Şimdi Ara

BEDAVA SSD HIZI :) RAMDISK'e Google Chrome portable kurun SSD den daha hızlı internette gezin ;) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
2
Favori
3.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Chrome yerine firefox kursak sorun olur mu? birde 4gb ram var benim sorun cıkarırmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: emmre129

Chrome yerine firefox kursak sorun olur mu? birde 4gb ram var benim sorun cıkarırmı?

firefox portable indir hocam paşa paşa kullan ;)
  • sayfayı yer işaretlerine ekleyimde akşam denerim 16 gb 1600 lük ram var makinada 2000 ni denerim bakalım neler olacak =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: TITAN291

sayfayı yer işaretlerine ekleyimde akşam denerim 16 gb 1600 lük ram var makinada 2000 ni denerim bakalım neler olacak =)

dene hocam çok hızlı olduğunu göreceksin :)
  • aslinda bu teknolojiden faydalanmak gerek cunku hala hdd ler gelismedi mantik ayni yalniz sunu merak ettim ssd de veri silinmiyorda ramde neden siliniyor ayni teknoloji degilmi ssd yi nasil yapmis adamlar (:

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: THEDONANIM

quote:

Orijinalden alıntı: emmre129

Chrome yerine firefox kursak sorun olur mu? birde 4gb ram var benim sorun cıkarırmı?

firefox portable indir hocam paşa paşa kullan ;)

Bir sorum daha olacak benim 4gb ram var bunun 1gbsini ayırsam içine firefox portable kursam o 1gb sadece orayamı gidecek yani bana 3 gbmi kalacak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Technical.assistance

aslinda bu teknolojiden faydalanmak gerek cunku hala hdd ler gelismedi mantik ayni yalniz sunu merak ettim ssd de veri silinmiyorda ramde neden siliniyor ayni teknoloji degilmi ssd yi nasil yapmis adamlar (:

veriler silinmiyor hocam c ye yedek atıyor pc kapatırken ve açılırken de ordan okuyup ramden devam ediyor ;)

ramde veriler normal kalamaz çünkü elektirikle hafıza çalışır ramde elektrik gidince (pc kapanınca ) veriler de gider. ama bu sistemle asla ama asla kayıp olmuyor. ramdisk güzel bir çözüm :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THEDONANIM -- 5 Eylül 2014; 21:01:46 >
  • ramdiski 16 gb ve üzeri ramlere sahip olanlara tavsiye ederim.daha az rame sahip olanlar ssd veya harddiskleriyle devam etsinler,zira 5400 rpm 8 mb cache li harddiskimde bile yeterince hızlı küçük programlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: canguler917

ramdiski 16 gb ve üzeri ramlere sahip olanlara tavsiye ederim.daha az rame sahip olanlar ssd veya harddiskleriyle devam etsinler,zira 5400 rpm 8 mb cache li harddiskimde bile yeterince hızlı küçük programlar

4 ve üstü tavsiye ediliyor hocam. 8 olanlar da yapsınlar. tabi 16 ve üzeri olanlar tadından yenmez

ayrıca 5400 rpm ya da 7200 rpm de internet siteleri bazen gecikmeli açılıyor internet hızlı ama hdd hızı yetişmiyor anında açmaya. bu durumda ramdisk bu engeli kaldırıyor ortadan. deneyin gürün :)
  • THEDONANIM kullanıcısına yanıt
    1 saniye fazla beklemek insanlarda sorun teşkil ediyorsa yazık derim.sabır falan kalmamış kimsede.
    benim demek istedigim ssd de nasil veriler silinmiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

1 saniye fazla beklemek insanlarda sorun teşkil ediyorsa yazık derim.sabır falan kalmamış kimsede.

1 saniye değil hocam bazı java ve benzeri uygulamaların yoğun olduğu sitede site ağırlaşması tam bir ızdırap ve 2-3 saniye bile fark ediyor artı ağır ağır ilerlemesi cabası. bu yüzden ne kadar hız o kadar iyi ve zevkli internet sörfü demek. kurun dediğimi anlayacaksınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Technical.assistance

benim demek istedigim ssd de nasil veriler silinmiyor

SSD farklı bir mekanizma da ondan hocam.
    ramdisk olayını 2 sene önce öğrendim ve denedim.benim için birşey farketmedi.ram ziyan olmasın dedim
  • quote:

ramdisk olayını 2 sene önce öğrendim ve denedim.benim için birşey farketmedi.ram ziyan olmasın dedim

SSD varsa zaten fark etmez hocam. bir de eğer işlemciniz hızlı i7 gibi bi işlemci ise HDD sizi geride tutar. bu durumda ramdisk ilaç gibidir. ama işlemciniz düşük veya orta modellerse o zaman ramdiskten belki faydalanamamış farkı hissetmemiş olabilirsiniz.
    athlon II X4 640 işlemcim var.google chrome un 10 tanesini aynı anda yüksek performanslı çalıştırıcak bir işlemci.dediğim gibi,chrome gibi hızlı çalışan bir uygulama için gereksiz.daha zorlu programlar için kullanılmalı ki onlar içinde 16gb ve üzeri ram lazım
  • quote:

athlon II X4 640 işlemcim var.google chrome un 10 tanesini aynı anda yüksek performanslı çalıştırıcak bir işlemci.dediğim gibi,chrome gibi hızlı çalışan bir uygulama için gereksiz.daha zorlu programlar için kullanılmalı ki onlar içinde 16gb ve üzeri ram lazım

athlon II X4 640 ile bi işe yaramaz hocam kullanmadan i5 ve i7 sistemlerde yorum yapmayınız rica ediyorum sizden. bu sistemin amacı işlemci, güçlü ama hdd yetersiz ve geride tuttuğunda yapılıyor. kendi gözlerimle görüyorum bunu. siz düşük sayılabilecek bir işlemci ile tabiki tam randıman alamamışsınız. onun için boşuna nefesinizi yormayın i5 ve i7 kullanmadan. bu sistemin amacı hdd hızı işlemciden yavaş olduğu için güçlü işlemcilerden randıman alamayanlar için.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.