Şimdi Ara

BenQ W1070 ve BenQ W1070+ kullananlar kulübü... (120. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.238
Cevap
49
Favori
146.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 118119120121122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tugsay T kullanıcısına yanıt
    şansa denk geldim o videoya ilgimi çekti böyle şeylerle uğraşmayı sevenler için bir fikir oluşturabilir. Videodaki yorumun birinde renk oranları vardı
    ama bugün baktığımda o yorumu göremedim. Boya markası olarak metalik olanı ralphlauren demiş eleman diğer markalar yapımarket isimleri.
    Boyama ustalığına gelince araba boyacıları bu işi güzelce yapar diye düşünüyorum.
    Evimdeki beyaz perdeyi spray boyayla boyamayı düşünüyorum ama videodaki karışım yüzdesini nasıl ayarlarım onu bilemiyorum. Becerebilirsem
    resimleri burda paylaşacağım
  • tugsay T kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Cihazı keyfe keder oynamak için getirtebilirsiniz :)

    Bu tip şeyleri kafaya takmadan da yıllarca izledik sonuçta, bir noktadan sonra keyfimize daha fazla neler katabiliriz diye arayışlara giriyoruz, muhtemelen hevesimiz de geçer bir zaman sonra.

    Dediğiniz gibi cihazın kendi görüntüleri de gayet güzel.
    Ben ayarladıktan sonra açıkçası çok farketti, mükemmel oldu demeyeceğim, sonuçta izlenen şeyden keyif almak için illa görüntünün mükemmel olması gerekmiyor, beyin gerekli boşlukları zaten dolduruyor görüntü kötü olsa da.

    Sadece doğru ayarlarla izlemenin kafa rahatlığı içindeyim diyebilirim, şu anki haliyle oldukça iyi ve doğal görünüyor, ne çok canlı, ne soluk, olması gerektiği gibi olduğunu hissediyorum (tabi cihazın kapasitesi ölçüsünde)

    Renk ölçüm cihazlarının ölçümlerinin zaman içinde bozulduğu ("drift ettiği") doğru, daha önceki modeller daha çabuk rekalibrasyon gerektirirken bu model nispeten iyi korunursa birkaç yıla kadar idare edebiliyormuş.

    Neticede güven konusunda sıfır bir cihaz alsakta ölçüm doğruluğunu bilemiyoruz dediğiniz gibi, ancak görüntünün düzelmesini gözle de teyit edince küçük sapmalar çok önemli değil diye düşünüyorum kendi adıma.
    10.000 $'lık referans cihaz alacak halimiz yok sonuçta, ki onlar bile belli zaman sonra rekalibrasyona ihtiyaç duyuyorlarmış.

    Cihaz eskiyince ya rekalibrasyona gönderilir ya da yenisini alınır diye düşündüm, muhtemelen iki sene sonra düşünürüm böyle birşey yapmayı.

    Şu anda bütün görüntü teknolojilerinde renkler ve ayarlar zaman içinde shift ediyor bildiğim kadarıyla (plazmalarda ilk 300-400 saatten sonra daha yavaş, projektörlerde lambanın ömrüne göre değişiyor, LCD' ler daha uzun sürelerde parlaklıkları azaldıkça ve likit kristaller stabil hale geldikçe, oledler de plazma gibi ama zaman geçtikçe netleşecek, henüz çok bilgi yok vs,vs.)

    Beklemiş cihaz gelir mi olabilir, ancak şöyle de yapabilirsiniz; örneğin cihazı chromapure ya da calman' dan alıp kalibre edilmiş ya da düzeltme tabloları ile beraber alabilirsiniz böylesi daha maliyetli ama doğruluk açısından da daha güvenli olur.
    Neticede ben de rekalibrasyona göndereceğim zaman bu firmalardan birine gönderirim diye düşünüyorum (önce bir X-Rite Türkiye ile bağlantıya geçerim muhtemelen)

    Kalibrasyon sonrası dediğim gibi muazzam fark var diyemem ama şu anda son derece doğal görünüyor herşey. Keyifli yani :)

    Şu anda gözüme daha doğal göründüğü için aşağıdaki ayarları kullanıyorum bu arada, hem daha canlı ve kontrastlı (lamba normal modda, yani lamba saatini daha hızlı tüketiyorum ama değiyor bence), hem de daha doğal görünüyor gözüme

    Bunları da deneyebilirsiniz specta perde ile, gözünüze daha hoş gelirse kullanın ama her zaman cihaza, perdeye ve ortama göre yeniden ayar gerektireceğini unutmayın..

    Normal modun diğer lamba güçlerine göre renklerin dışında processing olarak ta biraz daha iyi olduğu gibi değişik bir fikrim var :) Sanki daha az judder var gibi görünüyor, belki psikolojiktir bilemiyorum.

