Şimdi Ara

Beslenme konusunda mı yanlış mı yapıyorum?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Haftada 5 gün spora gidiyorum Legs/Push/Pull off Legs/Push off /Pull off ve tekrar yapıyorum,set ve tekrar aralıklarım 3-4 ve 6-10 tekrar aralığında çalışıyorum,temel hareketlerde (Squat,Bench,Deadlift,Shoulder Press) genellikle 6-8 tekrar uyguluyorum,izole olan hareketlerde 10 tekrar uyguluyorum.Sıkıntım şu bulk mantığını yanlış mı anlıyoruz acaba? 1.89 boya 83 kiloyum şuanda Eylül 25inde 75 kiloydum.boyum uzun olduğu için kollarım ve bacaklarım doğal olarak zayıf gözüküyor kemik uzunluğundan.Fakat beslenmemde şekere,beyaz ekmeğe,gereksiz ıvırzıvır,kola vs türü şeylere yer yokken .. Sürekli sağlıklı gıdalarla beslenirken ve günlük basit şeker ihtiyacımı meyve ve sıkılmış meyve sularından sadece sabah kahvaltısı ve antrenman sonrası giderirken.Kollarım,omzum,bacaklarım zayıf duruyor ve yavaş yavaş göbeklenmeye başlıyorum.Bu durum gerçekten çok sinirimi bozuyor Kilox2 protein 350-400 gr karbonhidrat tüketiyorum 80 gr da yağ geliyor (fındık ve zeytinyağı) bu antrenman günleri düzenli olarak takip ettiğim bir durum.Bulk dönemindeyiz tamam tabiki yağlanma olucak fakat neden vücudumun diğer bölgelerinde bir gelişme göremiyorken,sadece yavaş yavaş göbek cıkmaya başlıyor bunu anlamış değilim? Önce bir temeli oturtup 6-7. aydan sonramı 5-6 ay bulk olup sonra yine Cut dönemine girilmeli anlamış değilim.

Birde çok sık program değiştirdim,vücudumu deniyorum hangisine daha iyi tepki vericek,vücudumun bölgesel ağrıları kaç günde geçip,bir sonraki antrenmana o bölge hazır oluyor bunları değerlendirdim.Bu yüzdende vücut bi programa adaptasyonu tamamlıyamadı acaba bundanda mı oldu? Gücümde biraz düşüşte yaşamadım değil bu program değiştiremeleri yüzünden..

Sizce sıkıntı nedir? Sorunuma bi açıklık getirirseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frank08 -- 15 Aralık 2013; 1:03:22 >

• Genetik olarak vücudun yağı karın bölgesinde topluyordur, karın bölgesi yağlanması ileriki yaşlarda büyük problemlere sebebiyet verir özellikle kanser gibi, hayati organlar yağlanıyor çünkü, ömür boyu dikkat etmek zorundasın. Onun dışında bulktasın tamam ama kas alacaksın diye karbonhidrata abanıp yağ almak bana saçma geliyor. Karbonhidratı 100 gram düşür bence yada 2 hafta bulk 2 hafta definisyon daha iyi olur.
  • 2 hafta bulk 2 hafta definisyon oldugun yerde saymak gibi olur diye dusunuyorum.. Kollarin ve vucudun hacimlenmesi adina karbonhidratin biraz yuksek olmasi daha iyi degil mi? Birde bulkta oldugumdan hic kardiyo yapmiyorum,dinlenme.surelerinide 1dk30 saniye,hareket gecislerinde 2 3 dk bekliyorum,bununda etkisi olabilir mi? Yani tabiki hem fit hemde hacimli olma dusuncesi,daha yeni temel atan biri icin imkansiz diye dusunuyorum?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumlarinizi bekliyorum arkadaslar

• Calisma programin ne ?

