Şimdi Ara

Bazen pc'den ve kodlardan nefret ediyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
2
Favori
964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hikayelerimi hatırlayanlar varsa bilirler. hayatının %90ı evde yalnız geçmiş internet üstünden çalışan 25 yaşında bir yazılımcıyım.

18'den beri bu işleri yapıyorum. bugüne kadar başka hiç bir gelir kaynağım olmadı. insan ilişkilerinde pek iyi değilim, sınırlı çevre, kaygılı ve sosyal fobili kişilik. bir tane bile sevgilim olmadı, gerçi beni kız gördüğü mü var da sevgilim olma ihtimali olsun.

bazen öyle anlarım oluyor ki, misal bugün, o uzun kodlardan o hatalardan o hataları saatlerce ayıklamaktan bin bir çeşit insan ile uğraşmaktan, her sistemde ayrı sıkıntılar olmasından, şu paranoyak ve sıkıcı dünyadan öyle bir nefret ediyorum ki. kafamda saç kalmadı. bazen evet çok zevkli geliyor, ama bir ömür boyu ben bu işleri mi yapacağım acaba diyorum, bilgisayara ellemekten bile midem bulanıyor. pcnin power tuşuna bastığım an strese giriyorum.

bir yandan da hayatta başka hiç bir bok yapamadığım için bu işler olmasa nasıl kazanacağım, geleceğim ne olacak diye bırakamıyorum. bir kısır döngüsü içerisine giriyorum. ama öyle anlarım var ki harrrrrrrrrrrrbiden nefret ediyorum. keşke 1000 sene önce doğru düzgün teknoloji yokken dünyaya gelmiş olsam. veya ne bileyim her yönüyle sosyal rahat dışadönük özgüvenli hayat dolu ama pcden teknolojiden bir gram anlamayan biri olsaydım.

içimde sanki çılgın bir canavar var ama o canavar çekingenlik ve kaygıdan dolayı içerde hapsolmuş, ve ben bilgisayarla internetle vakit geçirdikçe sanki bu kısır döngüden hiç bir zaman çıkamayacak gibi hissediyorum.

Stres s = new Stres();
    while (true)
    {
    s.KafayiYiyom();
    //keşke her proje bu kod kadar kolay ve kısa olsa
    }

hayattan soğudum artık iyice.

Şimdi o kadar yazılımcı var onlar napsın demeyin. Ya da her yazılımcı böyle asosyal olmak zorunda mı demeyin. Ben böyleyim işte. Demek ki sevgim ve isteğim tükendi ilgim bitti. Bu işleri bırakırsam naparım bilmiyorum savaşa mavaşa mı gitsem bi adrenalin olur sonra ölür kurtulurum. Benim kişiliğim ve psikolojim de düzelmicek galiba.

• Gece gece okunmaz hocam çok uzun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sirf hayatini devam ettirmek icin calisan, sevmedigi isi yapan bir insan.

Dostum insan iliskilerine vakit ayirmali ve kendini gelistirmelisin. Tum gun sanal dunyada dolanmak yerine gercek dunyayi da tanimalisin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam , dışarı çıkın gezin, arkadaşlarınızla bir şeyler yemeye içmeye gidin, yüzmeye gidin.

Bilgisayardan oyun oynayın, film, dizi, anime izleyin.

Kitap okumayı seviyorsanız okuyun.

Yazdıklarınızdan FANTASTİK türdeki kitaptan filme her türlü içerikle ilgilenebileceğinizi çıkardım.

Eğer tavsiye isterseniz ben buradayım.

Umarım bu stres belasından hep birlikte kurtuluruz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam while (true) kullanmayın, while (!<kondisyon>) kullanır iseniz çok daha yararını görürsünüz, memory leak en az seviyeye düşer + kod daha pratik olur. universal bir algıdır bu
  • Sevmiyorsan nasıl başarılı olabiliyorsun hocam

• Hayatında bundan başka bir şey olmadığı içindir. Uyanık olduğun her an kod yazmak zorunda mısın? Sosyalleş biraz. Spora git mesela. Arkadaş edin. Hobi edin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kodaman mısın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok stresli bir hayatın var. Stresini azaltmaya çalışmalısın.En basitinden yürüyüş yapabilirsin.Ayrıca stres için psikologa da gidebilirsin

• Durumu olmayıp okuyamayanlar için özet please.
  • 7 yıldır yazılımcısın ve böyle basit ilkokul kodunu konuna ekleme gereği duyuyorsun "bakın yazılım biliyorum" dermiş gibi, ki bilmiyorsun bile çok belli. Sen 25 yaşında bir yazılımcıysan ben de bill gatesim memnun oldum
  • Hocam benim anlayamadığım bişey var.Bu kod yazmak için illa asosyal olmak mı gerekiyor yav?Yani günün 3-4 saatini kod yazmakla geçirmek yetmiyor mu?Gün içinde hem kod yazıp hem de sporunu yapıp sosyalleşilemiyor mu?Gün boyunca aralıksız o ekranın başından kalkmazsan tabi ki önünde sonunda hem fiziksel hem de ruhsal acıdan bazı dengesizlikler ortaya çıkar.Bilgisayarla uğraşmanız 7/24 onun basında olmanızı gerektirmez.Biraz silkelenin ve yaptığınız iş sadece iş olarak kalsın.Nasıl desem,yaptığınız işi tüm yaşantınıza ve karakterinize nüfuz ettirmeyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Genesis.

