Şimdi Ara

BAYMAK & BRÖTJE NOVADENS EXTRA (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (1 Mobil) - 8 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.753
Cevap
24
Favori
171.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet parametreler var elimizde ama ne ise yaradigini bilmiyoruz.su ana kadar elimizde kesin bir bilgi var pm18 i 27 ya da 30 yapar ve sabirla denerseniz kombi duruyor eninde sonunda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: attismail

quote:

Orijinalden alıntı: By_C@BB@R

quote:

Orijinalden alıntı: meddah58

Arkadaslar parametrelerde Pm28 ısıtma artışı bekleme zamanı(dakika)diye bir parametre var sizce bu ne işr yarıyor su an 3 dakika olarak set edilmiş.bi yirumlar misiniz

Abi bu devir daim süresi galiba.
    Kombi gaz işareti söndüğünde 3 dakka bekliyor yeniden ateşliyor yani.

Ama zebza arkadaş artı 3 esi 5 aralığı diyordu.
    Onun kombisi alem anlamadım yani sadece ona özel yapmışlar programı galiba.

Bakalım eğer ARGE den gelipde bakarlar ise tüm orunu güzelce anlatacağım.

Meddah abi en telefon numaranı bana mesaj at da eğer gelirlerse seni de aratayım bir kez de senden dinlesinler sorunları.

zebzanın kombisi biraz iyi çalışıyor gibi evet.benim tahminim kendiisinede söylemiştim zaten, onun termostatik vanaları var, bu vanalar odaları istediğin ısıda ısınmasını sağlar.yani set ettiğin ayar evi ne kadar ısıtabiliyorsa mesela 23 derece o değerin altıda vanalara ayar mesela 21 gibi böyle bir ayar sağlayarak odayı ısıtman mümkün hale geliyor.ne kadar ısınmasını istiyorsan o kadar açıyosun.tabi durum böyle olunca oda ısındı diyelim peteğin birisi off.diğeri ısındı diğeri off.böyle böyle petekler kapanıp açılıyor buda kombinin ısıtması gereken su miktarı azaltığı için kombi yanıp sönebiliyor.benim görüşüm bu.+4 ila -5 aralığında açıp kapanıyo.
    ayrıca zebzanın evide ara kat ve alt kat full yanıyorsa buda evin ısınmasına katkıda bulunduğu için veriler otomatik olarak etkileniyor.

benim evdeki ısınan 2.5 mt petek açıkken şu anda sıkıntı yok yani kombi 10 dk yanıyor 4 dk sönük kalabiliyor.ama buna 80 cm lik petekli odayı ekleyince kombi mort.yana yana bi hal oluyor ve sönemiyor.odayıda ısıtamıyor desem yeri yani.ısıtana kadar beklesem sadece o odaya belkide 1-2 m3 yakar gibime geliyor.gidiyorum peteği kapatıyorum hemen ısı yükseliyo 3-4 dk sonra kapatabiliyor..yani arkadaş bu kombi 24 kw lık ama sanırsın 5-6 kw lık kombi gibi çalıştırıyor kendini.nasıl bir üretimse.

İsmail abi pm18 i 27 yap dene bi abim ne olcak

• İsmail abi korkmana gerek yok .yani bu kombiyi dondurmenin tek caresi bu .bu degerle oynadiginda ilk seferde pwr 100 oluyir sondugunde ise eskisi gibi calisiyor.tuketim fazla olcak die korkma yani 6 kwlik bir kombi almis gibi dusun denemezsen surekli yanar. Ben sonduruyordum kombiyi ama bu kartla yapamiyorum bir oncekiyle oluyordu memnundum da o esnada

• quote:

arkadaşlar bu arada ben bu kombiyi oda termostadında çalıştıramıyorum.aslında termostat ayarına geçiyor fakat önceki set edilmiş sistem suyu sıcaklığında çalışmaya devam ediyor.kombi kendini bu ayara göre açıp kapatmıyor, eski ayara göre açıp kapatmaya devam ediyor.

