Şimdi Ara

Bence cin diye birşey yok.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hayatım boyunca hiç böyle bir olay yaşamadım, yaşayanı da internet alemi dışında görmedim. Tabii ki videolara falan da inanmıyorum. Ne hikmetse ateistlere, gayrimüslimlere değil de müslümanlara geliyor bu cinler. İnsanları dine yöneltmek için kurgu yaptıklarını düşünüyorum. Ayrıca medyumum, cin hocasıyım diyen kişilerin cin çıkarma videolarını izledim yemin ederim oyunculuklar berbat ötesi. Hele bir kanal var ismini söylemeyeyim şimdi son zamanlarda trend oldu. İçinde "Paranormal" kelimesi geçen bir kanal, adam gecenin üçünde dördünde tek başına terkedilmiş yerlere gidiyor. Cesaretini takdir ediyorum ama adam bir edit yapıyor tövbe yarabbim telefondan yapılmış gibi. Mesela cin geliyor kameraya ama opaklığı artırılmış şekilde geliyor, daha bir ton kurgu... Eğer gerçekten varsa, böyle kendileriyle uğraşan kişilere gelsin de inanalım, saçma sapan kurgularla olmuyor bu işler. Sadece geçmiş yıllarda bir olay yaşanmış, bir ailenin yeni taşındıkları evde anlaşılamayan bir şekilde eşyalar hareket ediyormuş. O dönemin polisleri müfettişleri olayı çözmek için aileyle birlikte aynı evde kalmışlar ama çözülememiş bir türlü. Ben sadece bu olaya inandım, o da çok popüler bir olay olup içerisinde polisler olduğu için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Psychology Today'de insanların neden komplo teorisine inandığına dair bir yazı okumuştum: İnsanlar karmaşık neticelendirmeyi anlamakta zorlanıyor açıklaması kolay olanı inanmayı tercih ediyorlar çünkü gerçek ne kadar kaotik olursa çözümü o kadar kaotik oluyor ve bu da bizi strese sokuyor. Durkheim'ın çalışmaları da bunu destekliyor zaten. İnsanın önünde ne kadar çok tercih olursa o kadar strese girip o kadar mutsuz olur. Oysa bir tek bir seçenecek olsa mecbur onu kabul edip uyum sağlayıp mutlu olur. Günümüzde güncel örneği coronavirüs komplo teorileri. Bill Gates'in virüsü herkesi çiplemek için çıkardığını düşünenler var. Buna inanmak insanı rahatlatıyor çünkü çözümü de basit. Bill Gates'i durdurursak pandemi de biter diye düşünüyorlar. Oysa gerçekten bundan çok daha karmaşık.

Buna benzer şekilde insanlık dünya denilen bir yerde bilince sahip oldu. Öncesi yok. Nereden geldikleri, neden geldikleri belli değil. Nereye gittikleri de belli değil. Tonlarca bilinmezlik var. Düşün düşün bunalıma girersin. Ama tek tanrı ve ahiret inancı ile tüm bu stresten kurtuldu insanlık. Mantık çok basit: Yaratacı var. Seni yarattı. Dünyaya seni sınamak için yolladı. O yüzden iyilik kötülük var. Ölünce de sonsuz hayat var. Mutlu son. Evreni, atomu, biyolojiyi dert etmene gerek yok. Mis gibi. İnan, yaşa ve mutlu öl.  

• Psychology Today'de insanların neden komplo teorisine inandığına dair bir yazı okumuştum: İnsanlar karmaşık neticelendirmeyi anlamakta zorlanıyor açıklaması kolay olanı inanmayı tercih ediyorlar çünkü gerçek ne kadar kaotik olursa çözümü o kadar kaotik oluyor ve bu da bizi strese sokuyor. Durkheim'ın çalışmaları da bunu destekliyor zaten. İnsanın önünde ne kadar çok tercih olursa o kadar strese girip o kadar mutsuz olur. Oysa bir tek bir seçenecek olsa mecbur onu kabul edip uyum sağlayıp mutlu olur. Günümüzde güncel örneği coronavirüs komplo teorileri. Bill Gates'in virüsü herkesi çiplemek için çıkardığını düşünenler var. Buna inanmak insanı rahatlatıyor çünkü çözümü de basit. Bill Gates'i durdurursak pandemi de biter diye düşünüyorlar. Oysa gerçekten bundan çok daha karmaşık.

