Şimdi Ara

BAYMAK & BRÖTJE NOVADENS EXTRA (58. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.753
Cevap
24
Favori
173.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: computeron

quote:

Orijinalden alıntı: gncfth

malesef 50 derecede 3 gündür evde kimse olmuyor gece gündüz bütün oda kapıları bile kapalıyken 24 saat çalıştığı halde 15 dereceyi hiç görmedim. pazartesi servis çağırdım salı akşam gelelim dediler benim kaydı bulamamışlar cumaya gelebiliriz dediler hayırlısı bakalım. bir haftaya gelinceye kadar hiçbir sorun yoktu bşr haftadır soğuklar başladı başlayalı herşe tersine gidiyor derece 17 den düşmezken şimdi 15e bile çıkmıyor iki gündür dijital termometreyle kontrol ediyorum o.t. 12,5-13 dijital termometre 15i gösteriyor ayrıca dünden beri devamlı çalışıyor ne zaman baksam alev işareti ekranda ( alev işaretinin yanında kademe işareti hiç görmedim) bu neye alemet iyi mi yoksa kötü birşeye mi delalet acaba

merhaba

benim servisle görüştüm anlatabildiğim kadarı ile az yanmasının sebeplerinden biri sıcak su olan( kombinin altında) vananın altında pislik vardır temizlersen sanırım düzelecek..

salı günü gelmesi gereken yetkili serviis cuma günü geldi çok şükür. Ama gelen yetkili servisimizin en az benim kadar kombi konusunda cahil.
    daha önce O.T. lı olarak ayarladıkları kombiyi evin yalıtımsız olmasından dolayı o.t.ın kullanılmasının yanlış olduğunu söyleyerek o.t. iptal etti kombiyi 80 dereceye ayarladı. bende ne yaptığını sorduğumda 80 derecede kalması gerektiğini söyledi o zaman ben niye yoğuşmalı kombi aldım dedim yoğuşmanın bi anlamı kalmadığını söylediğim zaman o nerden çıktı dedi 80 derecede de yoğuşmanın olduğunu yarım yoğuşmalı tam yoğuşmalı bir ayrımın olmadığını ( hatta ve hatta örnek olarak buzdolaplarında a enerji diye bişey olamadığını ) ve bi dünya anlamadığım terimler kullanarak üste çıkmaya çalıştı sen nerden biliyorsun kaç olmalıymış falanderken internetten araştırdığımı 40-50 derecelerde kombinin yoğuşmanın verimli daha tasarruflu olacağını zaten bu kombiden şikayetlerin çok olduğunu söyleyince hemen 45e indirdi ve evde olunduğunda terciğe göre yüseltilip yatarken ve evde olunmadığında havanın iyi olduğu zamanllarda düşürülmesinin iyi olacağını söyleyerek dönüş yaptı. Sonuç ses çıkarmasam 80 dereceye ayarlayarak kombi anlatım ve ayar ücreti 30 tl alarak gidecekti bişeyler biliyomuşum gibi konuşunca ücret almadan çıktı gitti.
    Denizlide bir haftadır gündüz 3-5 gece -10lara kadar düşen sıcaklıklardan dolayı dereceyi 65e çıkarttım evin içi 23 derecelere 45-50lerde çalıştırmayı düşünüyorum. bu arada forumdaki arkadaşların tecrübelerinden destek alarak ayarları yapmayı düşünüyorum

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: computeron

quote:

malesef 50 derecede 3 gündür evde kimse olmuyor gece gündüz bütün oda kapıları bile kapalıyken 24 saat çalıştığı halde 15 dereceyi hiç görmedim. pazartesi servis çağırdım salı akşam gelelim dediler benim kaydı bulamamışlar cumaya gelebiliriz dediler hayırlısı bakalım. bir haftaya gelinceye kadar hiçbir sorun yoktu bşr haftadır soğuklar başladı başlayalı herşe tersine gidiyor derece 17 den düşmezken şimdi 15e bile çıkmıyor iki gündür dijital termometreyle kontrol ediyorum o.t. 12,5-13 dijital termometre 15i gösteriyor ayrıca dünden beri devamlı çalışıyor ne zaman baksam alev işareti ekranda ( alev işaretinin yanında kademe işareti hiç görmedim) bu neye alemet iyi mi yoksa kötü birşeye mi delalet acaba

merhaba

benim servisle görüştüm anlatabildiğim kadarı ile az yanmasının sebeplerinden biri sıcak su olan( kombinin altında) vananın altında pislik vardır temizlersen sanırım düzelecek..