    Bu arada kontrastı ortam ışığına ya da zevkinize göre 47-53 arası ayarlayabilirsiniz az da olsa fark yaratıyor, örneğin ben gündüz alttan hafif ışık sızarken (perdeler black-out) 53, gece ise duruma göre 47' ye kadar indiriyorum başka birşey değiştirmeden.

    Bu değerleri ölçtüm (kontrast 47-53 arası); beyaz-gri dengesinde ve ana renklerde kabul edilebilir deltanın altında kalıyor, Bu değerler aşıldığında herşeyi yeniden ayarlamak gerekiyor benim cihazda.

    Brilliant color ise ölçüm sırasında bile farkeden değerler getiriyor, yani sabit bir gri tonu ve renk skalası almak mümkün değil, bu yüzden de düzgün kalibre olacağını sanmıyorum, sahneye göre değişiyor :) Bu yüzden kapalı tutuyorum.


    Şu anki ayarlarım:

    Görüntü modu: User1
    Contrast / Zıtlık 47-53 arası
    Brightness / Parlaklık 51
    Lamp Power / Lamba Gücü Normal
    Brilliant Color / Brilliant Color Off

    Red Gain / Kırmızı Kazanım 98
    Green Gain / Yeşil Kazanım 91
    Blue Gain / Mavi Kazanım 90
    Red Offset / Kırmızı Ofset 257
    Green Offset / Yeşil Ofset 253
    Blue Offset / Mavi Ofset 255

    Gamma Seçimi 2,2

    Red Hue / Kırmızı Renk Tonu 50
    Red Gain / Kırmızı Kazanım 51
    Red Saturation / Kırmızı Doygunluk 49
    Green Hue / Yeşil Renk Tonu 63
    Green Gain / Yeşil Kazanım 50
    Green Saturation / Yeşil Doygunluk 59
    Blue Hue / Mavi Renk Tonu 58
    Blue Gain / Mavi Kazanım 50
    Blue Saturation / Mavi Doygunluk 50
    Cyan Hue / Menekşe Renk Tonu 50
    Cyan Gain / Menekşe Kazanım 50
    Cyan Saturation / Menekşe Doygunluk 59
    Magenta Hue / Mor Renk Tonu 57
    Magenta Gain / Mor Kazanım 50
    Magenta Saturation / Mor Doygunluk 54
    Yellow Hue / Sarı Renk Tonu 58
    Yellow Gain / Sarı Kazanım 51
    Yellow Saturation / Sarı Doygunluk 50




  • teco1095 T kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Beyaz perdede renklerin cırtlak çıkması normal, çünkü daha soluk bir perdeye göre ayarlandılar :)

    Ayrıca iki perde arasındaki beyaz dengesinin de farklı olduğunu düşünüyorum, yani kırmızımsı görünmesi de normal.

    Resim eklemeye çalıştım ama başaramadım malesef.

    Bu arada isf modlarıyla ilgili de uğraştım ve düzgün bir sonuç alamadım. Sanki ayarlar düzgün çalışmıyor gibiydi.

    Sonrasında internette de yaptığım araştırma da gördüm ki bir kaç kişinin belirttiği gibi gerçekten de 1070' lerin isf ayarları olması gerektiği gibi çalışmıyor. Dolayısıyla onları bir kenara bıraktım, ama düşünce güzel, daha iyisini yaparlar umarım :)

    Selamlar,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nsunsu -- 28 Ağustos 2015; 23:18:08 >
  • nsunsu N kullanıcısına yanıt
    :)
    Benzer hissiyatlara sahibiz, ben sadece kabullendim cihazi ve gaza da gelemiyorum maddi olarak ve cok rahatim su anda. Ilk aldigimda getirtmek uzereydim x-rite ama bir turlu elim gitmemisti. Merak ettim izlenimlerinizi :)

    Bilgisayar basina gecemedim bir turlu ama telefondan da olsa sunu yazmak isterim;
    Ben de ilk ayar yaptigim siralarda lamba modunu normale aliyordum ve perdemde sorun oldugu icin acik renk sahnelerde parlama yapiyordu, daha sonra perdeyi degistirdim ve normal moda aldim lambayi, goruntu kesinlikle daha guzel oluyor ve renkler de daha dogru gozukuyor normal lamba modunda bu dogru ama kisa surdu bu keyfim. Uzun seyirlerde normal lamba modu tamemen karanlik ortamda bir sure sonra gozlerimi gereksiz yordugunu farkettim. Uzun bir film izledikten sonra yordugunu farkettim ve su anda eco mod ile cok keyifli devam ediyorum izlemeye. Ayar yaparken ne zaman aconomic yapsam lambayi, cok karanlik geliyordu, keske ikisinin arasi olsa diye dusunuyordum ama eger ki economic yapip unutursan ve oyle kullanmaya devam edersen cok yeterli bir isik seviyesi sagladigini goreceksin. Renkler de 1-2 izleme sonrasi beyinde oturuyor yerine :))
    Ben isf modunda kullaniyorum ama bir farki oldugu icin degil, aksine ayarlar ayni yapildiysa hicbir farki yok birebir ayni ama psikolojik olarak hosuma gidiyor :)

