Şimdi Ara

Besmele mikroskopla incelendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 'İslam'a göre hayvanı besmele ile kesmek neden şarttır' sorusundan hareket eden bilimadamları, besmeleli ve besmelesiz kesilen etleri inceledi. İşte sonuç:

Halka ve Olaylara yazarı Osman Özsoy köşesinde kaleme aldığı Kurban ve Besmele konusunda çarpıcı tesbitlerde bulundu.

: "Besmeleli etlerde her hangi bir mikroba rastlanmıyor, Besmelesiz etlerin teşhisinde ise, sürekli çoğalan, büyük ölçüde zararlı mikrop ve bakteriler tespit ediliyor" İşte osman Özsoy'un konu ile ilgili çarpıcı yazısı:

Kurban ve Besmele

Kurban kesimi konusunda okuduğum ilginç bir araştırmanın sonuçlarını sizlerle paylaşmak için, uzun zamandır bekliyordum. Nitekim o gün geldi çattı. 2 gün sonra bayram. İmkanı olan Müslümanlar Perşembe günü kurbanlarını kesecekler. Gelelim ilginizi çekeceğini düşündüğüm araştırmaya.

Çeşitli üniversitelerde görev yapan ve tıbbın farklı alanlarında uzman olan 30 profesörden oluşan bir araştırma grubu, besmeleyle kesilen hayvan etleriyle, besmelesiz kesilen hayvan etleri arasında herhangi bir fark olup olmadığını ortaya koymak amacıyla laboratuar ortamında deneysel incelemeler yapıyorlar.

Besmelenin sırrı ...

Bilim adamları, hayvan kesimi sırasında dinen yerine getirilmesi zaruri olan ‘Bismillah, Allahu Ekber’ sözünün kesilen etler üzerindeki herhangi bir etkisi olup olmadığını araştırınca şaşırtıcı sonuçlarla karşılaşıyorlar.

Araştırmanın metot ve tekniği konusunda bilgi veren Şam Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nebil Şerif; ‘Besmele ile kesilen kuş cinsi hayvan, sığır ve küçük baş hayvanların etlerinden ve besmelesiz kesilen aynı cins hayvanların etlerinden ayrı ayrı nûmuneler alarak özel laburatuvarlarda uzun süreli mikroskobik incelemeler yaptıklarını söylüyor.
    Sonuçta, Besmele ile kesilen hayvan etlerinin numunelerinin açık kırmızı gül rengini aldığı, besmelesiz kesilen et nûmunelerinin ise, siyaha yakın koyu kırmızı bir renge büründüğünü görülüyor.

Şaşırtan sonuç ...

Prof. Şerif ayrıca, Besmeleli etlerde her hangi bir mikroba rastlamadıklarını, Besmelesiz etlerin teşhisinde ise, sürekli çoğalan, büyük ölçüde zararlı mikrop ve bakteriler tespit edildiğini söylüyor. Besmelesiz kesilen etlerin dokularındaki kanlarda iltihaplı akyuvarlar ve alyuvarlar tespit edilirken, Besmele ile kesilen etlerin dokularında ise, buna benzer herhangi bir sonuca rastlanmadığı tespitinde bulunuluyor.

Araştırmada yer alan bilim adamlarında Dr. Abdulkadir Dirani: ‘Kuran’da; Allah adı zikir edilmeden kesilen hayvan etini yemeyin’ şeklindeki İlahi emre rağmen; hayvan kesiminde kimi zaman besmelenin ihmal edilmesi, bizleri bu konuyu bilimsel olarak araştırmaya sevk etti. Besmele ve tekbir ile hayvan kesimi konusunu araştırmaya başlarken, ekipteki bazı arkadaşlar konuya baştan soğuk baktılar. Ancak araştırmalar sırasında her safhada çarpıcı sonuçlar ortaya çıkınca, ekibin konuya olan ilgisi de artmaya başladı.

Besmele ve tekbirle kesilen hayvan etlerinde, Besmelesiz kesilen hayvan etlerinin aksine, et dokularında kan ve mikropların bulunmaması, besmelenin büyük bir mucizesi olarak karşımıza çıktı’ şeklinde görüşlerini dile getiriyor.
    Araştırmayı yürüten grup adına Kuveyt Haber Ajansına açıklama yapan Prof. Dr. Halid Halave ise, laboratuar ortamında yapılan deneylerde, besmelesiz kesilen sığır, küçük baş ve kuşların et dokularında pıhtılaşmış kan, çoğalmaya müsait bakteri ve mikroplar tespit edilirken, besmele ile kesilen hayvan et dokularında ise kan, mikrop ve bakterilere rastlanmadığını ifade etmiş.
    Kesim farkı ...

Aynı üniversitenin Veteriner Fakültesi Et Sağlığı Bölümü Profesörlerinden Fuad Nima; ‘Dünyanın birçok ülkesinde uygulanan, hayvanların uyuşturularak öldürülmesi işlemi sırasında kanın vücutta kalması, bu tür etlerin daha çabuk bozulmasına neden oluyor. Halbuki, kesim anında çekilen besmele ve tekbirin, hayvana yaptığı tesir ve heyecanın, hayvan organ ve adalelerinde meydana getirdiği hareketin kanın azami miktarda dışarıya atmasına yol açtığını ve hayvanların daha az eziyet çektiğini tespit ettiklerini belirtiyor.

