Şimdi Ara

BAYMAK & BRÖTJE NOVADENS EXTRA (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.752
Cevap
24
Favori
170.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • zaten bizim kombilerin baymak sitesinde fotoğrafları bile yok...
  • quote:

Orijinalden alıntı: fiko_cmax

zaten bizim kombilerin baymak sitesinde fotoğrafları bile yok...

çakmamı bunlar dersiniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: attismail

quote:

Orijinalden alıntı: ASRIN32

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ASRIN32

Evet arkadaşlar en sonunda bugün saat 14:00 gibi fatura geldi

10.11.2012 - 12.12.2012

190 m3 harcamış

Tam 166 TL

Eski kasa benimki

11 mt petek Full Açık
    22 derecede oda termostadlı
    50 derece kazan sıcaklığı
    50 derece minimum su sıcaklığı yani 50\80 aralığı yeni yaptım 1 ayda böyle deneyecem

nasıl beyler

iyi değerler kardeşim eski kasalar sanki birazdaha tasarruflu gibime geliyor.ben denizlide oturuyorum bu bölgelerın hava şartlarını bilirsin bende ıspartayı biliyorum, eminim burası ıspartaya göre yazı yasıyodur desem yeri yani.benim alt kat boş yan cephemin birisi yalıtımsız ve sıvasız tuğla evde 3 petek açık gerisi kapalı.dış hava sıcaklığı 15ila 9 derece buna rağmen oda sıcaklığını 24 lere felan çıkarabiliyorum 50 derece sistem ısısıyla ve günde 8 m3 yakıyo.senin kombiye göre kat kat fazla yani ayda 240 250 m3 fatura gelecek.ve senin kadar ısınamamışımdır eminim.yani bi ayarsızlıklar var başka değil yav.

cidden sizin 3 petek açık 8 m3 çok fazla denizli dediğin gibi bize göre yaz yeni kasalar bu kadar yakmaması lazım eski kasalar italyan yeni kasalar türkiye üretildi ancak yeni kasalar minimum ısı yükü 4.7 az tüketimde eski kasalara 7.4

aaslında yeni kasalarda alman lisanslı italya çıkışlı diye biliyorum,bunu başka konu başlıkları altında okumuştum.kombiyi aldığım yerde öyle dedi.tam bilmiyorum ama.yerli olsun olmasın demiyoruz ama adam gibi olsun canımı yesinler sorun değil, lakin bu kadarda sorun pes dedirtiyo insana..benim amca oğlu var gebzede bir fabrikada çalışıyor 1-2 ay önce muhabbette geçti baymak kombi kasaları üretiyoz demişti.ama oda bitecek siparişi azalttık baya diyodu.demekki baymağın yan sanayi bakımından tutarsızlıklarıda söz konusu.iç aksağamının alman lisansı ile italyada üretiliyor diye biliyorum.

arkadaşlar eski kasalarda oda termostad olarak panelde 22 ayarladıktan sonra bu 22.1 gelince kombi alev kayboluyordu ancak pompa çalışmaya devam ediyor su soğusa bile pompa devam ediyor.kazan sıcaklığını ch sl 50. kazan sıcaklığınıda ch sp min 20 dedir bu ayarıda 50 yaptıktan sonra ayarlamış olduğum dereceye yani 22 olunca pompada alevde kapanıyor petekler el değmeyecek kadar sıcak bu sıcaklıkla 22.4 22.5 kadar çıkıyor çalışmadan kombi taki 22 düşesiye kadar buda 2 - 3 saati buluyor benim ev yalıtımsız yalıtım olsa belkide 3-4 saat gibi kombi devreye girmeyecek cidden tasarruf oluyor yeni kasalarda deneyin tabii bu ayarı değişiyor mu bilmiyorum

• quote:

bende yeni kasa baymak var. 12 m petek takılı. sanırım pompa da zayıf. peteklerin altları ılık. 47 derecede yakıyorum, alev en düşük seviyeye geldiği halde saatte 1 m3 gaz yakıyor. günde 12 saat çalıştırsam 12 m3 yapar. arkadaşımda eski kasa var o günde 5 m3 yakıyor. anlamadım bu kombiyi. baymak güya yeni kombi çıkardı güvendik aldık.

