Şimdi Ara

Bazı insanlar niçin ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • kardeşim konu erkeklerin yada kızların kime yalakalık yaptığı değil.
    bu davranışların kaynağı...
    istersen biraz oku.
    quote:

Orjinalden alıntı: cengizevci

BENCE YANLIŞ DÜŞÜNÜYORSUNUZ ARKADAŞLAR.. GÜNÜMÜZDE KIZLAR YALAKALIK YAPIYOR ERKEKLERE.. TABİ SİZİN DEDİĞİNİZ GİBİ ERKEKLERDE VAR FAKAT GÜNÜMÜZ KIZLARI KENDİNİ AĞIRDAN ALMAK YERİNE ERKEKLERE YILIŞIYOR.

• Ben niye alınayım ki arkadaşım,bahsi geçen konunun benimle tabiki bir alakası yok,ben sadece bazı şeyleri kendimi örnek gösterip yazdım,bir savunma yazısı değildir yani benim yazdıklarım
    Genel anlamda insanların ne düşündüklerini sadece kendi inandığım değerler doğrutusunda bakmaya çalıştım,ama bu size göre benim üzerinde durduğum noktayla gene her şekilde çelişiyor,buna saygı duyarım,ama karşımdakinden de aynı şeyi beklerim.Erdemli olmayı,erdemlilik,ahlaklılık,iyi insan olmak,hep iyi vede doğru olan değerlerden bahsediyoruz değilmi,bende bunu sınıflandırmamak,sadece belli bir düşünceye hizmet etmesinin ne derece doğru olduğnu söylemek adıma kendimi örnek gösteriyorum,ama bu sana göre doğrudur,başka birine göre yanlıştır,mesele bu değildir,erdemlilik=islamiyettir(veya erdemlilik=herhangi bir dinsel inanış ise) deniyorsa,benimde bununla ilgili söyleyecek bir düşüncem tabiki var.Ama bu düşüncem belirli bir sınıflandırma yapmak değil,aksine eşittirin karşılığında bulunan değerlerin ne kadar farklılık gösterebileceğinin bir düşüncesidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rashamon -- 26 Haziran 2006; 13:53:04 >

• o söylediğin eşittirin karşılığında bulunan değerlerin farklılıkları nedir sence?
    SAYGILAR
  • Butür konularda dini neden hemen önplana çıkarırlarki bilmem..arkadaş tek düşünce gibi yazmış şöyle diyebilirdi islamdaki kültür, edep,erdemlik daha etkin.+ bizler müslüman bir ülkedeyiz yukarıda konu başlığı' nda sıralanan eylemler neden çok fazla ,bana göre şu medyanın düzenini ele alalım başta bu geliyor diğerlerinide sıralayla tartışalım.
  • Devam Edebiliriz. . .
  • Kızlara yakakalık yaparak yada daha aktif görünerek karşı taraftakini etkileme günümüzde prim yaptığı için herkes bu yolu tercih ediyor. Bu şekilde davranırsam başarılı olurum diğerleride aynı yolu izleyip başarılı oldular düşüncesiyle herkes kendinden farklı davranma yolunu seçiyor..

Efendi oturmak sus pus oturmak günümüzde salaklıkla saf'lıkla eşdeğer bir konumda olduğundan, toplum'un önyargılarının altında ezilen bireyler bu şekilde bir davranış yoluna giriyorlar. Bu şekilde davranarak toplumdan alkış toplayıp kendilerine olan güvenlerini tazeliyorlar bir şekilde sunni bir mutluluk havasına giriyorlar.

Genel toplum düşüncesini çok umursayan insanlar bu şekilde davranmaya kendilerini mecbur hissediyorlar..
  • quote:

Orjinalden alıntı: C4

bazı insanların niçin hangi şekillere girdikleri neden sizi bu kadar sıkıntıya soktu? yazınızda hep niçin ler var hiç bir çözüm önerisi yok. bir başkası da daha önce bir terminalde yatıp kalkan evsiz vatandaşlardan iğrendiğini yazmıştı burada. ben de ona "iğreneceğine onlar için bir şeyler yapmaya çalışsaydın" demiştim. size de gözünüzü insanların bu olumsuzluklarına dikeceğinize onları bu olumsuzluklardan kurtaracak çareler aramanızı tavsiye ediyorum.

kendi insanını bu şekilde yerden yere vuranlara çok kızıyorum. bu şekilde nereye varılabilir ki? cami imamı dayanmayan camiler bilirim. her gelen imam cemaatın eleştirilerine kurban gider yerine yenisi gelir o da aynı akibete uğrar. şimdi denilebilir ki "ne yani, olumsuzlukları vurgulamayalım mı?" vurgulayın ama çözüm önerileri ile birlikte vurgulayın. "bunlardan tiksiniyorum" tarzı ile bir yerlere varılamaz.