Buna benzer şekilde insanlık dünya denilen bir yerde bilince sahip oldu. Öncesi yok. Nereden geldikleri, neden geldikleri belli değil. Nereye gittikleri de belli değil. Tonlarca bilinmezlik var. Düşün düşün bunalıma girersin. Ama tek tanrı ve ahiret inancı ile tüm bu stresten kurtuldu insanlık. Mantık çok basit: Yaratacı var. Seni yarattı. Dünyaya seni sınamak için yolladı. O yüzden iyilik kötülük var. Ölünce de sonsuz hayat var. Mutlu son. Evreni, atomu, biyolojiyi dert etmene gerek yok. Mis gibi. İnan, yaşa ve mutlu öl.  

• Ne hikmetse ateistlere, gayrimüslimlere değil de müslümanlara geliyor bu cinler.
    Bunun olması normal. Ben Müslümanım ve cinlerin varlığınada inanıyorum haliyle, cinlerle ilgili baya araştırma yapmıştım bir ara.
    Öncelikle cinlerde insan gibi, onlardada Hristiyan var müslüman var, birde Allah a düşman şeytana inanan onun istediklerini yapan var.
    Şimdi cinlere normalden sana bulaşmak yasaklanmış. Bu sebeple dine inanan cinler insanla iletişime geçmez. İnsana musallat olan cinler şeytan cinler yani iblisler. Bunlarda şeytanın istediğini yapıyor, özellikle müslüman kişilere dadanıp onları yoldan çıkartmaya çalışıyor, bundan zevk alıyorlar.
    İblis cinlerin ateistlerle işi olmaz çünkü ateiste musallat olmanın ona bir faydası yok. Adam zaten Allah'a inanmıyor daha ne yapacan ona. Şimdi diyeceksiniz dine inanan cinler ateistlere saldırsın, onu yapmıyorlar çünkü Allah yasaklamış insanlara buluşmalarını. Mekanizma böyle çalışıyor.
    Youtubeda para kazanmak için cin teması işleyen çok kanal var. onları boşver. Birde cinci hoca tipi adamlar var, bunların çoğu ne yaptığını bilmiyor, tiyatro mu bilmiyorum belki çoğunluğu öyledir. Tiyatro olmayacağı belli olanların bir kaçını görmüştüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07kubi07 -- 1 Temmuz 2021; 18:21:37 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 100 kere cin deyince musallat oluyorlarmış filan lavaboya kaynar su dökünce çarparmış filan.. eğer yeterince inanıp bunları gerçekleştirirsen etrafındaki hışırtı bile seni paranoyak yapar. cin musallat olur denilen yöntemlerin çoğunu denedim eğer inanmıyorsan bir şey olmuyor tamamen psikolojik. yoldan geçen teyzeler bana nereye gittiğimi sordu sonra kayboldular diyen adam trolldur değilse bile şizofrendir.

• quote:

Orijinalden alıntı: scientia

Psychology Today'de insanların neden komplo teorisine inandığına dair bir yazı okumuştum: İnsanlar karmaşık neticelendirmeyi anlamakta zorlanıyor açıklaması kolay olanı inanmayı tercih ediyorlar çünkü gerçek ne kadar kaotik olursa çözümü o kadar kaotik oluyor ve bu da bizi strese sokuyor. Durkheim'ın çalışmaları da bunu destekliyor zaten. İnsanın önünde ne kadar çok tercih olursa o kadar strese girip o kadar mutsuz olur. Oysa bir tek bir seçenecek olsa mecbur onu kabul edip uyum sağlayıp mutlu olur. Günümüzde güncel örneği coronavirüs komplo teorileri. Bill Gates'in virüsü herkesi çiplemek için çıkardığını düşünenler var. Buna inanmak insanı rahatlatıyor çünkü çözümü de basit. Bill Gates'i durdurursak pandemi de biter diye düşünüyorlar. Oysa gerçekten bundan çok daha karmaşık.

senin yazdıklarını seviyom daha çok yaz

• Günümüz komplo teorisyenleri tam tarife uyuyor. İnanan insanlar da çoğunlukla cahil oluyor. Bazı bilim adamları vs. de dine inananların çoğunun uğraşmak istemediği veya inanmak istediği için inandığını düşünüyorum. Beynimiz fazla çalışıp enerji kaybetmek istemediği için basit yoldan gitmeye çalışıyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 07kubi07

