Şimdi Ara

BENQ XL2411 VS SAMSUNG LS25HG50FQMXUF

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 144hz monitör alacağım oyun oynamak için, genelde cs go oynarım. Bazen pubg felan, hangisini tavsiye edersiniz?

Bugün benq xl2411 1220'tl di yetişemedim hepsiburada'ya indirim bitmiş. 1350 tl max bütçem var, başka marka öneriniz var mı yoksa bu monitörlerden hangisi daha iyidir benim için ?
    https://www.epey.com/monitor/karsilastir/93467-106008/benq-zowie-xl2411_samsung-ls25hg50fqmxuf/

• XL2411 çok eski direkt ele.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

XL2411 çok eski direkt ele.
    Uzun zamandır 144hz monitörlere bakıyorum, samsung modelinide daha yeni gördüm. Sizin tavsiyeniz nedir hocam? Ya birde bu samsung monitörün tutacağı çok uzun gibi geldi mouseye değecek gibi. Dpi 400 kullanıyorum tam tur çevirdiğim için sıkıntı çıkarır mı acaba bana. Tabi kimse görmeden birşey diyemez
  • quote:

Orijinalden alıntı: GANN1CUS

Uzun zamandır 144hz monitörlere bakıyorum, samsung modelinide daha yeni gördüm. Sizin tavsiyeniz nedir hocam? Ya birde bu samsung monitörün tutacağı çok uzun gibi geldi mouseye değecek gibi. Dpi 400 kullanıyorum tam tur çevirdiğim için sıkıntı çıkarır mı acaba bana. Tabi kimse görmeden birşey diyemez

Alıntıları Göster
    XL2411 ve VG248QE harici hemen her 144Hz alınabilir. Samsung iyi bir tercih. İmkan varsa QDot ya da VA panel tercih edin derim. TN panelden daha iyi görüntü kalitesine sahipler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

XL2411 ve VG248QE harici hemen her 144Hz alınabilir. Samsung iyi bir tercih. İmkan varsa QDot ya da VA panel tercih edin derim. TN panelden daha iyi görüntü kalitesine sahipler.

Alıntıları Göster
    VA panel bu var dostum samsung'dan daha iyidir yani?

https://www.epey.com/monitor/msi-optix-g24c.html

• quote:

Orijinalden alıntı: GANN1CUS

VA panel bu var dostum samsung'dan daha iyidir yani?

https://www.epey.com/monitor/msi-optix-g24c.html

Alıntıları Göster
    İncelemelere bakmak lazım ama evet VA panel TN'den iyidir.

• 144 Hz monitör önerisi isteyenlere VA panel tercih etmeyin demek ciddi bir yanlış yönlendirme arkadaşlar.

Arkadaşlar Hz önemliyse MS de önemlidir. Hatta MS, eğer rekabetçi oyun söz konusuyla en az Hz kadar önemlidir. CS:GO oynarken teröristlerin burun kıllarını ve kask detaylarını mı görmek istersiniz, yoksa rakibinizi o sizi görmeden daha önce bi görmek istersiniz? Hem VA panel hem 1 ms tepkime süresi sağlayan monitörler var ama onlara da çok çok yüksek paralar vermek zorundasınız.

Şu an için 75hz+ Refresh Rate ve 1 Ms'e sahip her monitör için, eğer binlerce liranız yoksa, TN panel almak zorundasınız.

VA panel daha çok HD oyun kalitesi için gerekli. Playstation ya da rekabetçi olmayan single player ya da multi player oyunlar oynayacaksanız VA panel alın tabi ki, fakat işin içine performans girdiğinde, özellikle CS:GO, Fortnite vb. fps'ler söz konusuysa 1 MS şart, onun yolu da TN Panel.

XL2411p alabilirsin. Geçen ay yapılan Pubg dünya şampiyonasının resmi monitörüydü. Color Vibrance, Black eQualizer ve Grom gibi tamamen performans odaklı özellikleri ile diğer espor monitörlerinin 1 adım önünde kendi fiyat aralığında. Ayrıca Display Port ile 144Hz performansın daha stabil olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Monitör sorunu ( BENQ RL2450H )
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: allmightymihawk

144 Hz monitör önerisi isteyenlere VA panel tercih etmeyin demek ciddi bir yanlış yönlendirme arkadaşlar.

Arkadaşlar Hz önemliyse MS de önemlidir. Hatta MS, eğer rekabetçi oyun söz konusuyla en az Hz kadar önemlidir. CS:GO oynarken teröristlerin burun kıllarını ve kask detaylarını mı görmek istersiniz, yoksa rakibinizi o sizi görmeden daha önce bi görmek istersiniz? Hem VA panel hem 1 ms tepkime süresi sağlayan monitörler var ama onlara da çok çok yüksek paralar vermek zorundasınız.

Şu an için 75hz+ Refresh Rate ve 1 Ms'e sahip her monitör için, eğer binlerce liranız yoksa, TN panel almak zorundasınız.

