Şimdi Ara

belediye'nin yunan için attığı 'su soğuk ama alışıyorsun' twitinden ekşiçi ergenler rahatsız oldu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
1
Favori
11.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
152 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dışarıda dost kalmadığı için içeriyi sağlam tutmaya çalışan yönetimin cıvık , şovenist ve ergen tavırlarına destek tweeti olmuş. 1000 sene önce yapılmış fethin hala kutlanılması ezikliği gibi. Kim kime neyin propagandasını yapıyor anlamak güç.

Bu tweeti atan belediye acaba mübadele sırasında Yunanistan’dan Anadolu’ya 500bin Türkün nasıl, ne tür rezilliklere katlanarak geldiğini biliyor mu acaba? Yani şu tweetin benzerini Araplar - Yunanlar - Slavlar falan Türkler hakkında atsalar burada hepsine ağız dolu küfür ederiz, “ ezikler “ deriz.

9 Eylül önemli mi? Tabi ki öyle. Diğer şehirlerimizin kurtuluşu da öyle ama yukarıdaki bir arkadaşın da dediği gibi İzmir’i düşmandan savaşarak kurtarmış ekibin düşman tarafla böyle bir sorunu olmamışken bilmem kaç sene sonra bilmem ne belediyesinin böyle birşey yazması komik oluyoruz.

Yani tam anlatamıyorum belki ama bizim memlekette sürekli bir panik hali var. Bugün buradayız ama yarın belki burada olamayabiliriz diye düşünüyor herhalde insanlarımız. Yani 1000 yıl önce - 500 yıl önce kazanılmış savaşların bugün hala her yıl kutlanıyor olmasının başka bir açıklaması yok bence. Ateşi sürekli harlayıp sıcaklığı düşürmek istemiyorlar.

Sanıyorum dünyada bu tür şeyleri kutlayan başka bir ülke de yoktur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• HIGHER kullanıcısına yanıt

Kin ve nefret paylaşımının en alasını karşı taraf yapıyor bilmem farkında mısınız?Datça belediyesinin paylaşmış olduğu bu gönderide kin ve nefret kokabilecek ne gibi bir unsur var?Mesela İnstagramda yunan sayfalarını takip edin.Sabah akşam Türkiyeyi karalayan,aşağlayan paylaşımlarla doludurlar ve bu sayfaları on binlerce yunanlı takip eder.Hepsinde Ayasofyanın tepesine haç dikili şekilde önünde yunan askerlerinin yürüdüğü photoshoplu fotoğraflar vardır.Türkiye'nin büyük bir kısmının yunanlılara ait olduğunu ve Türklerin yunan Anadolusunu kendilerinden çaldığını empoze edip dururlar.Dahası son yıllarda İzmir'i Türklerin yaktığını,Türklerin Rumları İzmirde katlettiği kara propagandasını dile getirmeye başladılar.19 Mayıs 1919'u onlar ''Pontus Rum soykırımının başlangıç'' günü kabul edip anmaya başladılar bile.Uluslararası kamuoyunda aynen Ermenilerin yaptığı gibi Türklerin Rumlara soykırım uyguladığını dile getirmeye ve bu yönde yayınlar yapmaya da başladılar.

Lozan ve Paris anlaşmalarını ihlal etmekten geri durmayanlar,sürekli Türkiye'ye yönelik bir genişleme hayali kuran yunanlılar sizce sizin hümanistliğinizden anlıyorlar mı?Onların gözünde siz dahil hepimiz barbar Türkleriz neden bunu görmek ve kabul etmek istemiyorsunuz?Ha bunu dedim diye gidip yunan bayrakları yakalım,çiğneyelim demiyorum ancak onların yaptıklarına karşı vatandaş olarak tepkimizi aynı şekilde koymamızda ne sorun var?Cumhurbaşkanı mıyız?Başbakan mıyız?Bakan mıyız?Vekil miyiz?Vali miyiz?Bir vatandaş olarak yunanlılara karşı mizah yapmamızın kime ne zarar var?Üstelik karşı taraf mizahı geçtim bizim bayraklarımızı dahi yollarda paramparça ediyorlar.Onu geçtim kendi meclislerinde bir ırkçı yunan vekil çıkıp Türk bayrağını kiniyle yırtıp atmadı mı?AB bakanlar toplantısında da bir yunan vekil Türkleri barbar olmakla suçlayınca salondan çıkartılmadı mı?Ama siz gelmişsiniz bir mizah görselini 'kin ve nefret paylaşımı' olarak değerlendiriyorsunuz.Pes yani...

