Şimdi Ara

[Beşiktaş 2017/2018 Sezonu] Genel Tartışma ve Transfer Konusu (5065. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
104.811
Cevap
120
Favori
3.796.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 50635064506550665067
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beşiktaşlılar Şenol Güneş'e yazık ediyor. Felaket şekilde eleştirenlere tanık oluyorum. Bakın şimdi size bizim takımın yakın tarihinden kesitler sunacağım.

(Terim jenerasyonu)
    2011-12-Terim-Şampiyonluk
    2012-13-Terim-Şampiyonluk-CL Çeyrek Final
    2013-14-Mancini-2.lik-CL 2.Tur (Çok zor bir gruptan çıktık, CL'ye çok fazla odaklandık ve ligi kaybettik. Sizin bu sezona çok benzeyen bir sezon yaşamıştık. Terimli yaz dönemi bizi ikinci yaptı, Mancini Ocak 2014'te Ontivero, Hajrovic gibi birçok çöpü takıma doldurdu, 24 MN zarar ettik. 2.yarı Mancini istifa diye slogan atıyorduk. Fenerden 10 puan fark yedik.)
    2014-15-Prandelli/Hamza-Şampiyonluk (Nasıl şampiyon olduğumuzu biliyorsunuz, ittire ittire..)
    (Dursun Özbek jenerasyonu)
    2015-16-Hamza-Riekerink-6.lık.
    2016-17-Riekerink-Tudor-4.lük.

Terimle arka arkaya 2 şampiyonluktan sonra muhteşem bir yaz kampı geçirmiştik, Emirates Cup'u Arsenal'i eleyip almıştık. Süper Kupayı Fener'in elinden almıştık. Harika gidiyorduk. Lige yıllarca ambargo koyabilirdik. Hocamıza sahip çıkamadık. Terim'in kurduğu kadro sayesinde 2 sene daha ittire ittire idare ettik. 4.yıldız da Hamza sayesinde değil taraftarın kenetlenmesiyle geldi. Ancak 4.yıldızdan sonraki 2 sezon tam bir felaket oldu. Dursun camiayı böldü, taraftar birbirine düşman oldu. Resmen kendi ellerimizle kurduğumuz imparatorluğun enkazına şahit olduk. Son olarak bu sezon Tudor fikstür şansıyla iyi puan topladı. Sonrasında da Terimle yeniden toparlandık, şampiyonluğa yürüyoruz. Halbuki 2013-14'te Terim kalsaydı, sonraki sezonlarda da istikrarlı şekilde devam etseydi neler olurdu, muhtemelen 23.şampiyonluğumuzu kutluyorduk bugün..

Uzun lafın kısası, zamanında bizim yaptığımız hataya düşerseniz muhtemelen bizim gibi 2-3 sene çöküş yaşayacaksınız. Şenol'u mumla ararsınız. Şenol'un alternatifi bir Türk menajer yok, yabancı gelecek mecbur. Sıfırdan yeni hoca getir, ülkeye alışsın, sistem oturt bunlar zor işler. Bilic'ten duruma aşinasınız. Şenol Hocaya sahip çıkın beyler.. Bu adam seneye şampiyon yapar mı bilemem ama bu sezon olduğu gibi son ana kadar kovalar. Yabancı bir menajer gelirse vay halinize.

• quote:

Orijinalden alıntı: rider30

Maçtan sonra haberi veren Sinan Engin haklı çıkacak korkarım ki. Maç sonu konuşmasını da okudum, Şenol Güneş teknik direktörülüğü bırakacak görünüyor.

