Şimdi Ara

BEN Mİ-SUPERONLINE MI HAKLI???...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,turkcell superonlıne fiber internet kullanıyorum,50mb 100gb kullandığım tarife...
    İnternet hızımı test ettiğimde 47.33Mbs çıkıyor,buraya kadar herşey normal...
    Fakat ben saniyedeki indirme hızımı Kbps-yani Kilo Bit Per Second ( Saniye başına bit ) ölçtüğümde,düşük çıkıyor,superonlıne yetkilisi ise bana yaptırdığı testte normal olduğunu söylüyor...
    ilk önce basit bir örnek vereceğim...

    Örneğin 8 Mbps Bağlantınız var. Bu hızı öncelikle Kbps’e cevirelim : 8 * 1024 = 8192 Kbps

    Buradan 8192 Kbps / 8 bit = 1024 KBps

    Burada dikkat ederseniz size verilen Hız Kbps Yani Kilo Bit Per Second ( Saniye başına bit )

    Sizin transfer hızı olarak gördüğünüz ise KBps ( Kilo Byte Per Second ) Bu arda 1 Bayte 8 bittir.

    *** Benim hesabım şöyle:,

    İnternet hızım 47.33Mbs , Bu hızla sn de kaç Mb download yaparım ona bakalım.

    47.33Mbs x 1024 = 48.465.92 Kbps ( Kilobit Per Second )

    48.465.92 Kbps / 8 Bit = 6.058.24 KBps ( Kilo Byte Per Second )

    Benim saniyedeki indirme hızım 6.058.24 KBps,yani ''6 MBps'' olması gerekmiyor mu??????....


    *** Süperonlıne'ın yaptığı ve normal dediği hesap ise şöyle,resimdeki siteye girmemi söyleyip,bana 4 adet dosya indirtiyor,fotoda da göreceğiniz gibi,
    1.ci dosyanın indirme hızı = 1.363Kb/sn
    2.ci dosyanın indirme hızı = 1.340Kb/sn
    3.cü dosyanın indirme hızı = 1.253Kb/sn
    4.cü dosyanın indirme hızı = 1.399Kb/sn
    uyanık bu 4 indirdiğim dosyanın Kb/sn lerini toplayıp,5.355Kb/sn toplam saniyedeki indirme hızımı çıkarıyor,o zaman normal gözüküyor herşey...Tek dosya indirtin,4 dosyanın toplamını niye bana söylüyorsunuz?,hepsinin saniyedeki indirme hızı ayrı,saniyedeki indirme hızımı öyle görelim diyorum,yok 4 adet de bu işleme izin veriliyor,tek dosya indirtmiyor sistem diyor...
    Ben mi yanlış biliyorum?,bu indirttiği 4 ayrı dosyayı toplayıp değil de:,tek bir dosya indirtip bana saniyedeki hızımı söylemesi gerekmiyor mu?bunda bir katakulli yapıyorlar gibi geliyor,basitçe bana yardımcı olabilecek arkadaş var mı acaba,ben mi haklıyım,superonlıne mı???...
     BEN Mİ-SUPERONLINE MI HAKLI???...







  • 1 Mbps = 128 KB (kilobyte)
    2 Mbps = 256 KB (kilobyte)
    4 Mbps = 512 KB (kilobyte)
    7.2 Mbps = 0.9 MB (megabyte)
    8 Mbps = 1 MB (megabyte)
    16 Mbps = 2 MB (megabyte)
    32 Mbps = 4 MB (megabyte)
    50 Mbps = 6.25 MB (megabyte) --- benim hızımın bu çıkması gerekmez mi?
    56 Mbps = 7 MB (megabyte)
    100 Mbps = 12.5 MB (megabyte)
  • Sunucu, latency, window size, vs. vs. gore değişir. Bağlantın 4 dosyada hattı tam kullanabiliyorsa Superonline ile ilgili değil sunucu ve /veya senin ile ilgili bir sorun vardır.

