Şimdi Ara

'BEĞENMEK' kelimesini 'BEYENMEK' diye yazmak!!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
1.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: 2smoke

Bu kadar insanı ve kullandıkları ya da kullanamadıkları kelimeleri çok güzel bir şekilde eleştiriyorsunuz fakat, bağzılarınız daha kendi yazdığınız cümlelere BÜYÜK harflen başlamanız gerektiğini ve sonuna da NOKTA koymayı öğrenememişiniz.

Haklısın sen de. Ayrıca ''bağzılarınız'' değil ''bazılarınız'', ''harflen'' değil ''harfle'', ''öğrenememişiniz'' değil öğrenememişsiniz olmalı arkadaşım.
  • Konu zaten amacından çıkmış başkasının açığını bulma konusu olmuş.
    Türkçe'mize yazık olmuş.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sanfiyto

quote:

Bu kadar insanı ve kullandıkları ya da kullanamadıkları kelimeleri çok güzel bir şekilde eleştiriyorsunuz fakat, bağzılarınız daha kendi yazdığınız cümlelere BÜYÜK harflen başlamanız gerektiğini ve sonuna da NOKTA koymayı öğrenememişiniz.

Haklısın sen de. Ayrıca ''bağzılarınız'' değil ''bazılarınız'', ''harflen'' değil ''harfle'', ''öğrenememişiniz'' değil öğrenememişsiniz olmalı arkadaşım.

Gülmekten öldürdün beni sanfiyto; tam dedektör gibisin.

• quote:

Orjinalden alıntı: vincent mancini

Konu zaten amacından çıkmış başkasının açığını bulma konusu olmuş.
    Türkçe'mize yazık olmuş.

Aslında bir bakıma iyi de olmuş galiba... Yazanlar (eğer varsa) hatalarını görme fırsatı buluyorlar. Hataları düzeltip düzeltmemek kendilerine kalmış sonuçta.

Bedava ders işte; hem de kendi dilimizde!
  • ben sahsen mesaj cekerken sesli harfleri fazla kullanmıyorum "gdyorm " gibi birşey cıkıyor ortaya. bunu yapmamın sebebi de daha cok sey anlatabilmek.. 2. mesaja geçmesin

ha bir de tabii ki Türkçemizi doğru düzgün kullanmalıyız. ama yazarken falan karışabiliyor.. yada biz bu konuyucok mu abartıyoruz.. mesela elin gavuruyla oyunda msnde vs. sohbet ederken kullandığı ingilizcede dil bilgisi ve harflere dikkat etmiyor. o adamlar ingilizce elden gidiyor diye atlıyor mu? hayır..

begenmek yerine beyenmek yazanları ben de sevmiyorum.. doğru yaz. ama uzun cümleler yazarken ufak tefek sesli harfleri atlamak konusunda katı değilim. hoş olmuyor ama bazen de oluyor işte. harf basılmıyor geriye dönmek istemiyorsunuz kasti olarak yapıyorsunuz falan filan fişna mişna....
  • ya bide 18+ doğru olan şekli yerine +18 yazıyolar gıcık oluyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: videre

quote:

quote:

Palavrayı boşverin, hepiniz edebiyat profösörü olup çıkmışınız, konuşurken de eminim bu kadar düzgün Turkçe kullanıyorsunuzdur. Ben bağzı derim Börek e de böğrek derim dilim bu şekilde dönüyor ve bu şekilde yazıyorum, sizin açtığınız konu konunun dışına çıkmış, biz burda yaw gibi valla vallah gibi kelimleri tartışmıyoruz gördüğüm kadarıyla. Herkes bu kadar net turkçe konuşamaz ve yazamaz, kaldıki ben doğma büyüme İstanbul'luyum. Diğer doğulu vesaire arkadaşlarada ayıp atmeyin. Konuşacaksanız Türkçeyi zevk için katledenler hakkında konuşunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 30 Ağustos 2007; 0:25:50 >

• bu yanlıslıklar yaptıgın tonlamayı aktarmada yardımcı oluyo

mesela yav dersen ve yav die okursan yaw dedigin anlasılmaz deil mi?
  • Benim bildiğim kadari ile yav, yaw gibi kelimler zaten yok Türkçe de. Orjinalinin YAHU olması lazım. Ama bildiğim kadari ile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 30 Ağustos 2007; 0:23:02 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tormentor03

quote:

Ve ben, bu dili düzgün kullanmaya gayret eden biri olarak, kullandığım oyun, "beyendim" yazan kişinin kullandığı oyla aynı değerde olmasını kabul edemiyorum, büyük haksızlık oluyor...