ayarladım bekledim 30dk. sonra kombiyi kapatıım.soğudu hatta sigortadan bile kapattım ama geçmedi.ekranda oda ısısı görünüyor mesela 19 gibi.be 22 ye ayarlıyorum bi türlü 22 ye çıkartamıyor.önceki ayarlara göre çalışıyor.

eskiden 80 derceye kadar kazanı ısıtırdı daha sonra ev istenilen sıcaklığa gelince kapanırdı.şimdi yok olmuyor..pöööfff

parametrelerden ch sl düşük kaldıysa örneğin 40 ve bu sıcaklıkta haliyle evi 22 C ye çıkaramıyorsa ondan olabilir.ben ch sl 55 de tutuyorum gayet ideal ısınıyor ev 23 C .ilk kart değiştiğinde fark etmiştim bunu ve bu şekilde düzeltmiştim.belki sizinki de aynı sebepledir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: _Riven_

quote:

arkadaşlar bu arada ben bu kombiyi oda termostadında çalıştıramıyorum.aslında termostat ayarına geçiyor fakat önceki set edilmiş sistem suyu sıcaklığında çalışmaya devam ediyor.kombi kendini bu ayara göre açıp kapatmıyor, eski ayara göre açıp kapatmaya devam ediyor.

ayarladım bekledim 30dk. sonra kombiyi kapatıım.soğudu hatta sigortadan bile kapattım ama geçmedi.ekranda oda ısısı görünüyor mesela 19 gibi.be 22 ye ayarlıyorum bi türlü 22 ye çıkartamıyor.önceki ayarlara göre çalışıyor.

eskiden 80 derceye kadar kazanı ısıtırdı daha sonra ev istenilen sıcaklığa gelince kapanırdı.şimdi yok olmuyor..pöööfff

parametrelerden ch sl düşük kaldıysa örneğin 40 ve bu sıcaklıkta haliyle evi 22 C ye çıkaramıyorsa ondan olabilir.ben ch sl 55 de tutuyorum gayet ideal ısınıyor ev 23 C .ilk kart değiştiğinde fark etmiştim bunu ve bu şekilde düzeltmiştim.belki sizinki de aynı sebepledir.

hım anladım.ch max 80 diye görünüyor zaten.o dedğin ch sol ayarı sistem suyunda kullanırken ayarladığın sıcaklık ayarı diye biliyorum..aslında termostat özeliğine geçtiğinde ch sol ayarını bırakıp ch max ayarına göre işlem yapması gerekiyor aslında.ama dediğinde mantıklı bakalım deneyeceğim.

hayır ch max zaten değiştirilemez bir şey ve max değer olarak sınırı göstermekten başka işe yaramıyor gördüğüm..ch sl ise termostat modda max kazan sıcaklığı ve eğer düşük olursa ki fabrikasyon 40 oluyor,evi ısıtmaya yetmiyor,kombi boşuna çalışıp duruyor sürekli.

daha önce detaylı bu konuyu anlattım ama bu chsl aslında termostat modu kapalı iken yani ekranda 40-50 C gördüğümüz modda ki bu değer in ta kendisi.
    millet bu değer ne kadar az olursa o kadar çok yoğuşma ve az yakma söz konusu diye anlattığından bu ayarı düşük tutuyor.ancak havalar soğudukça evde yalıtımda yoksa bu değeri artırmak zorundasınız zaten.45 de önce iyiyken şimdi 55 yapmalısınız ki ev ısınsın.
    ben 55 iken evde 23 C yi buluyorum.22 lere düştüğünde kombi full yükleniyor ,birkaç dk da ısıtıyor suyu sonra min aleve geçiyor ve iyice ısındıysa ev kapanıyor.başında durmadım ama 30-45 dk kapalıyken su soğuyor ve tekrar full ısıtmaya geçiyor.bu şekilde tüm gün yanarsa 10m3 yakıyorum.
    90m2 yalıtımsız evde en üst katta 6mt petek ile.

