Şimdi Ara

Beklenen Karşılaşma: Yeni Aveo vs. Accent Blue (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
0
Favori
9.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: skunk2.

quote:

Orijinalden alıntı: tuncay altuntoprak

hyundai fırsatçılığının cezasını çekiyor. aklınca benzin fiyatlarını kullanarak dizel araçları millete kitlemeye çalıştılar. Ellerinde kaldı. era kadar satamadılar blue. 5 bin lira indirim yapmazlarsa satışları hiç düzelmeyecek.

Kim ne derse desin her markaya karşı bir ön yargı vardır. Şöyle düşünen çok kişi çıkabilir : 40 bine dizel accent e bineceğime lpg li astra veya civic e binerim daha iyi.

benzin fiyatlarını kullanarak dizel aracları kitlemeye çalışsalar elantranın dizelini üretirlerdi demekki senin gibi düşünmüyorlar sadece benzinli ürettiler ve şuan accent blue nun satışları fiyatına göre güzel gidiyor ben heryerde görmeye başladım. iç anadolu ve karadeniz bölgesinde baya vardı şuan istanbulda bile hergün görmeye başladım. zaten satış sorumlusu şuan türkiyede arac satışlarından cok müşteri memnuniyeti bizim için daha önemlidir ve onlara suan sorunsuz bir arac sunmak bizi daha cok mutlu eder diye acıklama yapmıştı. Bana sorarsan fiyatı sizin dediginiz gibi yüksek biraz indirim yapmaları lazım. geçen gün arkdasıma elantra almak için bayileri gezdik eskiden cok ilgili davranırlardı şimdi 2 tane bayiye gittik ilgi alaka yok donanım yok kırmızı rengini istedik oda yok sacma sapan işler yapıyorlar bu halde tabi satış yapamazlar. sonra vw mez bayisine ugradık polo gti hosumuza gitti.

elentranın dizelini getirseler sanırım fiyatı passatla yarıştırırlar. Hele o donanım listeleri yok mu tam facia.

Civic almadan önce elantra düşünüyordum test ettim, beğendim ama manuel vitesi boş satıp, otomatik vites almaya zorlamalarına çok şaşırdım.2012 modellerde durum aynı mı bilmiyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: skunk2.

quote:

hyundai fırsatçılığının cezasını çekiyor. aklınca benzin fiyatlarını kullanarak dizel araçları millete kitlemeye çalıştılar. Ellerinde kaldı. era kadar satamadılar blue. 5 bin lira indirim yapmazlarsa satışları hiç düzelmeyecek.

Kim ne derse desin her markaya karşı bir ön yargı vardır. Şöyle düşünen çok kişi çıkabilir : 40 bine dizel accent e bineceğime lpg li astra veya civic e binerim daha iyi.

benzin fiyatlarını kullanarak dizel aracları kitlemeye çalışsalar elantranın dizelini üretirlerdi demekki senin gibi düşünmüyorlar sadece benzinli ürettiler ve şuan accent blue nun satışları fiyatına göre güzel gidiyor ben heryerde görmeye başladım. iç anadolu ve karadeniz bölgesinde baya vardı şuan istanbulda bile hergün görmeye başladım. zaten satış sorumlusu şuan türkiyede arac satışlarından cok müşteri memnuniyeti bizim için daha önemlidir ve onlara suan sorunsuz bir arac sunmak bizi daha cok mutlu eder diye acıklama yapmıştı. Bana sorarsan fiyatı sizin dediginiz gibi yüksek biraz indirim yapmaları lazım. geçen gün arkdasıma elantra almak için bayileri gezdik eskiden cok ilgili davranırlardı şimdi 2 tane bayiye gittik ilgi alaka yok donanım yok kırmızı rengini istedik oda yok sacma sapan işler yapıyorlar bu halde tabi satış yapamazlar. sonra vw mez bayisine ugradık polo gti hosumuza gitti.

elentranın dizelini getirseler sanırım fiyatı passatla yarıştırırlar. Hele o donanım listeleri yok mu tam facia.

Civic almadan önce elantra düşünüyordum test ettim, beğendim ama manuel vitesi boş satıp, otomatik vites almaya zorlamalarına çok şaşırdım.2012 modellerde durum aynı mı bilmiyorum.

bilmiyorum arkdasım ama bu satış politikalarıyla işleri cok zor. adamlar tamam güzel ve güvenilir arac ürettiler ama donanım yok fiyatı yüksek. istedigim renk ve jant yok soruyorum kadına o yok bu yok diyor o zaman niye getirdiniz diyorum yüzüme bakıyor birde elantranın büyük resimlerini koymuslar o reklamlardaki rengi ve jantı olan cok hosumuza gitti bunun aynısı varmı diyorum oda yok diyor arkadasa kalk gidelim dedim bunlar daha cok oturur. bu elantra doguş grubunda olacak bak nasıl satıyor

• Bu göstergeleri SPARK'ta gördüğümde "araç küçük diye iyice saçmalamışlar, bu ne böyle" demiştim kendi kendime..

Aveoda da görünce dumur oldum..