Beyfendi siz istediğiniz kadar hümanist takılın onların gözünde siz insan değil 'Türk'sünüz ve onların gözünde tarihsiz,milliyetsiz,medeniyetsiz bir insansınız.Bu gerçeği ne kadar çabuk kabul ederseniz sizin için daha iyi olur.

Ayrıca mesajınızda Atatürkten ve yunanlı generallerle olan diyaloğa değinmeniz de anlamsız olmuş.Atatürk bir başkomutan ve karşısında mağlup ettiği düşman generaller var.Ne yapmasını bekliyordunuz?Son yüz yıllarda hangi esir alınan general düşman tarafından aşağlanmış ya da öldürülmüş?Ona bakarsanız Rus Çarı'da Gazi Osman Paşa yenildikten sonra onu çok iyi ağırlamış ve daha sonra serbest bırakmıştı fakat Rusların Osmanlı üzerindeki düşmanca emelleri değişmemişti.Burada da durum aynı.Bugün savaş olsa ve Yunanlı generalleri/askerleri eser alsak elbette onları infaz etmeyiz ya da işkence etmeyiz.Ancak neyin ne olduğunu bilecek kadar da şuurumuz olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 10 Eylül 2020; 0:33:49 >

• Amerikada uber yaparken, musterimin Yunan oldugunu o da benim Turk oldugumu bilmeden yaklasik 20 dakika yolculuk yaptik. En sonunda senin lehcen Turkce gibi dedi, Turk musun diye sorunca evet Turkum, ya sen dedim ? Yunanim dedi..

Arkasindan 10 15 saniye sessizlik oldu, ve bana en uygun yerde indirirmisin dedi.. halbuki goturmemi istedigi yere daha cok vardi. Neyse ben arabayi uygun bir yerde indirdim, bana son sozu su oldu, Bir Turkun arabasina binecegime olurum daha iyi.. cevap veremeden kapiyi kapadi gitti..

Buna benzer bir olayida Bir Ermeni ile yasadim. Ermeni bir kiz Turk oldugumu ogrenince o ana kadar hic bir sorun yokken, arabayi hemen durdurmami istedi. O da hic bir laf etmeden kapiyi cekti gitti...

Size sunu soylemeliyim ki.. Biz Turkleri bu dunyadan silmek icin dedeleri cok ugrasmis.. ama basarili olamayinca torunlarina Turkleri gaddar ve hain olarak gostermisler..

Ne aciki.. gercekler hicte oyle degil.. Sarisin ve mavi gozlu oldugum dan midir bilmem hic bir sorun yokken.. guleryuzlu bir sekilde konusurken Turk olmam bu kadar zorlarina gitti..

Yeni dunya duzeninde Turklerin kendisini cok iyi ifade ermesi gerekiyor..

Hicbisey eskisi gibi olmamali..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pbmax -- 10 Eylül 2020; 0:36:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Long Nightt

Kin ve nefret paylaşımının en alasını karşı taraf yapıyor bilmem farkında mısınız?Datça belediyesinin paylaşmış olduğu bu gönderide kin ve nefret kokabilecek ne gibi bir unsur var?Mesela İnstagramda yunan sayfalarını takip edin.Sabah akşam Türkiyeyi karalayan,aşağlayan paylaşımlarla doludurlar ve bu sayfaları on binlerce yunanlı takip eder.Hepsinde Ayasofyanın tepesine haç dikili şekilde önünde yunan askerlerinin yürüdüğü photoshoplu fotoğraflar vardır.Türkiye'nin büyük bir kısmının yunanlılara ait olduğunu ve Türklerin yunan Anadolusunu kendilerinden çaldığını empoze edip dururlar.Dahası son yıllarda İzmir'i Türklerin yaktığını,Türklerin Rumları İzmirde katlettiği kara propagandasını dile getirmeye başladılar.19 Mayıs 1919'u onlar ''Pontus Rum soykırımının başlangıç'' günü kabul edip anmaya başladılar bile.Uluslararası kamuoyunda aynen Ermenilerin yaptığı gibi Türklerin Rumlara soykırım uyguladığını dile getirmeye ve bu yönde yayınlar yapmaya da başladılar.

