Şimdi Ara

Bedelli askerlik uygulaması sıfır araç satışlarını azaltır mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
0
Favori
3.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Lütfen bedelli askerlik konularını açmayın sinirden deli oluyorum. Askerlik yapmamak içinde vatan sevgisi, bayrak sevgisi ve en önemlisi Allah korkusunun olmaması demek. Böyle insanları Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından atılması ve bu ülkeden sınır dışı edilmesi gerek.

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Yeri değil ama dayanamadım. Bu bir sorun ise şikayet edebilirsiniz.

"Bedelli"den duyduğum üzüntü için yarın Cumhurbaşkanına, Başbakana ve Genelkurmay Başkanına kaygılarımı dile getireceğim bir mektup yazacağım ve klasik posta ile göndereceğim.

En azından bunu yapmam gerektiğine inanıyorum.

+ 1 Toplumun geneli sizin gibi düşünüyor buna "partili" bireyler de dahil

Bir çoğu böyle yapacaktır.
  • Bedelli Askerliğin araç piyasasına etki edeceğin ihiç sanmıyorum. Yukarda arkadaşlarında yazdığı gibi 30 yaş üstü insanlar iyi bir işe sahip olmalarından dolayı bu kadar süre askerliğini ertelemiş kişilerdir genel olarak. Böyle insanlar için otomobil oturma odasındaki TV den çokda önemli değildir. Halıhazırda mevcut bir araçları vardır zaten. Bedelli Askerlik parasıda otomobil ile ilgili kararlarını etkileyecek derecede fazla gelmez.

Bedelli Askerliği bende çok hoş bulmuyorum. Keşke Sivile Askerlik tamamen kalksa, Yalnızca Temel eğitim verilip Askleriği bu işi meslek haline getirmiş profosyonel kişilere bırakılsa. O zaman hem adalet sağlanmış olur, hemde şehit sayımız bu kadar artmaz. Terörlede daha etkin bir şekilde mücadele etmiş oluruz. Bu şekilde Parası olan Askerlikten yırtacak olmayan ise zorla gidecek. Hiçte adeleti gelmiyor kulağa.
    Kişisel düşüncemdir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: tahrikk

Dünya şartları değişiyor. Artık asker sayısından daha önemlisi askerin yetenekleri ve hareket kabiliyetidir. Daha küçük profesyonel bir ordunun masrafları az olur, daha güçlü olur.

O iş öyle olmuyor maalesef eğer öyle olsaydı dünyanın en büyük ordularına Çin ve ABD sahip olmazdı.
    Bkz:http://www.takvim.com.tr/Dunya/2011/07/21/dunyanin-en-buyuk-ordulari-listesi
    Aquila Non Capit Muscas- Vir Prudens Non Contra Ventum Mingit- Facito Aliquid Operis, Ut Semper Te Diabolus İnveniat Occupatum-Audaces Fortuna Juvat-Summum İus Summa İniuria- Aut Disce, Aut Discede, Manet Sors Tertia Caedi

• 30 yaş üstüne çıkarmışlar bedelli askerliği ( ki buna askerlik denmez 21 gün bile yapılmayacak çünkü satılık tezkere diyelim ) 25-30 yaşında olanlarada sen işini kur kaç kaçabildiğin kadar nası olsa çıkr bi şekilde diye beklentiye soktular , KEKLİKTEPEDE 24 şehidin olduğu zaman dışarıya eğlenmeye gidenlere sövenlerin şimdi bedelli askerliğe sevinip holeyyy çekmelerini hatta arabalar ucuzlar mı diye düşünenleri görünce hiç şaşırmıyorum burası türkiye çünkü ölen öldüğüyle kalıyor.................

