Şimdi Ara

Baz İstasyonu Çalışmaları (31 Temmuz 2018)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Turkcell Türkiye genelinde baz istasyonlarında genel bir çalışma başlatmıştı. Benim bölgem için de 31 mayıs 2018 son tarihti fakat 31 temmuz 2018'e ertelediler. Tesadüfen 100mt yakınımda 3g baz istasyonunu farkettim ve 4.5g ye çevrilmesi için tekrar talep oluşturdum sosyal medyadan yazdım.

Baz İstasyonu Çalışmaları (31 Temmuz 2018)

Gelen cevap bu şekilde. Sorum ise, genel çalışmalar neticesinde verilen sözler tutuldu mu? Bölgesinde çalışma tamamlanan var mı? Son durum nedir acaba.

Son olarak 3G'den 4.5G ye çevrilme süresi nasıl oluyor. 3g yi kaldırıp mı yapacaklar yoksa ilave 4.5g'de mi ekleyecekler.?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Adresimizi girerek Turkcell in o bölgede ki çekim gücünü gösteren bir yer varmı?? Hat taşımayı düşünüyorum Telekom iyi çekmiyor Turkcell nasıl deneme şansım olmadı

• Benim 4.5g kurulum talebimi 15 günde hallettiler ..

• quote:

Orijinalden alıntı: Anemon198161

Benim 4.5g kurulum talebimi 15 günde hallettiler ..
    Aynı durumdamıydık acaba? Yani 3g den 4.5g ye mi çevirdiler?

• Yok hocam 3g de devam ediyor,4.5g kurulumu yapıldı.

Normal de 1 ay da kurulum yapılacaktı özel çalışma olduğu için talebimden 1 hafta sonra kurulum yapıldı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Anemon198161

Yok hocam 3g de devam ediyor,4.5g kurulumu yapıldı.

Normal de 1 ay da kurulum yapılacaktı özel çalışma olduğu için talebimden 1 hafta sonra kurulum yapıldı.
    Farklı biryere kurulmadı değilmi? Mevcut kiralık olan yere 3G nin yanına 4.5G de eklediler. Doğrumu anladım?

• Doğru mevcut olan baz istasyonuna kurulum yapıldı. Ben direk Doğuş kuran'a mail attım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bizim buralarda , 2 mayıs 2018 günü baz istasyonu kulesini diktiler
    tahminim türk telekom 3g olacak
    bugün tam 61 gün oldu hala açılmadı
    kule dikildikten kaç gün sonra aktif oluyor ...

https://forum.donanimhaber.com/turk-telekom-bizim-koyde-verici-yapiyor--132662934

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi formula 1 -- 3 Temmuz 2018; 16:6:17 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mevcutta 2g 3g varsa iptal olmaz. bunun söz konusu olmadığını belirtiyorum.
    4.5g ilave edilir. antenler değişir. radyo ilaveleri yapılır.

planlama süresi dahilinde bazen süreç hızlı işleyemebiliyor.
    Kiralama problemi olabilir veyahut mahalleli tepkisi yada iş gücü yüzünden aksayabiliyor.
  • Genel bir çalışma başlatılmıştı dediniz, bu nasıl bir çalışma, kim açıkladı bunu?

Baz istasyonunda 3G varsa istasyondaki donanıma ve bölge ihtiyacına göre istasyona 4G için yeni antenler ve radyolar takılıp devreye alınabilir. Bazen 2G/3G antenlerini de değiştiriyorlar komple, tamamen bölgeye göre.

İş süresine gelince vakti belli olmaz. Bazı yerlerde birkaç günde donanımı döşeyip geçiriyorlar 4G'ye. Benim ilçede Haziran'da 1800 MHz için 4G RRU'ları ve yeni antenler falan istasyonda hazırdı ama 1800 MHz'i anca Eylül ayında aktif ettiler. Şimdi de diğer 3G istasyonda yeni RRU'lar var birkaç haftadır ama antenler değiştirilmemiş. Bir süre sonra onlar da güncellenip herhalde 4G'yi aktif ederler onda da.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sis651

Genel bir çalışma başlatılmıştı dediniz, bu nasıl bir çalışma, kim açıkladı bunu?

Baz istasyonunda 3G varsa istasyondaki donanıma ve bölge ihtiyacına göre istasyona 4G için yeni antenler ve radyolar takılıp devreye alınabilir. Bazen 2G/3G antenlerini de değiştiriyorlar komple, tamamen bölgeye göre.

İş süresine gelince vakti belli olmaz. Bazı yerlerde birkaç günde donanımı döşeyip geçiriyorlar 4G'ye. Benim ilçede Haziran'da 1800 MHz için 4G RRU'ları ve yeni antenler falan istasyonda hazırdı ama 1800 MHz'i anca Eylül ayında aktif ettiler. Şimdi de diğer 3G istasyonda yeni RRU'lar var birkaç haftadır ama antenler değiştirilmemiş. Bir süre sonra onlar da güncellenip herhalde 4G'yi aktif ederler onda da.
    Müşteri hizmetleriyle yaptığım görüşmelerde "Türkiye geneli baz istasyonlarında güncelleme yapıldığı" söylendi.