• quote:

quote:

quote:

quote:

hım anladım.ch max 80 diye görünüyor zaten.o dedğin ch sol ayarı sistem suyunda kullanırken ayarladığın sıcaklık ayarı diye biliyorum..aslında termostat özeliğine geçtiğinde ch sol ayarını bırakıp ch max ayarına göre işlem yapması gerekiyor aslında.ama dediğinde mantıklı bakalım deneyeceğim.

hayır ch max zaten değiştirilemez bir şey ve max değer olarak sınırı göstermekten başka işe yaramıyor gördüğüm..ch sl ise termostat modda max kazan sıcaklığı ve eğer düşük olursa ki fabrikasyon 40 oluyor,evi ısıtmaya yetmiyor,kombi boşuna çalışıp duruyor sürekli.

daha önce detaylı bu konuyu anlattım ama bu chsl aslında termostat modu kapalı iken yani ekranda 40-50 C gördüğümüz modda ki bu değer in ta kendisi.
    millet bu değer ne kadar az olursa o kadar çok yoğuşma ve az yakma söz konusu diye anlattığından bu ayarı düşük tutuyor.ancak havalar soğudukça evde yalıtımda yoksa bu değeri artırmak zorundasınız zaten.45 de önce iyiyken şimdi 55 yapmalısınız ki ev ısınsın.
    ben 55 iken evde 23 C yi buluyorum.22 lere düştüğünde kombi full yükleniyor ,birkaç dk da ısıtıyor suyu sonra min aleve geçiyor ve iyice ısındıysa ev kapanıyor.başında durmadım ama 30-45 dk kapalıyken su soğuyor ve tekrar full ısıtmaya geçiyor.bu şekilde tüm gün yanarsa 10m3 yakıyorum.

Peki hic termostadsiz kullanmayi denedimiz mi?hangisi daha ekonomik krnegin isiyi 23 dereceye getirmek icin 50 dereceye set edip veyada 23 dereceye hangisi getircekse o dereceye sey edip ambon 0 olarak kullandiniz mi?hangisi ekonomik?bizim kartlar sorunlu oldugu icin boyle bir deneme yapamiyoruz.bu konuda bir tecrubeniz varsa bizimle paylasir msiniz

• merhaba arkadaslar yeni novadens ekstraların kartları honeywell ya da siemens değil .burda birkaç arkadaş honeywell olduğundan bahsetmişti ve biz de honeywele
    mail atmıstık.Kartlar italyan malı ve tanınmamış yöresel bir italyan firmasına yaptırılmıs markası GİORDANO.
    ineternet adresini veriyorum firmanın,yabancı dili olan arkadaslardan mail atmalarını talep edeiyorum.ayrıca brotje firmasına bile yazılabilir durumumuz,baymaktan umudumu kestim.
    http://www.gruppogiordano.com/

• Sn _Riven_ Yazdıklarınız çok doğru

chsl 55 derece veya herhangi bir sıcaklık değeri ayarladığınızda odanızda 23 dereceye veya ayarladığınız oda sıcaklığına yaklaştığında ekrandaki alev göstergesi tek yanarken üzerinde çizgi yokken OK tuşuna basınca chsl yine aynı 55 veya ayarladığınız değerimi gösteriyor yoksa chsl değeri düşükmü gösteriyor?
  • chsl yi 50 -55 yapınca ev ısınıyor fakat yakıt sarfiyatıda artıyor.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Peki hic termostadsiz kullanmayi denedimiz mi?hangisi daha ekonomik krnegin isiyi 23 dereceye getirmek icin 50 dereceye set edip veyada 23 dereceye hangisi getircekse o dereceye sey edip ambon 0 olarak kullandiniz mi?hangisi ekonomik?bizim kartlar sorunlu oldugu icin boyle bir deneme yapamiyoruz.bu konuda bir tecrubeniz varsa bizimle paylasir msiniz

hiç bir fark olmaz.çünkü ev anca 55 C kazan sıcaklığında 23 C de rahat ısınıyor.50C de değil. ambon 0 yaparsam ekranda 55 C kazan ısısını gösteren moda almış olacağım.bir şey değişmeyecek ısınmak için 55C şart çünkü.ancak ekranda oda sıcaklığını görüp bu özelliği kullanmak daha mantıklı.

