Şimdi Ara

Bedelli Askerlik Kilo Problemi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
126
Cevap
3
Favori
74.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mylifesucks M kullanıcısına yanıt
    evet saçma bir durum var , muhtemelen bedelliden yararlanmazsan ve bir sonraki muayenede askerliğe elverişli çıkarsan normal yapmak zorunda kalırsın diyecekler
  • Selamlar,

    bir tanıdığım ASAL'da Albay kendisi sağlık sorularının süreci ile ilgili olarak kendisinin cümlesi şu şekilde oldu.

    - 3 sene muayneye girersin eğer ertelemeler devam ederse, bedelli para iadesi ve muafiyet verilir.

    Ancak bugün şubede memur ve orada yer alan askere sorduğumda bir bilgimiz yok denildi.

    Öğrenebildiklerim bu kadar, eğer başka bilgiler var ise okumayın yazın :)
  • Merhabalar,

    Ben hala cevap alamıyorum. Kaç farklı askerlik şubesi ile görüştüm. Detaylar net değil diyorlar. Deneyen yada bilgi alabilen var mı?
  • 3t3rnal kullanıcısına yanıt
    Ben de bugün aradım. (Daha önceden alınmış ertelemem vardı yani şu anda 1 yıllık ertelemenin içindeyim ben.) Bana buraya gelirsiniz, sevk yaparız, parayı ödersiniz, sağlık kontrolüne girersiniz, eğer askerlik yapmaya (yani temel eğitime) uygun görülmezseniz paranız iade edilir dediler.

    AMA belirtmem gerekiyor ki bunu söylerken pek kendinden emin konuşmuyordu telefondaki kişi. Yani ben önce erteleme süresindeyim bedelliden faydalanabilir miyim dedim evet dedi, sonra bunları anlatıp para iadesi olur dedi.

    Belli ki onlar da bilmiyor bir şey.
  • darsheas kullanıcısına yanıt
    Bende bugün şubeye gittim ve net bir şekilde ertelemeniz bitene kadar temel eğitime alınmazsınız ve ertelemeniz bittiğinde tekrar muayene olup askerliğe el verişli hale gelirseniz 21 gün askerlik yaparsınız gelmezseniz 1 yıl daha erteleme alırsınız ta ki muaf olana kadar dedi.



    Sizin dediğiniz mantığa uymuyor zaten hali hazırda erteleme varken neden muayene etsinler üstelik devletin amacı para kazanmak parayı neden geri versinler alan adamdan.
  • Dün bizim askerlik şubesini arayıp sordum bedelli de muayene oluyor muyuz diye "bedelliler muayene olmuyor başvuru yapıp para yatırıyosunuz sadece" dedi
  • Blackeagle0124 B kullanıcısına yanıt
    Dostum dediklerin harfiyen doğru ama bi konu hariç. Para mevzusu muallak.1 yıl sonundaki tekrar hastane raporunda bir daha bir yıl uzatma alırsan, para sana iade edilir dediler bana. Yani bedelliden yararlanamıyorsun dedi. Samsun Askerlik Şubesi.
    İşin Türkçesi; Ertelemiz varsa 15bin veriyoruz, muayeneye tekrar gittiğimizde sağlık sakımcası yoksa 21 gün Temel eğitim alıyoruz. Sağlık için mahsur varsa para iadesi alıp Bedelliden yararlanamıyoruz.
  • Benim kilo problemi nedeniyle Ocak 2019'a kadar sevk ertelemem var. 2007'deki askerlik şubesi muayenemi de sayıyolarsa 2. muayenede aldım bu ertelemeyi.

    Şimdi bedelli yapacak olursam uzaktan eğitime mi tabi olcam ?

    Yoksa burdaki bazı arkadaşlar " şimdi gene muayene olup uygun değildir kararı çıkarsa bir sene sonra tekrar muayeneye gireceksin uygun değilsen paran iade edilecek" demiş.

    Öyle mi olacak? Bu biraz saçma geldi bana ama.
  • Kilodan dolayı erteleme alanlar ile ilgili en net bilgi nedir ? Bu konuda oldukça farklı bilgiler var kafa karışıklığı oluşturuyor.
  • Selamlar,
    Farklı illerde ki askerlik şubelerini arayarak en son aldığım bilgi:

    Daha önce erteleme alanlar, 15.000TL ücreti ödeyip bir sonraki kontrol tarihini bekleyecek. (örneğin ben geçen sene aralıkta ilk bir yıl ertelememi almıştım. Bu sene aralık ayında ikinci kontrolü beklicem.)
    Eğer kilo verdiyse yada sorunu düzeldiyse doktor tarafından askerliğe uygundur belgesi alıp 21 günlük temel eğitime gideceğiz.

