Şimdi Ara

BENQ XL-Z SERISI MONITORLERE FIRMWARE UPDATE V4 !!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
4
Favori
2.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yeni Versiyon V4 Geldi hayırlı olsun...
  • elinize sağlık, güzel anlatım.
    Ama "Tecnics" inde dediği gibi, uzman değilseniz bunu yapmayın. Her monitör üreticisi firmware yazar hiç biri yayınlanmaz çünkü update işlemi kolay değildir, yukarda gördünüz.
    Yanlış bir işlemde çalışan monitörünüz açılmayaya başlar, bunu da hiç bir üretici istemez..
  • Merhabalar bende xl2411z modelini kullanmaktayım.
    Bir kaç sorum olucak. Blur Reduction Strobe programını kullanıp özel çözünürlük ayarları ile yapınca 1.5ms te bile ekran çok karanlık oluyor.Siz bu şekilde nasıl kullanıyor sunuz? Acaba ben mi bi yerde hata yapıyorum ?

Burdaki anlatıma göre yaptım ama ekran çok karanlık oluyor anca 3ms civarına getirince düzeliyor buda ekranı 3ms mi yapıyor anlamadım ? okdr para verip 3ms kullanmak canımı sıkmıyor değil.Yardım ederseniz sevinirim üstad.

https://www.youtube.com/watch?v=ZvsmO5cjB6A
  • Dostum ekran bende de kararıyor ona yapacak pek birşey yok ama anlatımdaki ICC profili ile o ayarları uygularsan gayet güzel oluyor ve bir süre sonra gözlerin alışıyor o tonlara şahsen ben memnunum...
  • Konuya XL2720Z modelinin V4 ekledim download linkinde mevcut hayırlı olsun...
  • Tècnics kullanıcısına yanıt
    Hocam bu cihazı neden alıcaz ya hiçbi yerde satan yok yardım lütfen
  • 27"liğini düşünüyorsan, şurdan bakabilirsin.
    Alternatif olarak XL2720Z ile aynı fiyata satılan ama G-Sync modülü de bulunan Acer XB270HAbprz'yi de seçenekler arasında düşünmeni tavsiye ederim.
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Ya bu XL2420Z yi tam almak için kart bilgilerimi giricekken, bu update olayı canımı çok sıktı.Ya başaramazsam diye korkuyorum...Benim laptop un ekran kartı yok Intel HD Graphics var sadece yine olur mu bu update sence?
  • Konu sahibi arkadaş cevaplasın bence bunu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tècnics

Konuya XL2720Z modelinin V4 ekledim download linkinde mevcut hayırlı olsun...

Hocam bu senin yazdığın kod ile ingilizce sitedeki kod arasında farklılıklar var hangisi doğru acaba? Mesela orda;

make -j

# load i2c-dev driver
    sudo modprobe i2c-dev

diye girmiş.Sen ise;

13- make -j

14- sudo modprobe i2c-dev

diye girip oradaki bir satırı atlamışsın.Hangisi doğru karar veremedim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: emirhan3395

quote:

Orijinalden alıntı: Tècnics

Konuya XL2720Z modelinin V4 ekledim download linkinde mevcut hayırlı olsun...

Hocam bu senin yazdığın kod ile ingilizce sitedeki kod arasında farklılıklar var hangisi doğru acaba? Mesela orda;

make -j

# load i2c-dev driver
    sudo modprobe i2c-dev

diye girmiş.Sen ise;

13- make -j

14- sudo modprobe i2c-dev

diye girip oradaki bir satırı atlamışsın.Hangisi doğru karar veremedim?

# load i2c-dev driver yazan yerde konu basligi deniyor oyle bir komut yok farkindaysaniz altta bnm 14 komut yaziyor kolay gelsin...

Anladım ustam cevabın için teşekkür ederim.Ben de bugün aldım bu monitörden versiyonu V1 olarak gelicek mağazaya sordum.Ona direk V4 dosyasını verdiğin komutlarla yüklesem sıkıntı olur mu yoksa V2-V3-V4 diye sırayla 3 kere mi update yapmalıyım? Bir de monitör 6 aydır depolarında duruyormuş yani yeni üretim değil bi sorun olur mu acaba aklıma takıldı ya...
  • quote:

Orijinalden alıntı: emirhan3395

Anladım ustam cevabın için teşekkür ederim.Ben de bugün aldım bu monitörden versiyonu V1 olarak gelicek mağazaya sordum.Ona direk V4 dosyasını verdiğin komutlarla yüklesem sıkıntı olur mu yoksa V2-V3-V4 diye sırayla 3 kere mi update yapmalıyım? Bir de monitör 6 aydır depolarında duruyormuş yani yeni üretim değil bi sorun olur mu acaba aklıma takıldı ya...

Bir sorun olmaz monitorun fabrika cikisinda bir sorun yoksa direk v4 kur...
    Tamamdır üstad yarın kargoya veriliyor gelir gelmez anlattığın komutlarla kurmayı deniycem burdan yazarım tekrar sana eyv.
    Monitör bugün elime ulaştı eksiği çiziği ölü pikseli yok ama kutunun güvenlik bandı açık geldi neden böyle diye sordum teknik servis açmış V1 den V3 e atmışlar cihazı.V3 yüklü geldi yani ürün sıfır.Biraz araştırdıktan sonra V3 te kalmaya karar verdim V4 ten daha iyi diyor çoğu kişi forumlarda...
  • Monitörün renk kalibrasyonu facia mutlaka farklı bir icc profili yükleyin arkadaşlar.
  • Anlatım için teşekkürler ama adım adım yapmama rağmen olmadı hata verdi defalarca denedim. Anlatımda unuttuğunuz bir kısım mı var acaba i2c tools u indirip kurmuyor mağazadan kendim kurdum yinede olmadı. Ayrıca ölü link var düzeltirseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArchLord -- 16 Ağustos 2015; 13:04:19 >
  • Ölü link nerede bulamadım, siz nerede kaldınız ?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.