eğer 1- 1.5 ay önceki ılık havalarda olsaydık, 55C yerine 50 C kazanla evi ısıtıyordum. muhtemelen 1-2 dk fazladan kazanı 50 değilde 55 e çıkarmak için yanacaktı.ancak şunu da düşünmek lazım.kazan 55-60 larda iken kazanın dolayısyla peteklerdeki suyun soğuması daha uzun sürüyor..30-60 dk gibi.bu durumda yoğuşma daha mı sağlıklı bilemiyorum.??sanki bu şekilde daha az yanıyor gibi ve kapalı kalma süresi uzun gibi geliyor.

1.5 ay önce kart bozukken hep 50 de yanardı.ev yine 23 C gibi anca ısınırdı.yarım gün 5 m3 yakardı termostatsız..

son sözüm az yaksın diye chsl yi 40 larda yetmediği halde bu havalarda tutmayın. ısınmadan kombiyi sürekli tek alev modda çalıştırır durursunuz.
    halbuki 50-55 yapsanız ev yeterince ısınır.kombi kendini kısar, kapatır, soğuyunca yine başlar.

birde pwr sanırım yakdığı güç modunu gösteriyor.birkez ısınıp tek aleve kaldığında 0-25 arası gösteriyor 55 de iken, ki bu bana kombinin istediğimiz min. modda yaktığını zaten gösteriyor.uzun süre 20 nin üzerinde hatta 50-100 arası kalır ise ordan fazla yaktığını ve bir yanlışlık olduğunu anlarsınız zaten.kartım bozuk çok yakıyor diyenler için sözüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Riven_ -- 22 Aralık 2012; 16:30:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mdemir067

Sn _Riven_ Yazdıklarınız çok doğru

chsl 55 derece veya herhangi bir sıcaklık değeri ayarladığınızda odanızda 23 dereceye veya ayarladığınız oda sıcaklığına yaklaştığında ekrandaki alev göstergesi tek yanarken üzerinde çizgi yokken OK tuşuna basınca chsl yine aynı 55 veya ayarladığınız değerimi gösteriyor yoksa chsl değeri düşükmü gösteriyor?

tek yanarken de amaç 55C boiler ısısını sağlamak.termostat 23.5 a ulaşınca kombi kapanıyor.sıcaklık yavaş yavaş düşüyor.23 e indiğinde kazan 30-40 C lerde oluyor .

örneğin gece 23C çok diye 22.5 yapmıştım.hala öyle çalışıyor.kazan 41C olmuş.göstergede 22.7C de yavaş yavaş iniyor.kombi kapalı modda hiç çalışmıyor. 22.0 ye düştüğünde kazan 35 lerde olur.full yakmaya geçer.55-57C kazanı görünce 1-2 dk 4-3-2-1 güçte alevi kısarak yakar ve tek alevde yakmaya devam eder.pwr 5-20 arası.ekranda 23 C yi bulduğu an kapatır.

• quote:

quote:

tek yanarken de amaç 55C boiler ısısını sağlamak.termostat 23.5 a ulaşınca kombi kapanıyor.sıcaklık yavaş yavaş düşüyor.23 e indiğinde kazan 30-40 C lerde oluyor .

örneğin gece 23C çok diye 22.5 yapmıştım.hala öyle çalışıyor.kazan 41C olmuş.göstergede 22.7C de yavaş yavaş iniyor.kombi kapalı modda hiç çalışmıyor. 22.0 ye düştüğünde kazan 35 lerde olur.full yakmaya geçer.55-57C kazanı görünce 1-2 dk 4-3-2-1 güçte alevi kısarak yakar ve tek alevde yakmaya devam eder.pwr 5-20 arası.ekranda 23 C yi bulduğu an kapatır.

sevgili riven bence oda termostadsız 50 dereceye alıp bir gun de olsa denemelisn sanki tüketim 1/2 m3 de olsa düşecek gibime geliyor.bir de petekler surekli sıcak olacagı için psikolojik olarak daha konforlu olacak gibime geliyor.