Fiko abi sen oda termostadsiz kullansan kombiyi kesinlikle seninki de durmaz senin kombide arizali neden uzerine gitmiyorsun bu durumun.sivastaki servis baymaka yazmis durumu sadece sizden sikayet geldi demisler termostadsiz deneyip durumu syler misin kombiyi 45 e al kapancak mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim servis dun baska bir kart getirdi.yeni gelen novadnslerin kartiymie denemek icin almis kombi bunda yine durmuyor pm18 de yemiyor yani kombi durmuyor pm18 i srvisteki abi 30 yapti makine cortladi hata kodu verdi fan ariza kodu yani.resetledik oda termostadinda devam ediyoruz bu arada kombiyi aldigim yer de sahtekarin onde gideni cikti herife ulasamiyorum agzi yalan dolan.size bir sey soyleyeim mi beyler ulkemi cok seviyorum ama bi avrupaya gidip gorseniz insana verilen degeri ve saygiyi oturur aglardiniz bu ulke neden byle ya?helal para kazanan cok az artik buna kesin inandim

• quote:

quote:

zaten bizim kombilerin baymak sitesinde fotoğrafları bile yok...

çakmamı bunlar dersiniz..
    kesinlikle çakma, eski novadens extra larla hiç ilgisi yok. onun için siteye bile koymuyorlar fotoğraflarını.
  • quote:

Orijinalden alıntı: meddah58

quote:

bende yeni kasa baymak var. 12 m petek takılı. sanırım pompa da zayıf. peteklerin altları ılık. 47 derecede yakıyorum, alev en düşük seviyeye geldiği halde saatte 1 m3 gaz yakıyor. günde 12 saat çalıştırsam 12 m3 yapar. arkadaşımda eski kasa var o günde 5 m3 yakıyor. anlamadım bu kombiyi. baymak güya yeni kombi çıkardı güvendik aldık.

Fiko abi sen oda termostadsiz kullansan kombiyi kesinlikle seninki de durmaz senin kombide arizali neden uzerine gitmiyorsun bu durumun.sivastaki servis baymaka yazmis durumu sadece sizden sikayet geldi demisler termostadsiz deneyip durumu syler misin kombiyi 45 e al kapancak mi

denedim zaten, 45 derecede durmuyor. zaten hiç bir derecede durmuyor. ayarladığım dereceye yaklaşıyor, fakat durmuyor. şikayet sitesine ve kendi sitelerine yazdım. sonucu bekliyorum. gerekirse eski ve yeni kasanın içinin fotoğraflarıyla almanya ortaklarına da yazacağım.
    bu türkiye de üretilen kombilerden brötjenin bile haberi yoktur bence, almanlar böyle uyduruk bir kombi üretimine izin vermezler. türk insanı saftır mantığından vazgeçmeliler.
    eski kasa kullanan arkadaşlar iç kısmın fotoğrafını çekip buraya koyarlarsa aradaki farkı görürsünüz zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fiko_cmax -- 15 Aralık 2012; 12:12:52 >

• quote:

quote:

quote:

denedim zaten, 45 derecede durmuyor. zaten hiç bir derecede durmuyor. ayarladığım dereceye yaklaşıyor, fakat durmuyor. şikayet sitesine ve kendi sitelerine yazdım. sonucu bekliyorum. gerekirse eski ve yeni kasanın içinin fotoğraflarıyla almanya ortaklarına da yazacağım.
    bu türkiye de üretilen kombilerden brötjenin bile haberi yoktur bence, almanlar böyle uyduruk bir kombi üretimine izin vermezler. türk insanı saftır mantığından vazgeçmeliler.
    eski kasa kullanan arkadaşlar iç kısmın fotoğrafını çekip buraya koyarlarsa aradaki farkı görürsünüz zaten.

