Şimdi Ara

Battlefield 1 İçin Sistem Güncelleme Kararsızlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İŞLEMCİ: INTEL Core i5-2500K 3.30GHz 6MB Vga Lga1155

ANAKART: MSI Z77A-G45, Z77, DDR3, 2x PCIExp, Socket 1155, CrossFireX & SLI, 2667Mhz

EKRAN KARTI: Asus gtx 760 DCU II

RAM: GSKILL F3-12800CL9D-8GBXL RIPJAWSX DDR3-1600MHZ CL9 8GB (2X4GB)

HDD: SAMSUNG 320GB 16MB 7200Rpm SATA2 HDD

PSU: Seasonic ss 650HT 80+ 650w

KASA:
    Dark evo II 4 kırmızı LED fanlı full siyah şeffaf yan panelli ATX

Beyler 3 yıl önce toplamış olduğum bu sistem ile BF1 betasında ortalama 1920x1080 çözünürlükte medium ayarlarda sabit olmaması ile beraber 30 - 100 arası fps alıyorum. BF serisi dışında oyun oynamıyorum vakitte pek yok zaten.

Ben oyunlarda illa en yüksek çözünürlükte oynayacağım takıntısında olan biri değilim. Beni orta ya da yüksek ayarlar ile beraber anti aliasing x2 veya x4 açık olacak şekilde görüntü tatmin ediyor.

Kararsız kaldığım kısım şu;

İşlemci ve ekran kartına hız aşırtma yaparak fps pek artmasa da daha sabit kalmasına yardımcı olacak şekilde;

Stok fan yerine Zalman cnps10x (ortalama fiyat 131TL - 157TL)

Bir de 4gb daha ram eklesem (ortalama fiyat 70TL - 87TL) mi daha kârlı bir iş yapmış olurum?

Yoksa;

Ekran kartını 350TL civarı bir fiyat ile satıp yukarıda saydıklarımı yapmadan, uğraşmadan ortalama 700-1000TL'lik bir ekran kartı mı alsam daha mantıklı olur?

Her ikisini de yapmak istemiyorum çünkü en fazla 1-2 sene daha BF1 oynar daha sonra artık oyun oynamam diye düşünüyorum. Değerli fikirlerinizi bekliyorum.

• ultra takıntınız yoksa ekran kartı herzaman yeter işlemci sizi engelliyor çünkü oyun gerçektende işlemci isteyen bir oyun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Overclockmanyağı

ultra takıntınız yoksa ekran kartı herzaman yeter işlemci sizi engelliyor çünkü oyun gerçektende işlemci isteyen bir oyun

Ekran kartı mı alın diyorsunuz yani?
  • Exnuc kullanıcısına yanıt
    Bence alın bir Rx 480 yada Gtx 1060 keyfinize bakın.
    msi afterburner ile işlemci kullanım %sine bakar mısınız?bf1de
  • quote:

Orijinalden alıntı: Overclockmanyağı

msi afterburner ile işlemci kullanım %sine bakar mısınız?bf1de

Hiç bakmadım ama oyun açıkken masa üstüne döndüğümde bayağı aptallaşıyordu bilgisayar. Muhtemelen bayağı yukarılarda %
  • ultra low ayarlarda aldığınız fps medium ayarlara göre fark göstermiyorsa işlemci yüzünden yeterli fpsyi alamıyorsunuz demektir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Amd Rx 470 4b ekran kartı alın.4 gb ram ekleyin.Bütçeniz soğutucuya yetmezse bütçeyi biraz daha arttırıp soğutucu alın.İşlemciye az overclock yapın.
  • Hem işlemciniz hem de ekran kartınız istediğiniz ayarlarda oynamanıza engel. 2. el 3. nesin i7 işlemcinin yanına bütçenize uygun bir ekran kartı alarak istediğiniz ayarlarda bir oyunu çok pahalıya getirmeden oynayabilirsiniz.
  • Beyler ilk başta derdim yeterli fps ya da yukarılara çıkmak değil. Ben bu sistem ile aslında istediğim ayarlarda oyunu oynuyorum. Sadece az maliyet ile daha stabil hale getirmek niyetindeyim belkide high ayarlar falan.