• quote:

quote:

merkezi ısıtma suyu sıcaklığım sabit durmuyor yani oda 20 C bende 22 C olsun diyorum sistem devreye giriyor merkezi istma suyu sıcaklığım chsl : 60 C ayarlı oda sıcaklığı farkı fazla olduğu için ilk etepta 60 C de yanmaya başlıyor odadaki ısı farkı düşmeye başlayınca yani 21 C gelince chsl 40 C dolaşıyor ve odayı 22 C getiremiyor getirsede çok vakit alıyor aynı cihazdan arkadaşda da var onda hiç öğle olmuyor 60 C sabit duruyor oda termostatını onun cihaza bağladık anlattıklarımı o cihazdada yaptı servise durumu anlattım kontrol paneli 2 kez garantiden değiştirdiler yine aynı sorun devam ediyor arkadaşın termostadı söküp benim kombiye bağlamayı düşündük açaba bu kontrol panelini de bozar mı diye serviste çözemedi arızayı bizde anlamadık sorun ne olabilir yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.

• quote:

quote:

quote:

sevgili riven bence oda termostadsız 50 dereceye alıp bir gun de olsa denemelisn sanki tüketim 1/2 m3 de olsa düşecek gibime geliyor.bir de petekler surekli sıcak olacagı için psikolojik olarak daha konforlu olacak gibime geliyor.

deneyelim dedim ambon 0 yaptım 50 C ayarladım.uygulamada değişenler şunlar.

pwr bu modda okunmuyor.ancak alev işaretinden 0-25 arası olduğu görülüyor.
    10-15dk bu şekilde çalıştı sürekli.boiler(kazan) sıcaklığı 53C lerde. sonra kapattı gazı.3-4 dk pompa aynen çalışırken kazan 45 lere hızla düştü ve tekrar çalışmaya başladı.bu modda %20 lerde sürekli çalışıyor ve pompada sürekli çalışıyor gibi bir durum var.
    açıkçası bu modda kombi daha çok çalışır durumda olacağından ömrünüde kısaltabilir sanki.termostatlı mod bir nevi günde 10 kez 45dk lık aralar verilmiş zaman ayarlı çalışma gibi düşünülebilir.ısındıktan sonra soğuyup tekrar çalışma süresi daha uzun gibi ve peteklerin soğuyup ısındığını fark edebiliyorsun.

termostatsız mod ise sürekli çalışan ve çok nadiren gazı tamamen kapatan mod ve hep sıcak su pompalıyor peteklere.hangisi avantajlı gözlemleyelim bakalım.

tabii 50C de sürekli çalışmasının bir sebebi de evin yalıtımsız ve ısı kaybının çok olmasıdır muhtemelen. 45C ye yavaş yavaş düşse 4dk değil 40dk belki kapalı kalacaktı.

açıkçası ch sl nin 40-50-60 olması çok da önemli değil bence fazla yakma açısından.kombi ilk başta bu değere ulaşmak için %70-80 lerde gaz yakıyor.50 ye 10dk da ulaşıyorsa 60 a 15 dk da ulaşıyor sonra hepsinde %15-20 tek alev modunda yakarak çalışmasını devam ettiriyor,sürekli ayarlı ısıyı koruyor.o ilk anda fazla gaz yakma dışında 24 saat çalışan kombi için anormal bir fark oluşturmasa gerek.
    önemli olan 50 demi 55 demi sizin ihtiyacınız olan 23C yi verdiği.

2 modun çalışma farkını açıkça anlattım.deneyip göreceğiz artık yakıt farkını.

• Arkadaşlar gaz ayarım değiştikten sonra benim kombi resmen cortladı.
    İlk yaktığımda diyelim 50 derece.
    Full gaz yanıyor sıcaklık 50yi bulduğu an gaz kesiyor :)
    Sonra 3 dakka beklerken bakıyorum peteklerin altı hala buz gibi.

