Şimdi Ara

Bende fan ekledim

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaza girmeden bende bir fan ekleyerek ufaklığı serin tutayım dedim, bunun için eski işlemci fanımdan söktüğüm 60 mm lik fanı kullandım. Kasanın üstünden bir delik açarak içeri bu fan ile hava üfletiyorum. Ayrıca iki noktaya sünger yapıştırarak havanın direk CPU ve GPU ya gitmesini sağladım. Aşağıda resimleri görebilirsiniz.

Bende fan ekledim
     Bende fan ekledim

Bende fan ekledim
     Bende fan ekledim
     Bende fan ekledim

Bende fan ekledim
     Bende fan ekledim
     Bende fan ekledim
     Bende fan ekledim

Kaynak olarak aşağıdaki iki mesajı kullandım;

http://forums.xbox-scene.com/index.php?showtopic=549063
    http://forums.xbox-scene.com/index.php?showtopic=583065

• Ben daha önce dediğim gibi tepesinden çelik bir iple tavana asacağım hiçbiryeri kapalı olmadığı için rahat rahat verir havasını.Ama güzel olmuş sistem büyük sıcaklık değişiklilikleri yaptımı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: sos05

Ben daha önce dediğim gibi tepesinden çelik bir iple tavana asacağım hiçbiryeri kapalı olmadığı için rahat rahat verir havasını.Ama güzel olmuş sistem büyük sıcaklık değişiklilikleri yaptımı?

Aslında ölçebilecek aletim yok ama arka kısım şu anda biraz daha serin; özellikle makinanın altı oldukça serin durumda sanırım soğutmanın bir artısı oldu. En azından şu anda iki işlemciyede dışarıdan direk soğuk hava gönderiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SultanApex -- 11 Şubat 2007; 19:43:38 >
  • Bravo fakat o lehimlemeleri nasıl yaptın çünkü başta, temel lehimleme becerilerinizin olması lazım diyor...???Biraz anlatabilir misin??
  • Oha hocam, süper yapmışsın, valla bravo,
    İnsanoğlu en zor koşullar karşısında bile her zaman zekası ile çözüm üretebilmiştir, sizler bunun kanıtısınız
  • hocam süper yapmışsın tek kelimeyle. tebrikler. inşaallah benim sorunlu makineyi de bunun gibi bir yöntemle kuratabilirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: blackduck

Bravo fakat o lehimlemeleri nasıl yaptın çünkü başta, temel lehimleme becerilerinizin olması lazım diyor...???Biraz anlatabilir misin??

Evet aslında biraz lehimleme bilginiz gerekiyor. MS board tasarımını yaparken oraya fan takılabilmesi için devre yolunu çizmiş ancak anakart üzerinde devrenin ayakları için delikler delinmemiş ve fanı takabileceğiniz erkek devre elemanı eklenmemiş. (Aslında oraya fan için güç yeri eklense süper olacakmış.) Ben anakarttaki delikleri delmekle uğraşmadım. Alttan lehimleri yaptım ve kabloları ankartın yanı ile metal kasanın yanından geçirerek yukarı çıkardım. Aslında oldukça kolay bir işlem ama biraz lehim bilgisi gerekli

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • evet mucitler cogaliyor sanada bravo
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.