Şimdi Ara

Battery(Piller) Driver

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarıma format attım ve ilk defa böyle bir sorunla karşılaştım. Bu sorun yüzünden ne wireless kurabiliyorum ne de başka birşey.. Bunun için ne yapmam gerek lütfen yardımmm.. Ayrıca Laptopumun markası Dell Latitude 120L
    Sorunum aşşağıdaki fotoda görünüyor

http://img519.imageshack.us/i/adszrjr.jpg/

Battery(Piller) Driver

Battery(Piller) Driver

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Casper_1 -- 4 Ocak 2010; 12:56:33 >

• Windows XP'de Aygıt Yöneticisi'nde listelenen bilinmeyen aygıt sorunları nasıl giderilir
    http://support.microsoft.com/?scid=kb%3Btr%3B314464&x=12&y=18

Çoğu durumda, Aygıt Yöneticisi hata kodu, bilinmeyen aygıt sorununa neyin neden olduğunun belirlenmesine yardımcı olur.
    Örneğin, bilgisayarınızda "Bozuk veya eksik aygıt sürücüsü" hata iletisi görüntülenirse, aygıt türüne bağlı olarak Sorunlu Aygıtlar altında üç girdi türü listelenebilir:

o PCI PnP Aygıt Kimliği: Aygıt Adı | PCI\VEN_00000&DEV_0000&SUBSYS_00000000&REV_00\0&0000 | Hata kodu
    o ISA PnP Kimliği: Aygıt Adı | ?\PNP0000\0
    o Bozuk veya Uyumsuz Aygıt Sürücüsü: Aygıt Adı | ROOT\UNKNOWN\0000

Setupapi.log dosyasını görüntüleme

Aygıtın anlamlı bir adı varsa, Setupapi.log dosyasındaki bilgileri kullanarak, bilinmeyen aygıtın nedenini belirleyin.
    Setupapi.log dosyası varsayılan olarak %SystemRoot% klasöründe bulunur.

Bazı durumlarda, listelenen aygıt adı yanıltıcı olabilir.
    Örneğin, Aygıt Yöneticisi'nde seri aygıt olarak listelenen bir aygıt gerçekte seri bağlantı noktasını kullanmıyor olabilir.
    Bu, genelde kısmi Tak ve Çalıştır Kimliği kullanılabilir olduğunda oluşur ve Aygıt Yöneticisi bu aygıtı bir seri aygıt olarak yorumlar.
    Bu yorum, aygıtın belirttiği uyumlu bir kimlik nedeniyle oluşabilir. Yine, düzgün çalışmayan başlangıç programı bulunarak bu sorun giderilebilir.

Bilinmeyen aygıt sorununa bir yazılım programı neden oluyorsa, bilinmeyen aygıtı Aygıt Yöneticisi'nden kaldırmanın yeterli olmayacağını unutmayın.
    Programı kaldırmanız ve sonra da bilgisayarı yeniden başlatmanız gerekir.
    Bilgisayar Güvenli modda başlatıldıktan sonra bilinmeyen aygıt yine Aygıt Yöneticisi'nde listelenirse, aygıtı kaldırmaya yönelik yardım için Microsoft Teknik Destek'e başvurun.

sanırım senin yapman gereken, ilk önce ekran kartı veya tv kartı neyse o, sonra da network donanımlarına ait güncelleştirmeleri yapman.
    sonrasına ise o yellow question marks görünenler yani sarı renkli nesneler orada yine duruyor mu yoksa kalkacak mı ona bakman.
    eğer hala orada duruyorsa, zaten yukarıda açıklama var. bana kalırsa sağ klik yapıp, remove yani kaldır dedin mi sorunun çözülmesi ihitmali yöksek.
    belki de düzelmeyecek, bu durumda düzgün çalışmayan yazılımı bulup o yazılımı kaldırıp yeniden kurman gerekiyor.

• Öncelikle kardeşim yardımın için teşekkürler fakat bunların hiç biri bir işe yaramazken tekrar formatladığımda sorunun devam ettiğini görüyorum halen delirmek üzereyim :)

Bak pc'yi her açtığımda bu çıkıyor öncelikle linkten görebilirsin..

http://img340.imageshack.us/i/hata1f.jpg/

Daha sonrada wireless driver'ını yüklemeye kalktığımda da bu sorunla karşılaşıyorum..

http://img709.imageshack.us/i/adsz2m.png/

bunlar nedir bilen eden varsa bi yardım etsin ya gerçekten deliricem. BİOS la alakası olduğunu sanıyorum Bios driverını kurmaya çalıştığımdada bu sorunla karşılaşıyorum..

http://img259.imageshack.us/i/adsz3fu.jpg/

• Bir kere 2.mesajındaki son hata bios update ile ilgili.Bios update'in ne olduğunu biliyor musun?
    Sakın bilmediğin işlere kalkışma..
    Öncelikle işletim sistemin xp,eyvallah ama service pack kaç?Orjinal mi?Güncelleştirmeleri yaptın mı?
  • service pack 3 orjinal değil hiç bir güncelleme yapmadım şuan. fakat daha öncede format atmıştım ben bu bilgisayarıma hiç böyle sorunlarla karşılaşmamıştım.
  • xp cdsinde problem olabilir mi?Yani bu derece driver bile kurdurmayacak kadar nasıl bozuk olabilir bir sistem,açıkcası enteresan..Bence
    başka bir kurulum cdsi edinip 1 saat daha ayırarak tekrar format atın..Ha ama yok format atmak istemiyorum derseniz mesai uzun sürecek gibi görünüyor..İstediğiniz yerden başlayalım
  • yarın veya diğer gün bir cd edinip format atmayı deniycem. ondan sonra tekrar döneyim buraya ben :) Teşekkürler ilgininz için :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ataba At-908 pil şarj aleti
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dediğim gibi istiyorsan uğraşalım,ben üşenmem..Ama harcayacağın vakit ile başka bir cd edinip format atman çok daha mantıklı olur..Ama aynı cdyi kopyalayıp yapma..Başka bir cd edin.
  • son resimde bios güncelleme için power adaptörünün bilgisayara taktıktan sonra güncelleme işlemine başlayabilirsin diyor.
    taktın devam, takmayacaksan beni uğraştırma diyor. cancel'i seç manasında.

www.translate.google.com yani düşünüyorum da enerji kablosunu sen takmış olmalısın zaten.
    acaba diyorum senin pil bozuldu mu? yani pil çalışıyor mu gerçi bozuk olsa hemen anlarsın.
    pili çıkartıp enerji kablosu takılı iken yap bakalım nasıl mesaj alacaksın.

yiğit kardeş..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 5 Ocak 2010; 14:31:29 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.