Şenol hocadan önce bizim boşuna para verilip 4-5 sene kontrat yapılan yabancılardan kurtulmamız gerekli. Yoksa kim gelirse gelsin bu kadroyla Beşiktaş yıllarca şampiyon olamayacak.
    Bakıyorum Beşiktaş taraftarı Şenol Güneşe sahip çıkıyor baya bence gitmeyecek taraftar isteği ile kalacaktır.
  • Beşiktaşlı arkadaşlar üzülmesinler. Şampiyonlar Liginde fazlasıyla gururlandırdı Beşiktaş hepimizi. Bizler hakkında İyi dilekleri olan arkadaşlara da teşekkürler ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Citizen'in Pengueni

Taliscaya bu kadar markaj atabilmelerinin sebebi negredonun bidon oluşu.Orada yırtıcı bir forvet olsa o kadar çok taliscaya odaklanamazlardı.Adamlar biliyor ki bu dingil boş kaleye bile gol atamaz bastılar markajı taliscaya.

Alıntıları Göster
    Fernando ve Donk bugün göz açtırmadı diyebiliriz bildiğin hatasızlardı.Belhanda bile geldi pres yaptı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strong mind strong body -- 30 Nisan 2018; 3:4:30 >
  • biz en son, özellikle deplasman derbilerini ne zaman 11 kişi tamamladık? bu kırmızılar bize neden bu kadar kolay çıkabiliyor?
  • bu sezon üzerimize geldikleri kadar süper lig tarihinde başka bir takımın üzerine bu kadar gidilmemiştir. türlü türlü, tarihte eşi benzeri olmayan olaylarla karşı karşıya kaldık. Beşiktaş yerine başka takım olsa, Şenol Güneş yerine başka teknik direktör olsa, şampiyonluğu bu ortamda son 3 haftaya kadar kovalayamazdı. ŞL faktörünü de hesaba katarsak.

Hocamızı eski motivasyonuna geri döndürüp, kadroda kim neyin eksik olduğunu herkes kendi adı gibi biliyor zaten. ciddi bir revizyonla seneye tekrar tüm rakiplerin korkulu rüyası olmaya devam edeceğiz. yılmak yok. Şenol hoca varsa, umut vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noxiousu -- 30 Nisan 2018; 4:38:15 >
  • Altı üstü bir maç ya.Kırdıklarım üzdüklerim olduysa özür dilerim bazen kendimizi kaptırıyoruz gıcığına şeyler yazabiliyoruz.Bu yıl her maç Beşiktaş'ı şampiyonlar liginden destekledim Ayyıldızlı Bayrağımızı en iyi şekilde temsil ettiler.2 yıl şampiyonluk ve şampiyonlar liginden güzel başarı üzülecek birşey yok sizin için.
  • Bize GS'nin gönderdiği Ndiaye gibi,forvette bi taraflarını yırtan Gomis gibi adamlar lazım.

Yani hırs lazım. Bu sezon maalesef en büyük eksikliğimiz bu oldu.

Quaresma canı isterse oynuyor,Lens'i konuşmaya bile gerek yok ezdiği toplar yetmezmiş gibi peşinden bile koşmuyor.Forvetler rahatsız etmiyor.Orta saha bomboş oynuyoruz.

Topu yiyecek adam lazım bizde.Transfer sezonu açıldıktan sonra kaybedecek vaktimiz yok anında imza şart.Yoksa Ostersunds,Vardar hezimetlerini bizde yaşayabiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Det.Harvey Bullock

Beşiktaşlılar Şenol Güneş'e yazık ediyor. Felaket şekilde eleştirenlere tanık oluyorum. Bakın şimdi size bizim takımın yakın tarihinden kesitler sunacağım.

(Terim jenerasyonu)
    2011-12-Terim-Şampiyonluk
    2012-13-Terim-Şampiyonluk-CL Çeyrek Final
    2013-14-Mancini-2.lik-CL 2.Tur (Çok zor bir gruptan çıktık, CL'ye çok fazla odaklandık ve ligi kaybettik. Sizin bu sezona çok benzeyen bir sezon yaşamıştık. Terimli yaz dönemi bizi ikinci yaptı, Mancini Ocak 2014'te Ontivero, Hajrovic gibi birçok çöpü takıma doldurdu, 24 MN zarar ettik. 2.yarı Mancini istifa diye slogan atıyorduk. Fenerden 10 puan fark yedik.)
    2014-15-Prandelli/Hamza-Şampiyonluk (Nasıl şampiyon olduğumuzu biliyorsunuz, ittire ittire..)
    (Dursun Özbek jenerasyonu)
    2015-16-Hamza-Riekerink-6.lık.
    2016-17-Riekerink-Tudor-4.lük.

