Şimdi Ara

BENDEN BİRKAÇ TAVSİYE (EKLEMELER YAPTIM)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
25
Favori
1.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1. Zor soru çözün. Belki o kadar zor çıkmaz ama ufkunuzu açar. Hele geometride bu çok önemli. Karekökleri bakın derim en azından fikriniz olur. Zaten karekök lys mat, ygsden sonra rahat bitebilecek bir kitap.

Aslinde MEBin ders kitaplari diyip listeyi bitirebilirdim. Gercekten cok onemli MEB kitaplari. O kitaplar var ya her sey onlardan geliyor. Ozellikle o kitaplarin "kazanimlar" kismini iyi okuyun. Orada ogrenciye ogretilmesi istenen kavramlar da var. 12. sinif kitaplari 1. Oncelik.

Bazen insan ne calisacagini bilemez dolanir durur sonra icten ice calisamadim psikolojisi kaplar. Bu cok meshur bir kisir dongudur.Bu durumlarda kafanizi cok yormayin derim ama yine de bos durmayin ben biyoloji gibi hizli cozulen dersler oneririm. Bir anda cok soru cozunce o his kaybolacaktir.

Mat- geo olmazsa olmaz. Fen hallolur ciddi bir calismayla ama bu ikisi calissan da gelisim gostermek surec ister. Mat- geo ya hep biraz daha ozen gosterin.

Cok uykunuz gelince saat kurun ve birkac dakika kesintisiz "masa basinda" uyuyun. Sonra elinizi yuzunuzu yikayip cok daha dinc bir sekilde derse oturun.

2. Uyku düzeninizi uzun süreli bozmayın. Belki sınava yakın zamanlarda 1-2 haftada bozarsınız fazlası zarar vücut odaklanamaz.

3. Çözdüğünüz soruda doğru çözseniz bile kafanıza takılan en ufak yeri bir post-it e not edin sonra da bu küçük ipuçlarını bir deftere yazın. Çok büyük hayat kurtarıyor inanamazsınız.

3. LYSyi bırakmayın. YGS gayet önemli ama çalışarak pek bir fark atamazsınız. LYSde çalışarak fark atabilirsiniz. Son 1.5 ay bırakmak için ideal. Bazı abartan hocalar son 1 hafta diyebilir o kadar da abartmayın.

4. Arkadaşlarınızın her önerisine kulak asmayın %70i rakip elemeye çalışacaktır. Bu şehir efsanesi değil cidden oluyor.

4. Sınav esnasında "bu soru çözdüğüm binlerce sorudan biri yapmam lazım" diyin bu sayede son 3 haftada 10 mat neti arttırmıştım lysde çok ciddiyim düşünme tarzınızı değiştiriyor.

5. Fen derslerini yavaş çözün ama tam çözün.Yanlışınız genelde emin olduklarınızdan geleceğinden geri dönmezsiniz. Zaten zaman bol

6. Fizikte formül ezberleyin gayette geliyor ama formülün nerede kullanılacağına çok hakim olun geçen sene böyle bir eleyici soru vardı hatta nerde kullanılıcağını test eden.

7. Kimyada organik bir öğrenirseniz zor unutursunuz. Zaten abartıldığı kadar zor değil. Diğer konular için

8. Biyolojide fazla ayrıntılı düşünmeyin bu soruda böyle düşünmem lazım diyerek çözün.

9. Geometriyi ygs öncesi bitirin ben 10 geometri netini 30lara çıkartmıştım ben ygs-lys arasında çok rahat etmiştim bu sayede. Geometri çok soru çözme işi ben hala arkadaşlarımın yolladığı soruları çözebiliyorum. Beyninize yapışıyor o şekiller, nerden nereden çizgi çekilir bir yerden sonra.

10.Matematik yapamayanın belasıdır benim son haftalara kadar belam oldu. İlaç kullandım bunun yüzünden ama istediğim gibi olmasa da hallettim sayılır daha önce dediğim yöntemle. Benzeterek çözün matematiği. İntegralin ana kuralı benzetmekse matematiğin de öyle. Turlama tekniği çok önemli ama her soruyu da geçmeyin ipin ucu kaçıyor sonra kurtaramazsınız, her soruya "sonra geri dönerim" derseniz.

11. Sınavda bastırarak yazmayın.Bakın bu cidden çok önemli harbi önemli ben çok ciddi süreler kazandım bu sayede. Farkında olmadan kağıdı deşerek yazardım hem elim yorulur hem de zaman kaybederdim
    yer kalmayınca silme derdi falan
    .