Oldu Paşam çay kahvede istermisin

tormentor bazen yazdıklarını okuyorum da sana şu meşhur soruyu sormak istiyorum:
    YAŞIN KAÇ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Palavrayı boşverin, hepiniz edebiyat profösörü olup çıkmışınız, konuşurken de eminim bu kadar düzgün Turkçe kullanıyosunuzdur. Ben bağzı derim Börek e de böğrek derim dilim bu şekilde dönüyor ve bu şekilde yazıyorum, sizin açtığınız konu konunun dışına çıkmış, biz burda yaw gibi valla vallah gibi kelimleri tartışmıyoruz gördüğüm kadarıyla. Herkes bu kadar net turkçe konuşamaz ve yazamaz, kaldıki ben doğma büyüme İstanbul'luyum. Diğer doğulu vesaire arkadaşlarada ayıp atmeyin. Konuşacaksanız Türkçeyi zevk için katledenler hakkında konuşunuz.

Değerli Arkadaşım,

Ben senin yerinde olsam artık bu konuya daha fazla yazmazdım. Seninki biraz "konuştukça/yazdıkça batmak" durumu gibi olmuş. Her an birisi çıkıp, şu yukarıda yazdığın mesajdaki hataları da bulup düzeltebilir.

Kimse kimsenin hangi coğrafi bölgeden olduğuyla ilgili tek satır bile yazmamış zaten; bu konudan ilk senin mesajında bahsediliyor. Asıl konu saptırma kokusunu ben bu "şuralı buralı arkadaşlara ayıp etmek" iddiasıyla aldım şimdi.

Herkes sadece gördüğü hataları yazıyor...

• burda kimsenin konuşmasında bi sorun yok beyleryada yazmasında her neyse asıl tartışılması gereken bir konu varsa oralık oğlan dolu yavşak ağızlı konusanları tartşın

bakınız:
    "oha oldum"
    "hadi kopalı"
    "yyok artıkın yaneeee"
    "taksim ağzı"
    "rapci ağzı"
    "onun bunu ağzı"

bu çeşitleri tartışın bence daha doğru olur...
  • Şunu da eklemek asiyorum ayrıca. İnsanları bu tip baskılar kurarak istediğiniz şeyi yaptırma yolu çok yanlış.Internet özgür bir ortam ve insanların %90 dan daha büyük bir kısmı sadece eğlenmek amacı ile giriyorlar. Sabahtan akşama kadar okul veya iş stresi çekmiş biri kalkıp özgürlüğünü yaşayacağı bir alanda bu tip şeylerlen kısıtlanamaz kanaatindeyim. Yüz yüze gelip konuşmadığınız insanları daha fazla eleştirmeyin bence..
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Palavrayı boşverin, hepiniz edebiyat profösörü olup çıkmışınız, konuşurken de eminim bu kadar düzgün Turkçe kullanıyosunuzdur. Ben bağzı derim Börek e de böğrek derim dilim bu şekilde dönüyor ve bu şekilde yazıyorum, sizin açtığınız konu konunun dışına çıkmış, biz burda yaw gibi valla vallah gibi kelimleri tartışmıyoruz gördüğüm kadarıyla. Herkes bu kadar net turkçe konuşamaz ve yazamaz, kaldıki ben doğma büyüme İstanbul'luyum. Diğer doğulu vesaire arkadaşlarada ayıp atmeyin. Konuşacaksanız Türkçeyi zevk için katledenler hakkında konuşunuz.

Değerli Arkadaşım,

Ben senin yerinde olsam artık bu konuya daha fazla yazmazdım. Seninki biraz "konuştukça/yazdıkça batmak" durumu gibi olmuş. Her an birisi çıkıp, şu yukarıda yazdığın mesajdaki hataları da bulup düzeltebilir.

Kimse kimsenin hangi coğrafi bölgeden olduğuyla ilgili tek satır bile yazmamış zaten; bu konudan ilk senin mesajında bahsediliyor. Asıl konu saptırma kokusunu ben bu "şuralı buralı arkadaşlara ayıp etmek" iddiasıyla aldım şimdi.

Herkes sadece gördüğü hataları yazıyor...

Ah ah ben ne diyorum, siz neler yazıyorsunuz. Keşke yüz yüze gelip bi sohbet imkanımız olsa..
    Ayrıca buraya yazma felan tarzı yazılar hiç hoş değil.

