Şimdi Ara

BEKO F772 VNDX 100Hz TV yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Uzun zamandan beri severek takip ettiğim siteye nihayet " Üye " oldum.Ev aletleri ihtiyaçlarının çoğunu bu sitede yorum yapan arkadaşların tavsiyelerine göre aldım ve sorunsuz kullanıyorum.Emeği geçen arkadaşlara teşekkür ederim.Üye olmasak bile bilgi erişimine açık oldukları için ayrıca Site yönetiminede teşekkür ederim.

Sorun yaşadığım Beko f772 vndx 100 Hz - 22.1 şase televizyonum var.Videosu Ek'te olan Tv'nin
    https://youtu.be/uTC8wzNf27k

1-Tv'de ne arızası olabilir ?
    2-Yaptırsak astar yüzünü geçermi ?
    3-Kendi imkanlarımızla yapabilirmiyiz ?

• rimedor kullanıcısına yanıt
    merhaba,

1. kondansatör arızası olabilir içini acıp şişmiş bir kondansatör varmı diye bakmak lazım.
    2. içindeki nemli toz parcaları buna neden olabilir.
    3. komponentlere ve kablo bağlantılarını kontrol edip göz gezdirmek lazım,
    4. bence lcd tv e terfi et :)
  • aynı tv babamda da var onunkide benzer arıza
    gerçi tv yi açmadım ama zor bir arızaya benziyor
    havya tecrüben yoksa tarifle olmaz o iş,
    tv tüplerinin arkasındaki cam ince ve kırılgandır,uğraşırken gerilen bir kablo tüpü kırarsa tv yi çöpe atarsın
    arıza trafodan ise masraflı olur
    trafo veya entegre değilse ucuz kurtarırsın

kendine bir tamir limiti belirle tamir ettirmeden masrafı öğrenmeye çalış,çok masraflı olursa yeni alabirim de,
    tamir ettirmesen bile arıza tesbit yada servis ücreti isteyebilir ve istemekte hakkıdır,adam zaman ve emek harcayacak,
    tamir ettirirsen değiştirilen malzemeleri iste,bende görmek istiyorum neler değişecek bakalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dewmez -- 22 Temmuz 2015; 17:42:18 >
  • Önerileriniz için teşekkür ederim.

2 sene önce stand-by ışığı yanıp sönüyor ve cıy cıy diye ötüyordu. İçini açtığımda 2 kondansatörün şişik olduğunu gördüm şemaya göre C630 (25v 1000 mF)-- C631 (25v 1500 mF) değiştirdim düzeldi o zamandan beri problem yok.Bu arıza için tv'yi açtığımda şişik kondansatör göremedim daha önce temizlediğim için tozda yoktu.Galiba terfi zamanı geldi gittiği yere kadar gitsin bakalım.
  • Uzaktan kesin teşhis zor, Trafo yada tüp atlama yapıyor gibi.. Horizontal transistörü ve yardımcı devre elemanları da incelenmeli..

Arıza sebebi basit bir soguk lehim bile olabilir, özellikle trafopinleri ve horizontal katı elemanları soguk lehim taramasından geçirilmeli..

Bu gibi bir arızada arıza sebebi kesin teşhis edilmeden yapılacak olan müdehaleden kaçınılmalı..
    Trafo ise değişecek eleman malum,
    Tüp birkaç yerden atlama yapabilir.Soket, boyun (içten) nadir de olsa hv kablosu ve anod başlığı da kontrol edilmeli.

>>> Kontrol edilecek olan bölümler üzerinde '' yüksek gerilim ''ihtiva edeceğinden tecrübe yoksa kesinlikle uzak durulmalıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VRMS -- 23 Temmuz 2015; 9:09:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rimedor kullanıcısına yanıt
    yukarda anlatılmış gerekenler + olarak atlamalı gözle görebilirsin zaten varsa hiç bulaşma.
  • tht trafosu etrafındaki tüm lehimleri tazele, yüksek gerilim transistörünün bacaklarını özellikle tazele, birde tht trafosunun tüpe giden kablosu tüm elemanlara uzak dursun, üzerinde sıyrılma çatlama varsa yakın olan bir malzemeye yada şaseye atlama yapıyor olabilir, sanırsam basit bir arıza gibi, tüm lehimleri tazelediğinde geçeceğini tahmin ediyorum.
  • Televizyonu hala o şekilde çalıştırmaya devam ediyorum.Gece karanlığında yüksek gerilim trafosundan kaynaklı herhangibir atlama göremedim ayrıca vınlama türü bir seste duyamadım.Sizlerin dediği gibi tv'yi birdaha açıp lehimleri yenilemekle işe başlayacağım belki sonuca ulaşabiliriz.Olumlu veya olumsuz sonucu buraya yazacağım.
  • Merhaba Arkadaşlar,

TV'yi açıp şaseyi komple söktüm.Yüksek gerilim trafosunun tüpe giden kamçısını çıkartırken biraz tırstım ama yüksek gerilimi tüp şasesine boşaltabildim.Gerek gördüğüm kompanentlerin %50'ye yakınının lehimlerini tazeledim.Horizontal katında 1 kondansatör soğuk lehim vardı (25V 1500 Mf).Onun haricinde soğuk lehime rastlamadım.Yüksek gerilim trafosunun ayaklarının lehimlerinide tazeledim.Görüntüdeki oynama %70 gitti hatta saatlerce yapmadığını gözlemledim.Şimdilik böyle idare etmeye devam Arızanın sebebi 1 soğuk lehim diyebilirmiyiz ? Elektronik okumadım ve bilgim zayıftır teknik olarak sürçü lisan ettiysek arkadaşlar kusuruma bakmasın.Yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara teşekkür ederim.

• evet soğuk lehim denilir bu arızaya,
    hatta kasa açıkken tv çalıştırılır,
    anakart sağından solundan elle veya başka bir nesne ile bükülmeye çalışılır gibi esnetilir,
    soğuk lehim olan parça bu bükülme ile temas yaptığı anda görüntü gelir veya cihaz çalışır
    arıza bu şekilde tahmin edilir
    hatta ben tüplü tv lerde bu tip arızalarda anakartına pense veya tornavida gibi aletle sağına soluna vururdum.
    görenler bu ne biçim tamir yapıyor falan derlerdi.
  • Elektrolitik kondansatör veya kuplaj kondansatörlerde arızalı olması için mutlaka şişmiş olması akmış olması gerekmez . arızalı bölgede şüphe duyulan kondansatörler LCR metreye bağlanır kondansatör kaçak akımı ölçülür .normal değerlerden yüksekse arızalı olarak kabul edilir .
    kondansatörler şişmemiş sorun yok., değildir .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.