12.ŞU KADAR ZAMAN KALA KURTARILIR MI DEMEYİN GAYET KURTARILIYOR! Dersanede ben yavaş yavaş sınıf yükseldiğim için her düzeyden arkadaşım vardi. Gayet bu tür olaylara tanık oldum. Size 1. kişi olarak tanıklık yapıyorum.

13. Bu işlem ameleliği demeyin. Gayette geliyor işlem bolluğu olan sorular. Erinmeyin ve o uzun soruları kısa zamanda çözmeye bakın. İşlem gücü gerçekten önemlidir.

14.Trigonometriye hakim olan adamın sırtı yere zor gelir. Size geoda da matda da çok yardım eder trigo. Hele o sinüs teoremleri hayat kurtarıyor alanlı olanı da diğeri de

15. İntegral başta çok bezdiriyor ama sonra bir öğreninçe bulmaca gibi oluyor. Konulardan korkmayın üzerine gidin.

16. Saçma sapan triplere girip "ben sosyali fulleyecem" diye 10 20 tane sosyal kaynağı almayın. O kadar bol vaktiniz yok. Yine çalışın tabi ama öyle çok vardı bizde de sonra çalışan da çalışmayan da 10y ile
    çıktı.

17. YGSDEN SONRA PİYASADA KİTAP KALMAYACAK KESİNLİKLE KİTAPLARINIZI ÖNCEDEN ALIN. ARKADAŞLAR SONRA SIKINTI ÇEKERSİNİZ BAYA.

18. Kısa yol aramakla çok vakit kaybetmeyin eğer bulamıyorsanız biraz daha uzun olan ama size "bu soruyu çözdüm" rahatlığı verecek yolu kullanın.

19. Herkese 1 kere de olsa YGS denemesinde mat ile başlamasını tavsiye ederim. Bende olumlu bir sonuç yaratmıştı.

19. Sürekli şikayet etmeyin. "Ha gayret son birkaç ay" modunda gezmeyin. Güzel notlar aldıkça çalışasınız artacak zaten. Ayrıca benim en güzel senelerimden biriydi 12. Dersane sınıfım güzeldi falan filan. Bu mod çok tehlikelidir biraz olumlu bakmaya çalışın gerçekten kötü bir sene değil. Ben üniversiteye geldim şu anda ağır depresifim mesela. 12de ise çok mutluydum en azından bir amacım vardı ve gerçekleştirmek benim ellerimdeydi.

20. Benim hatalarımdan biri de sınavlardaki kötü sonuçlarıma "çalışıyorum nasılsa düzelir" demem olmuştu. Arkadaşlarımın sorduklarını tak tak çözüyordum (klişe oldu ama gerçekten böyleydi) sınavda yapamıyordum. Sonra da "rahat ol düzelir" diyordum. Arkadaşlar sınavdaki taktikler gerçekten çok önemli. Sınavda önünüze soru bankası koymuyorlar. Bu rahatlığa fazla kapılmayın ve önlem alın.

21. Dersleri dinlememe gibi bir mallık yapmayın zaten hiç toparlayamazsınız.

22. Geçen sene "zaman denemeleriyle alakası yoktu soruların" diyen bir tayfa var. Ben aşırı benzer bulmuştum soruları. Hala garip karşılarım bu yorumu. Belirtmek istedim.

KAÇINMANIZ GEREKEN KAYNAKLAR:
    -Her türlü karekök DENEMELERİ
    -Finalin çoğu kitabı (hepsi demedigime lutfen dikkat)
    -Birey c mat-geo (zaman kaybi olacak kadar zordur, iyi bir zorluk degil ama yine de cozulebiliyor)
    -

Önerdiklerim:
    Güvender lys fizik(cok iyi bir kaynak)
    güvender fen lys denemeleri
    -Palme yayınlarının coğrafya konu ozeti kitabı (yazarı kadir hoca, kendi hocamın diye demiyorum ama cidden harika bir konu anlatımı var, coğrafya ile ilgili probleminiz kalmaz)
    Fem lys kapsülleri
    karekök lys mat geo
    Meşhur 3-4-5 (zor çözün adamı hasta etmeyin gidip de 1 hafta kala başlamayın sakın ama 1 aya çok güzel yayarsınız)
    birey c nin kimya ve biyolojisi
    fem kimya
    Yayın denizi "türkçe"

KİTAP İSMİ VEYA BAŞKA ÖNERİ AKLIMA GELDİKÇE EDİTLERİM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Edvardo -- 14 Ocak 2015; 18:28:52 >

• Hocam kac bindeydin ve ne lisesi mezunusun ilk net son net ygs netin felan kaçtı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşın dediklerine harfiyle katılıyorum hatta zaman denemesi ile ilgili dediklerine kadar ama bu sene zaman denemesi cidden çöp bende geçen sene soruları çok benzetmiştim zamana
  • Piyasadaki en sağlam sorular finalde sen hayırdırr??