Lozan ve Paris anlaşmalarını ihlal etmekten geri durmayanlar,sürekli Türkiye'ye yönelik bir genişleme hayali kuran yunanlılar sizce sizin hümanistliğinizden anlıyorlar mı?Onların gözünde siz dahil hepimiz barbar Türkleriz neden bunu görmek ve kabul etmek istemiyorsunuz?Ha bunu dedim diye gidip yunan bayrakları yakalım,çiğneyelim demiyorum ancak onların yaptıklarına karşı vatandaş olarak tepkimizi aynı şekilde koymamızda ne sorun var?Cumhurbaşkanı mıyız?Başbakan mıyız?Bakan mıyız?Vekil miyiz?Vali miyiz?Bir vatandaş olarak yunanlılara karşı mizah yapmamızın kime ne zarar var?Üstelik karşı taraf mizahı geçtim bizim bayraklarımızı dahi yollarda paramparça ediyorlar.Onu geçtim kendi meclislerinde bir ırkçı yunan vekil çıkıp Türk bayrağını kiniyle yırtıp atmadı mı?AB bakanlar toplantısında da bir yunan vekil Türkleri barbar olmakla suçlayınca salondan çıkartılmadı mı?Ama siz gelmişsiniz bir mizah görselini 'kin ve nefret paylaşımı' olarak değerlendiriyorsunuz.Pes yani...

Beyfendi siz istediğiniz kadar hümanist takılın onların gözünde siz insan değil 'Türk'sünüz ve onların gözünde tarihsiz,milliyetsiz,medeniyetsiz bir insansınız.Bu gerçeği ne kadar çabuk kabul ederseniz sizin için daha iyi olur.

Ayrıca mesajınızda Atatürkten ve yunanlı generallerle olan diyaloğa değinmeniz de anlamsız olmuş.Atatürk bir başkomutan ve karşısında mağlup ettiği düşman generaller var.Ne yapmasını bekliyordunuz?Son yüz yıllarda hangi esir alınan general düşman tarafından aşağlanmış ya da öldürülmüş?Ona bakarsanız Rus Çarı'da Gazi Osman Paşa yenildikten sonra onu çok iyi ağırlamış ve daha sonra serbest bırakmıştı fakat Rusların Osmanlı üzerindeki düşmanca emelleri değişmemişti.Burada da durum aynı.Bugün savaş olsa ve Yunanlı generalleri/askerleri eser alsak elbette onları infaz etmeyiz ya da işkence etmeyiz.Ancak neyin ne olduğunu bilecek kadar da şuurumuz olur.

Evet farkındayım işte onlar da bilgisizliklerinden yapıyorlar, politikacıların oyuncağı oluyorlar. Datça belediyesinin paylaşımı tahrik ve nefret ettirecek bir yazı.

Madem böyle şeyler yaptılarsa sen de bilimsel verilere dayalı kaynak göstererek nefret ettirmeden gerçeklerini koyarsın ortaya.

Antlaşmalara uymuyorlarsa da hükümete kızın, böyle boş boş nefret etmek ile hiç bir şey kazanılmadığı gibi zararlı çıkan yine biz oluruz.

Bizim yapmamız gereken, haksızlığa karşı durmaktır ve bu duruma göre bir hareket yapmaktır ancak bu nefret kin uyandırmamalıdır, Atatürk'ün Bulgaristan'a yaptığı gibi güzel bir diplomasi dersi vermek gerekir, tabi bunu dediğin gibi başkan vs. yapabilir, o zaman biz de bunu başkana söylemeliyiz veya bunu yapacak başkanlar seçmeliyiz

Ben hümanist falan değilim, sadece akılcıyım. Kin ve nefret ile bir yere varılmaz, şimdi belediye bu paylaşımı yaptı ne geçti eline ve elimize?

