Şimdi Ara

BBC “Inside The Human Body” belgeseli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar birkaç gündür ntvde yayınlanan bbc “Inside The Human Body” belgeselinde sürekli bir yaratılmadan bahsedildiğini gördüm.
    orjinal seslendirmede veya metinde de bu geçiyor mu? yoksa bizim çevirmenler işgüzarlık mı yapmışlar?
    içerik olarak çok güzel belgesel izlemenizi tavsiye ederim.

• ntvde olduğu için kendilerinin ekleyeceğini hiç sanmam ama eğer izlediysen başka bişeyde denemiyeceğini görmüşşündür zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi punkandroll -- 3 Temmuz 2011; 15:30:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: punkandroll

ntvde olduğu için kendilerinin ekleyeceğini hiç sanmam ama eğer izlediysen başka bişeyde denemiyeceğini görmüşşündür zaten

Tabii canım, o kadar karmaşık yapı nasıl olur da kendiliğinden oluşur değil mi,maazallah çarpılıveririz aksini söylersek!

@carl johnson

Orijinalini bulup izlemek lazım,hangi bölümlerde olduğunu söylerseniz vakit bulduğumda sizin için bakabilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: yido2

quote:

ntvde olduğu için kendilerinin ekleyeceğini hiç sanmam ama eğer izlediysen başka bişeyde denemiyeceğini görmüşşündür zaten

Tabii canım, o kadar karmaşık yapı nasıl olur da kendiliğinden oluşur değil mi,maazallah çarpılıveririz aksini söylersek!

@carl johnson

Orijinalini bulup izlemek lazım,hangi bölümlerde olduğunu söylerseniz vakit bulduğumda sizin için bakabilirim

İnsanların inanışlarıyla dalga geçer gibi bahsetmek çok büyük edepsizliktir

• Seslendirmeleri NTV değil de başka bir kuruluş yapıyor, ardından kanallara dağıtıyor olabilir.

National Geographic'in evren belgesellerinde de sürekli "yaratılış" kelimesinin kullanılıyor olması dikkatimi çekmişti. Yayını İngilizce'ye çevirdiğimde "beginning", "inception", "birth", "preface", "inauguration" ve "onset" gibi sadece "başlangıç" anlamına gelen, altında bir ima bulunmayan kelimelerin kullanıldığını görmüştüm.

Altında ille de bir sebep aramaya gerek yok, belki ağız alışkanlığından dolayı bu şekilde tercüme ediliyor olabilir.
  • http://www.youtube.com/watch?v=DSDDdvynU4A&feature=player_detailpage

dk 2.06 da "begins" kelimesi kullanılmış.Yaratılış olarak çevirmek için şahsi kanaatim bayağı bir zorlamak gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultramarine caeruleum -- 6 Temmuz 2011; 8:48:42 >
  • Pazar gecesi NTV de embriyonun oluşması çocukğun dogması anlatılıyordu. Yaratılma sözleri geçmedi. Çeviri yapanlardan kaynaklanmıyor size verilen izlenim. O kadar güzel ve görsel anlatılmış ki hayran kalmamak elde degil. Ve çok gelişmiş bir düzen. Bunu HY görse seslendirse ne farkeder. Sadece mucize sözünü kullandı mı alsana HY videosu. Bu sözler kullanılmasada hiçbirşeyin tesadüf olamayacagı bir sistem anlatılıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpay86

http://www.youtube.com/watch?v=DSDDdvynU4A&feature=player_detailpage

dk 2.06 da "begins" kelimesi kullanılmış.Yaratılış olarak çevirmek için şahsi kanaatim bayağı bir zorlamak gerek.

@alpay86
    Linkinize mesaj attıktan sonra baktım. Seyrettigim belgesel buydu.
  • tarih ve saatini verebilirmisiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertblade

tarih ve saatini verebilirmisiniz?

Ben geçen pazar saat gece 3 ten sonra seyrettim. Uyyku tutmadı ona baktım. Gece yaısı yani. Tekrarıdır muhtemelen. Nette NTV yayın akışında bulabilirsiniz belki. Haftalık program akışını takip edin. Alpay86 nın linki ingilizce. TV de ise Türkçeydi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ar_tryk

quote:

Orijinalden alıntı: mertblade

tarih ve saatini verebilirmisiniz?

Ben geçen pazar saat gece 3 ten sonra seyrettim. Uyyku tutmadı ona baktım. Gece yaısı yani. Tekrarıdır muhtemelen. Nette NTV yayın akışında bulabilirsiniz belki. Haftalık program akışını takip edin. Alpay86 nın linki ingilizce. TV de ise Türkçeydi.

teşekkürler yayın akışı linkini bulamadım ntvde tekrar bir arayım. bulunca yazarım buraya da.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SSH

Seslendirmeleri NTV değil de başka bir kuruluş yapıyor, ardından kanallara dağıtıyor olabilir.

National Geographic'in evren belgesellerinde de sürekli "yaratılış" kelimesinin kullanılıyor olması dikkatimi çekmişti. Yayını İngilizce'ye çevirdiğimde "beginning", "inception", "birth", "preface", "inauguration" ve "onset" gibi sadece "başlangıç" anlamına gelen, altında bir ima bulunmayan kelimelerin kullanıldığını görmüştüm.

Altında ille de bir sebep aramaya gerek yok, belki ağız alışkanlığından dolayı bu şekilde tercüme ediliyor olabilir.

bu detay üzerine aslında yeni bir konu açılması dikkat çeker. gerçekten yanlı bir tutum mu var yoksa bir değişim rüzgarları mı esiyor. bir esinti varsa da bunun kaynağı nedir, neler oluyor? şeklinde gidişat incelenebilir. ntv kanalı en tv idi şimdilerde ise nedense bazı durumlara göre ne tv oldu şeklinde eleştiriler almıştı. bence sebep aranması lazım. evrilme ve yaratılış birbirine zıt iki kelimedir. aslında şu da var, yani ben ntv' yi bu tarz yayını ile yaratılışcı gördüğümü söyleyemem. çünkü gerek bu ntv, gerek national, gerek science ve gerek discovery de diyebiliriz yaratılışdan çok evrimci takılmıştır herhalde. bence esas kaynağına bir mail atıp sorulsun. nedir bu değişklik ne oldu size diye.. ya unutuyordum bir de tübitaka sormalı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speakerphone2010 -- 7 Temmuz 2011; 20:43:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: komodo ejderhası

quote:

Orijinalden alıntı: yido2

quote:

@carl johnson

İnsanların inanışlarıyla dalga geçer gibi bahsetmek çok büyük edepsizliktir

Özür dilerim ya çok edepsizlik ettim Basit bir cümleyi bile nasıl bir ahlak dersine dönüştürüyorsunuz anlamıyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.