Şimdi Ara

BEKLENEN OLDU!!! SONY SXRD GELDİ AMA... (54. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.167
Cevap
2
Favori
92.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha önce sözünü ettiğim ebay'deki satıcı tekrar lamba satmaya başlamış. Fiyat bence uygun. Almayı düşünen arkadaşlar buraya almayı düşündükleri adeti yazarlarsa kargo ücretinden tasarruf sağlayabiliriz. Ben kendi adıma 3 adet almak istiyorum, toplamda epey bir adete ulaşırsak belki daha uygun bir fiyat da alabiliriz.

http://cgi.ebay.co.uk/Sony-XL-5200-Replacement-Lamp-for-Grand-WEGA-TV-xl5200_W0QQitemZ140199681583QQihZ004QQcategoryZ71583QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

• quote:

Orjinalden alıntı: @coyote

Daha önce sözünü ettiğim ebay'deki satıcı tekrar lamba satmaya başlamış. Fiyat bence uygun. Almayı düşünen arkadaşlar buraya almayı düşündükleri adeti yazarlarsa kargo ücretinden tasarruf sağlayabiliriz. Ben kendi adıma 3 adet almak istiyorum, toplamda epey bir adete ulaşırsak belki daha uygun bir fiyat da alabiliriz.

http://cgi.ebay.co.uk/Sony-XL-5200-Replacement-Lamp-for-Grand-WEGA-TV-xl5200_W0QQitemZ140199681583QQihZ004QQcategoryZ71583QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

dostum 1 adet de ben alırım. daha fazlada alınabilir ama benim tv çok kullanılmıyor.

• ben de istiyorum bir tane lamba. türkiyede yok galiba.
  • Bu televizyonlari ilk aldiginiz zamanda yazmistim bunun KDF modelini kullandim lamba sorunu mide bulandirici bir dert demistim.

Bazilari KDF eskidi KDS var 5 sene gidiyo lamba felan hem servisler $200 verince degistiriyor ilk gunku gibi 5 sene daha izliyorsunuz demisti!

KDS-KDF yani model ne kadar yuksek olursa lamba fiyatlarida o kadar yuksek oluyor siz simdi ingilterdeki ebay saticisinin fiyatina bakiyorsunuzki o bile 220 dolara geliyor size bu lambanlarin garantiside yok belki alirsiniz 3 gun sonra kisa devre yapar kimse bilemez onun icin birde bu lambaya garanti almaniz gerekiyor hersey yolunda gitse bile olusabilecek herhangi bir sorunda televizyonunuz baya bir sure yatacak.

Gumrukte insallah bir problem cikarmazlar size gelen lamba sorunsuz olur kendiniz takar kullanirsiniz...o zamanda demistim simdide diyorum servis 400-500-den asagi zor degistirir bu lambalari.
  • quote:

Daha önce sözünü ettiğim ebay'deki satıcı tekrar lamba satmaya başlamış. Fiyat bence uygun. Almayı düşünen arkadaşlar buraya almayı düşündükleri adeti yazarlarsa kargo ücretinden tasarruf sağlayabiliriz. Ben kendi adıma 3 adet almak istiyorum, toplamda epey bir adete ulaşırsak belki daha uygun bir fiyat da alabiliriz.

Kargoyla yüksek adette getirtirseniz gümrükte sorun yaşarsınız, kargo masrafından kaçmayın ve 2 2 getirtin derim yada giden birine rica edin

• Lambası biten ya da bitip değiştiran arkadaşlar bilgi verebilirler mi kaç saat gittiği hakkında?
    Ben alırken araştırdığımda 8000 saat kadar ömrü olduğu söyleniyordu.
    1 sene kadar oldı KDF 50E2000 kullanıyorum, lamba kullanımı 2000 saat civarında.
    Aslında daha 3 sene gider gibi gözüküyor.
    Bu tvlerden daha önce alıp daha uzun süre kullanan arkadaşlar lambanın kaç saat sonunda değişmesi gerektiğini söyleyebilirse çok sevinirim.
  • lamba araştırmam sona erdi bugün lambayı yedeklemiş bulunuyorum. aldığım yerde tamire gelmiş olan bir kds vardı üzerinde nasıl değiştirileceğini gösterdiler. daha öncede tahmin ettiğim gibi çok basit bir işlem ile kendiniz değiştirebilirsiniz. servis değiştirirse değişme ücreti 40 ytl. ömrü ise 6000 ile 6500 saat denildi ( sağlıklı ömrü). fanlarımız sağlıklı çalıştığı sürece lamba ömrü bu şekilde. normalde lamba türkiye satış bedeli 490 ytl. yurt dışından getirmek daha mantıklı gelebilir ama ben uğraşmadım kargoydu vs. benim aldığım fiyat 400 ytl. tv çalışma sürem çok az ama içim rahat olsun diye aldım çünkü bu tv yi kolay kolay elden çıkarmam başka bir odada kullanırım genede muhafaza ederim diye düşünüyorum. aldığım lambanın resminide ekledim.

BEKLENEN OLDU!!! SONY SXRD GELDİ AMA...