    Ama sorun şu aşamada başlıyor.

    Eğer doktor bir yıl daha erteleme verirse nasıl olacak? yada normalde kilo yüzünden muafiyet 3 yıl sonunda alınıyor, 2. muayenede doktor elverişli değil diyebilecek mi?

    Bu soruyu sorduğum 5ten fazla askerlik şubesi onu bilemeyiz doktor kararına bağlı diyor ama çıkarılan yasada ki açık nokta bu ve hala netleştirilmedi.
    Öğrenen yada deneyen olursa yazarsa seviniriz.
  • Merhaba arkadaşlar, bende kg probleminden muzdaribim. 91 dogumluyum, boy 1.72 kg 113 ve tecilliyim Ocak 2019'a kadar, bugune kadar hiç muayene de olmadım.. Kaç defa askerlik şubelerini aradım bilgi almak için bu durumla ilgili ve onlarında net bir bilgisi yok. Bu konuda bilgi alabilen arkadaşlar varmı? Gelişmeler ne durumda bilgilendirebilirseniz çok iyi olur.
  • Rodimus01 kullanıcısına yanıt
    hocam bedelliye başvuruyorsunuz, muayene ediyorlar, kilo sınırını aşmışsanız 1 yıl erteleme alıyorsunuz. 1 yıl sonra normal kiloda olursanız 21 günlük eğitim yapıyorsunuz, olmazsanız 1 yıl daha erteleme veriyorlar. 1 yıl sonra normal kiloda olursanız 21 günlük eğitim yapıyorsunuz, olmazsanız ya çürük alıyorsunuz ve paranız iade ediliyor ya da 21 günlük eğitimden muaf olarak bedelliden yararlanıyorsunuz.
  • Mithellius M kullanıcısına yanıt
    Peki bu kesin bilgimi hocam? Cok sacma geldi yav, bu devlet islerine cidden akıl ermiyor. Kardeşim ben paramı veriyim 21 günden muaf tut işte, ne alakasi var 3 yil beni bekletmenin. Vallahi komedi yahu, umarim bi düzenleme olur bu konuda
  • Mithellius M kullanıcısına yanıt
    Zaten normaldede süreç öyle üstüne para vermek akıl mantık işi değil.
  • Mithellius M kullanıcısına yanıt
    Hocam bilmediğim için soruyorum. Sürecin böyle olduğundan emin misiniz? Aynı sorun bende de olabilir, bazıları bedelliden faydalanamazsınız para iadesi yapılır 1 sene sonra uygunsanız normal askerlik yaparsınız demiş. Açıkçası saçma geldi bu biraz da korkuttu.
  • Arkadaşlar merhaba, Bugün izmir askerlik şubesine gittim. Bende de Kilodan dolayı Şubat 2019'a kadar erteleme var. Bedelli için nasıl yol izlerim diye sordum. "Başvuru yap parayı yatır, Şubay ayında muayene olacaksın. Elverişsizdir raporu verirlerse paranı iade edeceğiz" dedi. İlk ertelemem olduğunu söyledim. Doktura bağlı olarak elverişsizdir raporu verebilir dedi. Eğer tekrar erteleme olursa? diye sorduğumda ise, paran kalır. Raporunu aldığında iade ederiz dedi. Normalde muaflık için zaten aynı şekilde beklemiyormuyuz? 3 yıl bekleyeceksem neden para yatırıyoruz? yada benim durumumda olanlara direk muaf raporu mu veriyorlar bedelli başvurusundan dolayı? Netleştirebilen yada tam olarak bilen varmı?
  • Aynen benim aldığım cevaplarda o şekilde oldu.

    Bir yıl ertelemesi olup bedelli işlemlerini yaptıran biri varsa bize buradan açıklasa durumu çok seviniriz.
  • http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=134816142
    @togy_35
    @3t3rnal



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cigkoftelover -- 3 Eylül 2018; 16:32:04 >
  • Hala net birşey yok deneyen olursa yazsın lütfen
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.