Şimdi Ara

Ben bunu bilirim diyenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ali liseye gitmektedir,yaz ayında kendine bisiklet alma ister ve bunun içinde 200 TL ye ihtiyacı vardır.Babası küçük Aliye hiç yardım etmez bu konuda ,Ali Küçük bir lokantaya girer,lokantada patron Aliye günlük 30 TL verir.yemek ve yol parası hariç ,Ali bu işe gitmek için bir minİbüse binmek zorundadır,minüİbüs ücreti 5 TL,sabah kahvaltıda cebinden çıkar o da 5 TL,Ali eve giderken 2 kişilik bir çeteye rastlar ve haraca bağlanır 10 TL,Ali bisikleti o kadar çok istemektedir ki bu çeteyede razı gelir,ama 50TL biriktirdiğinde hain baba parasının 30 TL sini bulur ,Ali bu şartlar altında bir daha başka nedenden para kaybetmez,

Ali kaç gün sonra 200 TL yi biriktirir?

Not;bu soruda daha önce gördüğüm bir kaynaktan esinlendim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selimcu -- 30 Mayıs 2013; 20:34:45 >

• Kimseden cevap yok bu kadar zor olmasa gerek
  • 5 gun sonra bence. Hatta 5 tlsı artıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 50, eger lokantanin haftalik tatil gunu muhabbeti falan yoksa.

•  Ben bunu bilirim diyenler

Nedense aklıma bu geldi..
  • Amma talihsiz bir çocukmuş bu Ali.

Nedense 23 gün olarak hesapladım.

İki kişilik çeteye her gün 10 tl. Minibüs ücreti olarak ise her gün 5 tl hesapladım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Treth -- 30 Mayıs 2013; 20:59:57 >
  • 46 iş günü.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ben
    4 gün önce açıldı
    Ben bunu hak ettim mi? Ss’li
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Minibüs gidiş geliş 5 mi?

• 100 günde biriktirir.Günde 5+5 ve 10 TL gideri var 10 TL para alıyor 50 TL biriktirince de babası 30 lirasını alıyor.20 Lirayı 5 günde kazanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elzemsin

Ben bunu bilirim diyenler

Nedense aklıma bu geldi..

Bu iyidi işte zeki adammış.
  • 23 gün diye hesapladım kağıt kalem kullanmadım yanlış olabilir
  • Soruda bilgi eksikliği var. Minibüs gidiş-dönüş 5 TL ise 23 günde biriktirir. gidiş 5 dönüş 5 ise o dolmuşa binmesin. Taksi mi lan o? O para verilmez dolmuşa yazıktır günahtır.
  • Gidis - gelis 10 tl,harac 10 tl,kahvalti 5 tl toplam 25 tl yani hergun 5 tl cebine kaliyor.20 tl'si onceden topladigi var 180 tl'yide 36 gunde tamamlar diye hesapladim

• 23 diye hesapladım
  • 14 gün 5 günün sonunda 20 tlsi kalıyor günde 20 tl kendisine kaldığından 200-20=180 | 180/20=9 | 9+5=14
    yanlış olabilir matematiğim o kadar iyi dğeişdir
  • Yemek ve ulasim haric 30 tl diyor yani onlarin parasinida isveren karsiliyor.9 gun olmasi gerek

• 18 gün sonra parasını tamamlamış olur. günlük yemek 5 tl + dolmuş 5tl + haraç 10 tl masrafı vardır yani toplamda günlük 20 tl masraf, 30 tl maaş aldığına göre günlük geliri 10 tldir. Zaten hazırda 50 tlsi vardır fakat babası 30tlsini aldığı için 20 tlsi kalmıştır. Biriktirmesi gereken miktar 200-20= 180 tl. Günlük gelir 10 tl ise 18 gün sonra bisiklet parasını toplamış olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uyangal

18 gün sonra parasını tamamlamış olur. günlük yemek 5 tl + dolmuş 5tl + haraç 10 tl masrafı vardır yani toplamda günlük 20 tl masraf, 30 tl maaş aldığına göre günlük geliri 10 tldir. Zaten hazırda 50 tlsi vardır fakat babası 30tlsini aldığı için 20 tlsi kalmıştır. Biriktirmesi gereken miktar 200-20= 180 tl. Günlük gelir 10 tl ise 18 gün sonra bisiklet parasını toplamış olur.

Doğru cevap tebrikler

Sorunun orjinali ise

bir kuyu vardır 20 m ,kuyunun dibindede kurbağa gündüzleri 3 m çıkıyor geceleri 2 m kayıyor ,kaç gün sonra tepeye çıkar?

• quote:

Orijinalden alıntı: selimcu

quote:

18 gün sonra parasını tamamlamış olur. günlük yemek 5 tl + dolmuş 5tl + haraç 10 tl masrafı vardır yani toplamda günlük 20 tl masraf, 30 tl maaş aldığına göre günlük geliri 10 tldir. Zaten hazırda 50 tlsi vardır fakat babası 30tlsini aldığı için 20 tlsi kalmıştır. Biriktirmesi gereken miktar 200-20= 180 tl. Günlük gelir 10 tl ise 18 gün sonra bisiklet parasını toplamış olur.

Doğru cevap tebrikler

Sorunun orjinali ise

bir kuyu vardır 20 m ,kuyunun dibindede kurbağa gündüzleri 3 m çıkıyor geceleri 2 m kayıyor ,kaç gün sonra tepeye çıkar?

20 gün sonra...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: selimcu

quote:

Doğru cevap tebrikler

Sorunun orjinali ise

20 gün sonra...

yanlış cevap ,benim sorum daha zor[sm=zuhaha.gif]

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.