• Long Nightt kullanıcısına yanıt

2018 yılında birkaç gün yunanistan selanikte bulundum.Bir yemek sonrasında yabancı yanlarındada ufak bir çocuk olan bir aile ile samimi bir sohbet ederken nereli olduğumuzu sordular komşunuz Türkiyeliyiz dediğimizde.Aile'nin yüzü böyle birkaç karış aşağı düştü yanlarındaki çocuk birden bize öcü gibi bakmaya başladı.O an anladım bizden ne kadar nefret ettiklerini .

Yani genlerine işlemiş bu çocuklarına dahi Türk korkusu ve ırkçılığı aşılıyorlar .

• Long Nightt kullanıcısına yanıt

Ekleme cevaben:

Bu paylaşımdaki zihniyete göre Atatürk onları idam etmeliydi, onu demek istiyorum.

Bizim medyamız ve siyasilerimiz dili temiz ve diplomasisi iyi olduğu müddetçe bu düşmanlık sona erer. Aslında insanların arasında pek fark yok, az üstte überlik yapan arkada anlatmış olduğu hikayeden bunu çıkarabilirsin, insanları birbirine düşüren politikacılar oluyor, oy kapmak için yapıyorlar bunu.

Mesela Amerika'nın siyasi haberlerine bak tıpa tıp aynı haberler görürsün.

• quote:

Orijinalden alıntı: muhammet.cskn

2018 yılında birkaç gün yunanistan selanikte bulundum.Bir yemek sonrasında yabancı yanlarındada ufak bir çocuk olan bir aile ile samimi bir sohbet ederken nereli olduğumuzu sordular komşunuz Türkiyeliyiz dediğimizde.Aile'nin yüzü böyle birkaç karış aşağı düştü yanlarındaki çocuk birden bize öcü gibi bakmaya başladı.O an anladım bizden ne kadar nefret ettiklerini .

Yani genlerine işlemiş bu çocuklarına dahi Türk korkusu ve ırkçılığı aşılıyorlar .

Evet, hatta bu durum taa Atatürk zamanında bile varmış. Devir internet devri, artık saçmalıklar, yalanlar ve iftiralar görülebiliyor. Biz nefret edici, tahrik edici davranmadıkça onlara anlatılanların yalan olduğunu anlayacaklar. Bir yönetici genellikle kendi halkı gibidir, bu neden ile dostane yaklaşırsak ileride siyasiler bile dostane olmaya başlarlar. Hem turizm açılır, gelir gelmiş olur, hatta tahmin edemiyeceğim faydaları dokunabilir. Nefret, kin tahrik edici şeyler yapılırsa ne olur? Daha kötü ve zararlı çıkan biz oluruz.

Atatürk de biliyordu bunların bizden nefret ettiğini. Yunan bayrağına basın denildiğinde basmadı ama. Bu yüzden Atatürk Türkleri bilimsel olarak araştırılmasını istedi, çeşitli yerlere eski Türk devletlerinin ismi verildi hatta. Bizim barbar olmadığımızı bilimsel olarak göstermeye çalıştı.

• quote:

Orijinalden alıntı: VirgilSollozzo

Dışarıda dost kalmadığı için içeriyi sağlam tutmaya çalışan yönetimin cıvık , şovenist ve ergen tavırlarına destek tweeti olmuş. 1000 sene önce yapılmış fethin hala kutlanılması ezikliği gibi. Kim kime neyin propagandasını yapıyor anlamak güç.

Bu tweeti atan belediye acaba mübadele sırasında Yunanistan’dan Anadolu’ya 500bin Türkün nasıl, ne tür rezilliklere katlanarak geldiğini biliyor mu acaba? Yani şu tweetin benzerini Araplar - Yunanlar - Slavlar falan Türkler hakkında atsalar burada hepsine ağız dolu küfür ederiz, “ ezikler “ deriz.

9 Eylül önemli mi? Tabi ki öyle. Diğer şehirlerimizin kurtuluşu da öyle ama yukarıdaki bir arkadaşın da dediği gibi İzmir’i düşmandan savaşarak kurtarmış ekibin düşman tarafla böyle bir sorunu olmamışken bilmem kaç sene sonra bilmem ne belediyesinin böyle birşey yazması komik oluyoruz.