    saygilarimla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tugsay -- 30 Ağustos 2015; 0:10:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • teco1095 T kullanıcısına yanıt
    Tabancali sprey boya degil de kutu sprey boya yapmayi dusunuyorsaniz hic tavsiye etmem. Sprey kutu boyalar ince ve narin atmazlar boyayi ve ortaya katmanlari belli olan rezil bir boya cikar buyuk alanda. Eger kompresor ve hava tabancasi ile incecik bir boya atabilecekseniz arac boyacilarinin yaptigi gibi, o zaman olabilir.
    Motorlu boya tabancalari da var sanirim hatta youtube'da odayi maskeleyip guzelce boyayan birini bile izlemistim bu bahsettigim tabancayla, guzel de olmustu. Sprey ile beklediginiz sonucu alabileceginizi hic zannetmiyorum...

    Saygilarimla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada alakasız olacak ama DIY fixed frame perde yapan yada niyetlenen oldumu aramızda? :) Yurtdışı forumlarda çok başarılı örnekler var insanı özendiriyorlar :)
  • tugsay T kullanıcısına yanıt
    50*50 bi kartonu gri sprey boyayla boyayıp perdeye yapıştırdım sonuç hiç hoşuma gitmedi siyah çok iyi oldu ama diğer renkler
    çok sönük kaldı side by side film açtım baktım mesela kadının saçlarındaki detaylar bir tarafta belliyken kartonda saçlar simsiyahtı ve hiç detay yoktu
    griye metalik renk katmak lazım sprey boyayla bunu yapmak zor perdeyi boyamaktan şimdilik vazgeçtim
    Evet sprey boyayla her noktada aynı renk tonunu yakalamak çok zor kutunun yarısını harcadım ama yinede güzel olmadı denemek isteyenlere
    tavsiye etmiyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tugsay

    Nedir son durum? Var mı servisten bir cevap veya bir gelişme?
    Garanti ile ilgili problem olmaması gerekir, sonuçta lamba garantisi veriliyor cihaza.

    sorun olmassmı dostum :) cihaz geldi söz verdıklerı gibi cihazın lambası degışmış neyse kurulum yaptım ps4 balgadım bi pes atayım derken 2inci şok cihazın zoom ayarını yaparken birden ekranda toz partıkullerıyle başbaşa kalıverdım anlycagın cıhazın içinde ampul patlıyınca sanırım lensın ıçın cam tozlarııyla dolmuş saolsun servıstekı arkışdelerde kontrllerı mukemmel yakın yapmışlar :) hatta cam parçacıkları cihazı ilk elıme aldıgımda içinde dökulenmı ararsın sorma gerı postaladım cıhazı bgun ellerıne geçtı bakalım ne olucak durum sanırım servis tırtt hıç memnun kalmadım umarım başka bişeyını bozupta geri göndermezler :)




  • lone_star kullanıcısına yanıt
    Dıy Fixed frame değil ama Dıy gerdirme yaptım kullanıyorum çok da memnunum. :)
    Perdeyi açınca bir dakikalık bir mandal takma işlemi var ama gerdirmesiz haliyle izleyemem artık kıvrık kıvrık. :)
  • charisma_w1070 kullanıcısına yanıt
    Zaten farklı bir davranış beklemiyorduk sanırım.
    Çözsünler konuyu da, böyle uğraşlara dayanma gücümüz bu ülkede baya gelişkin.
    Kendi firma isimlerini zedeliyorlar gereksiz yere.

    Umarım düzgün çözüp yollarlar da beklediğinize değer.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tugsay

    Zaten farklı bir davranış beklemiyorduk sanırım.
    Çözsünler konuyu da, böyle uğraşlara dayanma gücümüz bu ülkede baya gelişkin.
    Kendi firma isimlerini zedeliyorlar gereksiz yere.

