Şimdi Ara

BAYMAK & BRÖTJE NOVADENS EXTRA (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.752
Cevap
24
Favori
170.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: attismail

çok teşekkürler kardeşim, salon kapalı kullanmıyorum ama bu sitede açmam gerektiğini hatta bütün evi açmamın doğru olduğunu öğrendim.bende zaten peteklerin kısa olduğunu düşünüyorum önerebileceğin bir petek varmı bunlarda önemli.bizim mütaahit airfelin satandart peteklerini taktırmış.birde salon peteğimi uzatamam çünkü bittiği yerde tam boy büyük pencere var diğer tarafa ikinci bir petek takabilirim ama kolektörde birtane tapa boşta yerden çektirebilirim.güneş görmüyo salonum ama arka 3 oda baya güneş görüyo güneş içeri giriyor sanki o derece.cihazın ekranınıda turma odasına takıyım diyorum çünkü cephesi yalıtımsız ve kabak tuğla duvarı var.burayı iyi ısıtabilirsem diğer odalar zaten iyi ısınmış olur diye düşünüyorum.kombiyi pvc dolapla kapattık ben birazdaha ileri gidecem bu izocamın yalıtım malzemeleri var sarı cam elyafı gibi, onlarla kapatıyım diyorum dolabın iç çeperini.borularu zaten kapattım.son olarakta termostatik vana olayı.her tarafa takıyım o zaman birde 50 derecede çalıştırıken vana hangi konumda olursa iyi çalışır, bunuda yazarsanız sevinirim.

Airfel petekleri kalitelidir, piyasada zaten 3 marka tavsiye edilir Demirdöküm Plus, Vairad ve Airfel o yüzden petek yönünden gönlünüz rahat olsun. Gelelim nasıl iyileştirme yapabiliriz. Ben sizin yerinizde olsam Salondaki 1.2mt peteği söküp yerine 2.2mt veya 2.4mt petek taktırırım, ordan çıkan peteği O.Odasına, O.Odasındaki 90cm peteği yandaki Odaya oradan çıkan 80cm peteği koridora Dış kapıya yakın noktaya Y.Odasının duvarına monte ederdim (bunun için kolektördeki boş vanayı kullanabilirsiniz). 3 tane T.Vana alırdım ve mutfak, O.Odası ve Odaya takardım (İsterseniz birtane de Y.Odasına takabilirsiniz). O.T'nı Salona petekten uzak ve 1.5mt yükseklikte olan bir noktaya takardım. Tabiki bunlar benim şahsi fikrim, uymak zorunda değilsiniz. Ben olsaydım bu şekilde yapardım.

Neden bu şekilde yapmanızı tavsiye ediyorum:

1. En zor ısınan Salon - O.T. için en uygun aday.
    2. Mutfak ve diğer Odalar daha çabuk ısınıcağı için T.Vana ile büyük ısı farkların oluşmasını engellemiş olursunuz.
    3. Koridorda Dış Kapının yanındaki petek dışarıdan gelecek olan soğuk havayı perdeleyip evdeki ısı kaybını engelleyecek, artı koridordaki ısı artışına katkıda bulunacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

quote:

Orijinalden alıntı: hakan_alkan

quote:

quote:

oda termostad ile ne kadar yakıyor, su sıcaklığı ile ne kadar yakıyor ? bunu karşılaştıran varmı içimizde ? ben 35 derece su sıcaklığında günde ortalama 7 m3 yakıyorum.servis c.tesi gelip termostadı odaya alıcak.

40 veya 45 derecede tüketimi gözemlediniz mi? Ben 35 ve 40 denedim ama en iyi sonucu şu an 42 de alıyorum.

hayır gözlemlemedim,havalar dahada soğuduğunda mecbur ısıyı daha fazla arttıracağım. düz mantık olarak 35 de 7m3 yakıyorsam 45 de daha fazlasını yakarım diye düşünüyorum.35 derece şimdilik yeterli geliyor ev 23 derece civarında,100 m2 ısıtılan alan ve 9,3 metre peteğim var.ev yalıtımsız.eski kasa novadens kullanıyorum.