Yani tam anlatamıyorum belki ama bizim memlekette sürekli bir panik hali var. Bugün buradayız ama yarın belki burada olamayabiliriz diye düşünüyor herhalde insanlarımız. Yani 1000 yıl önce - 500 yıl önce kazanılmış savaşların bugün hala her yıl kutlanıyor olmasının başka bir açıklaması yok bence. Ateşi sürekli harlayıp sıcaklığı düşürmek istemiyorlar.

Sanıyorum dünyada bu tür şeyleri kutlayan başka bir ülke de yoktur.

kazanılmış bir zaferi kutlamak niye eziklik oluyormuş kardeş ? sizin kafa nasıl çalışıyor böyle ya

kaldı ki eften püften bir zafer değil bu

yurt açan = Malazgirt

yurt tutan = Miryakefalon

yurt kurtaran = Büyük Taaruz

Türk tarihindeki dönüm noktası olan 3 büyük savaşın ilki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 10 Eylül 2020; 1:53:48 >

• Karbon 12 K kullanıcısına yanıt
    Rumlar ellerine her fırsat geçtiğinde Türkleri kadın çocuk demeden vahşice katletmiştir.
    Türkler rumlara karşı kendini ve topraklarını savunmuş asla katliam yapmamıştır. Emparyalistlerin kışkırtmaları başka ,kin nefret içinde katliam ve intikam duyguları beslemek başkadır..Senden güçlü olduğu anda karını anneni ,çocuğunu gözünü kırpmadan kesecek , çeşitli işkencelerle öldürecek bir ırka hümanizm aptallıktır. Senin gibi z kuşağı pembişlere de öğrenecek (umarım)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • HIGHER kullanıcısına yanıt

Düşmanlık sona falan ermez.Hayal dünyasında yaşıyorsun dostum.Türk ders kitapları geçmiş acı olayları fazla deşmez fakat bir Yunan tarih kitabı bir Ermeni tarih kitabı baştan başa nefret kokar.Burada siz Datça belediyesinin yapmış olduğu bu 'mizah' kokan fotoğrafa ırkçı ve nefret dili diyorsunuz.Bunun alakası yok.Irkçı ve nefret dili olması için Yunanlıları aşağlaması gerekirdi.Burada denize dökülmelerine mizahi yolla değinmiş bunun neresi ırkçı ve nefret dili?Yalan mı?İsterseniz yunanlılar alınmasın diye Kurtuluş Savaşını da ders kitaplarından çıkaralım.Yunanlıların bu topraklarda işledikleri savaş suçlarından hiç bahsetmeyelim.Zaten ders kitaplarında yunan mezalimi doğru dürüst anlatılmaz bile fakat Yunanlılarda bu tam tersi bir durumdur.Her yerde Türklerin Rumları acımasızca katlettiğini anlatır dururlar.Buna rağmen siz hümanist takılıyorsunuz.

Yunanlılar Türkiye'yi rum soykırımı yapmakla suçluyorlar ve bunun doğru dürüst delili olmadığı halde Dünyada propagandasını yapıyorlar.Diyorsunuz ki Türkiye'de o zaman bilimsel yollarla cevap versin.Peki Türkiye yıllardır Ermeni soykırım palavrasına elinden geldiği kadar bilimsel yaklaşıyor fakat kimi dinliyorlar?Siz bilimsel olunca Avrupa'nın ya da medyayı elinde tutan egemen emperyalist güçlerin sizi haklı bulacağını mı sanıyorsunuz?Eğer gerçekten böyle düşünüyorsanız aşırı polyannacı bir bakış açınız var demektir.Bugün bile D.Akdeniz hukuken ve bilimsel açıdan haklı olmamıza rağmen hala daha Yunan tarafını tutuyorlar.Yalan mı?Sizce Avrupalılar ve Dünya medyasına egemen güçler gerçeklerle çok mu ilgililer?

