1.soru : Arkadaşlar, ben kombiyi sadece akşamları çalıştırıyorum ve yatmadan önce kapatıyorum. bir gün sonra baktığımda su basıncı düşmüş ve E10 hatası veriyor. Su basıncını yükseltiyorum. Bu normal gözüküyor. Fakat bazen çalışırken de basınç düşüyor , hata vermiyor ama 1,5 iken 0,9a düştüğünü gördüm. Normal mi sizce?
2.soru : 2 petek veya 4 petek açmayla kombinin çalışmasının ilişkisi olabilir mi? mesela az petek yanarken kombi sık sık çalışır diyenler oluyo , o yüzden en az 4 peteği açık tutmam gerektiği söyleniyor. Sebebi nedir?
Tesisatında sızıntı olma olasılığı yüksek arkadaşım
arkadaşlar merhaba bende de baymak 240fi yoğunlaşmalı kombi var.. basınç sürekli düşüyor ve E10 hatası veriyor. ben su basmak için vanayı açtığım anda tahliye kanalından da damalatmaya başlıyor.. ve basınç düşüyor. yani tesisatta falan kaçak yok çünkü su direk tahliyeden boşaltıyor kendini. tahliyedeki vana mı arızlanmıştır sizce ? yaylı bir sistemi var bu tahliyedeki vananın.. aklıma başka bi şey gelmiyor.
kombi kaç senelik acaba
kombi 3 senelik..teşekkür ederim sorunu çözdüm..bu tahliye vanasında kırmızı vana başlığı gevşemiş..onu çıkarıp tekrar yerine güzelce sıkıştırdım.. 24 saattir çalışıyor kombi.basınçta bir düşme yok şimdilik umarım da olmaz :)
memnunmusunuz kombinizden bende 310 fi aldımda daha takılmadı
valla doğruyu söylemek gerekirse memnun değilim.. geçen sene kart arızası yaptı 250 lir aldı servis.. garanti dışı oluyormuş..mutlaka regülatör taktırın.en ufak voltaj oynamasında gümlüyor kart..
ayrıca yaz aylarında yaşadığım bir sorun: sıcak su konumunda iken sıcak suyu açtığınızda fanı çalışmasına rağmen ateşleme yapmıyor hemen. bu arada epeyce su boşa gidiyor.çok geç ateşelme yapıyor servisi yine çağıracağım abuk sabuk masraf çıkartacak. kış aylarında kombi sürekli çalıştığı için bu sorunu yaşamıyorum.. Umarım siz sorunsuz kullanırsınızı ama regülatör kesinlikle şart.
hocam benimde sorunum var geçen çarşamba eve doğalgaz tesisatı çektirdim mutfaktan odalara kadar fayansı kırdırıp oda kapı altlarına kadar getirip odalara kapı pervazları altlarından odalara süpürgelip üzerinden yapıldı. kırılan yerlere yapıldıktan sonra ince kum -çakıl örtüldü bir gün sonrada eve fayansçı ve mühendisle geldik kum ve çakıl olan bir peteğin altındaki yer ıslaktı ve kombinin altı ıslaktı peteğin kör tıpası sıkıldı su damlası kesildi. kombinin iç kısmının altından dünden beri 3 dk bir damlayan su kombi alt vanalarını açıp kapattıkdan vanaları oynadıktan sonra damlamaz oldu. kombiye basılan suyu gösteren ibre bugün dikkati çekti 1.5 gün oldu çok az bir şekilde ibrede düşme oluyor aşağıya doğru petekleri kontrol ettim bir petekte büjör ve kör tapayı nemli gördüm. bir petekte bir nemlilik olayı ibreyi ibreyi düşürürmü ?? başka ne gibi sorun olabilir ??... bu kombideki su basıncı ibresinde bunun gibi değişim olabilir mi yoksa kombideki su sabit kalır mı ? ( çektirdiğim mühendise söyledim tlf yarın gelip bakacak oda tesisattan bir avuç su alınsa dahi ibrede çok büyük değişim olur dedi bende banyoya takılan tahliye vanasından 3 su bardağı su boşalttım o kadar gözle görünür bir ibre düşüşü yaşanmadı. 1.5 gündür ibrede azda olsa yavaş yavaş düşme görüyorum ) bunun sıkıntısı ne olabilir ??
not: kombi yeni takıldı gaz açılımı olmadığında kombi sadece takılı vaziyette yani hiç çalıştırılmamış , kombi ariston genus primumum evo , tesisat borusu dizayn oksi plus alüminyum folyolu boru kullanıldı..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme