanı Güneydoğu Asya’dır. Dolayısıyla 22 ile 27 santigrat derece arasındaki su sıcaklıklarında yaşamaya alışıktır. Termometre ile su sıcaklığını kontrol edin. Ölçüm sonucuna göre, balığınızın hayatta kalabilmesi için akvaryum ısıtıcısı almanız gerekebilir çünkü betalar japon balığı gibi soğuk suda yaşayamaz. Aldığınız balığı akvaryuma öylece bırakmayın. İçinde bulunduğu poşeti akvaryum suyuna batırın ve 20-30 dakika su sıcaklıklarının eşitlenmesini bekleyin. Sonrasında poşetteki suyu akvaryuma karıştırmadan poşetin ağzını açın ve bir balık kepçesi yardımıyla betayı akvaryumunuza koyun.


    5. Akvaryum filtresi edinin. Sünger filtre sayesinde balığınızı rahatsız etmeden akvaryum suyunun daha temiz kalmasını sağlayabilirsiniz. Dış filtre ya da askı filtre gibi güçlü filtreleri kullanmayın, çünkü betalar durgun suda yaşamaya alışıktır. Eğer filtre bulundurmayacaksanız 2-3 günde bir %20-25 su değişimi yapın.


    6. Betanıza arkadaşlar seçin. İki ayrı beta erkeğinin aynı akvaryuma koyulması halinde, birinden birinin ölmesi muhtemeldir. Bu yüzden aynı akvaryumda iki beta erkeği olmamalıdır. Erkek ve dişi betayı aynı akvaryuma koymak da büyük cesarettir. Üreme amaçlanmıyorsa denenmemesinde fayda vardır. Dişi betaların birbirine zarar vermemesi için büyükçe bir akvaryumda en az beş tanesinin bulundurulması gerekir. 40 litrelik bir akvaryumunuz varsa erkek betanıza arkadaş seçmeyi düşünebilirsiniz. Zira erkek betanın uysal bazı balıklarla aynı akvaryumda yaşadığı görülmüştür. Ancak onlara saldırmayacağının garantisi yoktur. Neon tetra, çöpçü balığı, cam kedibalığı, cüce vatoz ve mavi gurami denemeye değerdir. Lepistes gibi parlak renkli, tetrazon gibi kuyruk yiyen türlerden sakınılmalıdır.





  • Çok faydalı oldu bu yorumun sağol
  • 50lt. akvaryum betanın yararına anladığım kadarıyla ama tek beslicem salonda evi şenlendirsin (:
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.