• quote:

Orijinalden alıntı: cLevo.

1. Zor soru çözün. Belki o kadar zor çıkmaz ama ufkunuzu açar. Hele geometride bu çok önemli. Karekökleri bakın derim en azından fikriniz olur. Zaten karekök lys mat, ygsden sonra rahat bitebilecek bir kitap.

2. Uyku düzeninizi uzun süreli bozmayın. Belki sınava yakın zamanlarda 1-2 haftada bozarsınız fazlası zarar vücut odaklanamaz.

3. Çözdüğünüz soruda doğru çözseniz bile kafanıza takılan en ufak yeri bir post-it e not edin sonra da bu küçük ipuçlarını bir deftere yazın. Çok büyük hayat kurtarıyor inanamazsınız.

3. LYSyi bırakmayın. YGS gayet önemli ama çalışarak pek bir fark atamazsınız. LYSde çalışarak fark atabilirsiniz. Son 1.5 ay bırakmak için ideal. Bazı abartan hocalar son 1 hafta diyebilir o kadar da abartmayın.

4. Arkadaşlarınızın her önerisine kulak asmayın %70i rakip elemeye çalışacaktır. Bu şehir efsanesi değil cidden oluyor.

4. Sınav esnasında "bu soru çözdüğüm binlerce sorudan biri yapmam lazım" diyin bu sayede son 3 haftada 10 mat neti arttırmıştım lysde çok ciddiyim düşünme tarzınızı değiştiriyor.

5. Fen derslerini yavaş çözün ama tam çözün.Yanlışınız genelde emin olduklarınızdan geleceğinden geri dönmezsiniz. Zaten zaman bol

6. Fizikte formül ezberleyin gayette geliyor ama formülün nerede kullanılacağına çok hakim olun geçen sene böyle bir eleyici soru vardı hatta nerde kullanılıcağını test eden.

7. Kimyada organik bir öğrenirseniz zor unutursunuz. Zaten abartıldığı kadar zor değil. Diğer konular için

8. Biyolojide fazla ayrıntılı düşünmeyin bu soruda böyle düşünmem lazım diyerek çözün.

9. Geometriyi ygs öncesi bitirin ben 10 geometri netini 30lara çıkartmıştım ben ygs-lys arasında çok rahat etmiştim bu sayede. Geometri çok soru çözme işi ben hala arkadaşlarımın yolladığı soruları çözebiliyorum. Beyninize yapışıyor o şekiller, nerden nereden çizgi çekilir bir yerden sonra.

10.Matematik yapamayanın belasıdır benim son haftalara kadar belam oldu. İlaç kullandım bunun yüzünden ama istediğim gibi olmasa da hallettim sayılır daha önce dediğim yöntemle. Benzeterek çözün matematiği. İntegralin ana kuralı benzetmekse matematiğin de öyle. Turlama tekniği çok önemli ama her soruyu da geçmeyin ipin ucu kaçıyor sonra kurtaramazsınız, her soruya "sonra geri dönerim" derseniz.

11. Sınavda bastırarak yazmayın.Bakın bu cidden çok önemli harbi önemli ben çok ciddi süreler kazandım bu sayede. Farkında olmadan kağıdı deşerek yazardım hem elim yorulur hem de zaman kaybederdim
    yer kalmayınca silme derdi falan
    .

12.ŞU KADAR ZAMAN KALA KURTARILIR MI DEMEYİN GAYET KURTARILIYOR! Dersanede ben yavaş yavaş sınıf yükseldiğim için her düzeyden arkadaşım vardi. Gayet bu tür olaylara tanık oldum. Size 1. kişi olarak tanıklık yapıyorum.

13. Bu işlem ameleliği demeyin. Gayette geliyor işlem bolluğu olan sorular. Erinmeyin ve o uzun soruları kısa zamanda çözmeye bakın. İşlem gücü gerçekten önemlidir.

