Şimdi Ara

BEL FITIGINA MEKİK İYİ GELİRMİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
14.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar belimde yüksek dereceden olmasada agrı var.DOktor bunun yaglanmadan oldugunu söyledi.Yaglardan arınmak için hangi hareketi yapmalıyım?

• quote:

Orjinalden alıntı: JETAACK

Arkadaşlar belimde yüksek dereceden olmasada agrı var.DOktor bunun yaglanmadan oldugunu söyledi.Yaglardan arınmak için hangi hareketi yapmalıyım?

bel ağrısından bende çok çekiyorum bazen resmen tutuluyo geriye doğru eğilemiyorum,yağlanma bi gibi sorun yok hatta vücudumda nerdeyse hiç yağ yok,koşarken zıplarken falan daha çok hissediyorum ağrıyı ve dik durmamada engel oluyo bazen..
  • mekik
  • doktora sorsaydın ya bilader..
  • pek anlıyamadım sende yağlanma mı var bel fıtığı mı ?

neyse yağlardan arınmak için yapabileceğin pek çok şey var ama bel fıtığı varsa ne yapacağına dikkat et çünkü yanlış çekilen mekik bele daha çok zarar verir..benim babamda bel fıtığı var ve doktoru ona fizik tedavi hareketleri verdi ..sende doktordan böyle bişey talep edebilir neler yapman gerektiğini öğrenebilirsin biraz araştırmaylada bulabileceğin şeyler..

onun dışında yüzme yukarıda sorduğum soruya tam anlamıyla bir cevap olacaktır çünkü ikisine ve daha pek çok şeyede iyi gelir...ayrıca koşmak gibi kondisyon ağırlıklı şeylerde olabilir...
  • Spor mutlaka yap, özellikle koşu ve mekik, ayrıca buraya bak istersen;

• koş. yüz. bi daha koş. hep koş. sadece koşmak süper bir sipor olup belmiş göbekmiş arızalı neren varsa adam eder hakkından gelir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • öncelikle bel fıtığınız olduğunu düşünmüyorum. bel fıtığı (disk hernisi) evresi öncesinde, omurlar arasındaki diskin omurilik kanalına doğru taşması sonucu bulging ve protrüzyon olarak tanımlanan iki evresi daha vardır. bel fıtığı bunlardan sonraki evrede bir taşmadır.

yağlanmadan kaynaklı bel ağrısından kasıt şudur:

doktorunuz size nazik bir biçimde ; "şu göbek varya, öne doğru fazla ağırlık yaptığı için belini ağrıtıyor. eğer göbeği eritirsen, belinin yanlış açıyla taşıdığı yük nedeniyle oluşan bel ağrın geçebilir belki" diyor.

kötümser bir yaklaşımla bir tahminde bulunursak, bel seviyesindeki disklerden bazılarında sorun olabilir. kesin konuşmak için muayene ve mr tetkiki gereklidir. ancak doktorunuzun konu üzerine çok düşmemesi sorunun muhtemelen basit olduğunu düşündürüyor.

zaten bel ağrısı olan bir kişinin kontrolsüz şekilde evde mekik çekmesi ile disklerini daha da çok zorlaması olasıdır. bu sebeple, SAKIN KENDİ BAŞINIZA MEKİK HAREKETLERİNE GİRİŞMEYİN! zaten fizik tedavici arkadaşlar da sırt kaslarını kuvvetlendirmek ve omurgayı desteklemek amaçlı hareketler (evde yapılacak basit bel egzersizleri chartları) verir ve/veya yüzme tavsiye eder.

öncelikle diet ve uygun pozisyonda (beli destekleyecek şekilde) oturup kalkmakla işe başlayabilirsiniz. ancak yakınmalarınızın şiddetine göre (eğer doktorunuz bel ağrısını açıklayacak başka bir sebep görmüyorsa) bir fizik tedavi uzmanının tavsiyelerine ihtiyacınız olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdcezir -- 28 Haziran 2007; 23:00:45 >

• evet bence de bu bel fıtığı değil.Genelde göbek çevresi yağlardan dolayı belde ağrı olabiliyor bunun çözümüde bu yağları sağlıklı bir şekilde vermek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oblomòv -- 28 Haziran 2007; 23:06:17 >
  • ne yaparsanız yapın, mekik, koşu, otur-kalk vs. eğer belinizde ağrı ya da zorlama hissederseniz durun, gerçekten önemli bir tedbir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.