Şimdi Ara

Benzinde büyük soygun! Resmen soyuluyoruz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
0
Favori
5.438
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bilinen şeyler bunlar televizyonların göstermesi lazım bilinçlenmek lazım...
  • Tv'de onlarca gereksiz haber varken.Petrol fiyatlarındaki bu anormallik hiç bir kimse tarafından konuşulmuyor.Demekki herkez memnun halinden.Gerçi konuşulsada başbakanımız çok güzel cevabını verecektir.Kredi kartı borcu olanlara yaptığı gibi güzel bir konuşma daha yapar eminim.
  • Bende hep ''mustehak'' dıyorum ama bu kadarda olmaz yaa Kelımeler kıfayetsız , söylenecekler sansürlü , aman diyim forum hakkında ergenekon iddanameleri eklenmesin Utandırdılar ınsanlıktan bıle ıyıce bıtırme yolunda ılerlıyorlar ülkeyi bizleri sonumuz hayırlı olsun .. Sımdı uyananlara da artık gecmısolsun , gerci uyananda yok ama neyse..
  • nacizane bi sözümüz vardır bilen bilir, "sen eşek olursan semer vuran çok olur" derler. kimsenin bize bişey yaptığı yok, kendi kendimize ediyoruz. kendimizden azılı düşmanımız yok
  • deve yükü gibi alınan vergiler
    deve yükü gibi dış borçlara gidiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: uguRnB

/>

Resmen koptum ya bu nedir ALLAH aşkına..
  • bakıyorumda bu kadar şikayet eden var.tamamda bu zamları koyan adamlar hala neden başımızda?
  • nush ile uslanmayani etmeli tekdir , tekdir ile uslanmayanin hakki .......

boşlukları doldurursunuz artık...

kime sorsam iktidar partisine oy vermedim diyor. e sen vermedin, ben vermedim. öyleyse kim verdi %40 küsür oyu? gelecek seçimler ne zaman acaba?

yerel seçimlere bile bu kadar şahibe karışmışken, genel seçimlerde ne olur bilinmez.
  • benzin=> 0.47 YTL çıkış fiyatı + 1.92 YTL vergi + 0.39 YTL bayi payı

Burada aslan payı verginin buna kimsenin itirazı yok. Ama benim dikkatimi birşey çekti, herhalde bahseden de olmamış.
    Rafineri çıkış fiyatı = 0,47 TL
    Bayi Payı = 0,39 TL

arada sadece 0,08'lik bir fark var; yani neredeyse ikisi birbirine eşit. Eğer vergi olmasaydı, dağıtıcı firmaların akaryakıt fiyatlarını halka %100 zamlı yansıttıklarını söyleyecektik.

Bu 0,47'lik fiyattan satan rafineri bakın şu mali külfetlere katlanıyor: Ham petrol maliyetleri, Rafinasyon maliyetleri, nakliye ve depolama maliyetleri...
    0,39'luk fiyattan satan dağıtıcı firmanın maliyetleri ise sadece nakliye ve depolama...

Bir tek nakliye ve depolama maliyetlerine katlanıp rafineri fiyatı kadar fiyat koyuyorlar.

Vatandaşı söğüşleyen sadece devlet değil!..
  • Bakın ABD'deki pompa fiyatları nasıl hesaplanıyor. (Maliyetler galon başına: 1galon=3,79litre)
    http://auto.howstuffworks.com/gas-price1.htm
    * Taxes: 11 cents
    * Distribution and Marketing: 6 cents
    * Refining: 10 cents
    * Crude oil: 73 cents

Türkçesi
    * Vergiler: 11 cents (Rafineri çıkış fiyatına oranı %13,3)
    * Bayi Payı: 6 cents (Rafineri çıkış fiyatına oranı %7,2)
    * Rafinasyon: 10 cents
    * Ham Petrol: 73 cents (Rafineri çıkış fiyatı 83 cent)

Hem vergi hem de bayi payı için aynı oranlar bizde olsaydı (litre başına):
    * Vergiler: 0,063 TL (oysa ki 1,92 TL: kaç yüz katı olduğunu hiç hesaplama artık)
    * Bayi Payı: 0,034 TL (oysa ki 0,39 TL: yani 10 katından fazla alınıyor)
    * Rafineri fiyatı: 0,47 TL
    Toplam 0,567 TL'ye yani kabaca 57 kuruşa satılması gerekirdi.

Akaryakıttaki vergiler malum, ezelden beridir böyle. Buna çok laf söyleniyor, hepsi de sonuna kadar haklıdır. Hiç insaflı bir oran değil.

Vergilerden kazık yediğimiz yetmiyormuş gibi şimdi bir de akaryakıt dağıtım firmalarından kazık yediğimiz tescillenmiş oldu.
    Hesap ortada...
    Başka memleketlerde "Bayi payı" olarak rafineri çıkış fiyatının %6,2'si alınırken bizim akaryakıt bayilerimiz bunun 11,5 katı kendilerine pay alıyorlar. Yani neredeyse rafineri çıkış fiyatı kadar da kendilerine pay biçiyorlar.
    Ayıp olmuyor mu?.. Bu millete vuran vurana?!?

edit: 1galon=3,79litre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dedikodu -- 3 Nisan 2009; 0:34:52 >

• quote:

Orjinalden alıntı: dedikodu

Bakın ABD'deki pompa fiyatları nasıl hesaplanıyor. (Maliyetler galon başına: 1galon=3,99litre)

Türkçesi

* Vergiler: 0,063 TL (oysa ki 1,92 TL: kaç yüz katı olduğunu hiç hesaplama artık)

Akaryakıttaki vergiler malum, ezelden beridir böyle. Buna çok laf söyleniyor, hepsi de sonuna kadar haklıdır. Hiç insaflı bir oran değil.