Mesela Kıbrıs sorununu ele alalım.Kıbrıs Cumhuriyeti Londra ve Zürih anlaşmaları ile 1961'te kuruldu.Fakat bu devlet 1964'te Rumların aktiras planı çerçevesinde tüm Türkleri katletmeye başlamaları üzerine yıkıldı.Türkler 1964-1974 yılları arasında yoğun şekilde Rum saldırılarına ve katliamlarına maruz kaldı.Dünya ne yaptı peki?15 Temmuz 1974'te Nikos Sampson askeri darbe ile Kıbrısı Yunanistana bağlamak istediğinde Dünya ne yaptı?Bu darbeyi Türkiye müdahale ederek püskürtmeseydi kim dur diyecekti?Dahası Rumların darbesi üzerine adaya çıkan Türk ordusunu 'işgalci' sayanlar kim?Kıbrıs Cumhuriyeti kurulduğu andan itibaren Rumların yaptığı insanlık dışı tüm faaliyetlere rağmen Kıbrıslı Rumları tüm adanın sahibi gibi kabul edenler kim?Buna karşı Kıbrıs Türk toplumunu Dünyadan dışlayanlar kim?2004 Kofi Annan Planına Kıbrıslı Türkler 'evet' demelerine ödüllendirilen Rumlar olmadı mı?Ne adaletinden,ne bilimselliğinden bahsediyorsunuz?

Kusura bakmayın ama fazla hümanizm ve anlayış devletleri-milletleri yok eder.Bu hümanizm ve anlayış ancak karşılıklı gelişirse işe yarar.Tek taraflı zeytin dalı uzatmanın bir anlamı yoktur ve Dünya tarafından da takdir görmez.Dün siz Datça belediyesinin paylaşmış olduğu bu mizah kokan görsele ırkçı ve nefret dili derken Yunanlılar kendi sayfalarında İzmir'in Türkler tarafından yağmalanmasının ve Rumların katledilmesinin yıl dönümü olarak yas tutuyorlardı.Kim ırkçı ve nefret dili kullanıyor sizce burada?

• quote:

Orijinalden alıntı: pbmax

Amerikada uber yaparken, musterimin Yunan oldugunu o da benim Turk oldugumu bilmeden yaklasik 20 dakika yolculuk yaptik. En sonunda senin lehcen Turkce gibi dedi, Turk musun diye sorunca evet Turkum, ya sen dedim ? Yunanim dedi..

Arkasindan 10 15 saniye sessizlik oldu, ve bana en uygun yerde indirirmisin dedi.. halbuki goturmemi istedigi yere daha cok vardi. Neyse ben arabayi uygun bir yerde indirdim, bana son sozu su oldu, Bir Turkun arabasina binecegime olurum daha iyi.. cevap veremeden kapiyi kapadi gitti..

Buna benzer bir olayida Bir Ermeni ile yasadim. Ermeni bir kiz Turk oldugumu ogrenince o ana kadar hic bir sorun yokken, arabayi hemen durdurmami istedi. O da hic bir laf etmeden kapiyi cekti gitti...

Size sunu soylemeliyim ki.. Biz Turkleri bu dunyadan silmek icin dedeleri cok ugrasmis.. ama basarili olamayinca torunlarina Turkleri gaddar ve hain olarak gostermisler..

Ne aciki.. gercekler hicte oyle degil.. Sarisin ve mavi gozlu oldugum dan midir bilmem hic bir sorun yokken.. guleryuzlu bir sekilde konusurken Turk olmam bu kadar zorlarina gitti..

Yeni dunya duzeninde Turklerin kendisini cok iyi ifade ermesi gerekiyor..

Hicbisey eskisi gibi olmamali..

Vay be.... bunların kuyruk acıları çok büyük. Anadolu'yu alamadılar ya elimizden kuduruyorlar.

Yalan yanlış olayları da anlatmışlar kendi nesillerine beyinlerini yıkamışlar

Pis ırkçılar... Hem barbarlar hem de ırkçı

Kıç kadar ermenistan çeşitli ülkeler de ermeni soykırımı yalanını da kabul ettirdi ya en çok o üzüyor insanı

• man utd kullanıcısına yanıt

O iş o kadar da değil. Türk ordusu afyona, izmire girdiğinde yunanlılara da herşey yapıldı.

1974 belgeseline bakınca kıbrısta çıkartma yapınca adadaki türklerde boş durmamış.

• Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    Türk ordusunun karşısında yunanlıların kadınları, çocukları mı varmış afyonda izmirde, kıbrısta?
    Ordusu topraklarını işgale gelmiş yol üstündeki tüm şehirleri yakıp yağmalayıp, katliamlarda bulunup tecavüzler etmiş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • man utd kullanıcısına yanıt

İlla ordunun yapması lazım sanki. Yunan ordusu izmirden çekilince bizimkiler birşey yapmadı mı sanıyorsun?

Afyonda, izmirde ve diğer şehirlerde bayağı yerleşik rum nüfus vardı.

Şu olaylara tek taraflı bakmayın biz melek değiliz.

• Şu paylaşımdan rahatsız olan kim varsa bu vatanın ekmeğini yemesin bir zahmet. Gitsin Yunanistan'da mı G.K.R.K.'de mi ne halt yiyorsa yesin 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Otto_Skorzeny -- 10 Eylül 2020; 8:30:24 >
  • darkmoon34 kullanıcısına yanıt

Buna gerçekten inanıyormusun?

• Bu kafayı oldum olası anlayamadım.

Yunanistan denen devlet tamamen bir Megali idea uğruna yaşamaktadır. Amaçları bizansa ait olan tüm toprakları yeniden elde ederek, İstanbul başkent olmak üzere, büyük Helen İmparatorluğu'nu yeniden kurmayı hayal etmektedirler.

Aşırı derece dinci ve kinci bir devlet olan bu Yunanlılara Türkiye'de duyulan bu sempati hayret uyandırıyor.

İzmir'de orman yangını olduğunda PKK üstlenmesine rağmen soyal medyada devlete millete akıl almaz hakaretler ve iftiralar atan bu kitle, Yunanistan'daki orman yangınında ağlaya ağlaya helak olup, sosyal medyada Yunanistan tabelalarını haftalarca TT olarak tutmuştu.

• Bir İzmirli olarak söylüyorum ki Datça Belediyesi'nin attığı aptalca bir twittir. Yunanlar, bir Türk komutan hakkında bir laf etse sayfalarca kınama mesajı yazardık hepimiz değil mi?

• Navi kullanıcısına yanıt

Yunan adalarının iki tanesine gittim gezmeye.. Yunanca konuşmasalar dersinki Türk.. her şeyleri örf adet hareket leri biz yabancılık çekmiyorsun.

Hiç biride ben türküm deyince seni.kovalamıyor tam aksine espriler yapıyor komşi falan diyor zaten eskileri çok iyi Türkçe biliyor.. daha eskiler İtalyanca biliyor..

Hepsi zaten a dan Z ye bütün erzak ihtiyaçlarını bizim Türkiye'den alıyor git marketlerinde gir bir sürü türk malı ürün var... Yunanistan kendi bile onlara doğru düzgün bakamıyor yardım yapamıyor kendi yağlarında kaynıyor lar.

Bir keresinde yangın çıkmış bir adada orda anlatmışlardı Yunanlıların uçak falan kaldırana kadar parasızlıktan ağır hareket ediyorlarmış .. bizimkiler yangın söndürme uçaklarıyla müdahale etmişler...

Yunanistanı ana kara yı bilmem ama adalarda Türklere karşı en ufak bir negatif bir şey yok.. tabii her yerde radikaller olur azınlık ....onun önüne geçemessin..

Ama tekrar ediyim adamlarda referandum olsa oranın insanı ekonomik ticaretsel bakar bu işe.. kim bizi daha çok zenginleştirir Yunan mı türk mü der.. bu kafayla oy verir çoğu..

• Ekşici kafası:

Hayvanlar ölmesin

Şiddet olmasın

Kadına şiddete hayır

Erkek terörü

Bilim adamı değil bilim insanı

İstersem çıplak gezerim

Vegan hamburger

Elektrikli arabalar dışı yasaklansın

Hybrid arabalar dışı yasaklansın

Petrol yasaklansın

Türkiyeli değil dünyalıyım

Polis asker falan hep faşist

Kurallar çiğnemek içindir

Savaşmayın sevişin

Dünya pembeye boyansın

Ay savaş falan çok kütü bişiy

Peace peace peace

Kitap okumak

Ed sheeran dinlemek

Milshake içmek

Vaniyalı dondurma yemek

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.