    TCP optimize konularına göz at.
  • nofearl N kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler,TCP optimize ayarları yaptıran siteler ya da programlar var,ne kadar sağlıklı ve güvenilir bir site ve program adı vere bilir misin?
  • Turk1965 T kullanıcısına yanıt
    Bağlantında bir problem yok ki? Aynı anda 4 farklı dosya indirtmişler sana, hepsinin toplamı zaten 5 küsür begabyte yapıyor. Zaten senin de dediğin gibi 50mbit bağlantıda saniyede kabaca en fazla 6 megabyte indirebilirsin. Dört indirmenin toplamını almaları yanlış değil. İşi garantiye almak için aynı anda 4 farklı dosya indirmeni istemişler. Çünkü bazı sunucular tek bir transferde hız limiti uygulayabiliyor, o yüzden birden fazla dosya indirmeni istemişler. İndirdiğin Pardus'lardan sadece birini indir, onda da 5 küsür megabyte/s göreceksin zaten.

    Pardus olması da şart değil, herhangi bir siteden herhangi bir dosya indir. Kaldı ki hız testin de makul görünüyor.
  • igorparker İ kullanıcısına yanıt
    Dediğin gibi sadece parduslarsan birini indirdim,1.700mb verdi 5 küsür değil...
  • Turk1965 T kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi Pardus'un sunucusu tek bir seferde maksimum o kadar bantgenişliği sunuyor olabilir. Farklı sitelerden farklı şeyler indirin. Sadece Pardus'u indirip 1.7 megabyte görüp hayıflanmayın :) Ya da aynı dosyayı tekrar indirin ama IDM gibi bir programla indirin ki aynı dosyayı parçalara bölsün yani bir şekilde sunucuyu aldatın, aynı dosya için çoklu bağlantı yaratın. O zaman 50 mbit'e ulaşacaksınız.

    Sonuçta size bir bant genişliği sunuyorlar ve siz bir saniyede 50 megabite ulaşabiliyorsanız Superonline sorumluluğunu yerine getirmiş oluyor. Veri alışverişi tek taraflı bir şey değil biliyorsunuz, karşıdaki sunucu da çok önemli. Örneğin doğrudan benim bilgisayarıma bağlanıp bir dosya indiriyorsunuz diyelim, sizin bantgenişliğiniz 50mbit ama benim upload bantgenişliğim 5 mbit. Dolayısıyla benden maksimum (kabaca) 500 kb/s veri indirebilirsiniz. Bu durumda Superonline'ın bir suçu yok.
  • igorparker İ kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler ama demin tek dosya indirin 5 mb görürsünüz dediniz,indirdim göremedim,tekrar indirdim yine göremedim:)) IDM ile yaptıktan sonra speronlıne ne işe yarıyor??
  • Superonline haklı. Adamlar sana tam hızını vermiş. Tekil bağlantıdan 6 Mbyte/s hız alabilmen için karşıdaki sunucunun tek sana o kadar hızı tahsis edebilmesi lazım. Ya da arkadaşların dediği gibi indirme hızlandırıcı (dosyanın fsrklı parçalarını aynı anada indiren) program kullanman lazım ki max hıza ulaşabilesin.
  • Turk1965 T kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi bu Superonline'ın "kabahati" değil ki. Size 50 mbit'e kadar bir bantgenişliği sunuyorlar. Pardus'u indirdiğiniz sunucu sizi engelliyorsa siz ister Ttnet ile ister AT&T ile bağlanın, ancak karşıdaki sunucunun tekil bağlantıda izin verdiği maks hıza ulaşabilirsiniz. IDM gibi programlar da aynı sunucuya birden fazla bağlantı açarak bu engeli aşıyor.

    Superonline ne işe yarıyor? Size 50 mbit'e kadar bir bantgenişliği sunuyor. Eğer bunu yapmasaydı, IDM de işe yaramazdı.

    Sizinki şuna benziyor; Ferrari aldım ama 300'le sürekli gidecek yol bulamıyorum. O zaman Ferrari ne işe yarıyor? Ferrari size 300'e çıkabilen bir araç satmış fakat bu hıza ulaşabileceğiniz yol yoksa problem Ferrari'de midir yoksa yol yapmayan belediyede midir, ülkede midir?

