Şimdi Ara

BENZİN KAPAĞI YÖNÜ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
3.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bir standardı yok bu işin eski araçlarda ortaya bile koymuşlar bu kapağı istenilen her yere konabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nrglife

quote:

Orijinalden alıntı: Efe

Buyuk cogunlukla egzoz cikisinin ters yonunde olurlar

Benimkinde çift egzoz çıkışı var.. N'apıcaz?

BENZİN KAPAĞI YÖNÜ

Kaput civarına koymuşlardır o zaman. :)

öndeki Honda logosunun altına da bakmak lazım. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haluk 23 -- 17 Kasım 2011; 12:39:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: burakkagan

Bildiğim kadarıyla normalde egsoz sürücü tarafına ters, benzin kapağı da egsoza ters olur. (yani sürücü tarafında)

Amma çok terslik var haa.

Araba düz gitse bari. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vincentvega

Daha önce iki Alman arabam olmuştu. İkisinde de sağdaydı. Şu anda iki Japon arabam var. İkisinde de solda .

bizim transporter fransız mı yoksa depo kapağı sol tarafta
  • Bazı Amerikan arabalarında arka plakanın altında gizli durur mesela.

Bir zamanlar bizde 1974 model kırmızı Trans am vardı. Daha doğrusu bizim değildi ama bizim arabayla yer değiştirir bizde olurdu hep. Mesela onun benzin depo kapağı arka plakanın altındaydı. Plakayı kendine doğru çekiyorsun kapak ortaya çıkıyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tergen

Gösterge panelinde benzin göstergesi sağ tarafta ise depo kapağı sağ tarafta, sol tarafta ise depo kapağı sol tarafta oluyor.

Öyle bir şey yok. Şehir efsanesi o. Artık kim uydurduysa .
  • quote:

Gösterge panelinde benzin göstergesi sağ tarafta ise depo kapağı sağ tarafta, sol tarafta ise depo kapağı sol tarafta oluyor.

Benim Fiestada ortada benzin göstergesi depo kapağı solda ozaman benim araç üretim hatası mı oluyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: canvarol

quote:

Benim Fiestada ortada benzin göstergesi depo kapağı solda ozaman benim araç üretim hatası mı oluyor?

sen liberalsin o zaman ne sağcı ne solcu
  • Gösterge tablonuzda bulunan benzin ibresindeki benzin pompası resmine bakın...
    Pompa resmi üzerindeki hortum ve tabanca figürü ne taraftaysa depo kapağı da o taraftadır...
  • Benım egzoz da ortada benzın kapagım sagda
  • quote:

Orijinalden alıntı: CAD34

Bazı Amerikan arabalarında arka plakanın altında gizli durur mesela.

Bir zamanlar bizde 1974 model kırmızı Trans am vardı. Daha doğrusu bizim değildi ama bizim arabayla yer değiştirir bizde olurdu hep. Mesela onun benzin depo kapağı arka plakanın altındaydı. Plakayı kendine doğru çekiyorsun kapak ortaya çıkıyordu.

Bizde de 1970 model Alman Ford 26M vardı. Onun depo kapağı da arka plakanın içindeydi. Plaka yaylı idi. kapağı çekince benzin kapağı görünürdü.

Kapak plakayı tutan çerçevenin iç tarafında. Dikkat ederseniz çerçevenin altında açılır kapanır mekanizma var.

BENZİN KAPAĞI YÖNÜ

• Bence aracın tamamen tasarımı sırasında ortaya çıkan birşey.
    Çizen mühendis nasıl tasarlıyorsa öyle...
    Eksoz şuradan geçecek, kablolar buradan, yürüyen aksam şurada durursa, buna bağlı parçalar şurada yer alacak, vs.vs.vs. gibi bir sürü yerleşim var.
    Sonrasında kime nasıl yer kalır, bunun planlaması nasıl yapılırsa o şekilde yerleşiyorlar işte.