Terimle arka arkaya 2 şampiyonluktan sonra muhteşem bir yaz kampı geçirmiştik, Emirates Cup'u Arsenal'i eleyip almıştık. Süper Kupayı Fener'in elinden almıştık. Harika gidiyorduk. Lige yıllarca ambargo koyabilirdik. Hocamıza sahip çıkamadık. Terim'in kurduğu kadro sayesinde 2 sene daha ittire ittire idare ettik. 4.yıldız da Hamza sayesinde değil taraftarın kenetlenmesiyle geldi. Ancak 4.yıldızdan sonraki 2 sezon tam bir felaket oldu. Dursun camiayı böldü, taraftar birbirine düşman oldu. Resmen kendi ellerimizle kurduğumuz imparatorluğun enkazına şahit olduk. Son olarak bu sezon Tudor fikstür şansıyla iyi puan topladı. Sonrasında da Terimle yeniden toparlandık, şampiyonluğa yürüyoruz. Halbuki 2013-14'te Terim kalsaydı, sonraki sezonlarda da istikrarlı şekilde devam etseydi neler olurdu, muhtemelen 23.şampiyonluğumuzu kutluyorduk bugün..

Uzun lafın kısası, zamanında bizim yaptığımız hataya düşerseniz muhtemelen bizim gibi 2-3 sene çöküş yaşayacaksınız. Şenol'u mumla ararsınız. Şenol'un alternatifi bir Türk menajer yok, yabancı gelecek mecbur. Sıfırdan yeni hoca getir, ülkeye alışsın, sistem oturt bunlar zor işler. Bilic'ten duruma aşinasınız. Şenol Hocaya sahip çıkın beyler.. Bu adam seneye şampiyon yapar mı bilemem ama bu sezon olduğu gibi son ana kadar kovalar. Yabancı bir menajer gelirse vay halinize.
    Ben bu yoruma %100 katılıyorum Beşiktaşlı arkadaşlarda hocalarına sahip çıksın, Terimin gitmesine o kadar üzlmüştüm ki o zaman gözümden yaş gelmişti o kadar seviyoruz hocamızı. bu takım kötü de gitse başarısız da olsa terim GS için ikon olmuş bir hoca yıllarca kalmalı ekibinden yeni hocalar çıkartmalı, altyapıdan yeni gençler keşfetmeli Türk futboluna kazandırmalı dır. Aynı şeyler Şenol hoca içinde geçerli o da türk futbolu için bir ikon. BJK ile çok büyük başarılar elde etti bir türk olarak bizleri gururlandırdı Avrupada BJK yi en iyi şekilde temsil ettirdi, iyi bir gruba düşüp takımı namağlüp çıkardı. vefayı en iyi anlayan takımlardan birisiniz iyisiyle kötüsüyle yanına BJK camiasından iyi yardımcılar alabilirse iyi bir yapılanmayla önümüzdeki sezonlar çok daha iyi olur Türk futbolunu 3 güzide kulübümüz ileri taşısın, tek isteğim Teknik Direktörlerimizin türk kulüplerinde uzun yıllar hizmet etmesi ayrılıklar hep geriye götürüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: DenzeL_28