    Sözün özü; internet bağlantı hızınızı iki şey belirler; sizin ve bağlantı kurduğunuz tarafın bantgenişliği. Zincirin en zayıf halkası misali, 10 terabit bağlantınız da olsa, karşı sunucu maksimum 5 megabit bağlantıya izin veriyorsa, bu hızda bağlanırsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi igorparker -- 18 Kasım 2014; 14:53:05 >




  • igorparker İ kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim ayrıntılı bilgilendirmen için ama yine de aynı görüşte değilim,superonlıne ın ve birçok firmanın b işi düzgün yapmadığını biliyorum,benim internetim gece 12 den sabah 6 ya kadar bedava,gece bu saatlerde kullandığımda bariz hızımda yavaşlamalar mevct,gece bedava hizmet alıyorum diye hız düşürüyorlar inan,hd yayın ve dıgıtal yayın pahalı çünkü,çoğu hd tv kanalında da öyle,eski tv-medyacıyım bilirim,gündüz hd kanalı paşa paşa izlersin,gece milletin yatma saatinde hd yayını sd ye çevirir ruhun duymaz,duysa da kim mahkemeye verip uğraşıcak,ispatlıyacak?:)),sen de kullandığın tv de suç ararsın,çatı antenine suç bulursun,uğraş dur,bunların hepsi su kurnazı...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Turk1965

    Teşekkürler,TCP optimize ayarları yaptıran siteler ya da programlar var,ne kadar sağlıklı ve güvenilir bir site ve program adı vere bilir misin?

    Dikkat et açıkcası. Ben OS X kullandığım için hiç fikrim yok.

    Uydurma bilgileri dinleme. ftp.anadolu.edu.tr ben de test ettim. Sunucularının hızı kısıtlı sanırım.

    http://www.speedtest.net/ girip, Superonline secip kisa mesafede hizini test edebilirsin, o hıza güven. Modem ile servis saglayicin arasinda o hizi aliyorsun demektir.

    Ayrıca Amsterdam Londra vb. sehirlerden de test yapabilirsin. Iste o hızlar Turkiye'nin internet çıkışı yoğunluğundan etkilenebiliyor. Çıkışlarda sorun olmasa bile bu sefer latency (aradaki mesafe/gecikme) hızını belirliyor.

    Teknik olarak 1 ve çok bağlantının farkı, çok kısaca, bilgisayarın paket gönderiyor ve alıyor, paket her ulaştığında karşı taraf tamam aldım devam diyor, paketler başarılı oldukça yoldaki paket sayısı ve büyüklüğü otomatik artırıyor. Ama mesafe artınca karşılıklı yola salılanabilir paket sayısı azalıyor. Tek bağlantıda olabildigince paketi beklemeden yollamak ve almak icin TCP optimize etmek gerekiyor.

    Yani işin içinde çok değişken var, modem ile superonline arasındaki bağlantı hızın tam ise gerisine çok canını sıkma kullan derim.




  • Turk1965 T kullanıcısına yanıt
    Superonline'ı ve diğer servis sağlayıcıları diğer birçok konuda ben de eleştirdim ve eleştiriyorum ama bu verdiğiniz spesifik örnekte bir hata yok. Aynı görüşte olma ya da olmama diye bir durum da yok çünkü benim anlattığım şey teknik ve matematiksel bir gerçek, ikna olup olmamak size kalmış. Sizin bağlantınızda en azından hız testini ve indirme testlerini yaptığınız anda bir problem yokmuş, gayet düzgün, olması gerektiği gibi çalışıyormuş. İnternetin çalışma mekaniğini düşünürseniz daha rahat ikna olabilirsiniz.

    12-6 saatleri arasında yavaşlama olabilir, doğrudur. Ben de güvenmiyorum hiçbir servis sağlayıcıya, onlar ayrı mesele tabii :) İşte sırf bu yüzden taahhüt vermek istemiyorum. Zaten 3 aylık deneme sürem bitince Superonline fiber aboneliğimi de sonlandıracağım. Gecikme süreleri çok yüksek, bir de "fiber" olacak...
  • Pardüste sınırlı bant genişliği olduğunu düşünmüyorum yani o kadar düşük olamaz (1.7 mb/s gibi) Çünkü bunu kütüphanede denemiştim. Chrome üzerinde 65-75 mb/s ile indirme yapıyordum. Saniyeler içinde inmişti 1.5 gb'lık veri, şaşırmıştım tabiki de.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: IsO6

    Pardüste sınırlı bant genişliği olduğunu düşünmüyorum yani o kadar düşük olamaz (1.7 mb/s gibi) Çünkü bunu kütüphanede denemiştim. Chrome üzerinde 65-75 mb/s ile indirme yapıyordum. Saniyeler içinde inmişti 1.5 gb'lık veri, şaşırmıştım tabiki de.

    Ulaknet ile ilgili olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.