Vergilerden kazık yediğimiz yetmiyormuş gibi şimdi bir de akaryakıt dağıtım firmalarından kazık yediğimiz tescillenmiş oldu.
    Hesap ortada...
    Başka memleketlerde "Bayi payı" olarak rafineri çıkış fiyatının %6,2'si alınırken bizim akaryakıt bayilerimiz bunun 11,5 katı kendilerine pay alıyorlar. Yani neredeyse rafineri çıkış fiyatı kadar da kendilerine pay biçiyorlar.

Möhürü basarkene, dikkat etmek lazım.

Desteğinizi bekliyoruz deye, seçimlerde gelenleri, ulan ne bu benzin fiyatı, deyecemize, hamdolsun, inşallahla yolladığımız müddetçe, banzin fiyatı düşmez.

Kömür parası, beyaz eşya, bedavaya elektrik, 10 çocuk parası nereden çıkacak, herifleri besliyoruz, yani.

• kesinlikle katılıyorum. bu bayilerin nasıl bi açıklaması var acaba, "hazır en pahalı benzin bizdeyken bizim karpayı da ara kaynar diye düşündük" mü diyorlar acaba? anlaşılan bu. tüm tüketici derneklerini şiddetle kınıyorum. hiçbir işe yaramıyorsunuz
    hatta bildiğim ne kadar dernek varsa hepsini, bu kadar tutarsızlığın bol olduğu bi memlekette dernekler sadece üye aidatı için üyelere yazı gönderiyor

quote:

Bakın ABD'deki pompa fiyatları nasıl hesaplanıyor. (Maliyetler galon başına: 1galon=3,99litre)

Türkçesi

Hesap ortada...

• televizyonların haber bültenlerine mail atacam şmdi birazda benzin fiyatlarıyla ilgili haber yapsınlar, sizlerde gönderebilirseniz gönderin arkadaslar biraz hareket görelim
  • Bir ara yanlış hatırlamıyorsam şu anki hükümetin bakanlarından birisi bayilere tatlı karlarından biraz vazgeçsinler demişti.(Sanırım hükümet indirim yapmıştı akaryakıt ve lpg de hatırlıyorsunuz belki de)
    Ogün bu akaryakıt dağıtıcısı şirketlere dişinin geçmediğini anlamıştım.
    İntikamını da vergi cezaları keserek almaya çalışıyor, bkz bp ye kesilen 500 küsur milyarın üstündeki ceza.
    Sonuç: Koca bir hiç
    Dünya petrol fiyatları düşerken bizde zam yapılmasını da anlamak mümkün değil gerçi ya, otomobildeki ötv indirimininden kaynaklanan kaybı çıkarıyorlar herhalde
  • quote:

Orjinalden alıntı: mehmet050

Bir ara yanlış hatırlamıyorsam şu anki hükümetin bakanlarından birisi bayilere tatlı karlarından biraz vazgeçsinler demişti.(Sanırım hükümet indirim yapmıştı akaryakıt ve lpg de hatırlıyorsunuz belki de)
    Ogün bu akaryakıt dağıtıcısı şirketlere dişinin geçmediğini anlamıştım.
    İntikamını da vergi cezaları keserek almaya çalışıyor, bkz bp ye kesilen 500 küsur milyarın üstündeki ceza.
    Sonuç: Koca bir hiç
    Dünya petrol fiyatları düşerken bizde zam yapılmasını da anlamak mümkün değil gerçi ya, otomobildeki ötv indirimininden kaynaklanan kaybı çıkarıyorlar herhalde

ötv indide noldu bayi fiyatları zamlandı ha devlet kazandı ha şirketler sonuçta indirim filan olmadı

• O işin başka yönü zaten keşke ötv indirimi olmasaydı, otomobil karaborsacığılı diye tarihi geçecek bu olay.
  • devlet kaybetti aslında ama bu sefer araç satışı oldu az da olsa ötv aldı, hiç yoktan iyidir
  • quote:

Orjinalden alıntı: shelby_88

devlet kaybetti aslında ama bu sefer araç satışı oldu az da olsa ötv aldı, hiç yoktan iyidir

devlet hiç bişey kaybetmediki kardeşim sadece 10lira aldıgı vergiyi 6lira yaptı firmalarada kazandırdı..
    Olan her zaman ki gibi indirimi görünce kendinden geçen vatandaşa oldu..
  • Bu duurm 10 yıl önce de böyleydi arkadaşlar. Konuya hemen politik bakmamak lazım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: aydnlgn

kesinlikle katılıyorum. bu bayilerin nasıl bi açıklaması var acaba, "hazır en pahalı benzin bizdeyken bizim karpayı da ara kaynar diye düşündük" mü diyorlar acaba? anlaşılan bu. tüm tüketici derneklerini şiddetle kınıyorum. hiçbir işe yaramıyorsunuz
    hatta bildiğim ne kadar dernek varsa hepsini, bu kadar tutarsızlığın bol olduğu bi memlekette dernekler sadece üye aidatı için üyelere yazı gönderiyor

quote:

Türkçesi

Hesap ortada...

Bu dediklerine de ben aynen katılıyorum. Türkiye'de sivil toplum örgütleri bir işe yarasaydı faydalı bir şeyler görürdük ortada. Sivil toplum örgütleri büyük patronlar için kulis yapıyor anca.

Milleti düşünen yok.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.