salı günü gelmesi gereken yetkili serviis cuma günü geldi çok şükür. Ama gelen yetkili servisimizin en az benim kadar kombi konusunda cahil.
    daha önce O.T. lı olarak ayarladıkları kombiyi evin yalıtımsız olmasından dolayı o.t.ın kullanılmasının yanlış olduğunu söyleyerek o.t. iptal etti kombiyi 80 dereceye ayarladı. bende ne yaptığını sorduğumda 80 derecede kalması gerektiğini söyledi o zaman ben niye yoğuşmalı kombi aldım dedim yoğuşmanın bi anlamı kalmadığını söylediğim zaman o nerden çıktı dedi 80 derecede de yoğuşmanın olduğunu yarım yoğuşmalı tam yoğuşmalı bir ayrımın olmadığını ( hatta ve hatta örnek olarak buzdolaplarında a enerji diye bişey olamadığını ) ve bi dünya anlamadığım terimler kullanarak üste çıkmaya çalıştı sen nerden biliyorsun kaç olmalıymış falanderken internetten araştırdığımı 40-50 derecelerde kombinin yoğuşmanın verimli daha tasarruflu olacağını zaten bu kombiden şikayetlerin çok olduğunu söyleyince hemen 45e indirdi ve evde olunduğunda terciğe göre yüseltilip yatarken ve evde olunmadığında havanın iyi olduğu zamanllarda düşürülmesinin iyi olacağını söyleyerek dönüş yaptı. Sonuç ses çıkarmasam 80 dereceye ayarlayarak kombi anlatım ve ayar ücreti 30 tl alarak gidecekti bişeyler biliyomuşum gibi konuşunca ücret almadan çıktı gitti.
    Denizlide bir haftadır gündüz 3-5 gece -10lara kadar düşen sıcaklıklardan dolayı dereceyi 65e çıkarttım evin içi 23 derecelere 45-50lerde çalıştırmayı düşünüyorum. bu arada forumdaki arkadaşların tecrübelerinden destek alarak ayarları yapmayı düşünüyorum

Ben geçen sene de söylüyordum şimdi de söylüyorum bu kombiyi baymak personeli bilmiyor.
    Hiç göstermemişler eğitim almamışlar çoğu paneli kullanmayı dahi bilmiyor.

Baymak genel merkezden teknik servis müdürü geldi o bile tırt.
    Adam 1-2 hafta sürekli yansın evin ısısı yerine gelsin sonra söner dedi.
    Daha ne diyelimki bunlara. Müdürleri böyle dedikten sonra...

Ben hala iddaa ediyorum vaillant hermetik 242-3 kombi bu yoğuşmalı ve mükemmel verimliliği olan kombiden çok az az yakıyor.
    Bizzat deneme yaptım bu kombi sorunlu.

