Kullanıcılar fikirlerini beyan etsin arkadaslar bu konuya açıklık getirelim. Artı olarak ikinci el de maximum değerler biçelim mümkünse.
gördüklerim:
Benq P51 320x240 ekran 802.11b/g kızılötesi yok MMC/SDIO
HP 6915 240x240 ekran 802.11b kızılötesi var miniSD
izlenimlerim : 6915 kullanan biri olarak HPnin malzeme kalitesinin iyi olduğunu söyleyebilirim. Benq hakkında bir fikrim yok. Görebildiğim başlıca farklarını yazmaya çalıştım. aralarında özellik olarak pek fark yok diyebilirim. Benq'in 240x320 ekranı Hp'ye göre büyük bir artı. ürünlerin sıfır fiyatları birbirine çok yakın ama ikinci elde HP'nin daha avantajlı olduğunu düşünüyorum. İkinci el HP düşünürsen elimde sıfır ayarında bir tane satılık olduğunu da not olarak düşmek isterim.
ayrıca 1- birbirlerine göre herhangi bir performans farkı olduğunu düşünmüyorum.
2- yukarıdada değim gibi ikinci elde HP'nin avantajlı olduğunu tahmin ediyorum.
3- Donanım olarak kutu içerikleride birbirine yakın. kutu içerikleri :
HP: Lityum-iyon 1200 mAh çıkartılabilir/yeniden şarj edilebilir pil, çıkartılabilir kapaklı tasarım, 2,5 mm girişli kablolu stereo kulaklıklar, AC adaptörü, USB masaüstü senkronizasyon birimi veya USB/Seri senkronizasyon kablosu (ülkeye göre değişir), dijital kalem, kılıf, Ürün Bilgileri Kılavuzu, HP iPAQ Başlarken CD'si
Benq: USB Veri Kablosu, Stereo Kulaklık, Şarj Cihazı, Standart Pil, Araç Şarj Cihazı, yedek stylus kalem
4- Stabilite konusunda HP'de bir sıkıntı yaşamadım. Benq'i bilmiyorum.
5- Bana göre 2 ürününde F/P puanı eşit.
Ek olarak bu 2 pdaya bir alternatifte ASUS P535 var. Onuda değerlendirmeni tavsiye ederim.
6915 HİÇ ERGONOMİK DEGİL OLDUKCA GENİŞ BİR TELOFON COK KABA BENCE BENQ DİZAYNI İÇİN TERCH EDİLMELİ
Neyse ben şimdilik askıya aldım pda olayını çünkü bu ikisinde de 3g yok hepsinin oldugu bi ürün çıksın o zaman düşüniim yada bunnar 400 e düşsün o zaman aliim 6 ay sona falan. Teşekkürler.