Şimdi Ara

Bayan mı? Kadın mı? Neden? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
2.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu konuyu tartışan kadın erkek farketmez boş insandır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkisi de yanlış. Cinsiyetin sorulduğu yerde cevap erkek ya da dişidir. Kadın, bayan, bay, adam vs. cinsiyet belirten kelimeler değildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adoring

KADIN ÇÜNKÜ BAYAN KELİMESİ BAY OLMAYAN KİŞİ ANLAMINA GELİR VE BUDA AŞAĞILAYICI BİR NİTELİKTEDİR.

Kadınlar bay mı?.Sen erkek değilsin haha gibi bir mantalite mi var bu kelmede?Bayan'ı kimsenin aşağılayıcı bir kelime olarak kullandığını sanmıyorum, lügata öyle oturmuş bir kelime, kullanların çoğu da kibarlık olsun diye kullanıyor.Hakaret olarak bakanlarda bu kafaya neyle ulşatıklarını belirtilerse, bende kullanmak isterim.Feminazilerin kafasını çözemedim zaten, oldukça gereksiz şeylere takıyorlar..

Konuya dönersek kadın kelimesi daha hoş duruyor bayana göre bence, tabii tanımadığın birine hitap ederken hanımefendi kelimesi daha iyi gidiyor.Bayan kelimesini pek kullanmıyorum, fonotiği güzel değil bence.

Bayan mı? Kadın mı?  Neden?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fingolfin. -- 9 Nisan 2015; 13:19:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Fingolfin.

quote:

Orijinalden alıntı: Adoring

KADIN ÇÜNKÜ BAYAN KELİMESİ BAY OLMAYAN KİŞİ ANLAMINA GELİR VE BUDA AŞAĞILAYICI BİR NİTELİKTEDİR.

Kadınlar bay mı?.Sen erkek değilsin haha gibi bir mantalite mi var bu kelmede?Bayan'ı kimsenin aşağılayıcı bir kelime olarak kullandığını sanmıyorum, lügata öyle oturmuş bir kelime, kullanların çoğu da kibarlık olsun diye kullanıyor.Hakaret olarak bakanlarda bu kafaya neyle ulşatıklarını belirtilerse, bende kullanmak isterim.Feminazilerin kafasını çözemedim zaten, oldukça gereksiz şeylere takıyorlar..

Konuya dönersek kadın kelimesi daha hoş duruyor bayana göre bence, tabii tanımadığın birine hitap ederken hanımefendi kelimesi daha iyi gidiyor.Bayan kelimesini pek kullanmıyorum, fonotiği güzel değil bence.

Bayan mı? Kadın mı?  Neden?

Haklısınız, bayan kelimesi kibarlık niyetine kullanılıyor.Birileri var bu bayan olmayan anlamına gelen diye aklıma yerleşmiş.Evet kadın daha iyi duruyor ama kadın demek biraz abes kaçtığından hanımefendi'yi kullanmayı tercih ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hz Carrier

İkisi de yanlış. Cinsiyetin sorulduğu yerde cevap erkek ya da dişidir. Kadın, bayan, bay, adam vs. cinsiyet belirten kelimeler değildir.

"dişi" sadece hayvanlar için kullanılır...aman
  • quote:

Orijinalden alıntı: keloğlan

quote:

İkisi de yanlış. Cinsiyetin sorulduğu yerde cevap erkek ya da dişidir. Kadın, bayan, bay, adam vs. cinsiyet belirten kelimeler değildir.

Yav he he. Her canlı türünde cinsiyet belirten kelimeler bunlardır. İngilizcedeki male ve female gibi. Sen hiç İngilizce cinsiyet sorulurken male/woman ya da man/woman diye bir şey gördün mü?
  • quote:

quote:

quote:

Yav he he. Her canlı türünde cinsiyet belirten kelimeler bunlardır. İngilizcedeki male ve female gibi. Sen hiç İngilizce cinsiyet sorulurken male/woman ya da man/woman diye bir şey gördün mü?

İngilizce'de olabilir ama kültürümüzde erkek-dişi ikilisi sadece hayvanlar için kullanılır

istatistik formlarında bizde cinsiyet erkek-kadın olarak belirtilir

• Doğrusu kadındır . Kadın kaba gibi duruyor ancak bayandan daha çok kabul görüyor aslında . Bilinçli kadınlar da kendilerine bayan denilince kızıyor kadın diyeceksin diyor .
  • kadın = orta yaşlı

kız= genç

bayan= ol of dem
  • Eğer bi kız arkadaşımı bir üstüme anlatıyorsam veya tanımadığım birine seslenirken - Hanımefendi
    Arkadaşlar arasında kadın/kız
    Bayan kelimesini kullanmam çok neden bilmiyorum ama saçma gelir hep.

• quote:

quote:

quote:

quote:

İngilizce'de olabilir ama kültürümüzde erkek-dişi ikilisi sadece hayvanlar için kullanılır

istatistik formlarında bizde cinsiyet erkek-kadın olarak belirtilir

Bu yanlış olduğunu değiştirmiyor ki. Kadın değildir cinsiyetleri, dişidir.

• Tanımadığım bir kadına ilk defa hitap edeceksem ''hanımefendi'' diyorum.
  • nefes alıyorum
  • Hanımefendi, hanfendi bunlar daha iyi sanki, tepki almayacağınızı garantilersiniz en azından

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şeker Hapı -- 10 Nisan 2015; 0:45:55 >
  • Adam-kadın meziyet
    Erkek-dişi cinsiyet

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: uAslAnkara

Dişi

"Dişi" sadece hayvanlar için kullanılır, aynen "telef olmak" gibi

Dişi biyolojide cinsiyete sahip tüm canlılar için kullanılır. Bilimsel olarak bayanlardan bahsederken dişi deriz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Treth

Ne fark eder bayan veya kadın ikisi de aynı şey.

Aşk bu kızılötesi yaralı müzesi o zaman?
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

quote:

Orijinalden alıntı: Treth

Ne fark eder bayan veya kadın ikisi de aynı şey.

Aşk bu kızılötesi yaralı müzesi o zaman?

Senin devreler iyice yandı her halde ne diyorsun anlamıyorum.
  • Ne fark eder nefes alsın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.