14.Trigonometriye hakim olan adamın sırtı yere zor gelir. Size geoda da matda da çok yardım eder trigo. Hele o sinüs teoremleri hayat kurtarıyor alanlı olanı da diğeri de

15. İntegral başta çok bezdiriyor ama sonra bir öğreninçe bulmaca gibi oluyor. Konulardan korkmayın üzerine gidin.

16. Saçma sapan triplere girip "ben sosyali fulleyecem" diye 10 20 tane sosyal kaynağı almayın. O kadar bol vaktiniz yok. Yine çalışın tabi ama öyle çok vardı bizde de sonra çalışan da çalışmayan da 10y ile
    çıktı.

17. YGSDEN SONRA PİYASADA KİTAP KALMAYACAK KESİNLİKLE KİTAPLARINIZI ÖNCEDEN ALIN. ARKADAŞLAR SONRA SIKINTI ÇEKERSİNİZ BAYA.

18. Kısa yol aramakla çok vakit kaybetmeyin eğer bulamıyorsanız biraz daha uzun olan ama size "bu soruyu çözdüm" rahatlığı verecek yolu kullanın.

19. Herkese 1 kere de olsa YGS denemesinde mat ile başlamasını tavsiye ederim. Bende olumlu bir sonuç yaratmıştı.

19. Sürekli şikayet etmeyin. "Ha gayret son birkaç ay" modunda gezmeyin. Güzel notlar aldıkça çalışasınız artacak zaten. Ayrıca benim en güzel senelerimden biriydi 12. Dersane sınıfım güzeldi falan filan. Bu mod çok tehlikelidir biraz olumlu bakmaya çalışın gerçekten kötü bir sene değil. Ben üniversiteye geldim şu anda ağır depresifim mesela. 12de ise çok mutluydum en azından bir amacım vardı ve gerçekleştirmek benim ellerimdeydi.

20. Benim hatalarımdan biri de sınavlardaki kötü sonuçlarıma "çalışıyorum nasılsa düzelir" demem olmuştu. Arkadaşlarımın sorduklarını tak tak çözüyordum (klişe oldu ama gerçekten böyleydi) sınavda yapamıyordum. Sonra da "rahat ol düzelir" diyordum. Arkadaşlar sınavdaki taktikler gerçekten çok önemli. Sınavda önünüze soru bankası koymuyorlar. Bu rahatlığa fazla kapılmayın ve önlem alın.

21. Dersleri dinlememe gibi bir mallık yapmayın zaten hiç toparlayamazsınız.

22. Geçen sene "zaman denemeleriyle alakası yoktu soruların" diyen bir tayfa var. Ben aşırı benzer bulmuştum soruları. Hala garip karşılarım bu yorumu. Belirtmek istedim.

KAÇINMANIZ GEREKEN KAYNAKLAR:
    -Her türlü karekök DENEMELERİ
    -Finalin çoğu kitabı (hepsi demedigime lutfen dikkat)
    -Birey c mat-geo (zaman kaybi olacak kadar zordur, iyi bir zorluk degil ama yine de cozulebiliyor)
    -

Önerdiklerim:
    Güvender lys fizik(cok iyi bir kaynak)
    güvender fen lys denemeleri
    -Palme yayınlarının coğrafya konu ozeti kitabı (yazarı kadir hoca, kendi hocamın diye demiyorum ama cidden harika bir konu anlatımı var, coğrafya ile ilgili probleminiz kalmaz)
    Fem lys kapsülleri
    karekök lys mat geo
    Meşhur 3-4-5 (zor çözün adamı hasta etmeyin gidip de 1 hafta kala başlamayın sakın ama 1 aya çok güzel yayarsınız)
    birey c nin kimya ve biyolojisi
    fem kimya
    Yayın denizi "türkçe"

KİTAP İSMİ VEYA BAŞKA ÖNERİ AKLIMA GELDİKÇE EDİTLERİM

Karekök serisini neden önermiyorsunuz ?

