Şimdi Ara

benzinli ağaç motoru??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
44.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ok cambaz oksijen biliomda açıkken çalışıo zaten kapalı çalışmıyoda ne işe yarıyor anlayamadım stop için değil stop için düğme var bujinin ateşlemesini kesiyor bide bendeki ağaç motoru yağ ve benzin karışımı ile çalışıyor sendeki motor sade benzinmi ?? ilk denememde yağ biraz fazla kaçmış zor çalışıtı ve süper bi duman yapıo beyaz :) ben gaz ayarını yapamadım açıkcası işte o hava filtresinin ordaki kapağı açan kol ne işe yarıyor bi çözsem gaz koluda o kapağın arkasındaki kapağı açıp kapıyor
  • lazrails benzin deposuna nekadar yağ dökmeliyim.?
  • servisi yokmu aletin götür baksınlar
  • aman beyler benzin deposuna yağınıda dökün biz bi kaç kere dökmedik piston aşındı sanırım 2 yağ kapagı ölçüsünde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurmola -- 2 Mart 2007; 0:06:41 >
  • Yağ oranı genelde 1/50'dir.

Sözettiğiniz kapak jikle. Soğukta çalıştırırken kapalı konuma getirmek gerekir. (Zengin karışım.)

Kolay gelsin..

Eklendi: Yağı benzinle bidonda iyice karıştırıp, sonra depoya doldurun. Önce benzini koyup yağ eklerseniz, yağ dibe çöker, çalıştıramazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erroraesthumanum -- 2 Mart 2007; 0:14:03 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ugurmola

aman beyler benzin deposuna yağınıda dökün biz bi kaç kere dökmedik piston aşındı sanırım 2 yağ kapagı ölçüsünde

ewet bende tam bilmiyorum ama öyle sanırım benimkinin deposu ufaktı ben bilmiyodum sade benzinli sandım zaten yağ deposuda wardıda baktım sadece çekme kolunu yağlıyor motorla alakası yoktu
  • quote:

Yağ oranı genelde 1/50'dir

dikkat! yağ oranı %3- %4 arasıdır arasıdır. çok yada az yağ katalitik konventör (varsa) ve pompaya zarar verir. kullanım klavuzunu bul ona göre ayarla derim.
  • benzin deposuna yağ koymadan çalışmazmı yani?çok yağ koysam ne olur.bide duman çıkaran yeri varya orayı çıkarsam bise olurmu?(delikli kapağı)açıkta duracak yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EECFCE0DC -- 2 Mart 2007; 18:40:31 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: erroraesthumanum

Yağ oranı genelde 1/50'dir.

Sözettiğiniz kapak jikle. Soğukta çalıştırırken kapalı konuma getirmek gerekir. (Zengin karışım.)

Kolay gelsin..

Eklendi: Yağı benzinle bidonda iyice karıştırıp, sonra depoya doldurun. Önce benzini koyup yağ eklerseniz, yağ dibe çöker, çalıştıramazsınız.

yağı benzinle karıştırsakta yine zamanla dibe çöker
  • quote:

Orjinalden alıntı: by*cambaz

quote:

Yağ oranı genelde 1/50'dir.

Kolay gelsin..

yağı benzinle karıştırsakta yine zamanla dibe çöker

hayır (çok uzun süre olursa belki ama 1-2 ayda bir şey olmuyor) homojen bir şekilde karışıyor. zaten kullanacağın kadar karıştırırsın bir bbidonda. sakın sadece benzinle kullanma yağlama olmaz klepaj yapar, kullanılmaz olur!

• quote:

Orjinalden alıntı: ReBeR

quote:

Yağ oranı genelde 1/50'dir

dikkat! yağ oranı %3- %4 arasıdır arasıdır. çok yada az yağ katalitik konventör (varsa) ve pompaya zarar verir. kullanım klavuzunu bul ona göre ayarla derim.

Kıçtan takma, iki zamanlı, 5 HP bir motor için verilen değerdi.
  • quote:

benzin deposuna yağ koymadan çalışmazmı yani?çok yağ koysam ne olur.bide duman çıkaran yeri varya orayı çıkarsam bise olurmu?(delikli kapağı)açıkta duracak yani

by*cambaz, ya ilköğretim öğrencisisin, yada milleti makaraya sarıyorsun..

Ayıp ama, hem de elektronik forumunda!!!
  • ilköğretim öğrecilerini küçümsemeyelim
    şahsi olarak bende 6. sınıfta okumaktayım
  • Bunu belirttiğin sürece hiç sorun yok. Her soruna bildiğim kadarıyla yanıt vermeye çalışırım. Geleceğimiz sizsiniz.

Ama bu çağda olanlar, yanlarında büyükleri olmadan motorlu testerelerle oynamamalılar! Özellikle egzost'u duman çıkaran yer diye tanımlayanlar!!!
  • azönce bujinin başlıgından bi kablo çıkardım avometre nin + ucuna.(-) yide metal bir yere bağladım.+ ucu elimle tutuyordum.İpi çektim motor çalıştıgı gibi çarpıldım.Avometrede 183 V gördüm.Ama acayip çarpıldım.kollarım uyustu nerdeyse.(gaza basmadan.demekki gaza bassam kaç V üretirdi)

kesin kararlıyım bu motoru jeneratör yapacağım.Zaten motor küçük.iyi odun kesmiyor.bu motor küçücük haliyle okadar elektirik verdiyse 90 lık motorla ile evin elektirigini karşılarsın.

motoru çalıştırırken sadece ipi çektigimde 36v üretiyor.
  • yok ne yaparsan yap ama (ben dahil) birçok kişi yağ oranlarını verirken "yağsız çalıştırsam olurmu?" ve egzosta "duman çıkaran yer" demen insana sinr ediyor! bu alet 2 zamanlı motora sahiptir yağlama işini benzine kattığın yağ yapar. yağsız şişer,aşınır en sonunda klepaj (sıkışma) yapar. diğer yağ bölmeside zincir yağıdır. ayrıca oynamasan senin için daha akıllıca olacak ya motor gümleyecek yada kendine zarar vereceksin bu gidişle. duman çıkaran şeyi çıkartırsan emme zamanları bozulur
  • quote:

benzin deposuna yağ koymadan çalışmazmı yani?çok yağ koysam ne olur.bide duman çıkaran yeri varya orayı çıkarsam bise olurmu?(delikli kapağı)açıkta duracak yani

ben söktüm çok wes yapıo :D
  • Egzostun tek görevi ses kısmak değildir. İki zamanlı motorları biraz araştırdıktan sonra sorsanız?!
  • quote:

Egzostun tek görevi ses kısmak değildir. İki zamanlı motorları biraz araştırdıktan sonra sorsanız?!

ben ses kısıyor demedim söktüğümde fazla ses çıktı bunu belirttim ve sen her konuda böle sorunmu yaratıcaksın acaba ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: lazrails

quote:

Egzostun tek görevi ses kısmak değildir. İki zamanlı motorları biraz araştırdıktan sonra sorsanız?!

ben ses kısıyor demedim söktüğümde fazla ses çıktı bunu belirttim ve sen her konuda böle sorunmu yaratıcaksın acaba ?

bence siz buranın elektronik forumu olduğunun farkında değilsiniz. bir projeye başlamadan önce tüm elemanları kavramanız gerekmez mi? soran arkadaşlar bence siz iki zamanlı motorları araştırıp, kavradıktan sonra burada soru sorsanız daha verimli olur

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.