Orijinalden alıntı: donanımcı123

quote:

Orijinalden alıntı: arjen553

quote:

Orijinalden alıntı: INTRUDERTR

quote:

Orijinalden alıntı: kommodor

460 bin kişiye hitap eden böyle bir uygulamanın sıfır araç satışlarını azaltacağını ve diğer taraftan da ikinci elde de araç bolluğundan dolayı fiyatların düşeceğini tahmin ediyorum..Yani her türlü otomobil fiyatları düşecek hatta konut fiyatları bile talep sayısı fazla olursa etkilenebilir..Sizler ne dersiniz?

adam doktor yıllık kazancı 120.000 tl askere gidecekti .1yıllık kazancıda olmayacaktı.

askerde doktora 2000 tl anca verirler 2x12 .24000 tl.

adam askere gitmeyince 96.000 tl kara geçiyor.40.000 tl bedelliye ödese 56.000 tl ne kar elde edecek

evde patlar araba satışıda.

zaten 30 yaş üzeri hala askere gitmemişler uzun süre eğitimi devam eden kişiler.bunlarda eğitimi yeşillik olsun diye almadı.

o nasıl bi doktormuşki hem uzman olup 10bin lira kazanmaya başlayacak hemde askerliğini yapmamış olacak

Arkadaş yazıyor işte kafasına göre. Doktor adam için askerlik falan problem değil, bedelli askerlik iş güç sahibi olupta işini gücünü bırakırsa zarar edecek kaldığı yerden devam edemeyecek insanlar içindir. Doktor adam zaten asteğmen olarak maaşını alıp krallar gibi yaşayacak (doğuda sınır bölgelerde görev yapan hekimlerimiz hariç ki onlarda maaş yönünden tatmin edilecek) 1 senelik yapacakları asteğmenlik düşecekleri askeri hastaneye hatta düşerlerse gatada doktorluk yapma fırsatı bulacaklar, referansları arasına bunları yazabilirler çünkü iş tecrübesidir o da, askerden döndüklerindede zorlanmadan atama alırlar yada özel hastanelerin birinde iş bulabilirler. Bu memlekettte doktor işsiz kalmaz siz doktorları düşünmeyi bırakın. Ben acil tıp teknikerliği okumadığım her gün için kendime küfür ediyorum, yaşadığım ilde 3 özel hastane acil tıp teknikeri arıyor aylardır bulamıyorlar

devlette ariyor acil tip teknikeri onlar da bulamiyor. geçen seferki alimlarda coğu kadro boş kaldi.

hala gec degil 2 sene sonra iş garanti

• gariban yapacak, zengin yatacak. yok böyle birşey...
    (diyen zihniyetin 2 günde çark ettiği bi ülke burası)
    o araba alınır mı? bu araba satılır mı? ona bu kadar para verilir mi? bu araba o kadar etmezz... sen olsaydın ne alırdın, ben olsaydım nasıl satardım. yok benim arabam çok yakıyor, şu marka olsaymış daha iyiymiş... şu para olsun az yaksın çok kaçsın parçası vergisi ucuz olsun, hemen elden çıksın, yok sen delimisin ona kadar arabamı yoktu... EL AYA ÇIKTI, BİZDE HEP AYNI TATAVA...
  • satışları %10-20 oranında düşürür diye tahmin ediyorum ve bu bedelli askerlik uygulamasına da şu resmi ekleyemeden edemiyorum
     Bedelli askerlik uygulaması sıfır araç satışlarını azaltır mı?

460.000x30.000=13.800.000.000 TL (Eski para ile 13 katrilyon 800 trilyon lira) Bu kadar para kasaya gireceği gibi bu kişiler de karavana yemeyecek. Yatak işgal etmeyecek. Elbise ve bot masrafı yapılmayacak.

Tek artı yönü bu.
  • benimde aklima bu geldi bugun, dun farkli dusunuyordum simdi farkli, bugun bir askerin 1 aylik istikaki 1250 civarinda devlete, harcansin veya harcanmasin orasi onemli degil devlet butce cikartiyor mu evet. simdi kari dusunun yaklasik 600 trilyonda devletin kasasinda kalacak bunlarin sayesinde, yoksa dedigin gibi, bot, spor ayakkabi, egitim elbisesi, esofman ivir zivir bi dunya masrafta olacakti, ordanda baya kar ettiler, tek tesellim bu

Millet şehit düşerken, oh ne güzel! Verecek 30.000 TL'yi yalandan kamp yapıp dönecek.

İnsanda biraz vicdan olur be. Utanmaz vatan hainleri.