Yer sıkıntısı yoksa adam eksozu da depo kapağını da aynı yere alabilir.
    Ha şu var, eksoz tehlike yaratmasın diye diğer tarafa alıyor olabilirler. Ancak eksoz zaten aracın altında deponun yanından geçiyor, öyle bir durum da var

İki Peugeot kullandım, birinde sağda, birinde solda idi depo kapakları (106 ve 207).
    Şimdi Alfa kullanıyorum, depo kapağı sağda.

Depo göstergesindeki pompa resminin olayını bir arkadaşım daha söylemişti geçenlerde. Resimde pompanın ucu sağda ise kapak sağda, solda ise solda demişti. Ancak geçenlerde hangi araçtı hatırlayamadım, bu tanımlamaya uymuyordu. Demek ki o da efsaneymiş

• 1994 model Renault Manager aracımızda sanırım egsoz ucu sağ taraftaydı, depo kapağı sağ taraftaydı.
    2009 model son kasadan bir önceki kasa Volkswagen Polo 1.4 TDİ Trendline manuel vites aracımda da yanlış hatırlamıyorsam egsoz ucu sağ taraftaydı.Depo kapağı da sağ taraftaydı.
    2010 model son kasa 1.4 comfortline benzinli Volkswagen Polo manuel vites aracımda egsoz ucu sağ taraftaydı aynı şekilde depo kapağı da sağ taraftaydı.
    2003 model Jaguar X-Type 2.5 Executive AWD otomatik vites aracımda egsoz ucu 2 taneydi depo kapağı sağ taraftaydı.
    2007 model Ford Focus 1.6 Tdci Ghia Cvt aracımda yanlış hatırlamıyorsam egsoz ucu sağdaydı. Depo kapağı sağdaydı.

Şu an kullanmakta olduğum 2007 model Honda Civic 1.6 Dream otomatik vites aracımda egsoz ucu sağ tarafta, depo kapağı sol tarafta.

Şimdi,

1 tane Fransız aracı,2 tane Alman aracı, 1 tane de tam emin olamadığım Ford sanırım Amerikan aracı, yanlışsam düzeltin. Toplam 3 araç Avrupa 1 araç Amerikan;
    Depo kapakları sağda

1 tane İngiliz aracı;
    Depo kapağı sağda

1 tane Japon aracı;
    Depo kapağı solda.

Sonuç : Neye göre ne tarafa koyuyorlar bu depo kapaklarını anlamadım

• istisnalar kaideyi bozsa da genelde
    sagdan trafik olan ulkelerde uretilen veya cogunlukla satilan araclarda sagda
    soldan trafik olan ulkelerde uretilen veya cogunlukla satilan araclarda solda

bu yuzden avrupali amerikan araclarda sagda
    japon araclarda solda

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Countries_driving_on_the_left_or_right.svg

istisnalar haric,onlar da tasarıma ait baska nedenlerden olabilir.
  • arabaya oturunca göstergelerde benzin göstergesi ne taraftaysa depo kapağı da o tarafta olur genelde :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: goofyitu

istisnalar kaideyi bozsa da genelde
    sagdan trafik olan ulkelerde uretilen veya cogunlukla satilan araclarda sagda
    soldan trafik olan ulkelerde uretilen veya cogunlukla satilan araclarda solda

bu yuzden avrupali amerikan araclarda sagda
    japon araclarda solda

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Countries_driving_on_the_left_or_right.svg

istisnalar haric,onlar da tasarıma ait baska nedenlerden olabilir.

bende öyle düşünüyordum

• quote:

çok doğru.
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

quote:

Orijinalden alıntı: burakkagan

Bildiğim kadarıyla normalde egsoz sürücü tarafına ters, benzin kapağı da egsoza ters olur. (yani sürücü tarafında)

Amma çok terslik var haa.

Araba düz gitse bari. :)

benim arabada dediğin gibi değil. montaj hatası var galiba.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.