Şimdi Ara

Benzinde çalışma problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar, 90 model bir arabamız var. Benzinde çalışmasında problem vardı bugün karbüratör ve benzin otomatiğini komple yenisiyle değiştirdik ama 15/20km benzinde kullandıktan sonra istop ediyor ve benzinde çalışmıyor. Benzin kısmından hava vurunca geri çalışıyor depoda pislik mi vardır yoksa başka bir nedeni olabilir mi bilgili arkadaşlardan yorumlarını bekliyorum. Lpg de çalışmasından herhangi bir problem yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HDogus -- 27 Ekim 2023; 15:52:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Benzin pompası olabilir.

• x646633277 kullanıcısına yanıt

hocam onu sıfırıyla değiştirmiştik neden kaynaklanıyor anlayamadık maleesef.

• Bilemedim öyleyse.. Enjektör diyeceğim ama 15km nası gitsin. Acaba aracınızda tofaşlardaki gibi hava ayarı için fiziksel bir müdahale var da benzin için hava yetersiz geldiğinden yeterince yanamıyor ve stop mu ediyor? Başka da bir şey gelmiyor aklıma..

Biraz araştırdım hocamda bir kaç sonuca ulaştım ama emin değilim.

1. lpg beyni gazı tam kesmiyorsa benzinle birlikte yaktığı için boğulma yapıyor.
    2. Benzin kesici tam görev görmüyor olabilir diyorlar.
    3. Ekstra olarak bir benzin filtresi taktırmadım taktırsak belki daha mı rahat olur ki?
    4. Hava filtresini bir kaç yıldır hiç değiştirmedik onla alakasıda olabilir mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HDogus -- 2 Kasım 2023; 22:59:6 >
  • HDogus kullanıcısına yanıt

Hocam bir önceki mesajda belirttiğim gibi lpg daha yüksek yanıcılığa sahip olduğu için gelen hava yeterli oluyordur benzinde hava yetersiz kalıyordur.. Yani en kötü filtreyi çıkarın çırpın temizleyip takıp bir deneyin isterseniz..

Hocam önceki yaptırdığımız ustaya gittik tam 3 kez yaptı 10dk sonra benzin gelmemeye başlıyor. Dedim benzin otomatiğini bozuk taktın herhalde onuda değiştir sıfır takılan parçayı gene sıfırıyla değiştirdim ama yok depodaki benzin ön kısma bir süre sonra gelemiyor. En son motora suç atmaya başladı 90 model olsada araba daha 107 binde o yüzden inanmadım sorun neden kaynaklı hala çözemedim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araba çalışmama sorunu ?
    3 yıl önce açıldı
    Araç geç çalışma sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • uç ihtimaller düşünüyorum.. mesela benzin pompasını siz takıyorsunuz ama güç tesisatında bir sıkıntı var ve hareket edince pompanın gücü kesiliyor olabilir. pompayı her yeniden taktığınızda 2. seferde benzin gelmiyor ise ve tesisatta bi tıkanıklık varsa pompa her seferinde zorlanıyor ve belli bir süre sonra (10dk mesela) yanıyor olabilir. başka da aklıma bir şey gelmedi uzaktan uzaktan  

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.