• Pazartesi: Lags / Squat,sldl,leg ext,leg curl ve cald
    Sali : Push / Bench press,incline press,shoulder press,laterial raise,2 triceps hareketi
    Carsamba : Pull / genis tutus barfiks,bentover row,dumbell row,facepull,2 biceps hareketi
    Persembe off
    Cuma: Legs
    Cumartesi: Push
    Pazar : off
    Pazartesi: Pull
    Sali: Off
    Tekrar bastan

*Diger gunlerde ayni hareketler

seklinde calisiyordum su 3 haftadir,yabanci kaynaklarda herkez her kas grubunu haftada 2.kez calistirilmasini gerektigini yazmis, 4 gunluk upper/lower veya 3 gunluk fullbody veya yazdigim spliti oneriyor,izole.hareketler kacinilmasi gerektigini sadece temel hareketlere odaklanilmali oldugunu dusunuyolar ve yapiyolar,kimsenin 5 gunluk bolgesel ayrilmis.spliti onerdigini gormedim hatta dalga geciyolar bro split diye,atiyorum 7 gunde 1 gogus calismanin süre israfi oldugunu dusunuyolar,ama bakiyorum bu 5 gunluk tek bolge calisipta harika hacim alanlar var.. BU arada ectomorf vucud tipli insanlarin her sette tekrar sayilarinin 8 i gecmemesi gerektigini ve agir calismalarini soyluyolar.. Bu konulardan okadar bunaldim ki birakasim gelmiyor degil sporu,herkez farkli yorum yapiyoar,hersey celiskili resmen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frank08 -- 16 Aralık 2013; 14:59:36 >

• HarryBlade H kullanıcısına yanıt
    Çalışma şeklimi yazdım,aslında bendede hata var sürekli program değiştiriyorum.. Kendime göre adam akıllı yaparkende istiyerek yapıcağım bir program düzeni oluşturamadım,bulamadım...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frank08

Çalışma şeklimi yazdım,aslında bendede hata var sürekli program değiştiriyorum.. Kendime göre adam akıllı yaparkende istiyerek yapıcağım bir program düzeni oluşturamadım,bulamadım...

Bak sana en güzel program şudur .

4 gün
    Göğüs Ön kol Göğüs 4 hareket ağır kilolar 4 set8 tekrar . Aralıkları 1.5 dk yapabilirsin. Ön kol 3 hareket 3 set 8 tekrar ellerin dambıl tutamazsın titremekten
    Sırt Arka Kol Sırt 5 hareket ağır 3 set 8 tekrar aralıkları uzat yorulduysan ama oyalanma. Arka kolda 3 hareket istersen dips yapabilirsin.
    Omuz Ön Kol omuza ağır 5 hareket 3 set gir 8 tekrardan.
    Bacak Arka kol.

Ayrıca yağlanmayı dert etme. Makarnaya aban en ucuz en temizi.
  • HarryBlade H kullanıcısına yanıt
    Yağlanmayı dert etmiyorum,fakat yağlanırken okadar ağırlık çalışmama rağmen ki çok düşük kilolarla çalıştığımı düşünmüyorum,sadece göbeğin alt kısmında yavaştan yağlanla oluşması ve vücudumun diğer bölgelerinde bir gelişme olmaması.Bacak bölgemin üst tarafa göre daha fazla gelişmesi sinirimi bozuyor. Dediğim gibi belli bir programa sabit kalamadım şu zamana kadar hiç.Hep okuduğum bilgiler yüzünden kafam hep karıştı ve aaa ben yanlış yapıyomuşum diyerek değiştirdim hep..

Direkt olarak kolları haftada 2 kez çalıştırmak ve diğer grupları 1 kez çalıştırmayı mı öneriyorsun şuan? Anlıyamadım
    Göğüs-ön kol
    Sırt-Arka Kol
    Omuz-ön kol
    Bacak-arka kol

Göğüs ve omuz günü press hareketlerinde yine triceps çalışıyor ve ekstradan 2 gün daha arka kol çalışıyoruz toplamda 4 kez
    Sırt günü yine bicepsler çalışıyor ve ekstra 2 gün yine ön kol çalışıyoruz? Toplamda 3 kez
    Ayrıca sırt günü 5 hareket aşırı fazla değil mi? Hani ogün sadece Sırt Çalışsam tamam ama ?

Gelde yine kafam karışmasın şimdi =)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frank08 -- 18 Aralık 2013; 13:26:36 >

• Frank08 kullanıcısına yanıt
    Aralarda birer gün dinlen.

Göğüsde senin arka koluna vuracak kadar hareket yapmazsın. Ki benim şu ana kadar göğüs çalıştıktan sonra arka kolum hiç ağrımadı.

Sırt 3 tane makinede yapıyorsun enseye çekiş karna çekiş göğüse çekiş. Barfiks ve tek dumbell ile kanat.

Omuz benim zayıf ağır ve düşük tekrarlar girdiğim için.

Bacakta squat falan yapıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.