• kısaltmalara bişi diyemicem ama
    değil yerine dehil
    geldiğimde yerine geldihimde

tarzında yazı yanların doğrusunu bildiğini sanmıyorum
  • Ne fark eder. Aynı kapıya çıkıyor ikisi de.... X + 18 = 18 + X

quote:

Orjinalden alıntı: duff

ya bide 18+ doğru olan şekli yerine +18 yazıyolar gıcık oluyorum
  • Sevgili @videre, ayrıca sunu da eklemek isterim ki bu herkes tarfından bilinen birşeydir. Batıda her zaman daha düzgün duğuda ise her zaman batıya oranla daha kötü bir Türkçe kullanılır. Bu yeni birşey değil. Buna Şive derler. Ben asla bir ayırım yapmak istemedim, sanırım yanlış anlaşıldı. Bakınız birkez daha tekrarlıyorum, burda herkes Üniversite mezunu değil veya illaki okuyan adamın evinde bilgisayar olur diye bir kuralda yok. Adam ilkokul mezunudur öğrenememiştir tam anlamıyla noktalama işaretlerini vurguları vesaire. Dediğim gibi zevk için katledenlere yoğunlaşılırsa daha hayırlı bir konu olur kanaatindeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 30 Ağustos 2007; 0:44:02 >
  • quote:

Sevgili @videre, ayrıca sunu da eklemek isterim ki bu herkes tarfından bilinen birşeydir. Batıda her zaman daha düzgün duğuda ise her zaman batıya oranla daha kötü bir Türkçe kullanılır. Bu yeni birşey değil. Buna Şive derler. Ben asla bir ayırım yapmak istemedim, sanırım yanlış anlaşıldı. Bakınız birkez daha tekrarlıyorum, burda herkes Üniversite mezunu değil veya illaki okuyan adamın evinde bilgisayar olur diye bir kuralda yok. Adam ilkokul mezunudur öğrenememiştir tam anlamıyla noktalama işaretlerini vurguları vesaire. Dediğim gibi zevk için katledenlere yoğunlaşılırsa daha hayırlı bir konu olur kanaatindeyim.

katılıyorum...

• quote:

Orjinalden alıntı: __JV__

SAdece Ağız Alışkanlığını Klavyeye Döküyoruz.

O zaman sen git bizim Egelilere "Geliyom" Kelimesini "Geliyorum" diye söylettirmeye ÇAlış.

Yazmak farklı şey, konuşmak farklı şey.Şiveyi kağıda yansıtmamak gerek
  • quote:

Sevgili @videre, ayrıca sunu da eklemek isterim ki bu herkes tarfından bilinen birşeydir. Batıda her zaman daha düzgün duğuda ise her zaman batıya oranla daha kötü bir Türkçe kullanılır. Bu yeni birşey değil. Buna Şive derler. Ben asla bir ayırım yapmak istemedim, sanırım yanlış anlaşıldı. Bakınız birkez daha tekrarlıyorum, burda herkes Üniversite mezunu değil veya illaki okuyan adamın evinde bilgisayar olur diye bir kuralda yok. Adam ilkokul mezunudur öğrenememiştir tam anlamıyla noktalama işaretlerini vurguları vesaire. Dediğim gibi zevk için katledenlere yoğunlaşılırsa daha hayırlı bir konu olur kanaatindeyim.

Okuyup okumamak (okula gitmek anlamında), dili doğru kullanıp kullanmamanın mutlak garantisi değildir. Buna sonuna kadar katılıyorum. Örneğin, eserleri onlarca dile çevrilmiş, dünyaca ünlü edebiyatçılarımızdan Yaşar Kemal ilkokul mezunudur. Konuştuğu ve yazdığı Türkçe açısından benim çok beğendiğim Zülfü Livaneli üniversite mezunu değildir. Yani bu konuda tek belirleyici olan eğitim değil; sonuna kadar katılıyorum. Sadece, biraz alıgılayıcılarımızı açıp, yazılan ve söylenenlere daha dikkat etmemiz gerekir.

Benim iddiam şudur: Herkese açık bir şekilde (mesela bu forumda) fikirlerini söyleyen/yazan her kişinin söylediği ve yazdığı, her türlü eleştiriye açıktır. Buna tepki vermek yerine bundan faydalanmak gerekir. Herkesin söylediği/yazdığı, bir bakıma onun eseridir. Art niyetli olmayan bir insan da, kendisini geliştirip daha da ilerlemek adına, yapılan eleştirilerden ders çıkarabilmelidir.

Ziya Paşa ne güzel demiş bu konuda:

Ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz
    Görünür şahsın rütbe-i aklı eserinde

Saygılar...

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.