Benimki de durmuyor abi bir haftadir her gun yaziyorum degusen bir sey olmayacak sanirim.sorunumuz cozulurse burdan paylasalim fiko abim olur mu?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Benimki de durmuyor abi bir haftadir her gun yaziyorum degusen bir sey olmayacak sanirim.sorunumuz cozulurse burdan paylasalim fiko abim olur mu?

kesinlikle...

• arkadaşlar kombim bir günde yani 24 saatte 20 metre küp yaktı böyle bir şey yok.50 derece de yanıyor, derece ayarını asagıya inderemiyorum yada başka ayarlarda varsa bilemiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yaltunbas

arkadaşlar kombim bir günde yani 24 saatte 20 metre küp yaktı böyle bir şey yok.50 derece de yanıyor, derece ayarını asagıya inderemiyorum yada başka ayarlarda varsa bilemiyorum

Termostadli mi termostadsiz mi kullaniyorsun

• quote:

quote:

arkadaşlar kombim bir günde yani 24 saatte 20 metre küp yaktı böyle bir şey yok.50 derece de yanıyor, derece ayarını asagıya inderemiyorum yada başka ayarlarda varsa bilemiyorum

termotsızda yaktı ustad
  • Arkadaşlar, alev hiç sönmüyor diyorsunuz. Merak ettiğim set ettiğiniz ısının +3 derece üzerine çıkıyormu kazan sıcaklığı onu kontrol edermisiniz, bence o değerlere sistem ulaşamadığı için sürekli yanmaya devam ediyor. Benim cihaz daima +3 derece ısısına gelince duruyor, belirli bir süresi yok, bazen 2 dk sonra ulaşıyor bazen 3 dk kesin bir çalışma süresi yok zaten bir tek bekleme süresi sabit 3 dk. 3 dk süresi dolunca cihaz kazandaki ısıyı kontrol ediyor eğer ısı set edilen ısının -5 veya daha fazla derece ye gelmediyse devreye girmeden bir 3dk daha bekliyor. Kart değişmeden önce bir gözlem yapmamıştım ama o zaman bile panele baktığım zaman ya alev işareti yoktu ya da en düşük seviyede çalışıyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 15 Aralık 2012; 20:56:51 >
  • quote:

Sizin cihaz benim cihaz gibi ilk parti anlaşılan. Servise haber verin yazılım kartınızı değiştirsinler. İlk parti cihazların 50 derece altına set edememe sorunu var, ücretsiz kart değişimi ile sorun çözülüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 16 Aralık 2012; 19:32:39 >
  • quote:

quote:

quote:

termotsızda yaktı ustad

Abicim o zaman senin kombi de hic sonmuyor neden servis cagirmiyorsun .bu kinuyla ilgili bir seyler yaptin mi

• quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

Arkadaşlar, alev hiç sönmüyor diyorsunuz. Merak ettiğim set ettiğiniz ısının +3 derece üzerine çıkıyormu kazan sıcaklığı onu kontrol edermisiniz, bence o değerlere sistem ulaşamadığı için sürekli yanmaya devam ediyor. Benim cihaz daima +3 derece ısısına gelince duruyor, belirli bir süresi yok, bazen 2 dk sonra ulaşıyor bazen 3 dk kesin bir çalışma süresi yok zaten bir tek bekleme süresi sabit 3 dk. 3 dk süresi dolunca cihaz kazandaki ısıyı kontrol ediyor eğer ısı set edilen ısının -5 veya daha fazla derece ye gelmediyse devreye girmeden bir 3dk daha bekliyor. Kart değişmeden önce bir gözlem yapmamıştım ama o zaman bile panele baktığım zaman ya alev işareti yoktu ya da en düşük seviyede çalışıyordu.