VA panel daha çok HD oyun kalitesi için gerekli. Playstation ya da rekabetçi olmayan single player ya da multi player oyunlar oynayacaksanız VA panel alın tabi ki, fakat işin içine performans girdiğinde, özellikle CS:GO, Fortnite vb. fps'ler söz konusuysa 1 MS şart, onun yolu da TN Panel.

XL2411p alabilirsin. Geçen ay yapılan Pubg dünya şampiyonasının resmi monitörüydü. Color Vibrance, Black eQualizer ve Grom gibi tamamen performans odaklı özellikleri ile diğer espor monitörlerinin 1 adım önünde kendi fiyat aralığında. Ayrıca Display Port ile 144Hz performansın daha stabil olur.
    Va 3ms monitörden Tn 1ms monitöre geçmiş biri olarak csgo için Va paneli tercih ederim.Tn panel 1ms ile ekrana daha hızlı görüntü vermesine rağmen, verdiği görüntünün kalitesi,algılanabilirliği yüzünden benim algılama hızım çok daha fazla düşüyor.

• allmightymihawk kullanıcısına yanıt
    Xl2411 modelinde DisplayPort çıkışı yok o nasıl olacak :)

Benq uzun süre kullandım siyahları çok gri gösteriyor onun harici renkler fena değil. Arkadaşın dediği gibi eski bir model.

İlk çıkan 144hz lerden. Ama yine de fiyat uygun olursa tercih

Edilebilir. Dp çıkışı yok. Bağlantıyı dvi-d üzerinden yapacaksınız. Bazı ekran kartlarında dvi çıkışı olmuyor ona dikkat edin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • XL2411'de dp olmadığı için XL2411p önerdim en altta zaten. Aynı monitörün DP eklenmiş daha yeni modeli.

Bu arada renklerde sıkıntı yaşıyorsan Color Vibrance ve Black Equalizer ayarlarına bir göz at. Büyük ihtimalle Black Equalizer'ın yüksek kalmıştır.
  • XGL X kullanıcısına yanıt
    TN panel ve VA panel arasındaki görüntü kalitesi farklı 1080 ve 320p arasındaki kadar değil.

Yani tercihine saygı duyarım ama dünyadaki tüm turnuvalarda TN panel monitör kullanılıyor. VA getirirsen bir turnuvaya oyuncu çıkmaz maça.

Bence senin monitörünün ya da ekran kartının görüntü ayarlarında bir sıkıntı olabilir. Çünkü VA ve TN panelin arasındaki görüntü kalitesi farkı algı yitirtecek kadar fazla değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: allmightymihawk

TN panel ve VA panel arasındaki görüntü kalitesi farklı 1080 ve 320p arasındaki kadar değil.

Yani tercihine saygı duyarım ama dünyadaki tüm turnuvalarda TN panel monitör kullanılıyor. VA getirirsen bir turnuvaya oyuncu çıkmaz maça.

Bence senin monitörünün ya da ekran kartının görüntü ayarlarında bir sıkıntı olabilir. Çünkü VA ve TN panelin arasındaki görüntü kalitesi farkı algı yitirtecek kadar fazla değil.
    Benim dediğim görüntü problemi zaten belirli yerderde ve belirli player modellerinde oluyor.Cbble mid kapıyı mesela va panel ile çok daha net görebiliyorum.Digital vibranceı arttırmış gibi siyah tonları iyi göründüğünden daha net seçebiliyorum.Tabi performansı çok fazla etkilemez ama bazı zamanlarda bu nasıl görüntü deyip tetikleniyorum.Turnuvada VA panel getirsen kimse çıkmaz demişsiniz ama bazı turnuvalarda 150 civarı fps ile oynamak zorunda kalıyorlar yine de katılıyorlar.Va panelde ghosting vb benzeri sıkıntı olmadığı sürece 1ms-3ms farkını anlayabileceklerini pek düşünmüyorum.

• Hortluyacak gibi ama bende şuan LS25HG50FQMXUF almayı düşünüyorum.23,5" LC24FG73FQMXUF ile arasında 600tl fark var bütçem 2k 1500 monitör geri kalana 2.el kart alacam gibi
    Hiç kullanan yokmu monitörü ? csgo oynuyacaz sonuçta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A Lifetime -- 2 Ekim 2018; 18:9:40 >
  • XGL X kullanıcısına yanıt
    Görüntü kalitesi ile ilgili yorumun biraz alışkanlık ile alakalı, dediğim gibi TN ve VA arasında direkt fragi etkileyecek kalite farkı yok.

TN panelin farkı HZ olarak değil gtg ms olarak var. Oyuncular CS:GO hariç hiç bir fps oyununda zaten 200+ Hz'e ihtiyacın yok. CS:GO'da da stabil HZ için yine TN panel ideal. Hz'in yüksekliği değil stabilitesi önemli oyuncular için. Sabit 120Hz olan bir monitör de oyuncuları çok zorlamaz her ne kadar 240'ı tercih etseler de. Fakat profesyonel bir oyuncuya gidip "al abi 3ms monitör" dersen "yürü git" der sana. Sandaletle futbol oynamak gibi bir şey.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.