Şimdi Ara

Bekarlara Pratik Yemek Tarifleri [Ana Konu] - İlk Mesaj Güncellendi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
568
Cevap
293
Favori
73.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dusty_

    @ Setunfayks ev pizzası tarifi de listeye eklendi. Her gün bir tarif vereyim diyorum ben, boşa heba olmasın güzelim tarifler.

    @ :Mitokondri: afiyet olsun.


    İlk ben yazdım yalnız, yarın içli köfte ya da kebapçı pilavı tarifi istiyorum lütfen
  • Şöyle julyen dilimli bol sebzeli, iri taneli bol mantarlarla, acı soslu, üzerinde kaşarla güzel bir tavuk sote olsa... Ah ah...
  • @dusty_ pratik hamur işi tarifleri varsa bekliyorum :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Myceneans
    Şöyle julyen dilimli bol sebzeli, iri taneli bol mantarlarla, acı soslu, üzerinde kaşarla güzel bir tavuk sote olsa... Ah ah...

    Off ne yaptin hocam
  • tam aradığım konu
    kahvaltı için bir tarif veriyorum(gerçi ben her öğün yiyorum bunu)
    PATATESLİ OMLET
    3 orta boy patates
    1 yumurta
    tuz
    2 yemek kaşığı yağ
    teflon tava
    patatesleri rendeleyin,biraz tuz atın önceden ısıttığınız tavaya yağ koyun,yağ ısınınca üstüne rendelenmiş patatesleri koyun bir kaşık yardımı ile veya püre ezmek için kullanılan zımbırtıyla rendelenmiş patatesleri ezin omlet haline getirin biraz pişmesini bekleyin bu arada tavayı biraz sallayın yapışmadığından emin olun,piştikden sonra diğer yüzünü pişirmek için çevirmeniz lazım,çevirmek için omletin büyüklüğünde bir düz tabak alıp tavanın üstüne kapatın tavayı ters çevirip omleti tabağa alın tekrar pişmeyen yüzü alta gelcek şekilde tavaya koyun.veya benim gibi artistik bi hareketle havaya fırlatarak çevirebilirsiniz ama biraz ustalaşmanız lazım.iki tarafıda yeterince pişince bir tarafına çırptığınız yumurtayı dökün tekrar çevirin yumurta pişsin bu işlemden sonra bir tabağa alın afiyet olsun.
    belki anlatımdan yapılması zor gibi gelmiş olabilir ama oldukça basit ve lezzetlidir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi weirdo -- 4 Temmuz 2011; 11:33:39 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dusty_

    @ CCaaNN olmaz mı? Hangi bulgur pilavı olsun? Mercimekli, sebzeli, domatesli vs.?

    @ techraven içli köfte çok zor değil ama uğraşılır mı bilmem. Yine de yazarım onun da tarifini, belki hakikaten becerikli adamlar vardır aranızda, içinizdeki cevheri keşfedersiniz içli köfte ile.

    @ ThreeDaysGrace rica ederim. İstekte bulunmaktan çekineyiniz. Her isteğe koşmaya çalışacağım keyifle.

    domatesli olanı lütfen
  • Patatesli yumurta bir öğrenci evi klasiğidir zaten, öğrenci olup da yemeyen varsa atsın kendini biryerlerden
    Uzun süredir yemiyordum ben aklıma geldiği iyi oldu. En kısa zamanda yapıp yiyeyim eheh.
  • @ Murat ÖZDAĞ en pratik hamur işi tarifini vereyim o zaman. Çok kolay ve malzeme gerektirmediği için hemen veriyorum onun tarifini.

    Bizim o taraflarda Pişi denir, bazı yöreler bişi diyormuş. Ben de arkadaşın yalancısıyım işte.

     Bekarlara Pratik Yemek Tarifleri [Ana Konu] - İlk Mesaj Güncellendi


    Şimdi gidiyorsunuz ve ekmek fırınından 1 tane ekmek hamuru alıyorsunuz. Sonra eve gelip bir kaseye sıvı yağ koyuyorsunuz. İçine sıvı yağ koyduğunuz (ki yağını bol tutun) tavanın içine bu ekmek hamurundan mandalina kadar koparıp (önce kaseye koyduğunuz sıvı yaşa elinizi batırmanız gerekiyor, yoksa hamur yapışır. Yapışmaya başladıkça sıvı yağa batırma işlemini tekrarlayın.), düzlediğiniz hamurları atıyorsunuz başka hiçbir şey yapmadan. Çok çabuk kızarır zaten, o yüzden ateşin altını çok açık tutmayın, yakarsınız.

    Pişen hamurları kağıt havlu ya da gazete serdiğiniz mutfak tezgahında yağını bırakana kadar bekletin. Zaten sıcak sıcak yemeyin hemen, midenize oturur çok fena. Hamurlar yağını bırakırken bir tarafta domates doğrayın, peynir koyun tabağa. Bir de çay alın yanına. Offff çok fena canım istedi şu an resmen.