Önceden 50ye ulaştıktan sonra gazı hafifce keser tüm peteği full ısıtırdı bu da gitti.

Bugün baymaktan argeden gelip deneyeceklerdi hepsi pos çıktı ne gelen var ne giden.
    Baymaktan aradılar sorununuz çözüldümü diye dalga mı geçiyorsunuz dedim.
    Gelen servisiniz birşey bilmiyor sorun yok diyip gidiyor dedim.

Ben gerizekalımıyım dedim ya sürekli servis çağırayım. Başka derdim yok mu dedim :)
    Demekki bir sorun var değil mi dedim bıktım sizle uğraşmaktan dedim peki dedi ben teknik müdürle görüşeceğim dedi.

Sonra servis aradı önceden gelen abi dedi devam ediyor mu evet dedim kardeş.
    Abi beni aradılar yine git bak dediler dedi. Ya dedim gelsen ne olacak sanki sende bilmiyosunki dedim.
    Abi doğru diyorsun dedi sen daha çok biliyon :) Kardeş dedim ARGE den geleceklerdi onları bekliyorum.

ARGE den Murat bey gelecekti o da hikaye çıktı.
    Pazartesi baymaka hitaben ihtar çekmeyi düşünüyorum kombiyi iade etmek için.

• quote:

%0-25 arası tek alev gücünde çalışıyorsa boiler ısısı 55-57 lerde dolaşır.amaç o zaten.ne zamanki gaz tamamen kapanır alev kalkar o zaman sıcaklık inmeye başlar ve ayarladığınız değerinin 5C altında(idi sanırım) iken tekrar yanmaya başlar.55 lere kazan gelir.

• quote:

quote:

%0-25 arası tek alev gücünde çalışıyorsa boiler ısısı 55-57 lerde dolaşır.amaç o zaten.ne zamanki gaz tamamen kapanır alev kalkar o zaman sıcaklık inmeye başlar ve ayarladığınız değerinin 5C altında(idi sanırım) iken tekrar yanmaya başlar.55 lere kazan gelir.

Bizlerde öyle olmuyor işte.
    Peteklerin hepsi çalışırken bir kere kombiyi 50-55e set ediyorum ama asla su sıcaklığı 51 veya 56ya çıkmıyor.
    Sürekli 50-55 de yanıyor ve hiç sönmüyor. Bu da aşırı yakıt tüketimine sebep oluyor.

Petek boyunu kısınca kapanma gerçekleşiyor.
    Ama yine derece 5 derece düşme çıkma olayı yok.
    Kafasına göre kombi gazı açıyor kafasına göre kapatıyor.
    3-4 derece üste çıkarıp dursa 5 derece düşünce çalışsa ben razıyım vallaha.
    Tek istediğimiz şuanda böyle olması.

• quote:

quote:

quote:

merkezi ısıtma suyu sıcaklığım sabit durmuyor yani oda 20 C bende 22 C olsun diyorum sistem devreye giriyor merkezi istma suyu sıcaklığım chsl : 60 C ayarlı oda sıcaklığı farkı fazla olduğu için ilk etepta 60 C de yanmaya başlıyor odadaki ısı farkı düşmeye başlayınca yani 21 C gelince chsl 40 C dolaşıyor ve odayı 22 C getiremiyor getirsede çok vakit alıyor aynı cihazdan arkadaşda da var onda hiç öğle olmuyor 60 C sabit duruyor oda termostatını onun cihaza bağladık anlattıklarımı o cihazdada yaptı servise durumu anlattım kontrol paneli 2 kez garantiden değiştirdiler yine aynı sorun devam ediyor arkadaşın termostadı söküp benim kombiye bağlamayı düşündük açaba bu kontrol panelini de bozar mı diye serviste çözemedi arızayı bizde anlamadık sorun ne olabilir yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.

siz ch sl(kazan sıcaklığı) 55 yapın ch min 55 yapın bakın nasıl çıkıyor dediğiniz ısıya

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.