Şimdi Ara

Battlefield 3 2 GB Ram Vs 4 GB Ram

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
4.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu anda 2 gb ram ile oyunu oynuyorum aşırı kasmalar,teklemeler oluyor,4 gb ram almayı düşünüyorum
    Performans ne kadar artar

• Ben oyunu altta yazan sistemle 2 gb ram ile oynuyordum.Oyunda herhangi bir kasma yoktu ama oyuna girip çıkarken(özellikle çıkarken) bilgisayar oldukça yavaşlıyordu.Sonra rami 4gb(32 bit nedeniyle 3gb görüyor) yaptım.Performans olarak pek birşey değişmedi ama oyuna giriş çıkışlar baya hızlandı.Senin bilgisayarının işlemci ve ekran kartı oyunu rahat açacak kadar iyiyse ramin aşırı bir etkisi olmuyor sanırım.Ama bu iki parça pek yeterli değilse 4gb ram bilgisayarını belli bir seviyede rahatlatır belki.Yinede sadece ram artışından pek bişey beklememek lazım bence.
  • Bende e6750 + gtx 460 + 2GB RAM var. Maalesef istediğim performansı alamıyorum oyundan.

İşlemcim 3.2 ghz oc'li ama yine de fps 30 küsürlere düşüyor anlık ve bu da takılıyormuş gibi geliyor bana. Halbuki tüm detayları lowa alsam dahi bunu yapıyor. İnşallah sorun ramlerden kaynaklanıyordur en kısa zamanda 2 gb ram takviyesi yapmayı düşünüyorum...

Acaba benim gibi c2d + güncel bir ekran kartı + 2gb test edip daha sonra 2 gb daha koyan kişiler var mı forumda? sonuçları paylaşırsanız memnun olurum.
  • Oyun için min ram sınırı 4GB altı kurtarmıyor, oyun açıkken arkada birkaç daha program açıksa PC kasmaya başlıyor ve oyun kendi kendine kapatıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

Oyun için min ram sınırı 4GB altı kurtarmıyor, oyun açıkken arkada birkaç daha program açıksa PC kasmaya başlıyor ve oyun kendi kendine kapatıyor.

Açıkçası ben oyuna girmeden önce arkada anti vir ( microsoft essentials ) hariç her şeyi kapatıyorum. Game booster çalıştırıyorum bir de o sırada kullanılan ram miktarı 600-700'e kadar düşüyor ve bu haliyle oyuna giriyorum.

2gb ram var. windows 7 32 bit....

Oyun sırasında boştaki ram miktarını sürekli takip ediyorum 80-300 arası değişen ram miktarı görüyorum ortalama 150-200 mb boş yer oluyor hep. Neden bu ram tam dolmuyor acaba yoksa yetiyor mu boşuna ram almasam mı ? Arada sırada fps 35 lere düşüyor bunun sebebi büyük bir ihtimal işlemcim

edit : bu arada single playerda boş ram miktarım 300-350 mb ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metallurgy -- 23 Kasım 2011; 21:52:10 >

• nekadar çok ram okadar çok rahatlama sağlar
    mümkünse 8gb ram kullanın
  • 8 lik ram takamam anakart müsade etmez

Bad Company 2'den örnek vereyim

XP'deyken
    1366x768 Herşey High
    35 ve üstü fps arada bir 25'lere düşüyor

Windows 7

1366x768 herşey high
    15'ten yukarı zor çıkıyor
    bu yüzden 800x600'de zor oynuyorum oyunu

Bu bütün oyunlarda böyle windows 7 daha fazla ram yiyiyor diye düşünüyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4 GB RAM e 8GB RAM eklemek
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bf3 oynarken:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OguzhanKeskinbalta -- 24 Kasım 2011; 9:39:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: svstrgmr

bf3 oynarken:

Hocam size zahmet olacak ama eğer tüm ayarları lowa çekip 5 dk oynayıp şu görüntüyü bir de o zaman alıp buraya koyabilir misiniz ? Low ile ultra arasındaki cpu ve ram kullanım miktarı ne kadar düşüyor merak ettim de...
  • istediğiniz testi memnuniyetle yayınlarım ama akşam eve gidince
    şu anda işteyim ne yazık ki
    ama şunu söyleyeyim
    w7 64bit sistem boştayken ve ekstra hiçbir program çalışmaz iken
    8gb ramin 2gb'ını kullanıyor
  • Çok teşekkür ediyorum...

ben w7 32 bit kullanıyorum. Her şeyi kapatıp game booster açarsam boşta ram kullanımım 600 mb'ye kadar düşüyor. Tabi bunun sebebi ram'in az olması. Eminim bende de 8gb olsa 600 mb'ye düşürmem imkansız olurdu. e6750 3.2 ghz + gtx460 ile her şey lowda oynamama rağmen 50-60 fps olan oyun bir anda 35 e düşüyor ve kasıyormuş gibi gözüküyor beni deli ediyor açıkcası... Dediğim gibi lowdaki ram kullanımı sizde düşerse bende ona göre 2gb ram takviyesi yapacağım lowda oynadığım için...
  • quote:

