Şimdi Ara

BENZİN ARTIK MOTORİNDEN UCUZ ELVEDA DiZEL (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
547
Cevap
3
Favori
36.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
100 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben Audi BMW vs dizel binek üretmiyor demedim ki? Her sokakta yırtık dondan fırlayan bir Reno, Doblo, Kia vs'nin leşş gibi dizel duman bırakıp kapısı açık hela gibi, amonyak çamaşır suyu gibi bir kokusu ile burnumun direğini kırdığını söyledim :) Audi nin o modelini her sokak başında yırtık dondan fırlar gibi gezen dizelciler de almayacak bu arada. Resmini alabilirler belki :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

Hocam ağır vasıtalar için zaten ben de laf etmiyorum. Benim demek istediğim binek otomobillerde yeri yok.

Dizel motoru öküz, Benzinli motoru at gibi düşünebilirsiniz. Öküz nale yapar, yük çeker, tarla bağ bahçe sürer, ağır işlerde kullanılan kaslı yapılı ama son derece hantal bir hayvandır. Tutupta öküzü Veliefendi de atların arasında koşturmak ne kadar abes ise bu da o kadar abestir.

Alıntıları Göster
    Hafife alma hocam dizelleri. Lemans 24 saat yarışlarını kazanan dizel araçlar var. Mesele dizlerin performansı ise emin ol tokatlayacak çok araç sayabilirim. Ama önemli olan sağlık ise gerçekten dizel gerçekten emisyonuna dikkat edilmediği takdirde zararlı bir araç. Kaldıki yasağa destek vermemin sebebi her sabah motoru bozuk otobüsler görüyor olmam. Bakımını düzgün yaptırmamış binek arabalar görmemdir. Eh masraf çıkarttımı öyle kullanıyor insanlar malesef. Yani bitecek bitecekte yine vaz geçilirsede şaşırmam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    Kimsenin fikrini değiştirmeye çalışmıyorum ama topluma açık yazdığı için düzeltme ihtiyacı hissettim. Keşke girmeseydim bu konuya.
  • Konuda 3.0 , 5.0 araçlar konuşuluyor şaka gibi 😂😂

• sensaura kullanıcısına yanıt
    "Çünkü aynı bir model aracın benzinlisi 10 litre yakarken, dizeli 6 litre yakıyor" derken ne anlıyorsunuz? Kasıt aynı kasa araçtaki aynı hacimde benzinli motor ve dizel motor, anlamak zor olmasa gerek. Ne yapalım Bilal'e anlatır gibi mi anlatalım illa? Foruma girerken basit bir Türkçe testi olsa, bu sorunların hiçbirisi olmaz aslında.

Ortalama derken neyin ortalaması? Kesin bir veri gibi %60 oran verip sonrada "ben ortalama söylüyorum yeaa". Kafadan sallıyorsunuz işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xcorp -- 16 Mart 2020; 0:46:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr Thoth

Bu mesaj silindi.
    Kes.

• Arkadaşlar niye dövüşüyorsunuz, hepsi düşsün benzin 4 lira olsun dizel 3.5 lira olsun, oh mis hepimiz mutlu olalım :D
  • valla dizelin 5 litre yaktığı yerde benzinli 10 litre yakıyorsa yine hiçbir manası olmayan bir konu bu.
  • Tirci ve servisci arkadaşlarımdan biliyorum. Ülkede dizel çok talep edildiği için haddinden fazla stok yapıldı ve o stoklar pahalı fiyattan alındı. O pahalı fiyattaki stoklar bitince yeni giriş yapan dizelle fiyatlar otomatikman düşecek. 1 hafta daha bekleyin stoklar erisin tekrar dizel benzinden ucuz olacak.

• Beyler yeni nesil benzinlilerde çok yakmıyor, kokluy..... şaka lan şaka... bastın mı sünger gibi çekiyor. Gönüllü benzinli araç kullanıcısıyım. Sakin ve trafik ışığı pek olmayan bir ilçede yaşadığım İçin 1.5 tfsi motorum 6.7lt uzun dönem ortalamasında şuan. Bana göre iyi ama dizel ile sidik yarıştırmaya gerek yok. Vaktiniz varsa açın YouTube da mühendislik ve yanma karakteri açısından farklarını izleyin dizel ve benzinli motorların.

• Dizeli sadece yakıt türü sana bir arkadaş daha. Dizeldeki asıl sır motorudur. Motorun çalışma prensibi ve dinamikleri benzin motorundan farklıdır. Yüksek tork üretir. Bu nedenle tarım ve taşımacılık araçlarında, hız yerine güç gerektiren işlerde tercih edilir. Yediğin içtiğin şeylerin fiyatının düşmesini istiyorsan , benzin değil motorinin fiyatının düşmesi gerektiğini bilmelisin.
  • Lithaunans L kullanıcısına yanıt
    kulağı mahvolmuş miş miş mış mış. Yav he he

• TIMERIDER kullanıcısına yanıt
    Yok hocam sende anla işte sabah sabah insanın sinirlerini bozan bir ses oluyor bu yoğun trafikte hele. Öyle saksafon gibi şeetmedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: power-pc

lpg varken dizel zaten enayilikti.yıllardır lpg yakarım hiç zararını görmedim param cebimde kaldı.havayı asla kirletmedim.ama şu dizeller çok pis kokuyor camı açamaz oldum.
    Senin araban kac lt yakıyor önce onu söyle? Ben soyleyim benim dizel linea şehir içi 5.8 yakıyor. Şehir dışı 4.5 lt Performansida cabasi. Sen yokuslarda 1 ile çıkarken ben 5 ile çıkıyorum. Birde sen anlat hele kac lt yakıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pemaxs -- 16 Mart 2020; 7:26:15 >
  • volkitheking V kullanıcısına yanıt
    O denklem ülkemiz için geçerli değil Maleswf.

Akaryakıt bedava da olsa, gıda, toplu taşıma, temel tüketim malzemeleri fiyatlarında indirim olmaz.. :)

Indirim sonrası indirim olan malzeme var mı markette?
    Tabi ki yok..

Akaryakıt - tüketim malı arasında ki korelasyon tek taraflı dır ülkemizde. Artınca artar, azalınca sabit kalir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 16 Mart 2020; 7:56:31 >
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.