"eminim siz de bu tarz davranışlara denk gelmişsinizdir" diyorsunuz ya, emin olunuz ki hafsalanızın alamayacağı tiplerle ve davranışlarla her gün karşılaşıyoruz ama onları bu şekilde yazmak yerine, yerinde kendilerine "böyle yapma" diye ikaz ediyoruz. korkmuyoruz çekinmiyoruz kime ne söylenmesi gerekiyorsa yüzlerine söylüyoruz ister anlıyor isterse anlamıyor. ama kuru kuruya ona yalaka, buna sahtekar etiketi yapıştırmıyoruz.

toplumdaki değişimin neyine dikkat çekeceksin ki, toplumdaki değişikliğin sebebi sensin, benim, o. başkası değil. kendimizi değiştiren bizleriz. birbirimizi ikaz etmek diye bir kültürümüz vardı bizim onu kaybettik. yerine de birbirimizi ikaz etmeden birbirimizin ayıplarını sayıp dökmek diye bir kültür geliştirdik.

kaç kere çevrenizde gördüğünüz yanlışları "ne yapıyorsun, bu yaptığın yanlıştır" diye ikaz ettiniz? bizim insanımız bunu yapmaz. ama gider arkadaşlarının yanına "yahu adam şöyle şöyle yapıyor, ayıptır günahtır kardeşim" diye söylenir.

sorunlar söylemekle çözülür söylenmekle değil.

Konuya el atmak lazım şeklindeki yaklaşımın son derece doğru.Fakat bu tek başına olacak iş değildir. Aslında dediğin gibi insanları aşağılayarak pek bir yere varılmaz. Ama hoş görmek kadar tehlikeli değildir bu durum. Zamanla gözümüzün ve düşüncemiz maal esef pek çok bu neviden şeye alışmak durumunda kaldı.

Bizi öncelikle kendimizi düzeltmemiz lazım. Bence en büyük hatayı burada yapıyoruz.Şunu örnek vereyim ki buda hepimizin başına çok defa gelmiştir ve gelmeyede devam edecektir.Bir ihtiyar karşınıza çıkar ve bir durum için şöyle yap der. Siz daha doğru olduğunu düşündüğünüz şeyi söylediğinizdede ben tecrübeli görmüş geçirmiş adamım. Çok bilen çok yanılır.Bu tür sözlerle size kendisini dinlemeniz gerektiği düşüncesini mesajını iletmeye çalışır.Burada çok önemli çok ince bir yanlış var. Evet tecrübe ve yaş önemlidir. Ama hayatta ne ile karşılaştığınızdan çok karşılaştığınız şeylerden ne dersler çıkardığınız yada onlara karşı sergilemeniz gereken duruşu gösterip göstermediğiniz önemlidir. Ve bunları yapmışsanız yanınızdaki insanlar üzerinde yaşayışınızın tavırlarınızın sözlerinizin hayranlık uyandıran bir etkisi olur. Siz ağzınızı açtığınızda hemen kulak kesilir sizin gibi olmaya çalışır sizi örnek alır ve toplantılarında arkadaş meclislerinde hep sizden bahsederler. Bu arkadaşlarınızıda etkiler. Demekki böyle davranınca böyle olunca insanlar bana daha bir saygı gösterecek diye düşünürler.İşte bu durumu oluşturacak karaktere ulaşabilen insanların sayısı azdır ve onların nasihat vermelerine çoğu zaman gerek olmaz tecrübelerinide ağızları ile vurgulamak zorunda kalmazlar.

Burada demek istediğim örnek olmak lazım.İyi örnek olmak lazım. Şu anda maal esef iyiliğe güzelliğe prim verilmiyor. Herkes yaptığı yaptığı soytarılıkları ballandıra ballandıra anlatıyor ve onlar dinleniyor onlara hayranlık besleniyor onlar gibi olunmaya çalışılıyor. Tv deki o iğrenç dizileri hepiniz biliyorsunuz. İnsanlarımız kimliklerinden koparılmış ahlak anlayışı inançları boş bırakılmış belleği boş bırakılmış. Oraları kendisi rastgele ve olur olmaz şeylerle doldurmaya çalışıyor. Kendisine saygı getirecek bir kimlik bulmaya çalışıyor.Sinekleri öldürmek önemlidir. Ama eğer bataklığı kurutmuyorsanız hiç bir anlamı kalmaz.

Diğer taraftan herkesin beyni var. Bu insanların çoğu yaptığı şeylerin serserilik adilik olduğunu biliyorlar. Artık kendilerini böyle kabul etmenin de ötesine geçip bu durum ile övünmeye başlamışlar.Piskopat olmak deli olmak övünç kaynağı haline gelmiş. İşte böyle insanları hor görmek onlara hiç bir şey olmadıkarını ve aynı yolda devam ettikleri sürecede hiç bir şey olamayacaklarıını hissettirmek lazım. Gerektiğinde toplumun birlik olarak bu tur insanları dışlayıp onlarla bütün ilişkileri kesmeyi bilmesi gerekir. Bu gerçekten inanılmaz etkili bir yöntemdir. Düşünsenize bir hata yaptınız ve artık etrafta hiç kimse sizle ne olursa olsun konuşmuyor. bu insan için dayanılmaz bir durumdur. Ve ona pişmanlıkların en büyüğünü yaşatır. Toplumun böyle bir yaptırım gücü var ama maalesef hem bundan bi haber hemde uygulayacak bilinç ve kararlılık yok. Hatta maalesef ve maalesef o ahlak ta yok.