Ben bu yoruma %100 katılıyorum Beşiktaşlı arkadaşlarda hocalarına sahip çıksın, Terimin gitmesine o kadar üzlmüştüm ki o zaman gözümden yaş gelmişti o kadar seviyoruz hocamızı. bu takım kötü de gitse başarısız da olsa terim GS için ikon olmuş bir hoca yıllarca kalmalı ekibinden yeni hocalar çıkartmalı, altyapıdan yeni gençler keşfetmeli Türk futboluna kazandırmalı dır. Aynı şeyler Şenol hoca içinde geçerli o da türk futbolu için bir ikon. BJK ile çok büyük başarılar elde etti bir türk olarak bizleri gururlandırdı Avrupada BJK yi en iyi şekilde temsil ettirdi, iyi bir gruba düşüp takımı namağlüp çıkardı. vefayı en iyi anlayan takımlardan birisiniz iyisiyle kötüsüyle yanına BJK camiasından iyi yardımcılar alabilirse iyi bir yapılanmayla önümüzdeki sezonlar çok daha iyi olur Türk futbolunu 3 güzide kulübümüz ileri taşısın, tek isteğim Teknik Direktörlerimizin türk kulüplerinde uzun yıllar hizmet etmesi ayrılıklar hep geriye götürüyor.

Alıntıları Göster
    Artık Galatasaray taraftarı gerçeği görmeye başlamış.. işin iyi Td ile olacağı aşikar. Türkiye gibi bir lige kötü hocalar ile ancak bir sezon ittite ititire şampiyon olursun.. ertesi sezon 6-7 olursun.. iyi hoca ile hem çok borca girmez hemde hep yukarıda başa güreşirsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: apache0990

Ben kendi adıma hiç bir şey demiyorum da aklı selim tanıdığım her Beşiktaşlı F.Orman ve Ş.Güneş'e kıl oluyorlar neden burada övgüler yağdırılıyor?

F.Orman'a kalsa o maça çıkardı bjk sadece divan kurulu hükümete genel olarak muhalif olduğu için ses çıkaramadı.

Ş.Güneş'e gelince yarın bir gün kafasının yarılmadığını açıklar görürsünüz.
    Şenol Güneş'in şahsi problemleri klübü etkilemez.yada Fikret Orman'ın.Sonuçta kişiler geçisi klüpler kalıcıdır.Şenol Güneş gidip tekrardan başka bir takımı çalıştırabilir.Fikret Orman belki ilerde Tff başkanı olabilir yönetim ve klübü borç yükünden kurtarıp tekrar bulunduğu ligde mücadele edebilen bir yapıya büründürdüğü ve eski şaşasına ulaştırdığı için tabi bu dediğim belki 7-8 yıl sonra olur.

• Talisca sene sonu yallah köyüne.Harika 2 sezon geçirdi,bize çok güzel anlar yaşattı ama buraya kadar.

Kadro bu kadar değişiklik isterken 21 milyon Euroyu tek oyuncuya vermek anlamsız ve saçma.Bir oyuncuya 21 milyon euro verecek gücümüz olsa bile Talisca'ya vermek saçma olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-5A6475FBD

valla herkesin dünyası yıkılmış gerek var mı bu kadar üzülmeye.Bende üzüldüm oldu bitti.Şampiyon olan takım taraftarı şampiyon olduğu gün kutlar ve biter.Beşiktaş içinde aynı gs içinde başak içinde.Ulan tam 3. dünya ülkesindeyiz haberlerde okudum adana da bu maçtan sonra kahvede 3 kişi bıçaklanmış.Amerikada falan da nfl için bu kadar dalga,kavga konusu oluyor mu acaba maçlar.Yapılacaklar belli yap ve sonucu bekle.Lens-negredo-özyakup gitmeli yerine iyiler alınmalı.Futbolu sadece izleyen biri olarak bunları görebiliyorum
    yav onu yapanlar işte tam primat oldu bitti.Şu maç için benim üzüldüğüm nokta gene Gs yenebilirdi belki ama gol atamadı takımı şans elde etti yani belki 4-3 Gs yenseydi yada 3-2 Gs yenseydi daha mutlu olabilirdim.En azından takım bir sonuç yakalardı.Varlığını sonuç olarakta hissettirirdi.Beşiktaş bugün hem vardı hem yoktu.Siyah-Beyaz değil griydi.Olaylarında etkisi var muhakkak.Oldu bitti.Birşey olduğu yok.Kutlayan kutlar oyuncular primini alır viskisini içer gene kazansada kaybetsede eşiyle mutlu mutlu uyur çocukları ile oynar işte 3 gram beyni olan kişilerde milyonluk davarlar koşup birşey yapacak sonuç bulacak yenilecek diye birbirine girer.Zaten ülkenin oy potansiyeli yönetim durumu eğitimi ne ki bu doğru olsun değil mi.Zenginler dert etmez.

Fakirler birbirini yer zenginler keyfine bakar.Avrupada bile taraftar küme düşse bile taraftarını destekler mesela deportivo bugün barcelona şampiyon oldu ama deportivolular destekledi ve sonra gittiler bizde olsa olay çıkardı muhakkak böyle birşeyde.Genellikle küme düşmede olsun şampiyonlukta olsun olaylar eksik olmuyor.Her yönüyle gelişmemiş bir toplumuz.Eğlence değil kavga gözüyle bakıyoruz farkımız bu avrupadan.Stres atma faktörü gibi futbol sövmek için geliyor çoğu taraftar sahaya.

• quote:

Orijinalden alıntı: 10 Numara

Geriye kalan maçlarda 3'te 3 yapıp sezonu öyle bitiririz inşallah.

Kayseri
    Osmanlı - D
    Sivas
    Kayseri'yi yeneriz.Osmanlı maçı tırt geçer.Sivas'ta bilmiyorum. berabere biter galiba.Puan durumuna bağlı.
  • Lens, Negredo ve Love... Bu kadar formsuz olmayı nasıl beceriyorsunuz beyler? Çok kötü oynamadık, hatta fırsatları doğru kullansak en kötü beraberlikle bile ayrılabilirdik ama GS bizim aksimize fırsatları geri çevirmedi, %60 GS, %40 Başak diyorum. Biz artık hesaptan çıktık.

Lig elden gitti diye kupa Maçı kararından dönülürse büyük omurgasızlık olur. Yapmamız gereken 3 Maçı da alıp en azından 2. liğe oynamak olmalı. Ki ön elemeden ŞL’yi zorlayabileceğimizi düşünüyorum. Genel itibariyle kötü bir sezon olmadı, en azından ŞL’de bu yıl Avrupa tecrübemiz arttı camia olarak. Ama transfer politikası değişmeli. 32’lik Demba cidden başkanın kafadaki ilk forvet adayıysa satışlardan elde ettiğimiz gelirle ihtiyar forvetlerin tatil yeri olmaya devam edeceğiz demektir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Güntekin Onay'ın güzel bi tespiti vardı. Beşiktaş'ın en iyi oynadığı maçlar Talisca'nın olmadığı maçlar demişti. Cidden çok önemli zamanlarda kritik goller atıyor filan ama oyun olarak Talisca varken çok gerideyiz. 10 kişi oynuyoruz sanki maçı. Zor bi karar ama Taliscayla bence devam edilmemeli

• quote:

Orijinalden alıntı: noxiousu

biz en son, özellikle deplasman derbilerini ne zaman 11 kişi tamamladık? bu kırmızılar bize neden bu kadar kolay çıkabiliyor?
    2 sezondan sonra artık istenmeyen takım olursun doğru şekilde güçlenmen lazım.Sevgi ilgi bir süre sonra nefrete dönecek çünkü.İtalya en nefret edilen takım Juventus'tur.Almanya'da ise BAYERN.Fransa'da para dopingi ile ilerleyen PSG ve zaman zaman Lyon.

90lardaki gibi artık öyle üst üste 3-4 yıl şampiyonluk zor oturan sistemli değişmeyen ve tazelenen bir kadroya sahip olmalısın lige hakim ve her an alıp kullanabileceğin rotasyon oyuncuların olmalı.Yoksa hakem kararlarına bağlı kalırsın.Sağlam lobin olmalı aynı zamanda.Ticari olarakta birden çok başlı ligde üst üste şampiyon olmak sezonlar ilerledikçe endüstriyel ilgi alaka bakımındanda zordur.