Bu kombi işi bilgisayar işinden karışık çıktı düz mantığı bırakıp bu gece 40 derece ile bir deneyin en fazla 1-2 liraya mal olur. Ama eğer peteklerde termo vana yoksa sarfiyat artabilir o aklıma gelmedi, bende koridor ve banyo hariç tüm peteklerde var.

bu gece 40 derecede deneyeyim dedim ,c.tesi gelirim diyen servis bu sabah gelince ölçüm yarım kaldı. ancak 35 derecede 12 saate 3,5 m3 harcarken 40 derecede 7-8 saatte aynı m3 yanmış. yani 3 te 1 fazla sarfiyat olmuş. sevis geldi termostadı odaya aldı 22 dereceye ayarladı 30 tl aldı gitti. bugün hava güneşli ,evim güneş aldığında kombi daha hiç faaliyete geçmedi.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: meddah58

Arkadaslar eski kasa novadensin ana kartının resmi lazım bana cekebilecek arkasas varsa sevinirim.bir sey uzerinde calışıyorzda kombiyi modifiye etmeye calısıyorum dersem yeridir yeni novadens extranın gormdiğim parcası kalmadı sanırım.eski kasa kullanan abilerim var onlardan ön kapagı söküp ana kartının rssmini paylasırlarsa memnun kalırım

Eski kasaların kartı Siemens'tir, yeni kasanın kartı Honeywell.

evet aynen katılıyorum çünkü paneli içini söktüğümde siemens yazıyordu eski kasa
  • quote:

bu gece 40 derecede deneyeyim dedim ,c.tesi gelirim diyen servis bu sabah gelince ölçüm yarım kaldı. ancak 35 derecede 12 saate 3,5 m3 harcarken 40 derecede 7-8 saatte aynı m3 yanmış. yani 3 te 1 fazla sarfiyat olmuş. sevis geldi termostadı odaya aldı 22 dereceye ayarladı 30 tl aldı gitti. bugün hava güneşli ,evim güneş aldığında kombi daha hiç faaliyete geçmedi.

Kişiden kişiye değişiyor demek. Ben 42 derecede daha iyi sonuç aldım.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

oda termostad ile ne kadar yakıyor, su sıcaklığı ile ne kadar yakıyor ? bunu karşılaştıran varmı içimizde ? ben 35 derece su sıcaklığında günde ortalama 7 m3 yakıyorum.servis c.tesi gelip termostadı odaya alıcak.

40 veya 45 derecede tüketimi gözemlediniz mi? Ben 35 ve 40 denedim ama en iyi sonucu şu an 42 de alıyorum.

hayır gözlemlemedim,havalar dahada soğuduğunda mecbur ısıyı daha fazla arttıracağım. düz mantık olarak 35 de 7m3 yakıyorsam 45 de daha fazlasını yakarım diye düşünüyorum.35 derece şimdilik yeterli geliyor ev 23 derece civarında,100 m2 ısıtılan alan ve 9,3 metre peteğim var.ev yalıtımsız.eski kasa novadens kullanıyorum.

Bu kombi işi bilgisayar işinden karışık çıktı düz mantığı bırakıp bu gece 40 derece ile bir deneyin en fazla 1-2 liraya mal olur. Ama eğer peteklerde termo vana yoksa sarfiyat artabilir o aklıma gelmedi, bende koridor ve banyo hariç tüm peteklerde var.

hakan bey sizden ricam İ\P 3 Saniya basılı tutup çıkan menülerin değerlerini benimle paylaşırsanız sevinirim Çıkış için aynı tuşa basarsınız zaten ikimiz kullanıyoruz herhalde eski kasa aynen aşağıdaki gibi paylaşırsan birkaç deneme için faydası olacak teşekkürler

CH SL :
    CH 0:
    CH FL:----
    CH SP:
    CH MX :
    CH MİN :
    CH25R :
    CH25F:
    HW 0 :
    HW SP :
    HW RD :
    HW MX :
    HW MİN :

PWR :
    S FAN :
    K EXH :

KREG:
    BUILD: .
    KORR:
    AMBON :
    SDR : .

HW PR :
    OFF LR :
    OFFL1 :
    L FCT :
    LT IME :
    LTEMP :

COOL:
    LMU34 :
    ST BY :
    R MOD :

• CH SL : 60
    CH 0: 33.5
    CH FL:----
    CH SP: 27.0
    CH MX : 80.0
    CH MİN : 20.0
    CH25R : 20.0
    CH25F: 80.0
    HW 0 : 31.0
    HW SP : 42.0
    HW RD : 35.0
    HW MX : 60.0
    HW MİN : 35.0

PWR : .0
    S FAN : 0
    K EXH : 22.0

KREG: 3.0
    BUILD: . 3
    KORR: 4
    AMBON : 1
    SDR : .5

HW PR : 1
    OFF LR : 0.0
    OFFL1 : 0
    L FCT : 0
    LT IME : 1
    LTEMP : 60.0

COOL: 0
    LMU34 : 1
    ST BY : 1
    R MOD : 1
  • Bu verileri kombi beklemedeyken yani çalışmıyorken aldım,umarım yararlı olur.
  • quote:

Bu verileri kombi beklemedeyken yani çalışmıyorken aldım,umarım yararlı olur.

