Söylediğiniz bilgiler karışık ve çelişkili duruyor tam anlayamadım. Ancak genel kanı bir deprem olacağı yönünde bunu da 7 den küçük vermiyorlar. Ahmet Ercan ve Üşümezsoy gibi isimler ise yakın tarihte şiddetli bir deprem beklemiyor. |
BEKLENEN DEPREMLER..! (3. sayfa)

-
-
Çelişkili kısmı neresi? Karışık olmuş olabilir belki ama çelişkili kısmı düzelteyim.
Üşümezsoy ne diyor, kısaca:
"3 fay var. Adalar, kumburgaz, tekirdağ.
Bunlar kuzey anadolu fayından bağımsız.
Adalarda stress yok, kumburgaz uzunluğu tipi itibariyle 6.5 yapabilir ama yakın zamanda beklemiyorum. Tekirdağ kırılmış, burada da sıkıntı görmüyorum" diyor. Anladığım bu.
Yukardaki videoyu seyredin lütfen.
Kendisi bu dediklerini hangi araştırmalara dayandırdığını anlatıyor. Karşı tezlerin hangi verilere dayandığını soruyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugarb -- 11 Şubat 2023; 14:50:55 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Naci görür kendi araştırmasında hata mı yaptık diyor yoksa bunda bir yanlışlık yok mu diyor o kısmını anlamadım. Fakat şu an Naci Görür her an olabilecek gibi zamanlayıp7.2 den küçük olmamak koşulu ile 7.5 şiddetinde bir deprem bekliyor. ( Hatta x 2 olacağını söylüyor tetikleme neticesinde. Kahramanmaraşta yaşandığı gibi Hem adalar fayı hem kumburgaz fayı kırılacak )
Ahmet Ercan ve Üşümezsoy ise dediğiniz gibi Naci Görür ve Celal Şengöre katılmıyorlar.
Silivri açıklarında yaklaşık 2 yıl önce bir deprem olmuştu hatırlayın 6 küsür şiddetinde yer yerinden oynadı İstanbul'da. Trafik bile kitlenmişti o gün. 7.2 ve üzeri İstanbul'da facia olur. en iyimser 750 bin civarı kişinin vefat edeceğini düşünüyorum.
Bu arada Naci Görür özellikle 2010 - 2023 arasında gerçekleşen çoğu depremi nokta atışı bildi önceden. Ahmet Ercan ve Üşümezsoyun tek bir doğru tahminini hatırlamıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m-99 -- 11 Şubat 2023; 15:56:34 >
-
Benim de en çok dikkatimi çeken açıklamalar Naci Görür'ün. Kulak vermek lazım bu adama
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yukardaki videoyu izleyin, anlayacaksınız.
Üşümezsoy diyorki "2000 yılında MAM (marmara araştırma merkezi galiba) bir makale yayınladı. Naci Görür okudu bunu.
Makaleyi yayınlayanlardan fransız Armijo, sonraları bu makaleye şerh koydu, o zamanlar marmarayı tanımıyorduk, fayları bilmiyorduk diyor. 2005 yılında gemi geliyor (atlanta galiba) denizde araştırma yapıyor ve daha önceki rapordan farklı görüş bildiriyor.
Üşümezsoy, "Neden hala 2000 yılındaki araştırmadan bahsediyor Naci, 2005 te anlaşıldı marmaranın içi" gibisinden savunması var. Çok uzun oluyor ama, adam ısrarla yok böyle 7-7.5 luk fay diyor!
Yine "Ross Stein" adındaki, dünyaca ünlü sismolog, adalarda risk olmadığını söylediğini aktarıyor Üşümezsoy.
Ayrıca, kimse bu büyüklükte depremi öngöremedi Maraşta. Fay biliniyordu, Maraş, Adıyaman, Elazığ vs zaten biliniyordu. 99 dan sonra, Üşümezsoy "Deprem adalarda değil, düzcede olacak" dedi. Oldu. Herkes İstanbulu işaret etmişti o zamanlar ama düzce depremi oldu.