Evet sorun burda zaten kazan isisi yani boiler yazan yeri kontrol ediyirum ornegin 45 dereceye aldiysam en fazla 46 oluyor cunku bu super akilli kombiler alevi kisiyir set edilen degere geldiginde .bizimde peteklerimi uzun olunca ve kombiyle mesafaleri fazla olunc durmuyor.baska kombide durmaz o zman dedigini duyar gibiyim arkadaslarin.eski kombimi 8 gun once soktum onset edilen dereceye rahat bir sekilde geliyordu ve sonuyordu.ben 3 tane kart degistim ucunde de farkli sekilde calisti kombim.sizce bu normal mi?kabul edelim maalesef kombilerimiz sorunlu ve bizlerde bu pisligin icine dusmus durumdayi iste hepsi bu

• quote:

quote:

Sizin cihaz benim cihaz gibi ilk pati anlaşılan. Servise haber verin yazılım kartınızı değiştirsinler. İlk parti cihazların 50 derece altına set edememe sorunu var, ücretsiz kart değişimi ile sorun çözülüyor.

aynen öyle birader bir ay olmadı yanalı 180 metre küpü geçti çarşamba günü gelecek bakalım servis
  • quote:

quote:

Arkadaşlar, alev hiç sönmüyor diyorsunuz. Merak ettiğim set ettiğiniz ısının +3 derece üzerine çıkıyormu kazan sıcaklığı onu kontrol edermisiniz, bence o değerlere sistem ulaşamadığı için sürekli yanmaya devam ediyor. Benim cihaz daima +3 derece ısısına gelince duruyor, belirli bir süresi yok, bazen 2 dk sonra ulaşıyor bazen 3 dk kesin bir çalışma süresi yok zaten bir tek bekleme süresi sabit 3 dk. 3 dk süresi dolunca cihaz kazandaki ısıyı kontrol ediyor eğer ısı set edilen ısının -5 veya daha fazla derece ye gelmediyse devreye girmeden bir 3dk daha bekliyor. Kart değişmeden önce bir gözlem yapmamıştım ama o zaman bile panele baktığım zaman ya alev işareti yoktu ya da en düşük seviyede çalışıyordu.

Evet sorun burda zaten kazan isisi yani boiler yazan yeri kontrol ediyirum ornegin 45 dereceye aldiysam en fazla 46 oluyor cunku bu super akilli kombiler alevi kisiyir set edilen degere geldiginde .bizimde peteklerimi uzun olunca ve kombiyle mesafaleri fazla olunc durmuyor.baska kombide durmaz o zman dedigini duyar gibiyim arkadaslarin.eski kombimi 8 gun once soktum onset edilen dereceye rahat bir sekilde geliyordu ve sonuyordu.ben 3 tane kart degistim ucunde de farkli sekilde calisti kombim.sizce bu normal mi?kabul edelim maalesef kombilerimiz sorunlu ve bizlerde bu pisligin icine dusmus durumdayi iste hepsi bu

PM1 ve PM3 ile oynama yaparak sorunuzu çözebilirsiniz tahmin ediyorum. O iki parametre sorununuza çare olabilir. Örneğin PM1 değerini 50 yapın, PM3 değerini de 70. Ayırıca yakıt sarfiyatı ne kadar etkilenecek kontrol edin, kar dan çok zarar olmasın.

• quote:

quote:

quote:

PM1 ve PM3 ile oynama yaparak sorunuzu çözebilirsiniz tahmin ediyorum. O iki parametre sorununuza çare olabilir. Örneğin PM1 değerini 50 yapın, PM3 değerini de 70. Ayırıca yakıt sarfiyatı ne kadar etkilenecek kontrol edin, kar dan çok zarar olmasın.

Parametrelere yeni taktiklari kartla giremiyorum .bir de artik sıkıldım kombiyle ugrasmaktan mutfaktan gecmiyorum bile

• quote:

Parametrelere yeni taktiklari kartla giremiyorum .bir de artik sıkıldım kombiyle ugrasmaktan mutfaktan gecmiyorum bile

Nasıl bir kart taktılar ?!? Başka Modele mi ait, yoksa eski kasanın kartı mı?
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.