şu anda pompa çalışıyormu birde 22 ayarlı termostad 22.5 oluncamı susuyor kombi tekrar 22 oluncamı çalışıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: ASRIN32

quote:

Bu verileri kombi beklemedeyken yani çalışmıyorken aldım,umarım yararlı olur.

şu anda pompa çalışıyormu birde 22 ayarlı termostad 22.5 oluncamı susuyor kombi tekrar 22 oluncamı çalışıyor

kombi termostad odaya alındıktan sonra ilk kez az önce çalışmaya başladı,tabi deneme amaçlı çalıştırma hariç. 22 dereceye ayarlı 21.8 de yanmaya başladı
  • 22 oluncamı yoksa 22.5 kapatıyor kendini
  • quote:

22 oluncamı yoksa 22.5 kapatıyor kendini

henüz bilmiyorum, gözlemleyince yazarım
  • az önce kışın ilk faturası geldi ,9 kasım - 14 aralık arasında 220 m3 yakmışım 209 lira ödeyeceğim.35 günde ortalama 6.285 m3 sarfiyatım olmuş.ocak banyo dahil.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ben yaklaşık 1 haftadır ölçümdeyim altkat boş dış hava sıcaklığı 15 gece 5-6 gibi 60 m2 lik alanı 2.5 mt petek ısıtıyor 3 oda açık 2 oda kapalı çoğu zaman 50 ısınamadığım zaman 55 derecede yakıyorum, 50 derecedeyken günde 8 m3 55 derecedeyken 10 m3 tüketiyor.yeni kasa novadens.

Bence sizinki çok fazla.

• Yeni kasa novadens extralard sabit bir ayar felan yok ana karti artik hangi markaysa 3 anakart taktık değiştil üçünde de farklı sekilde yandı söndü .bu bizim sorunumuz değil baymak satıs sonrasına maşl atalım arkDaslar sikayetlerimizi birlik olursak yazılımları anca k duzeltibiliriz.termostaddda bıle herkesin ki farklı yanıyor ne biçim iş anlamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: By_C@BB@R

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ben yaklaşık 1 haftadır ölçümdeyim altkat boş dış hava sıcaklığı 15 gece 5-6 gibi 60 m2 lik alanı 2.5 mt petek ısıtıyor 3 oda açık 2 oda kapalı çoğu zaman 50 ısınamadığım zaman 55 derecede yakıyorum, 50 derecedeyken günde 8 m3 55 derecedeyken 10 m3 tüketiyor.yeni kasa novadens.

Bence sizinki çok fazla.

arkadaşlar ne yapacaz bu kombileri yav.serviste bi halt bilmiyordur eminim fazla yakıyor bakın desek, normal deyip geçer kesin.eski kasaların tüketimlerine bakarsak bunlar iki kat fazla yakıyo.50 dercede 10 dk çalışıyor 4 dk duruyo.bundanmı kaynaklanıyor acaba.

Abi Zaten evimde 8'5 metre petek var su anda 6 metre petek yakiyorum daha ne kadar kisayim .6 metre mobil sistem doseli petegi ceviremeycekse bAymak dukkani kapatsin kapisina kiliti vursun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: meddah58

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: By_C@BB@R

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bence sizinki çok fazla.

arkadaşlar ne yapacaz bu kombileri yav.serviste bi halt bilmiyordur eminim fazla yakıyor bakın desek, normal deyip geçer kesin.eski kasaların tüketimlerine bakarsak bunlar iki kat fazla yakıyo.50 dercede 10 dk çalışıyor 4 dk duruyo.bundanmı kaynaklanıyor acaba.

Abi Zaten evimde 8'5 metre petek var su anda 6 metre petek yakiyorum daha ne kadar kisayim .6 metre mobil sistem doseli petegi ceviremeycekse bAymak dukkani kapatsin kapisina kiliti vursun.

sende haklısın kardeşim.ne edecez bilemedim.

