Şimdi Ara

Battlefield 3 1280*1024 Ultra Ayarlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konu başlığında da belirttiğim çözünürlükte bir monitörüm var. Ekran kartım GTX 560Ti 950 mhz de core - 1085 mhz de bellekler. 4 GB 1600 mhz ramim var. işlemcim fx-6300 4.2 ghzde (normal olarak turbo kapalı, bununla bir ilgisi olabilir mi?) Sıcaklık aşağıda var max 65 derece. herhangi bir mavi ekran vs. de yok. Çözünürlük 1080p de değil fakat anlamadığım şekilde oyunun ayarlarını ultraya alınca aşağıdaki 2 resimde de görüldüğü gibi ani fps düşmeleri var. Tüm ayarlar ultra texture high olunca sorun kayboluyor. Bana ekran kartın 1 gb o yüzden böyle oluyor diye cevap vermeyin rica ediyorum. Youtubeda ve forumda bir çok kullanıcı 1080p de bile ultrada oynuyorlar. Nedir bu sorunu yapan? Çözümü var mıdır?

İki resimde noshar canals 64 kişilik conquest large modundan alınan değerler.

• 2 tane resim ölü.

Bütün güncellemeleri yaptınız mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gladius252

2 tane resim ölü.

Bütün güncellemeleri yaptınız mı?

resimler bende gözüküyorlar bütün güncellemeler tam 314.07 ekran kartı driverım windows update yok. oyun son sürüm zaten.
  • 550ti ile 1080 full high 4x msaa 43-55 fps alıyorum ayrıca tüm ayarları high yapmayın 1080 mesh high gerisi med yaparsanız akıcı oynatır antialiasing'ada gerek yok
  • Diğer oyunlar nasıl?
    Belki psu yetmiyordur.
  • Overclock'un %100 stabil olduğundan emin misin hem işlemci hem de ekran kartında ? İşlemciyi OCCT de test et 20dk kadar. Ekran kartını da MSI Kombuster'da test et 15dk kadar. Eğer bir hata almazsan stabillerdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SancakTRBurakK06

550ti ile 1080 full high 4x msaa 43-55 fps alıyorum ayrıca tüm ayarları high yapmayın 1080 mesh high gerisi med yaparsanız akıcı oynatır antialiasing'ada gerek yok

ya dediğim gibi youtube da sürüyle video var ultra gameplay 1080p. zaten sadece birisini high gerisini ultra yapınca rahatça oynuyorum. benim derdim başka yüzlerce kişi oynarken ben neden oynayamıyorum.

@ucabor

PSU corsair cx600-600w
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

Overclock'un %100 stabil olduğundan emin misin hem işlemci hem de ekran kartında ? İşlemciyi OCCT de test et 20dk kadar. Ekran kartını da MSI Kombuster'da test et 15dk kadar. Eğer bir hata almazsan stabillerdir.

şu an dota 2 oynuyorum biter bitmez test edeceğim programları kurdum.
  • eğer 64 kişilik multi maplerde oluyorsa bu fps sorunu, ekran kartından çok işlemciye yüklenir o çözünürlükte ve 64 kişilik mapte. Cpu usage e de bakın derim. Bu ifadeyi duymak beni de olduğu gibi bir çok kişiyi sıkacak ama "darboğaz" olmuş olabilir işlemci kaynaklı. Gerçi sonradan baktım da gpu usage %100lere yakınmış zaten, yanılıyorum gibi ama denemekte fayda var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rhominas -- 22 Şubat 2013; 22:05:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rhominas

eğer 64 kişilik multi maplerde oluyorsa bu fps sorunu, ekran kartından çok işlemciye yüklenir o çözünürlükte ve 64 kişilik mapte. Cpu usage e de bakın derim. Bu ifadeyi duymak beni de olduğu gibi bir çok kişiyi sıkacak ama "darboğaz" olmuş olabilir işlemci kaynaklı. Gerçi sonradan baktım da gpu usage %100lere yakınmış zaten, yanılıyorum gibi ama denemekte fayda var

işte gpu usageın %99 olduğu zamanlar fps 60-70-80-90 arası ama işte o görünen düşüşler benim sıkıntım neden böyle yapıyor anlamadım bir türlü.

edit: cpu yazmışım yanlışlıkla düzelttim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klitz -- 22 Şubat 2013; 22:31:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Klitz

quote:

eğer 64 kişilik multi maplerde oluyorsa bu fps sorunu, ekran kartından çok işlemciye yüklenir o çözünürlükte ve 64 kişilik mapte. Cpu usage e de bakın derim. Bu ifadeyi duymak beni de olduğu gibi bir çok kişiyi sıkacak ama "darboğaz" olmuş olabilir işlemci kaynaklı. Gerçi sonradan baktım da gpu usage %100lere yakınmış zaten, yanılıyorum gibi ama denemekte fayda var

işte gpu usageın %99 olduğu zamanlar fps 60-70-80-90 arası ama işte o görünen düşüşler benim sıkıntım neden böyle yapıyor anlamadım bir türlü.

çözünürlük düşük olduğu için işlemciye çok yük biniyor onunla ilgili olabilir. 1440x900 destekliyorsa monitor bir o ayarda açmayı dene.

• quote:

Orijinalden alıntı: nightwish34

quote:

quote:

çözünürlük düşük olduğu için işlemciye çok yük biniyor onunla ilgili olabilir. 1440x900 destekliyorsa monitor bir o ayarda açmayı dene.

ne yazık ki max çözünürlük 1280x1024 şimdi bir deneme daha yapacağım bu sefer işlemciyi de kontrol edeceğim arada sırada sanırım %50-70 arası işlemci kullanımı sorunun işlemciden olmadığını belli eder?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nightwish34

quote:

quote:

ne yazık ki max çözünürlük 1280x1024 şimdi bir deneme daha yapacağım bu sefer işlemciyi de kontrol edeceğim arada sırada sanırım %50-70 arası işlemci kullanımı sorunun işlemciden olmadığını belli eder?

%80 ve üstü dar boğaz bence ama %60'a da dar boğaz diyenler var ortalık karışık valla.

• quote:

Orijinalden alıntı: karamelemre

Eğer sorun bir tek texture'u ultraya alınca oluyorsa muhtemelen ekran kartınızın belleği oyunu ultra kapmalamar ile oynatmaya yetmiyor demektir. Sanıyorum ekran kartınızın rami sadece 1gb.

evet 1 gb ne yazık ki
  • 4gb ram yetersiz bf3 için bu arada sorunla alakası varmı bilmiyorum ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: fukul

4gb ram yetersiz bf3 için bu arada sorunla alakası varmı bilmiyorum ama

oyundayken 3.5 gb ram kullanımı var 500 mb ram boşta yatıyor.
  • Multide 4.5gb'ı geçiyordu bende. Arkadaşın dediğinde biraz haklı olabilir.
  • o zaman sorun şu an ramden diyebiliriz belki. rami 8 yapınca konuyu tekrar hortlatacağim
  • bf3 ultra için en az 6 gb diyen vardı
  • Dostum 1.si düşük çözünürlük cpu ya yük bindiriyor 2.si ekran kartı vram miktarı düşük. Ultra texture dan ve 4xaa yapmaktan kaçın. Bunun dışında mesh ayarını low olarak tut. Gel ondan sonra konuşalım

İşlemciyi kullanmadım bilmiyorum biraz oc faydalı olacaktır. Birde sistem belleğini imkanın olunca 8gb ta yükset

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 23 Şubat 2013; 1:45:08 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.