• kripton94 K kullanıcısına yanıt
    Denemeleri cok uyduruk cidden ama kitaplari gayet guzel dedigim gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Edvardo -- 14 Ocak 2015; 11:45:41 >
  • quote:

Denemeleri cok uyduruk cidden ama kitaplari gayet guzel dedigim gibi

Ygsden daha zor deniyor Sizce öylemi ben kitaplarından memnun kaldım denemeleri de aldım 1 tane
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Her sey tamam da zaman denemelerının neresı benzer geldı anlamadım ?
    Bence sen de onyargı olusmus benzer cıkacak dıye ve oyle gırmıssın sınava.
    Zaman cografyada harıta azdı sınavda full harıta sordular.
    Zaman geo mat bayagı kasıntıydı sınavda normaldı.
    Zaman kımya sınava gore asırı zordu. Aynı sekılde bıyolojı de oyleydı.
    Neresı benzer geldı anlamadım sana.

Yıne de dıger maddeler gayet saglam,emegıne saglık.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PasoBLC

Her sey tamam da zaman denemelerının neresı benzer geldı anlamadım ?

Tesekkur ederim hocam oncelikle

Ben zaman denemelerini zorlu kolaylik olarak degil de soru tipi ve sorunun yaptirdigi konu cagrisimlari olarak demistim. Cografyayi hatirlamiyorum ama dogrudur dediginiz. Digerlerinde ise bana göre soru tipleri tipatip olmasa da yandan yemisi gibiydi.

Bilkent eedeyim arkadaslar. 2300. Olmustum ama dedigim gibi konulara gayet iyi hakim olmama ragmen (ilk 100-500deki adamlarin yapamadiklarini cozerdim gayet rahat) sinav stratejilerini bilmedigimden cok sey kaybettim.Dikkatsizlik falan demiyorum zaten LYS-1 de hepsi dikkatsizlik gelmisti mesela. Tabi bu bir mazeret degil yapan yapti benim amacim biraz da olsa yardim etmek.

2300. adami mi dinleyecem diyen olabilir; burada genelde 10. 20.ler boyle baslik aciyorlarama benim tavsiyem kulak asmaniz olacaktir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Edvardo -- 14 Ocak 2015; 17:03:25 >

• senin yapamadığın taktikler neydi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: melisandre

senin yapamadığın taktikler neydi?

Turlama yaparken nerdeyse hepsini geciyordum

Bastirarak yaziyordum(onemli bu komik geliyor ama)

Turkceden basliyordum bir anda 40ini da cozmeye calisiyordum ( herkesin yapisi farkli ama turkce sizin vaktinizi farkinda olmadan calar.30 tanesini once 10 anesini sonra cozmen ideal)

Yapamadigim soru bana sanki ilk kez sorulmus bir olimpiyat sorusu gibi gozumde buyuyordu. Bunu farkettigimde 10 netlik bir artis oldu. Cok uzerinde durdum bunun farkederseniz onemli oldugundan.

Ben yapamazsam kimse yapamaz diyordum (yaptilar )

Onlem almak yerine kendime "calismana devam olur elbet" diyordum

Bunlar simdi aklima gelenler

• Hocam ee_35 de özellikle birey C mat ve geoyu önermişti zor ama faydalı olur diye siz neden tavsiye etmiyorsunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: bigbangem

Hocam ee_35 de özellikle birey C mat ve geoyu önermişti zor ama faydalı olur diye siz neden tavsiye etmiyorsunuz

O kitap bir sey katmaz mat ve geosu icin konusuyorum. Ben cozebiliyordum ama cok zaman yiyordu. Zaman onemli piyasadaki her kitabi cozecek vakit kimsede yok. Onun yerine daha yapici zorlukta sorular cozulebilir.

Eger olimpiyatci falansaniz diyecek bir sey yok zaten. Arkadas asiri (baya bir asiri) iyiyse normal kitap gibi cozebiliyorur belki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Edvardo -- 14 Ocak 2015; 18:00:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bigbangem

Hocam ee_35 de özellikle birey C mat ve geoyu önermişti zor ama faydalı olur diye siz neden tavsiye etmiyorsunuz

O kitap bir sey katmaz mat ve geosu icin konusuyorum. Ben cozebiliyordum ama cok zaman yiyordu. Zaman onemli piyasadaki her kitabi cozecek vakit kimsede yok. Onun yerine daha yapici zorlukta sorular cozulebilir.

Eger olimpiyatci falansaniz diyecek bir sey yok zaten. Arkadas asiri (baya bir asiri) iyiyse normal kitap gibi cozebiliyorur belki.

Paşam karekök denmelerinde katılmıyorum sana geçen sene hangi kaynak fizikteki güçlü nükleer kuvvet sorusuna değindi ? Karekök fizik denmelerinde her denemede en aşağı 1 soru var zaten denemelerde amaç soru çeşidi görmek

• Ben de o soruyu cozmekten sıkılmıştım. Nerdeyse her kaynakta vardi o soru. Sizin icin guzel olmus neyseki. Ama cogu sorusu alakasiz belirteyim karekok denemelerinde.