Yani yani yaniiiii. Üşümezsoy'un iddiası, elde veri yokken, Naci Görür'ü böyle konuştuğu için eleştiriyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Şener hocanın nasıl yok hocam? 99dan sonra herkes istanbula işaret ederken bütün jeologlar şuanki tvdekiler tek Şener hoca bolu kaynaşlı fay hattına dikkat cekti düzceye dikkat edelim dedi ve 12 kasımdada öyle oldu. ayriyeten celal hocanın 2000 de verdiği röportajda 2010 kesinlikle bekliyorum araştırmalarım ve geçmiş depremler böyle tetiklendi dedi ve istanbulda olacak 2010 diye atıp tuttururken Şener hoca uzun süre olmayacak olursada uzun zararlı yüksek olmayacak dedi ist için. kuzey anadolu fay hattında depremler 250 bir senede olur 1750 lerde oldu 1999 da oldu. Allah bilir ama herkes haksız cıksada gönüş isterki hiç olmasa
-
Şener hoca Ahmet ercanlar hoca kısa vadede marmarada deprem beklemiyor, naci hoca celal hoca ise 7.5 olur diyor. Bilim adamlarının bu kadar ayrışması ilginç. Benim görüşüm şener hocaya benzer, yani marmarada uzun yıllar büuük deprem beklemiyorum ama her ihtimale karşı istanbulun komple yenilrnmesi kentsel dönüşüm seferberliği yapılması şarttır.
o değilde sakarya açıklarından gaz çıkarılıp trakyada depolanmasına bu yıl başlanacaktı
bu sondaj uykudaki fayı uyandırabilirmi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carl_Sagan -- 11 Şubat 2023; 17:38:16 >
En doğrusunu Allah bilir ama iki grup arasında keskin bir ayrım var. Bilim ve matematik nettir bu kadar fazla görüş farklılığı olması normal değil. Birisinden birisi yanılıyor ancak. Ben Naci Görürün görüşlerine daha çok katılıyorum.
Üüşümezsoy hocaya katılamıyorum malesef. Yakın zamanda istanbul'da 2 deprem oldu hatırlayınız. Üşümezsoy hocanın dediği olsa bu depremler bence olmazdı. Vaktin yaklaştığını düşünüyorum.
Kahramanmaraşta ve diğer illerde yakınlarını kaybeden vatandaşlarımıza da Allahtan sabır başsağlığı diliyorum. Allah geride kalanlara sabır versin çok büyük acı.
Son olarak şunu eklemek isterim madem bu kadar büyük görüş farklılığı var. Ahmet Ercan Celal Şengör Üşümezsoy hoca ve Naci Görür hoca açık oturumda TV de tezlerini paylaşıp tartışsınlar biz de izleyip karar verelim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m-99 -- 11 Şubat 2023; 18:4:26 > -
Celal hocanın İtanbul depreminin 2010 da ya da 2010 yılına kadar kesin olacak şeklinde açıklamasını dinlemedim varsa linkini atabilir misiniz?
Bunun yanında Tübitak Bilim ve Teknik dergisinin 1999 Aralık sayısında önümüzdeki 30 yıl şeklinde bi açıklaması yazılı, yani 2030 a kadar...
Bilim ve Teknik 1999-Aralık sayısı için link
https://ia802901.us.archive.org/21/items/tatillerdetatliugrasib.t.dergisi/1999_12.pdf
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadobay -- 11 Şubat 2023; 19:6:36 >
-
Naci Görür hocanın bilimsel araştırmaları var
Google scholardan girip bakabilirsiniz
buyrun hocam celal hocamızın 2010 büyük istanbul depremi tespiti.
Bu arada celal hoca jeolog, Şener hoca ise jeofizik müh. ikisi arasındaki farkı bilen kişiler anlar. bu adam mta
bursu ile ist.üniv.fen fak.jeoloji mühendisliği okumuş biri.
türkiye'nin plaka tektoniği,ıstranca dağları tektoniği konusunda da doktora vermiş biri..
kazdağları'nda yaptığı çalışmalarla prof.ünvanını almış.
daha da zeminler ve kayaçlar üzerinde çok çalışmaları var..