• gncfth kullanıcısına yanıt
    Denizlide 2 tane servis var.birisi lozan caddesinde artisin biri gecen yıl kavga ettik onla..sadece açıp kapatmasını öğretti gitti.termostat modunda 80 derece kazan sıcaklığında çalıştırdı gitti..inanın bütün ayarlarını buradan öğrendim..kısacası baymak servis zayıf arkadaş..üslupta kayık afedersin.ama topraklık mahallesindeki iyi, 50 derecenin altına düşmüyor ne olacak dedim..kart değişecek talep ediyorsanız getirtelim dedi tamam dedim getirin..taktı yaptı çattı, ot ile dolasım suyu nasıl ayarlanır gösterdi gitti.
    bugün tavan arasına izocam çatı şiltesi döşedim gerçekten çok pratikmiş herkes yapabilir oturma odamda petek arkalarına eski sobanın arkasına koyduğum yansııtcıyı koydum gerçekten fayda sağlayacağını düşünüyorum
    sizce ben o.t. yi kullanmalımıyım yoksa manuel olarak mı kullanmalıyım
    benim ev sıkıntılı.alt kat boş yan cephesine bina yapılacak diye klasik tuğla üzeri sıvalı duvar var, yani yalıtım sıkıntısı var.buda yetmiyor gibi kuzey doğu-güney batı cepheli.güneş saat 10 dan öğlen 2 ye kadar görünüyor.ben bu durumlara rağmen oda termostadı ayarında kullanıyorum fakat kazan sıcaklığım 60 derecede, yani oda ısısı istenen dereceye gelmiyor ve kazan sıcaklığının düşük olmasından dolayıda sürekli sirkülasyon ayarıymış gibi çalışmakta.Bildiğiniz üzere tüm yurtta olduğu gibi Denizli soğuk. Bu ayarda 15 m3 yakıyorum..kazan sıcaklığını veya o.t ayarı bu kombinin tüketimini pek etkilemiyor aslında.yakıtı etkileyen en önemli faktörler alt ve üst katların yanması hatta ve hatta eviniz benim gibi bitişik yapıdaysa sağından ve solundan yanması tüketimi konforlu ve ekonomik hale getirir....kısacası soğuk havalarda yalıtım kötüyse manuel kullanmak daha iyi.kombi hiç sönmüyor ve en kısık ayarda sürekli çalışıyor.O.T olsa 70 75 derecede kazan sıcaklığı yapacaktım oda ısınacaktı kombi duracaktı 30 dakika sürcek sürmeyecek tekrar harıl harıl çalışmaya başlıcaktı..aynı kapı yani.

• Arkadaşlar servis kombiyi kazan suyu sıcaklıgı 60a ayarladı gitti ve denizlide dunden beri oda termostatının 21e ayarlı oldugundan daha fazla sarfiyat oldu, şu anda lcd ekrandan oda termostadına dönmek istiyorum, bunu nasıl yapabilirim? teşekkürler ilginiz için..
    Bu kombilerin ot ayari -2,5 derece eksik gosteriyor.yani siz 21 dereceye ayarladiysaniz gercekte oda isiniz 24,5 derece olmus oluyor.yaniliyorda olabilirm benimki ayarsizdi forumdaki cogu akadasinkide ayarsizdi, muhtemelen sizinkide oyledir.civali termometreyle olcum yapin degerler ortusuyormu bakin..forum icinde ot ve manuel kullanimi nasil ayarlanir hakkinda paylasimlarimiz var..incelerseniz nasil yapildigini ogrenirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: devrimhol

attismail kazan suyu ayarından ot moduna nasıl geçeceğimle ilgili sayfayı bakmama rağmen bulamadım, bi arkadaş yardımcı olabilirmi? teşekkürler..

menüye girin, ambon ayarını 1 yapıp çıkın.
  • Arkadaşlar ambon ayarını nasıl yapıyoruz, bilen varmı? novadens extra kullanıyorum..

Arkadaşlar ambon ayarını nasıl yapıyoruz, bilen varmı? novadens extra kullanıyorum..

"PARAM" menüsünde "Tatil/Parti" ve "OK" butonlarına aynı anda basın "INST" yazısı geçecek ekranda, sol taraftaki ok tuşuna AMBON ayarı gelene kadar basın, "1" yaparsanız O.T modu aktif hale gelmiş olur.

Mevlânâ Celâleddîn-î Belhî Rûmî
  • attismail ve zebra, çok teşekkürler yardımlarınız için tamamdır
    5 chsl46 yaptim bakalim yarin nasil olacak tuketim.zebza ve diger arkadaslar sizce nasil tuletim ben gecen sene aldim yeni kasa novad.extra kullanmadigim tum odalar kisik ve petek boyu eve gore yetersiz bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silver2007 -- 17 Aralık 2013; 16:33:35 >

Arkadaşlar, birde bu kombide alev ayarını yapabiliyormuyuz, dereceyi yukselttiğimde evin ısınması saatler alıyor..?

kazan sıcaklığını yükseltmeniz gerekiyor
  • quote:

onu nerden yukseltiyorum hocam?

i P tuşuna basılı tutun. CH SL yi artırarak kaza sıcaklığını belirleyebilirsiniz.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.