Şimdi Ara

BES FON GETİRİ DURGUNLUĞU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba yaklasik 3 yildir BES uyesiyim(Halk Emeklilik) senede 6 defa fonlarini degistirerek getirimi yuksek tutmaya calisan biriyim. Bugune kada donemsel getiri olarak %36 tavan yapabildim. Fon secimimi genelde %100 Doviz fonu uzerinden gerceklestirdim. Tecrubemle sabittir ki euro dolar artinca benimde birikimlerim artiyor, azaldikca azaliyordu.
    Taki son gunlerde yasanan dalgalanmalara kadar. Dolar 3.7x seviyelerine gerilediginde donemsel getirim(300-400 TL yatirimim eridi) %26 lara geriledi. Aradan aylar gecti dolar bugun 4 TL olmus benim donemsel getirim hep sabit. Aylik yatirdigim tahsilat ve devlet katkisi haricinde param hic artmiyor. Aylardir %100 doviz fonundayim. Bu nasil olabiliyor.
    Cok kar etmeyelim diye birileri bizim yatirimimizada mi goz dikti. Bugune kadar yatirdigim tahsilatlar ile euro dolar alsam kat kat daha fazla getirirdi.
    Adi doviz fonu olan(yeni adi kamu dis borc ) bu fonda ne yukselecek ki biz kazanacagiz yokmu bir Allahin kulu yardim edicek.(MH cevap veremiyor)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Hocam bu bes olayı bu sebeplerden saçmalık bence. Zaten zorunlu bes çıkınca her yerde yazıldı aynı parayı aylık olarak dövize altına yatırsanız daha karlı olur diye. Bir de benim Türkiye'deki kurumlara güvenim kalmadı. Yani dediğiniz gibi birilerinin paranıza göz dikmiş olma ihtimali hangimize yabancı geliyor. Böyle birşey ispatlansa kimse şaşırmaz. Burası Türkiye. Devlet katkısı ve başlangıçta yatırımın bolca artması biraz ağza bal çalmak gibi geliyor bana

    Kişisel yorumumdur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.