    Umarım düzgün çözüp yollarlar da beklediğinize değer.



    valla ben umudu kestım açıkçası daha öncede cıhaz degışımı yaşamıştım bu tarz muhabbetı yuzunden dmd chip arzıası dedıler parça bulamışlardı 20 gün süründurüp sonra degışım yapmışlardı astel firması bence çok ciddiuetsız geldı bana cihazı elime aldım cam parçacıkları cıhazdan düşüyor pesss:(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi charisma_w1070 -- 31 Ağustos 2015; 15:35:55 >
  • Iyi günler uzun bi aradan sonra forma geri dönüş yaptım. Yaz olduğu için pj ile ilgilenemedim:) dün ps4 aldım tv bağladım .sonra pj Ye bağladım renk bakmindan tv de daha güzel ama devlik bakımından pj mükemmel oyun için pj renklerini ayarlama şansımız varmı birde güneş vuran sahnelerde sisli gibi oluyo biraz görüntü ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • charisma_w1070 kullanıcısına yanıt
    Ustat o tozlar olu pixel olmasin. ben 0 urunu aldim 3 adet olu pixel vardi vatan computer araciligiyla urunu astele verdim. 10 gun sonra 0 urun geldi fakat bu gelende de zoomlama yapinca parazitler mevcut. dun yine urun degisimi talebiyle vatana gonderdim.anlamadim sanssiz miyim serviste mi bir problem var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maksom

    Ustat o tozlar olu pixel olmasin. ben 0 urunu aldim 3 adet olu pixel vardi vatan computer araciligiyla urunu astele verdim. 10 gun sonra 0 urun geldi fakat bu gelende de zoomlama yapinca parazitler mevcut. dun yine urun degisimi talebiyle vatana gonderdim.anlamadim sanssiz miyim serviste mi bir problem var.

    yok dostum olü pixel olamaz cihaz yenı degıl 1 sene oldu aldgımda zommlama yaptıgımda toz partüküllerini görmek çok zorda degıl hanı :) benm lamba patladı lamba degşımı oldu sonra gerı geldıgınde cıhazı deneme yaparken farkettım
    buarda arkdaşlar bilgilendirme yapıcam bugun astel aradı cihazınızı temızledık ama bir kaçtane toz tanecegı ne yaptysak gitmedı dıyorlar dedım kardeşm dmd chipn içinde olabılır yada mercekte ellerınden gelenı yapmışlar nasıl bir mantıksa :) bende benq türkiye aradım durumu izah ettım yetkılı kışı cihazın lensını degıştrısn dedı cıhazın stabıl olması grektıgın ılettı bana servıse dönüş yapı benı bılgılendırceklermış anlycagınız lamba patlamasından dolayı nur topu gıbı toz tanecıklerını kucagıma atıverdı :) serviste çözüm yok demeleride çok garıp :) normalmış toz alabılırmış cıhazzz:)




  • arkadaslar perdem 3.5 metre bir turlu goruntu sigmiyor pededen tasiyor..zoom en azda olmasina ragmen yanlardan tasiyor..4:3 yaptigimda ise bu sefer ustlerden tasiyor mesafe 6 metre..bunu perdeye nasil sigdirabilirim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BayBilgin B kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    HDMI2 üzerinden tek kablo ile 3 ayrı cihaza bağlıyorum. (apple TV, digitürk 95xxve mediatank) Sizin karşılaşmış olduğunuz HDCP hatası ile sadece digitürk seyrederken 2 sefer karşılaştım. Sorundan kurtulmak yaptıklarımı aktarayım.
    - Kabloyu HDMI1 den 2 ye aldım,
    - hem projeksiyonu hem de cihazları HDMI üzerinden birbirine bağladıktan sonra çalıştırıyorum.
    - Bu arada nitpeten eski olan Digitürk kutusu 95xx li bir model ile değişti.

    Çok fazla kullanmamış olmama rağmen bir daha HDPC sorunu ile karşılaşmadım.
  • alican88 kullanıcısına yanıt
    http://www.benq.com/microsite/projector/throwratiocalculator/

    burdan hesaplayınca 6 metreden minimum 4 m genişliğinde görüntü alabileceğini söylüyor.

    ya projeksiyonu ekrana yakınlaştıracaksın 80 cm kadar, ya da 4 m lik perde alacaksın başka çözüm aklıma gelmedi
  • cgurcan C kullanıcısına yanıt
    Digital zoom dan küçültebilirsiniz sanırım, ama görüntü nasıl olur bilemedim. Gerçi denemedim ama görüntü alanı sabit kalır, görüntüyü küçültebilirsiniz. Yani kenarlarda soluk bir alan kalabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casparza -- 3 Eylül 2015; 13:23:20 >
  • nsunsu N kullanıcısına yanıt
    Slm bu verdiğiniz ayarları ps4 bağlı oyun açıkken yapsam yararı olurmu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar bende aranıza w1070 ile katıldım, cihaz hakkında ilk izlenimlerim çok olumlu
    netlik ayarı yapan kısım kısmende olsa zoom da yapabiliyor.cihazdaki zoom netlik ilişkisini tam anlayamadım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 118119120121122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.