çin arabalarına bu tarz bi gösterge koysalar eminim yerden yere vurulurdu, buradaki eleştirilerin azlığı sanırım chevroletin yüzü suyu hürmetine..
  • Dijital gösterge uzun süredir kullanılıyor zaten. Devir saati motorsikletler gibi analog yapılmış. Ben şimdi alıştım ve artık diğer göstergeler eski ve garip geliyor. Gaza bastıkça ibrenin yukarı çıkmasıyla kaçla gittiğimi tam oalrak görerek şehir içi hız limitlerine tam uyuyorum. Gece özellikle çok güzel oluyor. Test sürüşü yapın bence. Değişiklik iyidir. Yoksa tüm araçlar aynı olurdu. Ben özellikle gece kendimi NFS'te gibi hissediyorum. Ekranın altında devir saati var ve hızım yazıyor.

Beklenen Karşılaşma: Yeni Aveo vs. Accent Blue

Aracın Amerikan versiyonu. LS donanım ama bizdekinden biraz daha dolu. Ama teybi benimkiyle aynı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 11 Aralık 2011; 21:02:20 >

• Arkadaslar yeni aveo nun göstergeleri konusunda bende cok onyargiliydim ama sürerken cok zevkli oluyor. Bence de bı test sürüsü yapın göstergelerin aslında guzel oldugunu gorceksiniz

Orijinalden alıntı: kesbi

Dijital gösterge uzun süredir kullanılıyor zaten. Devir saati motorsikletler gibi analog yapılmış. Ben şimdi alıştım ve artık diğer gçstergeler eski ve garip geliyor. Gaza bastıkça ibrenin yukarı çıkmasıyla kaçla gittiğimi tam oalrak görerek şehir içi hız limitlerine tam uyuyorum. Gece özellikle çok güzel oluyor. Test sürüşü yapın bence. Değişiklik iyidir. Yoksa tüm araçlar aynı olurdu. Ben özellikle gece kendimi NFS'te gibi hissediyorum. Ekranın altında devir saati var ve hızım yazıyor.

Aracın Amerikan versiyonu. LS donanım ama bizdekinden biraz daha dolu. Ama teybi benimkiyle aynı.

ls mi bu ltz mi.
    cunku otomatik ve yanda far sensorleri var. abd de yoksa ls de standart mı oyle de olabilir :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ankarametinerr -- 11 Aralık 2011; 20:39:13 >

[link=http://forum.donanimhaber.com/m_40697741

• Orda 1LS, 2LS, 1LT, 2LT, 1LZ, 2LZ olmak üzere ufak aralıklarla 6 donanım var. İsminde 2 olanlar otomatik vites. Vidyodaki 2LS. Zaten başlığında yazıyor.

http://www.chevrolet.com/sonic-small-car/features-specs/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 11 Aralık 2011; 21:09:14 >

Accent blue ise hiç dikkatimi çeken bir araç değil.

İkisinden birisini tercih edecek olsam aveo'yu tercih ederdim.

• Tek tek donanımlarıyla da karşılaştırmak lazım tabiki; ama ilk bakışta
    39.400 TL'ye 2011 model
    41.400 TL'ye 2012 model Toyota Corolla 1.3 Comfort(99 PS 128 Tork)
    38.250 TL'ye Toyota Auris 1.3 Comfort alınabilirken,
    35 bine Aveo, 40 bine Accent ilave bazı donanımlara sahip olsalar bile bana pek mantıklı gelmiyor.
    90 ve 97 model iki Corolla'mız olmuştu. Her ikisini de 5-6 sene, 160-170.000 km kadar sıfır sorunla kullanıp satmıştık.
    Accent, Aveo, City bana hep 'konsantre arabalar' gibi geldi hep.
    Fiyat olarak ciddi bir avantajları olmadıktan sonra şahsen benim tercihim olamazlar.
    Fiyat olarak Blue'nun dezavantajlı olduğu gerçek. Ayrıca Elantra sınıfının en güzel tasarımlarından birisine sahipken, Blue'nun tasarımı beni hiç çekmiyor, çünkü araçta tam olarak tarif edemediğim bir tuhaflık, bir orantısızlık var. Aveo "çok şık" olmasa da yine B segmenti için yeterli şıklıkta bir tasarıma sahip.
    Bence Aveo'nun dijital göstergeli olması dezavantaj değil, dijital göstergesinin pek şık olmaması dezavantaj. Çok basit bir görüntüsü var. Ancak iç tasarımı, B segmenti ekonomik bir araca göre -gösterge dışında- yeterince şık.
    Opel'in şu anda en üst segment aracının Insignia olması, Opel'in daha iyisini yapamamasından kaynaklı değil. Böyle basit bakış açılarıyla bakmamak lazım. Bunlar tamamen ticari kararlar. Opel yöneticileri ticari olarak karlı bulsalar, D segmentinin üstünde modeller üretebilirler. Bunun markanın kalitesi ya da kapasitesi ile ilgisi yok.

