Şimdi Ara

Bazı yazarların sayfa sayısını arttırmak için gereksiz ayrıntılara girmesi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Okuduğum kitaplar da nadiren rastladım fakat birkaç gün önce Amin Maalouf - Semerkant kitabına başladım. Kitap çok güzel ilerledi. 170 sayfada çok güzel anlatmış Ömer- Hasan - Nizam üçlüsünü.
    Lakin 170.sayfadan sonra Kitabı nasıl yazıldığını anlatmış. Yani tam o eski havaya giriyorsunuz keşke hiç bitmesin diyorsunuz sonra birden günümüze 1900 lü yıllara geliyor ve benim nazarımda sıkmaya başlıyor. Gelinse bile bu kadar uzun yazmamalıydı.Hem de 100 sayfayı aşkın bir tutarda! 15-20 sayfada anlatılacak bir olayı bu kadar sayfalara yaymanın amacı nedir anlayamadım. Keşke böyle bir işe girişmeseydi dedim içimden. Kitabı kötülemiyorum burada, bana göre konunun dışına çok fazla çıkmış kitabın yarısından itibaren. Kısa bir yazı ile bitirmeli idi. Eğer kısa kesse idi benim nazarımda mükemmelliğe ulaşabilirdi.

Aslında Saint-Exupéry'in çok güzel bir sözü vardır bununla ilgili: "Mükemmelliğe, yazıya eklenecek hiçbir şey kalmadığında değil, yazıdan çıkarılacak hiçbir şey kalmadığında ulaşılır."

---------------
    Ayrıyetten bu konu üzerine okuduğum 2.kitaptı. Eğer bir kıyaslama yapılacaksa Vladimir Bartol - Fedailerin Kalesi Alamut kitabı daha iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi La Haine -- 25 Mayıs 2015; 11:53:59 >

• Çok doğru yazmışsın. Ve söz muhteşemmiş gerçekten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

pırıl pırıldır Moskova...
  • quote:

Orijinalden alıntı: DegmesinYagliBoya

Senin gereksiz gördüğün ayrıntılar belki de çok güzel bilgiler içeriyordur ?

Bilgi istesek o konu ile ilgili bilgi veren kitapları okuruz. Romanın konusuyla alakası olmayan bir yığın bilgiyi kim ne yapsın?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: KontDantes

Şibumi de bir mağara tasviri var ki off! İnanılmaz gereksiz, uzun ve sıkıcı.

Aynı zamanda İki Şehrin Hikayesi de öyle. Adam para basmak için yazmış da yazmış ama gram sürükleyiciliği ya da edebi tadı yok. Sadece kitabın en başı "Tüm zamanların en iyisiydi, tüm zamanların en kötüsüydü..." girişi güzeldi o kadar. 150.sayfada bıraktım, zaten 400 küsürlük kitap ilk 150 sayfasında okuyucuyu içine çekemiyorsa sıkıcıdır.

İk şehrin hikayesini mi para kazanmak için yazmış? Edebi bi yanı yok mu? Pardon mesleğinz nedir merak ettim. Eleştirmen misiniz? Yazar mısınız? Edebiyatçı mısınız? Adam Fransız devrimi'nin öncesini ve yaşandıgı andaki olayları çok iyi bi kurgu ile yazmış. Dediğiniz kitap üniversitelerde edebi eser diye okutuluyor. Hani o profesörler filan okutuyor. Bence siz kitaptan anlamıyorsunuz diye böyle saçma bi yorum yapmışsınız. Kitap bana hitap etmedi, sevemedim demek ayrı, böylesne (ilber oltaylının dediği gibi) cahilce yorum yapmak ayrı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.