Acaba diyorum önce işlemci, ekran kartı hız aşırtması ve 4gb ek ram ile birlikte bir kez daha test edip ona göre pek fark olmaz ise ekran kartı mı tedarik etsem?

Ya da bunlarla beraber maliyeti toplamda 750TL'yi geçmeyecek ekran kartı ile 1000TL'ye olayı bitirsem?
  • Ekran kartın gayet iyi . Yeni nesil bi i5 işlemci işini görecektir. Yani bi 550 lira falan ödeyeceksin sadece
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exnuc

İŞLEMCİ: INTEL Core i5-2500K 3.30GHz 6MB Vga Lga1155

ANAKART: MSI Z77A-G45, Z77, DDR3, 2x PCIExp, Socket 1155, CrossFireX & SLI, 2667Mhz

EKRAN KARTI: Asus gtx 760 DCU II

RAM: GSKILL F3-12800CL9D-8GBXL RIPJAWSX DDR3-1600MHZ CL9 8GB (2X4GB)

HDD: SAMSUNG 320GB 16MB 7200Rpm SATA2 HDD

PSU: Seasonic ss 650HT 80+ 650w

KASA:
    Dark evo II 4 kırmızı LED fanlı full siyah şeffaf yan panelli ATX

Beyler 3 yıl önce toplamış olduğum bu sistem ile BF1 betasında ortalama 1920x1080 çözünürlükte medium ayarlarda sabit olmaması ile beraber 30 - 100 arası fps alıyorum. BF serisi dışında oyun oynamıyorum vakitte pek yok zaten.

Ben oyunlarda illa en yüksek çözünürlükte oynayacağım takıntısında olan biri değilim. Beni orta ya da yüksek ayarlar ile beraber anti aliasing x2 veya x4 açık olacak şekilde görüntü tatmin ediyor.

Kararsız kaldığım kısım şu;

İşlemci ve ekran kartına hız aşırtma yaparak fps pek artmasa da daha sabit kalmasına yardımcı olacak şekilde;

Stok fan yerine Zalman cnps10x (ortalama fiyat 131TL - 157TL)

Bir de 4gb daha ram eklesem (ortalama fiyat 70TL - 87TL) mi daha kârlı bir iş yapmış olurum?

Yoksa;

Ekran kartını 350TL civarı bir fiyat ile satıp yukarıda saydıklarımı yapmadan, uğraşmadan ortalama 700-1000TL'lik bir ekran kartı mı alsam daha mantıklı olur?

Her ikisini de yapmak istemiyorum çünkü en fazla 1-2 sene daha BF1 oynar daha sonra artık oyun oynamam diye düşünüyorum. Değerli fikirlerinizi bekliyorum.

dostum ,şşlemcine uygun kartlar gtx 96 r9 380 rx460 dır üstler işlemci yğzğnden frenlenir performans alamazsın ben kendi işlemcin için 6100 için araştırdım bu kartları cevap olarak aldım senin işlemci ve benim işlemci yakın işlemciler gidipde 1000 lira ekran kartına verirsen işlemciyide değiştirmek zorunda klaırsın belkide saçmaladım

• Sistemlerimiz benzer bende i5 2500k 4.4ghz ve gtx670 var

Sadece bu bf1 oynayıp sonra oyunla uğraşmayacaksanız

Cooler Master Hyper 212 EVO
    https://www.amazon.com/Cooler-Master-Hyper-212-RR-212E-20PK-R2/dp/B005O65JXI/ref=sr_1_1?s=pc&ie=UTF8&qid=1474842727&sr=1-1&keywords=cooler+master+hyper+212+evo

Bunu alıp işlemicinizi 4.4-4.5ghz yapın.

Ben 4.4ghz gtx670 söylediğniz orta ayarlarda sorunsuz oynadım.Siz de masraf yapmak istemiyorsanız bu şekilde halledin.

Oyuna devam ederim deseydiniz işlemciye overclock yanında ekran kartını gtx1060 rami 16gb yapın derdim.

