Şimdi Ara

Beslenmede Kalori ve KH Hesaplamasi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arladaslar 183 80 kg yeni baslayan bir kardesinizim :)
    2 hafta oldu daha baslayalı ama bazi seyleri yeni yeni duzene oturtuyorum. Sizlere kafamdaki soru isaretlerini danismak icin bu konuyu actim.

    Öncelikle her gün 150 gr kadar protein almam gerekiyor sanirim bunu hesapliyorum tamam sikinti yok ama bunun kalorisi karbonhidrati yagi var var da var hepsini nasil hesapliyorsunuz duzenli bir diyetiniz mi var her gun ayni seyleri mi yiyorsunuz arkadaslar anlamadim ben bunu biriniz aydinlatabilirse sevirinim:)

    Kimi yerde 3 kati kadar kh al kimi yerde 2 kati kadar biriniz aydinlatsin be kafam karisik:)
    biraz bolgesel yag yakmam lazim kardio calismali miyim agirlik antrenmani yaninda bunlari hic bilmiyorum mesela kac kalori aldigimi hesapladim diyelim de yaktigimi nasil tek tek hesaplayacagim

    Bir de 3 ay once bi kaza gecirdim omzumdaki lifler zedelendi dumbell lat.raise yaparken hafif agri hissediyorum o yizden 2.5kg ile yapiyorum bunun bir sikintisi olur mu hareketi yapmamin.

    Bir de en cok gelisim gosterdiginiz ay ne zaman oluyor genelde arkadaslar 2 haftadir yapiyorum daha dur diyeceksiniz ama ilk haftakine gore performansim dustu bunun sebebi ne olabilir acaba 15 tane simav ceken ben 5 tane zar zor ceker oldum :/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DtMt7 -- 16 Ağustos 2017; 1:10:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Bir kere omuz sakat o problemi çözmen lazım en önemli eklem bölgesi omuzdur. Ayrıca bölgesel yağ yakımı olmaz sen kaloride açık verirsen genetik olarak son biriken bölgeden yağlar gitmeye başlar ilk biriken bölgeye kadar. Dolayısıyla en zor giden ilk biriken yerdir buda genelde bel çevresidir. Beslenme için buraya bir göz at adam yazmış

    http://www.agirsaglam.com/beslenme-rehberi/

    En sağlıklı yağ yakma metodu da ağırlık antremanı artı kardiodur tabi sağlam ve heaplı bir diyet ile. Misal ben kendi yemeğimi kendim yaparım. Ağılıkları pişmemiş hesap edeceksin. Misal kalori hesabında bir tabak pilav diye bir tabir olmaz o tabakta pişmemiş olarak kaç gram pirinç kaç gram yağ var şeklinde hesaplanır. Basit fakat kolay değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Semavi oldukça açıklayıcı cevaplamıs bende karaliyim bişeler. Kendi üzerinden tecrübe ettiğim kadar. Öncelikle yağsız vücut ağırlığının 2 katı kadar protein kesin al. Yağsız ağırlığın 60 kg ise 120 Gr protein almaya calis. Sadece antreman günlerii değil hergun. Beslenme bu işin %70 i derler ya tamamen dogru. Yeterli acigi olusturmazsan yag yakamazsin. Yeteri kadarda arttirmazsan kas kütlesi kazanamazsin. Hızlı kilo vermeye sakin çalışma. Ben zamaninda cok hizli kilo verdim ayda 10-11 kilo veriyordum. Tamam yağ yaktık ama çokta kas kütlesi kaybettim. Haftada ortalama yarım kilo ile bir kilo arası ver. Bir kiloyu sakin aşma. En ideali yarim kilodur ama bir kiloda kurtarır fazlası zarar. 7000 kalori açığı bir kilo verdirir. 500 kalori kisarsan ayda 2 kilo 1000 kalori kisarsan ayda 4 kilo temiz verebilirsin. Ve ağırlık çalışması çok önemli tabi. Beslenme aynı kalitede olsada ağırlık çalışmayan biri ağırlık çalışan birine göre daha fazla kas kaybeder. Amacın yağ yakmak diye yüksek tekrar az kilo çalışma. Yüksek ağırlık az tekrar devam et. Mümkün olduğunca güç kaybetmemeye çalış. Bölgesel yağ yakimi olmaz. Heryerden kaybedersin o yağı. Kardiyo ben zamanında ağırlık çalışması sonrası 20 dakika yapıyordum hiit kardiyo şeklinde. Koşu bandında 2 dakika yürü 3 dakika koşup bunu 4 set yapiyordum toplam 20 dakika. Kesinlikle faydalı çok iyi yağ yakıyor. Tavsiye ederim. Ama şuan diyette olmama ragmen kardio yapmıyorum. Çünkü şunu anladım agirlik çalışmasının hakkını vererek yapıyorsan , + beslenmende programlı ve sıkıysa kardiya şart değil. Her türlü güzel yağ yakarsin. Kısaca benim tavsiyem yağsız vücut ağırlığı x2 protein alımı, hakkını vererek ağırlık çalışması, 500-1000 kalori açık bıraktığın temiz bir diyet. Sonuç mükemmel :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • daha 15 şınav çeken biri için bu kadar detaylı kalori hesabı yapmak doğru olmaz bu kadar hızlı gidersen çabuk sıkılır bırakırsın dostum. benim sana tavsiyem 100-150gr arası alabildiğin kadar protein ve 80gr civarı yağ alman. karbonhidrat ihtiyacını kendin belirle. belini ve kilonu ölç beslenmene dikkat et. haftaya tekrar bel ve kilona bak incelme varsa bu şekilde devam edersin ama yağlar yerindeyse karbonhidratı azaltırsın. omuz sakatlığın içinde doktora gitmeni tavsiye ederim omuz çok kritik şakaya gelmez.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.