7 yıldır yazılımcısın ve böyle basit ilkokul kodunu konuna ekleme gereği duyuyorsun "bakın yazılım biliyorum" dermiş gibi, ki bilmiyorsun bile çok belli. Sen 25 yaşında bir yazılımcıysan ben de bill gatesim memnun oldum

böyle hayat hakkında dert anlattığım bir konuya hele de konu dışında zor bir kod yazmanın mantığı ne, senin hiç espri anlayışın yok mu, hem daha iyi işte senin gibi düz mantık biri bile anlayabiliyor işte bu ilkokul kodunu

sen daha muhtemelen annenin karnındaydın, ve ben actionscript ile flash oyunlar yapıyordum, oyun motorlarını kullanabiliyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suicideRelated -- 4 Ağustos 2017; 3:42:7 >
  • benimde tek istediğim kod yazmayı öğrenmek. Hacı o zaman şöyle yapalım sen bana öğret bu işi hem yanlız kalmazsın bende seni bildiğim ortamlara sokayım kafa dağıtırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrnick

Sevmiyorsan nasıl başarılı olabiliyorsun hocam

valla en çok sevdiğim dönemlerde ürettim, motivasyonsuz dönemlerde ise ürettiğim çalıştığım dönemlerin meyvesini yedim aslında. kısacası sevmeden başarılmıyor. sonra tekrar toparlayıp sıkıca devam ediyorum. şu son iki aydır çok yoğundum biraz bunaldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Orange.

Hayatında bundan başka bir şey olmadığı içindir. Uyanık olduğun her an kod yazmak zorunda mısın? Sosyalleş biraz. Spora git mesela. Arkadaş edin. Hobi edin.

işin %10u %20si kod yazmak belki. binlerce görev var hepsi benim sırtımda.

sosyalleşecek doğru düzgün çevre yok ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fable

benimde tek istediğim kod yazmayı öğrenmek. Hacı o zaman şöyle yapalım sen bana öğret bu işi hem yanlız kalmazsın bende seni bildiğim ortamlara sokayım kafa dağıtırsın.

karı var mı karı
  • quote:

Orijinalden alıntı: suicideRelated

quote:

Orijinalden alıntı: Orange.

Hayatında bundan başka bir şey olmadığı içindir. Uyanık olduğun her an kod yazmak zorunda mısın? Sosyalleş biraz. Spora git mesela. Arkadaş edin. Hobi edin.

işin %10u %20si kod yazmak belki. binlerce görev var hepsi benim sırtımda.

sosyalleşecek doğru düzgün çevre yok ki.

E bi çevre oluştur.böyle ortamlara gir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Eternal Award.

Hocam benim anlayamadığım bişey var.Bu kod yazmak için illa asosyal olmak mı gerekiyor yav?Yani günün 3-4 saatini kod yazmakla geçirmek yetmiyor mu?Gün içinde hem kod yazıp hem de sporunu yapıp sosyalleşilemiyor mu?Gün boyunca aralıksız o ekranın başından kalkmazsan tabi ki önünde sonunda hem fiziksel hem de ruhsal acıdan bazı dengesizlikler ortaya çıkar.Bilgisayarla uğraşmanız 7/24 onun basında olmanızı gerektirmez.Biraz silkelenin ve yaptığınız iş sadece iş olarak kalsın.Nasıl desem,yaptığınız işi tüm yaşantınıza ve karakterinize nüfuz ettirmeyin.

hocam ben işte asosyalim ya, bir hafta boyunca pcden uzaklaştım diyelim. ne yapabilirim?

en fazla bir kaç sap erkek arkadaş çıkar dışarı çay içer boş boş yürür eve dönerim yine. doğru düzgün bir kahkaha muhabbet ortamı sosyallik vs. olmaz.

depresyon, sf falan hepsi var bende. ben çekingenliğimden dolayı üniversiteyi bile örgün değil açıktan okudum.

• quote:

Orijinalden alıntı: kdy00

Çok stresli bir hayatın var. Stresini azaltmaya çalışmalısın.En basitinden yürüyüş yapabilirsin.Ayrıca stres için psikologa da gidebilirsin

Son 2 ayda 13 programlama dili ile vakit geçirdim hocam düşün halimi. Zevkli gidiyodum yine bir an çöküşlere geçtim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.