Araştırma sonuçları böyle. Bize düşen, bu bilgileri sizlerle paylaşmak. Konu hakkında ayrıntılı bilgi almak isteyenler,http://us.moheet.com veyahttp://www.gidaraporu.com adreslerine de bakabilirler.

İnancımıza göre, Allah’ın haram veya helal kıldıklarında illa bir hikmet aramak gerekmez. Fakat insanlığın bugüne kadar edindiği temel tecrübe, Allah’ın emir ve yasaklarında bildiğimiz veya bilmediğimiz hikmetler olduğudur. Bilim geliştikçe, Allah’ın bizler için hazırladığı nimet ve hikmetleri anlamak daha da kolaylaşıyor.
    Yorum sizlerin.

• olum kaç kere diyorlar İSLAM'LA ilgili topic açmayın diyeeeeeee
  • quote:

Orjinalden alıntı: DjDeViL

olum kaç kere diyorlar İSLAM'LA ilgili topic açmayın diyeeeeeee

zahmet edip yazıyı okursan

bir bilimsel araştırmanın sonucu olduğunu görürsün
  • bu konu birkaç defa açıldı.
    burada araştırma yapan üniversiteli prof. ların
    çalışmalarının neticesi anlatılmış.
    islamla ilgili topic deyip de muhalefet etmeyelim.
    okumadan yorum yapıyorsunuz
  • teşekkürler arkadaşlar zaten böyle bir nickten farklı bir yorum gelmezdi. neyse.
  • quote:

sen onu demeyi bırakta bilimsel gerçeğe bak BİLİMSELLLLL OKEYMİ???
  • quote:

Orjinalden alıntı: zenginmefrusat

teşekkürler arkadaşlar zaten böyle bir nickten farklı bir yorum gelmezdi. neyse.

++1111
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: TheHuNTER

Gerçektende besmele ile kesilen hayvanın eti kırmızı. Ama birde piskolojik tarafı var. Yani alışkanlıkmı gelenektenmi bilimiyorum ama başka türlü kesilen hayvanın eti bana leş gibi geliyor.

memlekette besmelesiz kesilen hayvan mı var? nerde yedin?
  • okumadıgımı kim söyledi ben sadece uyarı yapıtım bende inkar etmedimki (bir bilimsel araştırmanın sonucu olduğunu görürsün )
    quote:

Orjinalden alıntı: Deep Impact

quote:

• quote:

• sende elaleme laf atacagına kendi nickine bak (zenginmefrusat)
    quote:

teşekkürler arkadaşlar zaten böyle bir nickten farklı bir yorum gelmezdi. neyse.
  • sakın olmak lazım...

bilimsel olmak lazım, allah lutfunu böyle sebepsiz göstermez, yani hiçbir sebep yokken, mantıklı bir açıklaması yokken daha sağlıklı et olmaz, o lutfunu bir sebebe bağlar...
  • sebep olayını açıklayayım; kuş uçmaz kervan geçmez, karanlık bir yolda gidiyorsunuz diyelim. bastığınız yeri bile göremiyorsunuz, zor. allahım bana bir ışık diye dua ederseniz, size gökten nur göndermez. ama bunu bir sebebe bağlar; hiç olmadık bir yerde, dağın başında arkadan bir araba çıkagelir örneğin. ama mantıksız doğa üstü bir olay ile size lutufta bulunmaz...
  • cezve kardeş biz ALLAHI DİNİ bilmeyecek kadar geri zekalı degiliz ALLAHA şükür. ama bazı arkadaşlar bu konuyu başka yere çekiyor benim anlatmak istedigim dünde böyle bir topic açılmıştı ama kapattılar anlatmak istedigim bu
    quote:

Orjinalden alıntı: cezve

sakın olmak lazım...

bilimsel olmak lazım, allah lutfunu böyle sebepsiz göstermez, yani hiçbir sebep yokken, mantıklı bir açıklaması yokken daha sağlıklı et olmaz, o lutfunu bir sebebe bağlar...
  • quote:

sende elaleme laf atacagına kendi nickine bak (zenginmefrusat)
    quote:

benim şirketimin adından gayri nick yakışmaz. ama bunu imzaya bakıp anlayamayacak olunca biri biz ne yapalım allah acısın ona...
  • senin seviyene hiç düşemem valla ben konuyu kapatalı çok oldu ama sen illa sürdürecegim dersen topici kapatırlar olur biter toptan çözüm
  • quote:

senin seviyene hiç düşemem valla ben konuyu kapatalı çok oldu ama sen illa sürdürecegim dersen topici kapatırlar olur biter toptan çözüm

BU YAZI İÇİN YORUM DAHİ YAPMIYORUM. ARKADAŞLAR GÜZEL YORUMLAR YAPACAKLAR NE DE OLSA. YAZMAYA BİLE GEREK YOK.

~~THE END~~
  • quote:

adama bak yaw.girer girmez yorum yapmis
  • quote:

okumadıgımı kim söyledi ben sadece uyarı yapıtım bende inkar etmedimki (bir bilimsel araştırmanın sonucu olduğunu görürsün )
    quote:

Orjinalden alıntı: Deep Impact

quote:

okumamissinki.topic'in acilisiyla senin msj atman arasinda bir dakika fark var. o sürede de sen msj yazma ile ugrasiyordun.

• o kadar emin olma yaw. bu konu daha önce de yayınlandı orda okumuş olabilir...

http://forum.donanimhaber.com/m_1753745/tm.htm
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.