• Corolla fena araç değil tabi. Ancak 0.33 cc yüzünden 1.6 vergisi var. Bu da yıllık bakım parası demek. Ben zaten bu yüzden 1.4 almadım. Suzuki jimy bile düşündüm ama o da aynı az bi farkla 1.33 mü ne. Vazgeçtim. Arazi aracı düşünüyordum bi ara. Hem de güven vermedi. Corollada ESP ve arka taraf için hava yastığı yok. Yine de tercih edilebilir tabi. Bu bahsi geçen araçlar adı üstünde B sınıfı. Yani daha kompakt (Türkçe ne denir bilmem) yapıda araçlar. Şehir trafiğinde dar aralara girmede filan daha kullanışlılar. Şehir içinde cilio meganedan rahat kullanılabilir yani. 35e benzinli aveo alınmaz zaten. Alana 33 gibi pazarlıkla alıyor. Yoksa 35e dizeli de veriyorlar. İhtiyaç meselesi yani. Yoksa 1.6 megane da aynı corolla fiyatından başlıyor.
  • Herkese merhaba.Foruma yeni katıldım.Orta yaşta ve uzun yıllardır hyundainin çeşitli modellerini kullanmış bir arkadaşınızım.Herhangi bir fanatikliğe kaçmadan sadece 4 aydır kullandığım otomatik vitesli dizel accent blue prime ile ilgili görüşlerimi aktarmak istiyorum.İlk kez otomatik vitesli araba kullanmama rağmen son derece çabuk uyum sağladım ve alıştım.Aldıktan sonra ertesi gün ramazan bayramı dolayısı ile İstanbuldan Ankaraya gittik.Depoyu İstanbulda tam doldurduk.115TL mazot aldı.Ankaraya vardığımızda çeyrek depo artmıştı.Uzun yolda kesinlikle yormuyor.Chevrole konusunda ise hiçbir bilgim yok.Accent Bluenin beğenmediğin yönü yok mu derseniz var.Cam açma kapama düğmelerinin ışıklarının olmaması,sürücü kol dayama yerinin çok ince ve dar olması,dijital saatin okunmasının zor olması ve yol bilgisayarı kumanda düğmesinin erişiminin kolay olmaması.Herkese kazasız belasız sürüşler diliyorum.

Orijinalden alıntı: 19can84

quote:

Orijinalden alıntı: Duratec

Fiyat Hariç Accent Blue daha iyi bir araç.. Aveonun arka tasarım zaten basit çin malı araçlar gibi.

Aveo ucuz yapılmış bir araç.. Fiyat avantajıda ordan geliyor aynı Cruze gibi.

Cruze nasıl bir Jettaya,Focusa,Astraya yaklaşamazsa Aveo da aynı şekilde Polo,fiesta gibi araçların gerisinde benim için.

Aveo Ve Blue için ise ;

Blueyi test edip aveoyuda inceleyen biri olarak söylüyorum Aveonun tek avantajı fiyatı.. Aveonun fiyatı biraz daha yüksek olsa kimse yüzüne bakmaz.

1.8 düz vites cruze abd'de 16700 dolardan başlıyor, 2.0 jetta 16500, 2.0 focus 16800.

aveo ve fiesta için de benzer durum söz konusu.

kısaca cruze veya aveo'nun Türkiye'de bu kadar ucuz satılmasının sebebi, kalitesizliği değil, tüketicilerin bilgisizliği ve önyargısı.

Bu adamın kapaklarına bayılıyorum.

W220 S500L V8 Automat. (Satıldı)

• Arkadaşlar bence kadran konusunda bu kadar ön yargılı olmayın.

Ben çok yazdım burada yıl 2100 olsa bile otomobil göstergeleri analog kalmalı işin zevki kaçar diye fakat büyük lokma yiyin büyük söz etmeyin.

Ben bu aracı forumda anlatırken 1 gram fanatiklilik yapmıyorum gördüklerimi size aktarmaya çalışıyorum fakat kadranı benim gibi analog ibre delisi bir adamı bile tatmin etti kullanışlılık ve şıklık açısından.

Aveo ile merak ettiklerinizi bana sorabilirsiniz samimi ve dürüstlükle cevap vereceğim.

• Chevrolet'in ucuz olmasının tek bir sebebi var o da Türkiye pazarında daha iyi bir yer sahibi olup, burada yorum yapan hayatında hiç Chevrolet kullanmamış, kulaktan dolma bilgiler ile ahkam kesen arkadaşları ve buna benzer kişileri devre dışı bırakmaktır. Yorum yapmadan önce bilgi sahibi olun. Bilgi sahibi olmadan yorum yapıp rezil oluyorsunuz.. Chevrolet Aveo NCAP testlerinden 5 yıldız almış ve sınıfının en yüksek standart donanımına sahiptir. 30.000 tl fiyat ile sahip olunabilecek en iyi ithal araçtır. Yok ben tatmin olmadım diyorsanız Fiat bayileri sizleri bekliyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: öğretmen07

al birini vur ötekine!

Siz beğenmiyor olabilirsiniz ancak 35 gibi rakamlara sedan başka ne öneriyorsunuz? Symbol veya logan demeyin.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.