Şimdi Ara

Bedelli askerlik başvuru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, bedelli askerliğe başvuru yapacağım ama en erken ne zaman gidebilirim bilgisi olan var mı? Bir an önce askerliğim bitsin istiyorum yıl bitmeden gidip yapıp gelebilir miyim nasıl oluyor süreç, başvuru yaptıktan sonra ücreti ne zaman yatırıyoruz sonrasında ne gibi işlemler oluyor lütfen bilen birisi yardımcı olabilir mi?

Hizmet tercihini şubattan başlar aralığa kadar sıralarsınız. Ocak ayını başa almayın sisteme rastgele bir aya atabiliyor.

3 hafta önce yazmışım
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/162324056

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 6 Kasım 2025; 17:13:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam ben 2025 bitmeden gitmek istiyorum bu mümkün mü yoksa benim elimde olan bir şey değil mi? bir an önce halletmem lazım yarın askere gel deseler giderim aciliyetim var çünkü. 2026 ya kalmak istemiyorum. Eğer mümkün değilse sıralamada ocak ayını başa koyma demişsiniz kesin mi rastgele bir aya atıyor. atmama ihtimali var mı? ocak-şubat-mart-nisan-mayıs-haziran diye seçerim diye düşünüyorum. sizin dediğiniz gibi ocak ayını seçsek bile rastgele bir aya atar diye şubat-ocak-mart-nisan-mayıs-haziran diye seçsek olur mu bu şekilde. muayenede ne yapacaklar hastaneye sevketmeden halledilir mi hemen. herhangi bir tahlil filan istiyorlar mı? internetten baktım da 2025 celp dönemi tarihlerinde aralık 2025 sevk tarihi 04.12.2025 olarak gözüküyor. bu tarihe yetişme imkanım var mı? yoksa tamamen şans mı? bir de yönlendirdiğiniz linkteki videoyu izleyemiyorum.

Bedelli başvurular sene boyunca alınır, ertesi yıl askere gidilir.

Şu tarih itibarıyla ne bedelli ne de 6 ay er olarak 2025te gitme şansınız yok.

Ocak ayında bedelli celbi olmadığı için sistem rastgele atıyor. Geçen senelerde bunun örneğini gördük.

Eğer istediğiniz ay çıkmazsa 3 kez değişiklik hakkınız var. Ama bedellide her celbin / ayın bir kotası var. Genelde şubat - mart aylarında boşluk olmuyor.

Hocam öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. aklıma takılan birkaç soru daha var. en son ne zaman parayı yatırmalıyız? aralığın sonunda yatırsak oluyor mu? erken parayı yatırmanın şubat, mart ayında askerlik yapmak için avantajı oluyor mu yoksa öyle bir şey yok mu? ocakta kura mı çekiliyor neye göre herkesi gitmek istediği ayda gönderiyorlar? bedelli başvurusu yapıp çıkmama durumu oluyor mu olursa bu durumda ne oluyor 2026 da tekrar başvuru yapıp 2027 de mi gidiyoruz? 2026 ocak ayında bedelli başvurusu yapılıyor mu? yapılıyorsa sizin söylediğiniz gibi ocak ayında bile başvuru yapsak 2027 de mi askerliğimizi yapabiliyoruz.

• Yasada geçse de 2019'dan beri kura olmadı. Parasını veren herkes gitti. Geçen sene 25-30 milyar TL para toplandı. Gerekirse daha az (6 ay) er alırlar (ki öyle yapıyorlar) yine de kuraya gitmezler. Msb faaliyet raporlarında yıllık sayılar veriliyor, nette bulabilirsiniz.

Parayı erken veya geç yatırmanın bir avantajı yok. Normalde başvuru sonrası ödeme yapmak için 2 ay süre veriliyor. Ama 31 aralığa 2 aydan az kaldığından şuan için süre sınırı 31 Aralık 2025.

Ocak 2026da başvuran 2027de askere gidecek.

1 ocakta zam geleceği için, sistemi 1 hafta kadar kapatıyorlar. Ocakta enflasyon oranı açıklanıp memur maaş zammı belli olduğunda sistem açılıyor. Ondan sonra hizmet tercihi ve para yatırma işlemleri yapılabilir.

hocam merhaba, tecili iptal edip bedelliye başvurmak istiyoruz muayene felan bu işler toplam kaç gün sürüyor acaba.

tecil iptali edevletten oluyormu

Bedelli askerlik erteleme
    geçen hafta açıldı
    Askerlik
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Akhenatonnn kullanıcısına yanıt

Direkt edevletten yoklama başvurusu yapabilir. Sağlık muayenesinden geçtikten sonra tecil otomatik iptal olur.

Hastaneye sevk durumu olmazsa en kötü 3-5 güne tüm süreç hallolur.

Bu videoda süreci anlatıyor.

CB Dijital Dönüşüm Ofisiyoutube
    Tüm Askerlik İşlemlerini Tek Ekranda Toplayan #Askerliğim Bütünleşik Hizmeti Nasıl Kullanılır? Yoklama Dönemi ile ilgili tüm işlemlerinizi askerlik şubelerine gitmeden @ekapi'da tek ekran üzerinden nasıl gerçekleştirebileceğiniz ile ilgili detaylar videomuzda.
    https://youtu.be/EpZGVUYFgko?si=ksP9Tw9AjI13vnre

• bilgili birisi lütfen aydınlatsın, 22 ocakta bedelli yerleri açıklanıyor , askerlik başvurum vardı ancak bedelliye çevirirsem 22 ocağa kadar işlemleri tamamlarsam bu sene içinde gidebilir miyim? amacım 2026da gitmek 2027ye kadar beklemek istemiyorum.

teşekkürler

Hocam yukarıda bir arkadaşımız da yazmış sene içinde alınınca diğer seneye tercih yapılıyor, askerlik şubeye giden bir arkadaşım da benzer bir durum için gitti ve devreden sene için bedelli tercihi yapıldı. Siz yine de bağlı olduğunuz askerlik şubesini mesai saatleri içerisinde arayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taklacı07 -- 15 Ocak 2026; 14:58:56 >

Bildiğim kadarıyla imkansız.

Hangi yıl para yatırırsan sonraki yıl gidiyorsun.

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.