• bende yeni kasa baymak var. 12 m petek takılı. sanırım pompa da zayıf. peteklerin altları ılık. 47 derecede yakıyorum, alev en düşük seviyeye geldiği halde saatte 1 m3 gaz yakıyor. günde 12 saat çalıştırsam 12 m3 yapar. arkadaşımda eski kasa var o günde 5 m3 yakıyor. anlamadım bu kombiyi. baymak güya yeni kombi çıkardı güvendik aldık.
  • quote:

quote:

quote:

Evet arkadaşlar en sonunda bugün saat 14:00 gibi fatura geldi

10.11.2012 - 12.12.2012

190 m3 harcamış

Tam 166 TL

Eski kasa benimki

11 mt petek Full Açık
    22 derecede oda termostadlı
    50 derece kazan sıcaklığı
    50 derece minimum su sıcaklığı yani 50\80 aralığı yeni yaptım 1 ayda böyle deneyecem

nasıl beyler

iyi değerler kardeşim eski kasalar sanki birazdaha tasarruflu gibime geliyor.ben denizlide oturuyorum bu bölgelerın hava şartlarını bilirsin bende ıspartayı biliyorum, eminim burası ıspartaya göre yazı yasıyodur desem yeri yani.benim alt kat boş yan cephemin birisi yalıtımsız ve sıvasız tuğla evde 3 petek açık gerisi kapalı.dış hava sıcaklığı 15ila 9 derece buna rağmen oda sıcaklığını 24 lere felan çıkarabiliyorum 50 derece sistem ısısıyla ve günde 8 m3 yakıyo.senin kombiye göre kat kat fazla yani ayda 240 250 m3 fatura gelecek.ve senin kadar ısınamamışımdır eminim.yani bi ayarsızlıklar var başka değil yav.

cidden sizin 3 petek açık 8 m3 çok fazla denizli dediğin gibi bize göre yaz yeni kasalar bu kadar yakmaması lazım eski kasalar italyan yeni kasalar türkiye üretildi ancak yeni kasalar minimum ısı yükü 4.7 az tüketimde eski kasalara 7.4

aaslında yeni kasalarda alman lisanslı italya çıkışlı diye biliyorum,bunu başka konu başlıkları altında okumuştum.kombiyi aldığım yerde öyle dedi.tam bilmiyorum ama.yerli olsun olmasın demiyoruz ama adam gibi olsun canımı yesinler sorun değil, lakin bu kadarda sorun pes dedirtiyo insana..benim amca oğlu var gebzede bir fabrikada çalışıyor 1-2 ay önce muhabbette geçti baymak kombi kasaları üretiyoz demişti.ama oda bitecek siparişi azalttık baya diyodu.demekki baymağın yan sanayi bakımından tutarsızlıklarıda söz konusu.iç aksağamının alman lisansı ile italyada üretiliyor diye biliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: fiko_cmax

bende yeni kasa baymak var. 12 m petek takılı. sanırım pompa da zayıf. peteklerin altları ılık. 47 derecede yakıyorum, alev en düşük seviyeye geldiği halde saatte 1 m3 gaz yakıyor. günde 12 saat çalıştırsam 12 m3 yapar. arkadaşımda eski kasa var o günde 5 m3 yakıyor. anlamadım bu kombiyi. baymak güya yeni kombi çıkardı güvendik aldık.

abi ozaman bu makinalarda ayarsızlık var, kataloğunda yeni premix yoğuşma teknolojisi diye yazıyo.belki yoğuşma teknolojisi süper bilemeyiz, fakat içindeki kart bu teknolojinin hakkını vermiyor sanırım.eski kasalarda arkadaşlar simens kart olduğunu söylüyolar.simens yani teknoloji devi.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fiko_cmax

bende yeni kasa baymak var. 12 m petek takılı. sanırım pompa da zayıf. peteklerin altları ılık. 47 derecede yakıyorum, alev en düşük seviyeye geldiği halde saatte 1 m3 gaz yakıyor. günde 12 saat çalıştırsam 12 m3 yapar. arkadaşımda eski kasa var o günde 5 m3 yakıyor. anlamadım bu kombiyi. baymak güya yeni kombi çıkardı güvendik aldık.

abi ozaman bu makinalarda ayarsızlık var, kataloğunda yeni premix yoğuşma teknolojisi diye yazıyo.belki yoğuşma teknolojisi süper bilemeyiz, fakat içindeki kart bu teknolojinin hakkını vermiyor sanırım.eski kasalarda arkadaşlar simens kart olduğunu söylüyolar.simens yani teknoloji devi.

sadece kartı değil kazanı da çok farklı. eski kasayı arkadaşa takarken baktım, üzerşnde 4 yıldız teknolojisi var, almanca uyarılar falan. bizimkine baktım hiç bir şey yok. kazan da sanki sactan yapılmış. tamamen uydurma. premix olduğundan bile şüphe ediyorum artık.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.