• quote:

1. ... Zaten karekök lys mat, ygsden sonra rahat bitebilecek bir kitap.

16. Saçma sapan triplere girip "ben sosyali fulleyecem" diye 10 20 tane sosyal kaynağı almayın. O kadar bol vaktiniz yok.

19. ... çok mutluydum en azından bir amacım vardı ve gerçekleştirmek benim ellerimdeydi.

hocam öncelikle emeğine sağlık. üniversite hayatında mutluluklar başarılar diliyorum.

ben yeni başladım çalışmaya. yazının bazı kısımlarını alıntıladım. bir göz atarsan durumla ilgili, tam olarak ne sorduğumla ilgili bir şeyler oluşur belki kafanda. hatta bir konu açmıştım (geç mi kaldım başlıklı) eğer istersen ona da bakabilirsin, durumumdan bahsettim.

sınava nasıl hazırlandığını düşününce, "1-2 aylık (ygs için söylüyorum, yeni başladığım için) ya da 4-5 aylık (bunu da lys için söylüyorum) süreçlerde neler yapılabilir, nasıl en yüksek verim alınabilir" sorusuna ne cevap verirsin? alıntıladığım kısımları (19. madde hariç) yeni başlamış birisi için nasıl uyarlarsın, ne dersin? cümlelerim biraz dağınık oldu belki ama, çalışmaya yeni başladım ve hem hızlı hem de iyi bir şekilde yol almam gerek, konu bu. neler yapılabilir, görüşlerini almak istedim. 19. maddeyi de alıntıladım, çünkü bunu tüm kalbimle hissediyorum: benim de bir amacım var. bir cevabın olursa eğer şimdiden teşekkür ederim, emek verip bunları yazmışsın, sağ olasın.

• 11lere tavsiyen var mı hocam tmyim

• Hocam, ygs den sonra yetişmesi için sence hangi konular kalsa iyi olur? Mf4 üm türevde çok az integral bilmiyorum. Fiziğim 1-2-3 iyi 4 biraz zayıf kimyada organiğim iyi.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: PasoBLC

Her sey tamam da zaman denemelerının neresı benzer geldı anlamadım ?

Tesekkur ederim hocam oncelikle

Ben zaman denemelerini zorlu kolaylik olarak degil de soru tipi ve sorunun yaptirdigi konu cagrisimlari olarak demistim. Cografyayi hatirlamiyorum ama dogrudur dediginiz. Digerlerinde ise bana göre soru tipleri tipatip olmasa da yandan yemisi gibiydi.

Bilkent eedeyim arkadaslar. 2300. Olmustum ama dedigim gibi konulara gayet iyi hakim olmama ragmen (ilk 100-500deki adamlarin yapamadiklarini cozerdim gayet rahat) sinav stratejilerini bilmedigimden cok sey kaybettim.Dikkatsizlik falan demiyorum zaten LYS-1 de hepsi dikkatsizlik gelmisti mesela. Tabi bu bir mazeret degil yapan yapti benim amacim biraz da olsa yardim etmek.

2300. adami mi dinleyecem diyen olabilir; burada genelde 10. 20.ler boyle baslik aciyorlarama benim tavsiyem kulak asmaniz olacaktir.

Hocam 2300. olup para mı verdiniz okul için ? Ailenizin durumu bayağı iyi olmalı :)
    Okul nasıl hocam müsaitseniz bilgi verirseniz çok iyi olur ben de Bilkent düşünüyorum da :)

• Sulhi Saygılı S kullanıcısına yanıt
    Öncelikle tebrik ederim kararınızdan ötürü. Hiçbir şey için geç değil. Daha soru bankası çözmelik süreniz var size tavsiyem mat-geo ağırlıklı diğerlerini de ihmal etmeden çalışmaktır. LYS için.

YGS için ise çare bol deneme çözüp eksik konuları tesbit etmek. Denecek çoğu şeyi dedim aslında listede. Diyeceğim tek şey başarı dilemek olacaktır, sabır dilemek değil inanın bana başarı geldikçe bu iş daha da güzelleşecek. Gelmese bile benim gibi içiniz rahat olucak şu an zerre aklımın köşesinden geçmiyor "acaba az mı çalıştım" söylemleri.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.