Şimdi Ara

Behzatın Trigoda ve fonks Anlattığı Grafikler Ne işe yarayacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar limit türev bilmiyorum bu anlattığı bol b ol grafikler ne işte yarayacak? Limit türev integralde mi kullanacağız?

Ayrıca fonksiyonlar dersindeki grafiklerde?

• Bir umutla hepsini pür dikkat izledim, türev integralde işime yaramazsa ağır konuşurum
  • ryanfl R kullanıcısına yanıt
    Hocam lyslere bakıyorum grafik namına bir şey yok. Komple işlemsel sorular.

Acaba türevde felan mı hesap için grafik gerekiyor anlamadım.

Hayır sinx in grafiğini veya mutlak değer grafiğini bilmezsek ne kaybederiz? Türevin limitin içinde sürekli bunlar mı var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabavet -- 22 Şubat 2018; 18:32:47 >
  • birey c ve endemikteki fonksiyon ve mutlak değer sorularının yarısını o grafiklerle 10snde çözüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matterdome -- 22 Şubat 2018; 18:31:48 >
  • Lise 1 okuyan kardeşimin mutlak değer sorularını çözerken artislik yapıp grafikle çözmekten başka işime yaramadı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sinx veya mutlak değer grafiğini bilmezsek ne kaybederiz nerede işimize yarayacak onu anlamaya çalışıyorum?

• Fonksiyonlar olayların arkaplanı,kafanda hayal ettiğin zaman çoğu şeyin mantığını daha kolay anlarsin,grafiği kafanda hayal edip nerde azalir nerde artar vb gibi yorumlari yaparsin,türevli noktalari neresi sivri uçlar nerde vb cizip görürsün.Lnx grafigi cizer sonsuza giderken nereye gider görürsün yani cok isine yarar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Güzel bir Limit sorusu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Luken Drew kullanıcısına yanıt
    helixSNAA kullanıcısına yanıt
    Mutlak geçtik diyelim,

Mesela fonksiyondaki x küp grafiği veya tanx grafiği, limit türev için bunları mı bilmek gerekiyor??

Fonksiyonlarda anlattığı grafiklerden yorum soruları bazen çıkabiliyor, ama 20 tane grafik anlattı. Bunları nerede kullanıyoruz ya hu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabavet -- 22 Şubat 2018; 18:38:27 >
  • valla ne işe yarıyacak bilmiyorum ama şuana kadar çizdiği tüm grafikleri anladım
  • Tanx i felan bilmiyorum ben unuttum ama birim cemberde eksenleri gösterebil ve yorumla limitte isine yaricak

• helixSNAA kullanıcısına yanıt
    Fonksiyonlar da anlattıklari peki x küp, kök x, parçalı fonksiyon grafikleri?

• Onlar lazım hocam
  • hanıncipsi kullanıcısına yanıt
    Nerede :D

Soru bankalarına basit parçalı fonksiyon yorumları öteleme tarzı sorular var.

Nerede gerekiyor

• ryanfl R kullanıcısına yanıt
    Hocam trigo grafikleri atliyim mı yani

• Hangi noktada türevsizdir sorularında o grafikler seni hızlandırır.

Ayrıca trigonmetrik grafikleri geçme işine yarıyor
  • hanıncipsi kullanıcısına yanıt
    Nerede yarıyor

• konuyu daha iyi anlamak için gerekli her şeyden önce bence
  • integralde alan konnusunda bolca karşıma çıktı
  • birazcık liseden grafik çizimi bilen bence grafikleri kendi kendine halleder yaz değeri aşağı yukarı ne çıkacağı belli oluyor zaten fakat yine de bilmek de fayda var sınav anında zaman kaybı yaşamamak adına ve özellikle eğrilerde kendin yaz nokta bul baya uzun sürer. Nerede çıkıyor kısmına gelirsek integralde alanda bolca sorusu var.
  • Hocam siz dinleyin anlarsınız nerede yarıyor

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.