Neymiş kariyer yapmışmış. Yerim öyle kariyeri. Burası Türkiye. İsviçre değiliz ki etrafımızda güzel ve zengin komşular yok.

Hergün terör olayları olabilen bir ülkemiz var.

Parası olanlara böyle kıyaklar yapılması herkesi, özellikle şehit analarını yaralıyor. Yeter.

Zaten hangi zenginin çocuğu bugüne kadar şehit düşmüş. Olan hep garibana.

Bu işin öbür tarafı da var. Para verip askere gittiğini zannedenler ve buna izin verenler öbür taratfa nasıl hesap verecekler acaba?

Kusura bakmayın belki biraz sert oldu ama içimden böyle geldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Şımarık pislikler için bedelli çıkartıyorlar. Adam gibi gitsinler askere kardeşim. Herkes gidiyor.

Millet şehit düşerken, oh ne güzel! Verecek 30.000 TL'yi yalandan kamp yapıp dönecek.

İnsanda biraz vicdan olur be. Utanmaz vatan hainleri.

Neymiş kariyer yapmışmış. Yerim öyle kariyeri. Burası Türkiye. İsviçre değiliz ki etrafımızda güzel ve zengin komşular yok.

Parası olanlara böyle kıyaklar yapılması herkesi, özellikle şehit analarını yaralıyor. Yeter.

Zaten hangi zenginin çocuğu bugüne kadar şehit düşmüş. Olan hep garibana.

Bu işin öbür tarafı da var. Para verip askere gittiğini zannedenler ve buna izin verenler öbür taratfa nasıl hesap verecekler acaba?

Maalesef kamp yapmayacak. Vezneye parayı ödeyip eve dönecek.

Konuya dönersek, araba satışları artsa ne olur, düşse ne olur. HER TÜRK ASKER DOĞAR sözü artık paran varsa yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Hergün terör olayları var. Doğru. Peki bu terör olaylarını sadece 2 ay temel eğitim almış bir askerle mi engelliyeceksin? Bu ülkede bir düğmeye basılsa 15 milyon asker çıkar. Fakat bize lazım olan 15 milyon asker değil. Bize lazım olan az sayıda ama profesyonel asker.

Benim Akrabalarımda 2 tane astsubay vardı. Teröristlerin nasıl eğitildiğini anlattı bize. Onun anlattığından alıntı yapıyorum.

Terörist eğitilirken şuna dikkat etmeleri isteniyormuş.

Karşı mevzide bir asker gördünüz. Oraya doğru fakat havaya bir el ateş edin. Eğer karşıdan otomatiğe alınmış şekilde arka arkaya mermi saydırılıyorsa o asker acemidir. Korkaktır.

Eğer sizin bir el ateşinize karşıdan da bir el ile karşılık veriliyorsa tecrübeli askerdir. Dikkatli olun.

Eğer sizin bir el ateşinize hiç cevap gelmiyorsa o kişi özel timdir. hemen o mevziyi terketmeye çalışın.

Bize lazım olan özel tim. Profesyonel asker. İki ay eğitimle dağa gönderilecek asker lazım değil bize.

• okuldan işten güçten çoluk çocuktan fırsat bulamayıp askere gidemedim demekte ne demek... madem okulu bitirdiniz kariyer yapacaksınız yada iş güç tuttunuz iş hayatına başlamadan askerliğinizi yapsaydınız,evlenmeden askere gitseydiniz, askerlikten kaçıyoruz askerlik yapmak istemiyoruz demiyorlarda saçma sapan bahaneler üretiyorlar, herkesin kendine göre bir bahanesi olur çoğunluk askerlik yapabildiyse bu akıllılarda zamanında yapabilirlerdi
    işin ekonomik boyutuna gelince şuna inanıyorum ki durumu iyi olan yani parası olanları saymıyorum züğürt olanlar bile bu parayı ayarlayıp gitmeyecekler.

Asker:son 5 taksit

Askerden kaçma girişimlerini alçaklık olarak görüyorum. Git 6 ay 1 sene yap gel.

İnsanın kaderinde varsa ölüm zaten gelir seni bulur.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.