• dediğim gibi ultra takıntısı olmayan biri stabil bir fps istiyorsa işlemci önemli faktör
    İşlemcinizi 4.4-4,5 Ghz civarına overclock edebilirseniz güncel işlemcilerden çok da fazla fps kaybınız olmayacak.Bu da çözünürlük 1080p olmak üzere 980Ti/1070 ayarındaki kartları kullanabilirsiniz demek oluyor.Bütçenize göre 800 civarına sıfır RX470 alabilirsiniz.2.el 750 civarına 970 alabilirsiniz.Ya da 1200 civarına 1060 alabilirsiniz ama yerinizde olsam RX 470 alırdım.

https://www.youtube.com/watch?v=WZ_5p9wd2dk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 26 Eylül 2016; 8:55:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AC Kiriklar

İşlemcinizi 4.4-4,5 Ghz civarına overclock edebilirseniz güncel işlemcilerden çok da fazla fps kaybınız olmayacak.Bu da çözünürlük 1080p olmak üzere 980Ti/1070 ayarındaki kartları kullanabilirsiniz demek oluyor.Bütçenize göre 800 civarına sıfır RX470 alabilirsiniz.2.el 750 civarına 970 alabilirsiniz.Ya da 1200 civarına 1060 alabilirsiniz ama yerinizde olsam RX 470 alırdım.

https://www.youtube.com/watch?v=WZ_5p9wd2dk

Hocam anladığım kadarı ile bütün işlemciler stok hızlarında test edilmiş, yanlışım varsa düzeltin lütfen. Eğer test verileri gerçek ise 4.5 ghz çalışan bir 2500k 2-3 yıl daha sorunsuz götürecek galiba...

İntelin yakın tarihteki birinci efsanesi q6600, ikinci ise 2500k ne şanslıyım ki ikisine de sahibim...

• Lacano kullanıcısına yanıt
    Hocam 980ti/1070 gibi bir ekran kartıyla belki 5-10 fps düşük alırsınız 1080p'de ancak 1070 gibi bir ekran kartıyla high-ultra oynama derdi olsa bile en az 4-5 sene daha götürür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: one1r

Sistemlerimiz benzer bende i5 2500k 4.4ghz ve gtx670 var

Sadece bu bf1 oynayıp sonra oyunla uğraşmayacaksanız

Cooler Master Hyper 212 EVO
    https://www.amazon.com/Cooler-Master-Hyper-212-RR-212E-20PK-R2/dp/B005O65JXI/ref=sr_1_1?s=pc&ie=UTF8&qid=1474842727&sr=1-1&keywords=cooler+master+hyper+212+evo

Bunu alıp işlemicinizi 4.4-4.5ghz yapın.

Ben 4.4ghz gtx670 söylediğniz orta ayarlarda sorunsuz oynadım.Siz de masraf yapmak istemiyorsanız bu şekilde halledin.

Oyuna devam ederim deseydiniz işlemciye overclock yanında ekran kartını gtx1060 rami 16gb yapın derdim.

Yukarıdaki arkadaşın dediği dar boğaz problemi herhalde. İşlemci değiştirmek zorunda kalırsın meselesi için farklı düşünüyorsun herhalde?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 6500
    Ref rx480
    Ultra
    Fps_70+
    İslemci kullanimi %80-90

İslemci kullanimi belki haritaya gore artabilir yada azalabilir ama Ultra acayim birde yayin yapayim diyen birisi cok saglam bir islemciye sahip olmali i5 den medet ummasin yani.
    Zaten Multiplayer oyunlar cogu zaman Low ayarda oynanir avantaj saglamasi acisindan .

Fps bazen 40-50 lere felan dusuyordu herkes de olan bir sorundu .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YveJhin -- 26 Eylül 2016; 12:42:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: YveJhin

6500
    Ref rx480
    Ultra
    Fps_70+
    İslemci kullanimi %80-90

İslemci kullanimi belki haritaya gore artabilir yada azalabilir ama Ultra acayim birde yayin yapayim diyen birisi cok saglam bir islemciye sahip olmali i5 den medet ummasin yani.
    Zaten Multiplayer oyunlar cogu zaman Low ayarda oynanir avantaj saglamasi acisindan .

Fps bazen 40-50 lere felan dusuyordu herkes de olan bir sorundu .

Böyle bir derdim yok bunu ek bilgi olarak verdin sanırım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.