    Neyse afiyet olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dusty -- 4 Temmuz 2011; 11:54:20 >




  • Bu hamur kızartması iyi güzel de, biraz kalın olursa ve içi çiğ kalırsa çok üzücü durumlar yaşanabiliyor.
  • Onu kendi keyfinize göre ayarlayacaksınız ama dediğim gibi mandalina kadar parça koparıp elinizde düzleştirirseniz sorun olmaz boyut ve kalınlık kısmı.
  • şu makarnaya koyulan yağı bir türlü ayarlayamıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: techraven


    quote:

    Orijinalden alıntı: dusty_

    @ Setunfayks ev pizzası tarifi de listeye eklendi. Her gün bir tarif vereyim diyorum ben, boşa heba olmasın güzelim tarifler.

    @ :Mitokondri: afiyet olsun.


    İlk ben yazdım yalnız, yarın içli köfte ya da kebapçı pilavı tarifi istiyorum lütfen




    içli köfte yapmak zordur bizleri aşar. en uğraştıranı dış kabuğunu yapmaktır onunda pratik yolu kıyma makinesinin evler için olanı var. kıyma makinesinin kıymanın çıktığı deliğe bi aparat takılıyor yukarıdan kıymayı(baharatlı bulgurlu) verdiğin zaman aparattan içli köftenin dış kabuğu çıkıyor sonra içini kıymayla dolduruyorsun oldu bitti bu arada antepliler yağda kızartır diyarbakır veya çevresi iller suda haşlar




  • Hocam bulgur pilavının yapılışını anlatır mısın?
  • @dusty_ Tşkler ben o pişiyi biliyorum ama unutmuştum attım listeye
  • Kesinlikle mesajım bulunmalı. İleride çok lazım olacak.
  • Reserved.Beyler yer ayırın bence.
  • MESAJ
  • Sonunda Konu Dışı'nda katılım gösterebileceğim bir konu Ben de yemek, tatlı, kek yapmayı çok severim ve her türlü tarife açığım :) Ayrıca her gün 1 tarif olayı daha mantıklı, hepsi birden olmasın :)
  • CCaaNN ve KDV Beyannamesi bu tarif de sizin için

    Domatesli Bulgur Pilavı

     Bekarlara Pratik Yemek Tarifleri [Ana Konu] - İlk Mesaj Güncellendi



    Öncelikle evinizde yoksa hemen markete gidip 1 paket pilavlık bulgur yani kalın bulgur alıp geliyorsunuz. Yaklaşık 2 ila 3 lira arasında bir fiyatı var ama her seferinde 1 kase kullanacağınızı düşünürsek o elinizde olan 1 paketle 4 kez pilav yapabileceksiniz.

    Malzemeler:

    2 kuru soğan
    2-3 yemek kaşığı tereyağı
    3-4 domates
    1 kase pilavlık bulgur
    2,5 kase kaynamış su
    1 tatlı kaşığı tuz

    Yapılışı:

    Yine önce tereyağını kısık ateşte derin bir tencerede eritin. Üzerine istediğiniz şekilde doğradığınız(rendelemeyin, suyu acı bir tat bırakır) soğranları ekleyin bir iki kez karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın (İsterseniz bu arada 3 - 4 sivri biberi de doğrayıp ekleyebilirsiniz). Kısık ateşte 5-6 dakika kapağı hiç açmadan soğanı karamelize edin (Bu işlem daha önce de dediğim gibi soğanı tatlılaştırır). Soğanlar hafif sarardıktan sonra rendelediğiniz ya da minik minik doğradığınız domatesleri üzerine ekleyip tekrar kapağı kapatın. Yine bir 5 dakika dokunmayın kapağa. 5 dakika sonra kapağı açın ve 2,5 su bardağı kaynamış suyu tencereye ilave edin ama ilave ederken dikkatli olun üzerinize sıçramasın. Sonra hemen bulguru ve tuzu ilave edip bir iki kere karıştırıp kapağı kapatın ve suyunu çekene kadar hiç dokunmadan pişirin.

    Pilav suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatın ve pilavı bir iki kez karıştırın. Sonra tencere ve kapak arasına bir havlu ya da gazete kağıdı koyarak en az 10 - 15 dakika demlenmeye bırakın.

    Yanına cacık yapabilirsiniz, sadece yoğurtla yiyebilirsiniz. Zevk sizin ama ben kesinlikle bol sarımsaklı cacığı tercih ederdim.

    Afiyet olsuuun




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 0nur!

    Sonunda Konu Dışı'nda katılım gösterebileceğim bir konu Ben de yemek, tatlı, kek yapmayı çok severim ve her türlü tarife açığım :) Ayrıca her gün 1 tarif olayı daha mantıklı, hepsi birden olmasın :)


    Nasıl olsa verecek tarif bitmez, o yüzden siz istedikçe tarif yazacağım ben. Herkesin canı aynı şeyi istemeyebilir, amaç zaten yardımcı olmak. Donanım Haber'i kendi yaptığım yemeklerle doyuramıyorsam, tariflerimle doyururum dedim.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.