Normalde çalışma 31 mayısta bitecekti ama 31 temmuza ertelediler.

• sallayıp duruyorlar bana 2017 yılı boyunca bir sürü tarih verdiler en son 31 aralık 2017 dediler olmadı sonra 31 mart 2018 dediler olmadı o da olmayınca 31 temmuz 2018 dediler çıktım kandırıp duruyor sahtekarlar
  • Türkiye geneli çalışma denen farklı bir şeydir bence. Ya da Türkiye geneli denerek kastedilen çalışma hangi baz istasyonlarına yapılacak, ya da tam olarak ne yapılacak, ya da santrallerde mi istasyonlarda mı tam nerede ne yapılacak? Belli bir tarih verip bu tarihe kadar her yere 4G gelecek demeleri falan mantıksız ki demezler eminim. Ama belli istasyonlar için ilgili yatırım planındaki çalışmaları bitirebilirler belki.
  • DaggeredByRuhtan kullanıcısına yanıt
    Onun durumunda varolan 3G baz istasyonuna 4G ekipmanı kurulumu var sadece, onu yapmaları basit iş. Senin sorununda bazı bina içlerinde çekmiyor diye yeni kurulum yapılması gerek ki, o uzun iş. Hatta söyleyeyim ki, daha uzun yıllar o sorunu düzeltemezler.
  • Benden Turkcell'e çekim sorunu için mail atmıştım.Baz istasyonu dikme kararı alınmış.Gönderdikleri mail altta.

quote:

Bölgenizde yeni bir baz istasyonu kurulumu planlanmıştır. Bunun için gerekli çalışmalarımız başladı. En kısa süre içerisinde yeni bir baz istasyonu kurulacaktır.

Pek inanmıyorum ama bekliyorum.Bu arada 7 ay önce göndermiştim maili.
  • En kısa dediği bölgedeki duruma göre yıllarca sürebilir. :D İstasyon kurulacak bir yer kiralamak zorundalar. Halkın baz istasyonu tepkisi de bu kadar çokken, yer bulsalar bile kuruluma izin vermiyor halk. Umarım çok uzamaz iş...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sis651

Türkiye geneli çalışma denen farklı bir şeydir bence. Ya da Türkiye geneli denerek kastedilen çalışma hangi baz istasyonlarına yapılacak, ya da tam olarak ne yapılacak, ya da santrallerde mi istasyonlarda mı tam nerede ne yapılacak? Belli bir tarih verip bu tarihe kadar her yere 4G gelecek demeleri falan mantıksız ki demezler eminim. Ama belli istasyonlar için ilgili yatırım planındaki çalışmaları bitirebilirler belki.
    İlk etapta ocak ayında talep oluşturdum, mevcut baz istasyonu üzerinde çalışma başlatmışlardı ve 31 mayısta sonlanacağı söylendi. Vakit geldiğinde evet 4.5G sinyali daha iyi ve hız olarak 2-3 kat artmıştı fakat halen gündüz yoğun saatlerde 10mbps geçmiyordu. Ardından 3G baz istasyonunu farkettim (zamanında size de sormuştum, bu turkcell'in baz istasyonu mu diye ve baz istasyonu dibinde ki değerler doğrultusunda evet Turkcell'in 3g baz istasyonu olduğunu onaylamıştık) ve madem böyle bir hazır yer var, buraya 4.5G kurun diye yaklaşık 1,5 ay önce tekrar talep oluşturdum ve bu doğrultuda çalışmaları yapacaklarını ve son tarih olarak 31 temmuz 2018 dediler. (ilk talebimle aynı tarihi verdiler yine)

31'inden sonra bir cacık olmazsa nasıl bir yol izlemeliyim? hali hazırda zaten bir baz istasyonu var, bir sonraki yorumunuzda dediğiniz gibi 4.5G eklemek çok çok daha basit ve zaman almayacak birşey.

• Kendileri uygun iş planlarını yapmıştır zaten, siz tekrar görüşseniz de görüşmeseniz de plana göre yapacaklardır artık. Hani 31'ine kadar olmazsa daha ileri bir tarihte yaparlar mutlaka. Çoğu yerdeki istasyonları güncelliyorlar artık. Benim ilçedeki ikinci baz istasyonunda 4G yoktu, onda da yeni RRU'lar gördüm mesela. Anten panelleri de kurulup tamamlandığında devreye alınır muhtemelen. Ama uzun sürebiliyor bu süreçler. Haziran'da diğer baz istasyonunda 1800 MHz RRU'ları görmüştüm ama 1800 MHz anca Eylül sonunda devreye alınmıştı.
  • Arıza olmadığı sürece böyle şeyler genelde dönem dönem yapılır. Bir plana göre işler. 31 martta size sıra gelmez 31 temmuza atarlar gibi gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: circassianmen

Arıza olmadığı sürece böyle şeyler genelde dönem dönem yapılır. Bir plana göre işler. 31 martta size sıra gelmez 31 temmuza atarlar gibi gibi.
    İnş 3 ay daha ertelenmez :(

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.