Ne hikmetse ateistlere, gayrimüslimlere değil de müslümanlara geliyor bu cinler.
    Bunun olması normal. Ben Müslümanım ve cinlerin varlığınada inanıyorum haliyle, cinlerle ilgili baya araştırma yapmıştım bir ara.
    Öncelikle cinlerde insan gibi, onlardada Hristiyan var müslüman var, birde Allah a düşman şeytana inanan onun istediklerini yapan var.
    Şimdi cinlere normalden sana bulaşmak yasaklanmış. Bu sebeple dine inanan cinler insanla iletişime geçmez. İnsana musallat olan cinler şeytan cinler yani iblisler. Bunlarda şeytanın istediğini yapıyor, özellikle müslüman kişilere dadanıp onları yoldan çıkartmaya çalışıyor, bundan zevk alıyorlar.
    İblis cinlerin ateistlerle işi olmaz çünkü ateiste musallat olmanın ona bir faydası yok. Adam zaten Allah'a inanmıyor daha ne yapacan ona. Şimdi diyeceksiniz dine inanan cinler ateistlere saldırsın, onu yapmıyorlar çünkü Allah yasaklamış insanlara buluşmalarını. Mekanizma böyle çalışıyor.
    Youtubeda para kazanmak için cin teması işleyen çok kanal var. onları boşver. Birde cinci hoca tipi adamlar var, bunların çoğu ne yaptığını bilmiyor, tiyatro mu bilmiyorum belki çoğunluğu öyledir. Tiyatro olmayacağı belli olanların bir kaçını görmüştüm.

Bu bilgiler nerde yazıyor?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ne kadar garip insanlar var
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-8E9B2F559

Bu bilgiler nerde yazıyor?

Alıntıları Göster

Belli bir yerde yazmıyor ben internette bir çok hocanın dediklerini inceleyerek hangi hoca mantıklı konuşuyor onu seçerek bu bilgilere eriştim. yazılı olarak anlatan oldugunu zannetmiyorum.

mesela salih memişoğlu bu iş ile ilgilenen birisiydi, onun dedikleri mantıklıydı, başka kişilerin videolarınıda izlemiştim genelde benzer şeyler söyleniyor.

İnançlı birisi olarak bana mantıklı geliyor ama inançsız birisine bunlar gerçekkk!! diyecek inandırmaya çalışacak değilim.

• quote:

Orijinalden alıntı: 07kubi07

Belli bir yerde yazmıyor ben internette bir çok hocanın dediklerini inceleyerek hangi hoca mantıklı konuşuyor onu seçerek bu bilgilere eriştim. yazılı olarak anlatan oldugunu zannetmiyorum.

mesela salih memişoğlu bu iş ile ilgilenen birisiydi, onun dedikleri mantıklıydı, başka kişilerin videolarınıda izlemiştim genelde benzer şeyler söyleniyor.

İnançlı birisi olarak bana mantıklı geliyor ama inançsız birisine bunlar gerçekkk!! diyecek inandırmaya çalışacak değilim.

Alıntıları Göster

Anladım teşekkürler. Gerçekten kaynağını merak ettiğim için sormuştum

• Cin olmadan geçmişi bilemezler.

• 07kubi07 kullanıcısına yanıt

Söylediklerini bir kaç yorumda daha gördüm ve cinlere inanmayan insana, akıla gelebilecek ilk cevabı vermişsiniz ki ayrıca kaynağı bile belli olmayan bir yazı. Ben yine de kendim yaşamadığım sürece inanmayacağım sanırım. Sağolun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C24846982

Söylediklerini bir kaç yorumda daha gördüm ve cinlere inanmayan insana, akıla gelebilecek ilk cevabı vermişsiniz ki ayrıca kaynağı bile belli olmayan bir yazı. Ben yine de kendim yaşamadığım sürece inanmayacağım sanırım. Sağolun.

hayırlısı hocam.

• youtubede gördüklerinin tamamı traş. buna paranoyaks kanalıda dahil. daha önce ifşa oldular ama nasıl oluyorsa hala devam edebiliyorlar. millet sahte olduğunu bile bile izlemeye devam ediyor çünkü. youtubedeki bir çok kanal ifşa oldu. hatta nygma diye bi kanal var bu tarz kanalları ifşalıyor. özellikle bizim türklerin yaptığı kanallar tamamen vasat.yabancı olan nukes top 5 kanalı gibi olsunlar canımı yesinler adamların sunumu güzel :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.