Ben burada yazın yazdım.Teni Sezona başka bir takımın şampiyon olma ihtimali daha fazla öncelik Fenerde niye çünkü çok uzak kaldı şampiyonluğa sonra Gs nedendir diye sorulacak olursa yıllar ilerdikçe şampiyon olamadıkça gelir ve sana olan ilgi azalıyor taraftarın senden soğuyor belki takım değiştirenler oluyor genç nesil başarılı olan takımlara yöneliyor felan.yani yeni taraftar edinmeden ilgi alaka ve gelir yönünde de bu çok önemli.Sen sezon ilerledikçe daha çok kendini yenilemelisin.Eksiklerini doğru teşhis etmelisin.Yoksa rakiplerin ipleri eline alınca senin için iş işten geçmiş olur.Transfer de kumar olmaz bir tutar 2 tura üçüncüde elde patlar.şampiyon oldukça he şampiyonlukta üstüne düşen sorumluluk ve baskı daha da artar seni manipule ve düşürmeye daha çok çalışırlar sen sağlam temeller kurmazsan yıkılırsın.Özellikle bizim gibi liglerde bu zordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 30 Nisan 2018; 4:15:39 >

• Vict0ry kullanıcısına yanıt
    Hocam evet yenilenme şart ama içerde fb GS maçlarını mükemmel oynayıp kazanan da bu kadroydu. Deplasmanda bişeyler oluyor takım dağılıyor. Hoca da dağınık sanki Ali Ece de bahsetmiş bundan, hırsı motivasyonu görebilsek keşke yüzünde.

• Love(33),Negredo(32),Quaresma(34),Lens(31),Atiba(35),Pepe(35).Yollamamız lazım. Talisca zaten gidiyor.

Bir şekilde maaş yüklerinden kurtulmamız lazım.Pepe her türlü alıcı bulur.Bonservis kazanamayız belki ama istediği maaşı verecek bir yer olacaktır.asıl sıkıntı Lens ve Negredo'yu yollamak.

Gökhan Gönül(33),Tosic(33) bunları da ilk 11'den kesmek şart.

Bunlardan bonservis kazanamayız.Tolgay ya da Oğuzhan'dan 1'ini satıp para almamız lazım.

Sağ açık-Jonathan Bamba-Bonservissiz
    2.santrafor-Demba Ba-Bonservissiz
    6 numara-Okay Yokuşlu
    8 numara-Ndiaye tarzı biri.
    10 numara+Santrafor+Sağ bek+Stoper. o kadar mevki yazdım ki hevesim kaçtı FM-CM'de bu kadar transfer yapamıyorum.işimiz çok zor ya bizim bi de sezonu erken açacağız Allah sabır versin bize.
  • Sezon özeti

Bjk 4-3 Fb

Bjk 3-2 Gs

Bjk 4-2 Ts

Bjk 4-3 Bursaspor

Akbili sallıyorum.

Bursa'ta 2 puan kaybedildi bu kötü.

Clde namağlup ve en yüksek puanlı şekilde bitirildi.

Süt kupasında yarı final

Aslında şu rezalet geniş gibi görünen kadroda şu sonuçlar baya iyi sezon adına kupasız bitecek ama olsun.Aslında en büyük sıkıntı şu rakiplere nazaran şampiyonluktan uzun yıllar uzak kalmak yoksa 2 şampiyonluk çok güzel bir şey.Heleki bizim ligde muazzam bir başarı 3 lemek çok zor her zaman yapılacak birşeyde değil.Seneye daha güçlü bir şekilde başlamak dileğiyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 30 Nisan 2018; 4:20:31 >
  • 
Sayfa: önceki 50635064506550665067
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.