Bu hırsızlar bu soytarılar bu katiller hep bizim içimizden çıkıyor.Hepsi onlar kadar bizim de hatamız. Evet akılları ile doğru yolu bulmaları gerekirdi. Ama bizimde bulmalarınaa yardımcı olamamız gerekirdi.Bize toplumsal bir uyanış bir bilinçlenme şarttır.Bunun için bazılarını sürgüne göndermeye dışlamaya hazır olabilmeliyiz.Devlet millet media ve öğretim görevlileri bir olup bir akım başlatabilirler.Sonuçta insanlar bu tür şeylere rağbet ederler.Herşekilde bu kirin temizlenmesi en az bi 15 20 yıl sürer. Ama başladıktan sonra.

• İlk önce şunu söylemek istiyorum.Bay veya bayan farketmez başkalarına hoş görünmeye çabalandığı kadar acaba iç dünyamıza önem veriyormuyuz.Bence başkalarınına yalakalık yapma, bilindiği gibi çoçukluk ve gençlik devrelerindeki karakter çatışmalarını atlatan birisi için acı bir durum.Nasıl vücudumuzun yemek yemek,su içmek gibi ihtiyaçları varsa akıl ve ruhumuzunda sağlıklı olması için her ferdin kendini yetiştirmesi lazım ki geleceği parlak nesiller yetişsin... Gönül sultanı Mevlananın güzel bir sözüyle bitirmek istiyorum;Sen değerinle ve düşüncenle,iki alemede bedelsin,ama ne yapayım ki kendi değerini bilmiyorsun.(inş değerimizi biliriz.)
  • KIZ ERKEK FARKETMİYOR, İNSANIN KENDİ KARAKTERİ İLE ALAKALIDIR SEVİYESİ

SEVİYESİZ İNSANLARIN ÇOĞALMASI VERİLEN AHLAKI EĞTİMİN EKSİKLİĞİNDENDİR

quote:

BENCE YANLIŞ DÜŞÜNÜYORSUNUZ ARKADAŞLAR.. GÜNÜMÜZDE KIZLAR YALAKALIK YAPIYOR ERKEKLERE.. TABİ SİZİN DEDİĞİNİZ GİBİ ERKEKLERDE VAR FAKAT GÜNÜMÜZ KIZLARI KENDİNİ AĞIRDAN ALMAK YERİNE ERKEKLERE YILIŞIYOR.

• quote:

Orjinalden alıntı: zlyha

KIZ ERKEK FARKETMİYOR, İNSANIN KENDİ KARAKTERİ İLE ALAKALIDIR SEVİYESİ

SEVİYESİZ İNSANLARIN ÇOĞALMASI VERİLEN AHLAKI EĞTİMİN EKSİKLİĞİNDENDİR

quote:

+1000 abazan toplum ve görmemiş insanlar olduğu sürece normal...

• @mimayınkaf söyledikleriniz insanlığın oldugu heryerde olacak hususlar...
    bir takım şeyler teorikte mümkündür bir takım şeyler de pratikte...
    bu anlamda baktığımızda anlattığınız ve hepimizin olmasını dilediğimiz ve dileyeceğimiz davranışların büyük çoğunluğu günlük hayata yerleştirilmesi cok zor olan davranışlardır...
    keşke bunlar uygulanabilse,ama uygulanamaz diye bunları görmezden gelmemeli,müdahale etmeliyiz.

'Içinizden biri bir kötülügü görür ve onu eliyle yok edebilirse hemen onu yok etsin; eliyle yok edemezse diliyle yok etsin, o da olmazsa kalbi ile yapsin.' (hadis-i şerif)
  • bir de bazı arkadaslardan ricam lütfen yazılarınızı büyük harfle yazmayınız...
  • karun kadar malım olcağına ...

diye başlayan söz herhalde erkeklerin bu tavrından sonra ortaya çıkmıştır. gerçi insanoğlu var olduğundan beri bu tavırlar var. demekki o sözü söyleyen kişi karunu beklemiş söyleyebilmek için

quote:

@redhotrider

'Içinizden biri bir kötülügü görür ve onu eliyle yok edebilirse hemen onu yok etsin; eliyle yok edemezse diliyle yok etsin, o da olmazsa kalbi ile yapsin.' (hadis-i şerif)

gözden kaçırılmasın diye alıntıladım..
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.