BEKLENEN OLDU!!! SONY SXRD GELDİ AMA...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak reis -- 3 Şubat 2008; 20:03:05 >

• dostum nereden aldın
  • Orjinalden alıntı: baytar17

dostum nereden aldın
    [/quo

istanbul etilerde sony servisinden aldım. aslında paranın tamamını almadan getirtmiyorlarmış beni aradıklarında şaşırdım lamba geldi dediklerinde. işin aslını sonradan öğrendim onlarda arızalı bir kds vardı ona lamba getirtirken 2 adet getirtmişler çünkü benim önceki günlerde bıraktığım notum vardı lamba siparişi için. sonuç olarak istanbuldan herhangi bir sony yetkili servisine kapora yada lamba ücreti ödendiği taktirde lambanız gelir. ama yurt dışı fiyatına göre pahalı o başka .
  • @burak reis, servisteki kds'nin problemi neydi biliyor musunuz?
  • quote:

@burak reis, servisteki kds'nin problemi neydi biliyor musunuz?

sormadım. hatta servisden çıktıktan sonra aklıma geldi şimdi sende tetikledin ne güzel unutmuştum onun lambasını söktüler çalışmış lambanın nasıl anlaşılacağınıda öğrenmiş oldum. arkadaşlar çalışmış lamba içerisinde pudramsı bir madde oluşuyor beyaz bildiğimiz pudranın aynısı. bunuda dip not olarak düşeyim lambayı aldığınızda aklınızda olsun.

• Selamlar arkadaşlar;

@burak reis hayırlı olsun lamba işini de halletmiş silmişsin kafandan, iyi olmuş..

eBay den lamba alacak arkadaşlar, @teme arkadaşımızın dediği çok mantıklı, bence de gümrükte problem çıkmasın diye miktarı az tutmakta fayda var.
  • teşekkürler marmaris. benim kullanım süremle biteceğinden değil ama psikolojik açıdan iyi oldu lambayı yedeklemem. bir ara bizim tv nin 70 inç olanını almak istediğimi yazmıştım buraya. bir arkadaşımla konuşurken bana ev sinema sistemleri projeksiyon lardan söz etti . yerin uygun ben olsam 70 inç e değil projeksiyon a girerdim dedi. son 20 gündür araştırıyorum full hd projeksiyonları. her alanda olduğu gibi bu alandada baya ilerlemeler olmuş dehşet görüntülere sahip artık projeksiyonlar. üstelik bizim SXRD teknolojisi sony projeksiyon sistemlerindede var uzun lafın kısası lambalı görüntü benim için daha çekici daha keyif verici . işte bu yüzden yatırımı yine lambalı teknoloji ye yapıcam marmaris dostum bu topic in eski hızı kalmadı ama topiclerin hızı kesilir paylaşımlar dostluk lar kesilmez.

• Sony arkadan yansıtma teknolojisini terk etmeseydi hız ne kelime bu topik uçardı

Televizyonun karşısına her oturduğumda, bu televizyonu almakla ne kadar doğru bir karar verdiğimi düşünmeden edemiyorum. Bundan sonra, bu fiyata bu büyüklükte bu kalitede görüntü izlenebilecek bir tv alınamayacak olması üzücü.
  • evet arkadaslar kds leri aldık ama yavasladık malum son yaklasıyor galiba

• Birsüredir topiği kaybetmiştim,baya şeyler kaçırmışım

Arkadaşlar ebay dan almayı bende düşündüm ama Türkiye satışları yok sanırım. Kargo seçenekleri arasında Türkyeyi göremedim.

@burak reis,hayırlı olsun valla sen kurtarmışsın,benimde kafamı kurcalıyor,2 tane alıp bende kafamı rahatlatmak istiyorum,şuan 5 bin saati geçti sanırım kullanmam ve biraz kararma dışında sorun yok,oda çok karanlık sahnelerde sorun oluyor.

etilerdeki servisten bizde istesek tahmini kaç günde gelir aceba bilginiz varmı?

Tekrar hayırlı olsun.

Bu arada şunuda söyleyeyim,bu televizyonu aldığıma bir saniye bile pişman olmadım,olmamda mümkün değil. lamba sorununu bilerek ve hesaplayarak aldım bu televizyonu. 10 tane lamba harcasamda 10 senede böyle bir tv ye,bu paraya sahip olamazdım.

• Türünün son örneği A3000 serisi KDS'ler Türkiye'ye gelse keşke...
  • KDS-55A2000 nereden bulabiliriz bilen var mı? satışı yok ama belki birilerinde kalmıştr yaw...
  • Ben de KDS-55A2000'i yeni aldım. Bulmakta çok zorlandım. Tek tek bütün sony bayiilerini aradım. Istanbulda 1 tane buldum pahalı geldi, Eskişehir'deki bayi de yüksek fiyat söyledi. Nihayetinde İzmir'de buldum. Orjinal sehpasıyla birlikte 4100'e aldım. Kargo ücretini de onlar karşıladı.

Çok fazla bu teknolojiyle ilgili bilgim yok ve kurcalamak için de açıkcası fazla vakit ayıramıyorum. Onun için ara sıra sizlerden yardım almak için bu topiği kullanmayı düşünüyorum. Fazla başınızı ağrıtırsam şimdidem özürlerimi kabul edin lütfen.

Çözmem gereken ilk sorun pc'den görüntü aktarımı. Eşimin dizüstü bilgisayarını normal vga kabloyla tv'ye bağladığımda görüntü ekrana tam oturmuyor, kenarlarda epey bir boşluk kalıyor. Normal midir, yoksa benim becerisizliğim mi?
    Soruyu şöyle genişleteyim: Yakın zamanda kendime bir laptop almayı düşünüyorum, alırken bu konuda özellikle dikkat etmem gereken bir özellik var mıdır, hem görüntüyü hem de sesi kaliteli bir şekilde aktarmak için nasıl bir bilgisayar ve kablolar edinmeliyim?

Şimdiden teşekkürler...

• 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.