Orijinalden alıntı: metallurgy

Çok teşekkür ediyorum...

ben w7 32 bit kullanıyorum. Her şeyi kapatıp game booster açarsam boşta ram kullanımım 600 mb'ye kadar düşüyor. Tabi bunun sebebi ram'in az olması. Eminim bende de 8gb olsa 600 mb'ye düşürmem imkansız olurdu. e6750 3.2 ghz + gtx460 ile her şey lowda oynamama rağmen 50-60 fps olan oyun bir anda 35 e düşüyor ve kasıyormuş gibi gözüküyor beni deli ediyor açıkcası... Dediğim gibi lowdaki ram kullanımı sizde düşerse bende ona göre 2gb ram takviyesi yapacağım lowda oynadığım için...

Bende her türlü ram takviyesi yapmaya bakalım,bende bugün yarın 4'de tamamlayacağım ramleri,oyunda çok performans artmasa bile sistem rahatlar en azından
  • quote:

Orijinalden alıntı: ApistoGraMMa

quote:

Çok teşekkür ediyorum...

Bende her türlü ram takviyesi yapmaya bakalım,bende bugün yarın 4'de tamamlayacağım ramleri,oyunda çok performans artmasa bile sistem rahatlar en azından

Orası öyle kesinlikle... Oyundan alt f4 çakıp çıktığımız vakit ramler ağzına kadar dolu olduğu için ram boşalması uzun sürüyor ve o süre zarfında yapacağın işi yapamıyorsun hemen pc ağlıyor resmen bir 10-15 sn

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ApistoGraMMa

quote:

Çok teşekkür ediyorum...

Orası öyle kesinlikle... Oyundan alt f4 çakıp çıktığımız vakit ramler ağzına kadar dolu olduğu için ram boşalması uzun sürüyor ve o süre zarfında yapacağın işi yapamıyorsun hemen pc ağlıyor resmen bir 10-15 sn

Evet doğru,oyunlara giriş çıkışlar hızlanır diye tahmin ediyorum,bilgsayar açılış kapnış hızları vs vs

• arkadaşlar bende 4GB var acaba bir 4 daha alıp 8 mi yapsam?

Gigabyte GeForce GTX465 GDDR5 1024MB 256BİT
    Kingston HyperX 4GB 2000MHz DDR3
    AMD Phenom II X6 1090T 3.2GHz
  • quote:

quote:

bf3 oynarken:

Hocam size zahmet olacak ama eğer tüm ayarları lowa çekip
    5 dk oynayıp şu görüntüyü bir de o zaman alıp buraya koyabilir misiniz ?
    Low ile ultra arasındaki cpu ve ram kullanım miktarı ne kadar düşüyor merak ettim de...

kusura bakmayın hocam bu hafta hep geç yatıp erken kalktığım için
    akşam eve gidince yemekten sonra kafayı vurup yattım ve sabaha kadar uyumuşum
    12 saat uyuyarak 5 günün acısını çıkarmışım
    inşallah bu akşam deneyeceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OguzhanKeskinbalta -- 25 Kasım 2011; 9:28:54 >

• quote:

quote:

quote:

bf3 oynarken:

Low ile ultra arasındaki cpu ve ram kullanım miktarı ne kadar düşüyor merak ettim de...

hocam bende dün akşam eve gidince denedim sisteme taktığım 8 gb ram gözüküyor, zaten 64 bit kullanıyorum. Bf3 ü medium ayarlarda 3.2gb ram kullanımı var ve %70 işlemci kullanımı mevcut. Gameboster ı açınca ram kullanımı 2.4 gb a düştü işlemci hızı gene %70 lerde. Sizin sistemde nasıl 6 gb oluyo hala anlamadım.

• bende oyun 4gb kullanıyor ve w764bit ile birlikte toplam 6gb tan fazla kullanıyor

neden öyle olduğunu yukarıda yazmıştım

ben herşey ultrada 1920x1080p de 4xaa ile oynuyorum
    özellikle texture ultra olunca öyle oluyor
  • quote:

quote:

quote:

bf3 oynarken:

Oh yarasın :) Bana da lazım öyle bir şey, geç yatıyorum erken kalkıyorum felan.Zombi gibi gidiyorum işe.

Ram mevzusu dediğin gibi ne kadar çok o kadar iyi. 4GB Ram varken kurdum oyunu, sonra birkaç yerde ram yükseltmenin performansı artıracağını vs. okuyunca yükselttim.Farketti hemen.Oyuna savaş başlayınca giriyordum, herkesten önce girmeye başladım.Kasma olayı %0.

• aslında benim gibi ultra texture de oynayıp fotoğraf kalitesinde görüntü alacağım takıntısı yoksa
    high ortalama donanımlar için yeterli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OguzhanKeskinbalta -- 25 Kasım 2011; 13:30:55 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.