Cumhuriyet, Bilim ve Kültüryoutube
Prof. Dr. Celal Şengör, 2000 senesinde yayınlanan Deprem isimli programda beklenen büyük İstanbul depremi hakkındaki düşüncelerini aktarıyor.https://www.youtube.com/watch?v=X8PAEub02X0
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taha yasin arıcı -- 14 Şubat 2023; 9:50:9 >
-
1999 aralıkta en geç 30 yıl içinde olacak dedikten sonra verdiğiniz linkte 10 yıl içinde bekliyoırum demesi baya iddialı bir söz olmuş. Halbuki Xavierve Naci Görür ile aynı ekipte bu araştırmaları yapıp, aktif ana marmara fayının 1999 Kocaeli deprem fayı ile 1912 Şarköy-Mürefte deprem fayını birleştiren ve marmara çukurunu ikiye bölen doğrultu atımlı bir fay olduğu sonucuna varmışlar ve bunu bi bilimsel dergide yayımlatmışlar.
Tarihi kaynaklardan yola çıkarak meydana gelen tarihsel büyük depremlerden bir peryod çıkarıldı ve bu peryodun da sonuna gelindiğinde hemen herkes hemfikir.
Ama mesela Naci Görür 30 yıl içinde istanbul depreminin olma olasılığının %65 e yakın olduğunu söylemişti. Hatta geçenlerde bu söylemini bi kanaldaki açıklamasında revize etti. 30 yıllık sürenin 24 yılı geçtiğinden bu riskin %80 lere çıktığından bahsetmişti.
Şener Üşümezsoy ile aralarındaki gerginliğin ve birbirlerini sevmemelerinin nedenini daha çok merak eder oldum...
-
iddialı hocam hele ki jeofizikçiler iddialı net konuşamaz tarih veremez vermemeli. medyatik isimler diye bu kadar ön plandalar. arminjo adalar fayını bulmuştu daha sonra ki yıllarda makalesini yalanladı hani geçersizdir dedi yani bu fayın ölü oldugunu söyledi hala 2005 ten adama atıf yapıyor Naci hocalar vs. deprem zaten öngörülen birşey hocam lakin bu arada 2 görüş var ideali olanlar Naci celal hocalar vs diğerleri ve Şener hoca. 7.5 den söz ediyordu geçen Naci hocalar celal hocalar 3 fay kırılınca vs. Şener hoca 150 200 km fayın tetıklenmeyecegını etkılenmcegını söylüyor gülüyor buna. onun beklediği tek fayda aktif olan 6.5 6.8 arası dedi. O diğerlerinin söylediği gibi o büyüklükte depremin mümkün olmadıgını bunu yaratacak fayların aktif olmadıgını sismologlarında araştırmasıyla abdden tasdikledi.
Son olarak geçen celal hoca canlı yayında hala 3 fayın çakışıp 7.5 8.0 ler olacağını felaket olacağını söylerken, görüntülü görüşme ile bağlanan Prof. haluk hocamız düzeltme yaptı hemen ve 3 faydan birinin Creep halde yani ayrılma durumuna girdiğini, süreci takıp ettiğini net bilgi vermek istemiyoruz suan felan dedi. buda iyiye işaret. haluk hoca bunu söylerken celal hoca kem gümledi ne garip demi? konuyu değiştirdi ve marmara bildiğimiz en iyi denizdir diye saçma sapan konuyu değiştirdi Habertürk te yutuptan bakabilirsin videosu var hocam.
haluk hocada kandilli rast. müdürü. çok kalitelidir. creep olayını dahi bilmiyorlar araştırmıyorlar büyük korku vererek programlardan programa atlıyorlar ilgi çekiyorlar. korku veren reyting verir. gerçi korku vermezsen bizim insana rahatlama olur iyi yapıyorlar.
Celal hoca ve bütün jeolaglar 99 düzce depreminden sonra istabula dikkat büyük deprem felaket olacak diye yıktılar ortalığı çok iyi hatırlıyorum ve tek karsı çıkan Şener hoca idi. Bırakın istanbulu düzceye dikkat edin, bolu kaynaşlı fay hattına dıkkat dıordu büyük yıkım olabilir diye. neyse hocam inşallah şiddeti az olur geç olur güç olur insanlar devlet akıllanır ahlaklaşırlar bunlara gerek kalmaz. kimse haklı çıkmasın..
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X